villemo86 16.08.12, 21:56 Jeszcze nie zdążyłam się nim pochwalić, a nastał czas sprzedaży. Jednak nie mogę się powstrzymać i prezentuję wam mojego bee w kolorze tangerine Uwielbiam go Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylki Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 09:13 Jaki czas sprzedaży? Śliczny, wkłafka również Odpowiedz Link
villemo86 Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 10:17 No czas, bo stokke śni mi się po nocach. Dzisiaj jadę do 4kidsa, by sprawdzić czy młodej też się spodoba. Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 10:46 Napewno nie bedziesz zalowac zamiany bee na stokka Chyba ze masz maly bagaznik Mi osobiscie ten mandarynkowy na allblacku podoba A wkladka ladnie uszyta ale kurcze gdzie nie popatrzyctam materialy Ikeowskie I niezbyt podoba mi sie te polaczenie z mandarynka Ale jak mi to maz ostatnio powoedzial i sasiadka ze upierdliwa ostatnio jestem Heh Odpowiedz Link
villemo86 Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 10:58 Bagażnik mam spory. W razie czego mam jeszcze zappa, no i ukochanego przez męża elita. Co do materiałów, to te kółka to raczej ikeowskie nie są. Poza tym co złego widzisz w materiałach z Ikei? No mnie do mandaryny pasuje, jedynie to czerwone obszycie trochę mi się gryzie, ale blondynka oczywiście nie zapytała Pani Helenki jakimi nićmi będzie wkładka obszyta Odpowiedz Link
nadi1984 Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 11:14 Dziewczyny a czy Pani Helenka uszye wkladka taka jak sobioe upatrzylam na ebay uk czarna ak jej wysle zdjecie ? Czy ona ma jakies swoje starndardowe materialy i z nich szyje ? I jesli moge o namaiary na tą Panią Odpowiedz Link
villemo86 Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 11:22 forum.gazeta.pl/forum/w,101614,121650586,122303314,Pani_Helenka_i_jej_materacyki_wkladki_do_wozkow.html Pani Helenka szyje tylko ze swoich materiałów z tego co wiem, ale wybór jest spory Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 11:25 Nic nie kam do nich bo sa tanie (oczywiscie jak na wyprzedazy sie kupije) Sama mam ich troche Ale poprostu przewaznie sa zrobione z tych materialow Moze dlatego ze sa w miare przystepnek cenie? Kolka nie wiem ale kwiatki napewno sa z ikei :p Noi bardziej podoba ma sie orginalna wkladka Choc napewno drozsza a uzywek jeszcze niestety nie ma Fajne miekkie sa tej z jeet czy jakos tak Odpowiedz Link
villemo86 Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 11:38 Kółka były w usa zamawiane. Fakt, że są dużo przyjemniejsze w dotyku niż kwiatki. Na oryginalną się nie skusiłam, bo do końca nie byłam pewna na jak długo bee zagości w domu. A gdzieś pamiętam, że były zdjęcia stokke w bagażnikach. Nie mogę tego znaleźć. Ktoś może podrzucić? No i nadal się waham czy kupić nowy czy używany xplory, a może gdzieś zagranicą można kupić w dobrej cenie? Odpowiedz Link
pstrabiedronka Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 11:47 obecnie jest tylko jeden materiał z Ikei (pasy) z jakiego p. Helenka szyje wkładki picasaweb.google.com/marrienka/MateriaY pewnie będa jeszcze te kwiaty - takie jak na tej wkładce. Ikeowskie materiały są dobre, bo dobrej jakości (choć nei wszystkie, ale te z których mama szyła). Sa dobre na upały - taki "lnopodobne". aby zamówić to trzeba napisać maila na marrienka@gmail.com wybrac dwa materiały z podanej powyżej galerii no i ewentualnie jeszcze napisac dodatkowe życzenia - czy ma byc prosta, czy z tzw boczkami, jakie preferencje dotyczące lamówki itd. Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 11:56 --Poszukaj u mnie w galerii gdzies mam upchanego stokka w corsie A na ebayu komplet uzywka z maxi cosi poszedl za 550 euro Noi jak kupowac to oczywiscie v3 Stokke to wozki wytrzymale sa Noi czy nowke czy uzywke to chyba zalezy od Ciebie Odpowiedz Link
villemo86 Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 12:05 Znalazłam, dzięki Zacznę śledzić ebay, chociaż nigdy na nim nic nie kupiłam i trochę to dla mnie czarna magia A czym poza budką różni się v3 od v2? Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 12:38 --Tym ze v3 latwiej obrocic chodzi tu o sciagniescie podnozka W v2 potrzebujesz tak jakby trzeciej reki w v3 idzie to sprawniej Napos v3 jest czerwony Budka ma daszek chowany Noi v3 ma ladniejszy design Odpowiedz Link
tereferefretka Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 11:46 materialy jak materialy. nie roznia sie niczym od bawelnianych typu sówki, czaszki ptaszki lody,muffinki i inne(kocyki la millou czy little sophie,choc wole te od pierwszych),a sa trzy razy tańsze, ikeowe kosztuja za metr tyle co te inne modne za cwiartke na patchwork.... Odpowiedz Link
pstrabiedronka Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 11:55 tereferefretka napisała: > materialy jak materialy. nie roznia sie niczym od bawelnianych typu sówki, czas > zki ptaszki lody,muffinki i inne(kocyki la millou czy little sophie,choc wole t > e od pierwszych),a sa trzy razy tańsze, > > ikeowe kosztuja za metr tyle co te inne modne za cwiartke na patchwork.... nie no - nie masz racji sa po prostu inne najtańsze Ikea - to jest raczej rzadko tkana bawełna, cienka, gdyby uszyc z tego materacyk to by się bardzo marszczył, szybko przetarł, łatwo podarł. To jest taki materiał Cecilia - w ptaszki na gałęziach, za 9 zł za metr. Dobre sa te grubsze bawełny - jak pisałam takie "lnopodobne" - są bardzo gęsto tkane, grube, nie zniszczą się, kolory raczej w nich nie blakną. Sa świetne na upał. Ale - są dośc szorstkie w dotyku. MNówię tu o tym rodzaju jak np. te kwiaty, albo dostępne w tej chwili w galerii - pasy. Natomiast te patchworkowe materiały (najczęściej produkcji USA) są zupełnie inne. Sa cienkie ale nie cienki splot, mocne - mimo że cienkie. Kolory intensywne. No jest różnica nawet w dotyku - są takie jakby jedwabiste. Ale są niestety faktycznie bardoz drogie... Odpowiedz Link
tereferefretka Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 14:58 a to pardon, oceniam na podstawie kocyka, nie wiem z jaka metka bo nie mojego,ale kolezanki, ja mam z tych ikeowych kwiatkow z wkladki pufe w dzieciecym pokoju, tak mi wzor pasowal, a ze majatku za to nie zaplacilam, no nie placze z tego powodu ;P te materialy poprostu wydaly mi sie nawet w dotyku bardzo podobne, a to byl kocyk w rozowe i zielone ptaszki. a ze materialow jak mrówków to wiem, mam w rodzinie 3 pokolenia krawcowych Odpowiedz Link
zona.102 Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 14:24 wole zapłacić więcej a mieć wkłądkę w super wzór a nie oklepane Ikeoweskie kwiatki Odpowiedz Link
pstrabiedronka Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 14:37 zona.102 napisała: > wole zapłacić więcej a mieć wkłądkę w super wzór a nie oklepane Ikeoweskie kwia > tki dlatego trochę tego typu materiałów też kupujemy a wkrótce będą tylko takie w tej chwili jest dostępny jeden materiał Ikea, 19 patchworkowych USA i 6 z innych źródeł Odpowiedz Link
tereferefretka Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 15:02 ojejej, no rzeczywiscie wkladka w super wzor, niedlugo te wzory beda oklepane jak te ikeowskie kwiatki, ty wolisz zaplacic, a inny bedzie wolal przyoszczedzic i przeznaczyc na cos innego zycie Odpowiedz Link
magdashero villemo86 17.08.12, 13:31 a dziecko w jakim wieku masz? jak teraz myślę nad bee, mam stokka i kusi mnie coś małego, ale chyba zamiana stokke na bee to nie jest dobry pomysł? co innego mieć oba ale tylko jedno bee dla 13 miesięcznej córy to ja chyba g...jestem? Odpowiedz Link
villemo86 Re: villemo86 17.08.12, 13:52 Wiesz co, ja też mam prawie 14 miesięczne dziecko. A może się wymienimy na jakiś czas. Ja zobaczę czy stokke mi odpowiada, a Ty czy bee będzie dobry? Odpowiedz Link
villemo86 Re: villemo86 17.08.12, 13:55 Magda, mama nadzieje, że się nie pogniewasz, ale poszperałam trochę w Twoich wątkach, żeby zobaczyć skąd jesteś. Moja Zuzia urodziła sie 30.06 2011 Odpowiedz Link
magdashero Re: villemo86 17.08.12, 15:41 ale zbieg okoliczności, mamy córcie z tego samego dnia, miesiąca i roku, a piszesz na czerwcówkach 2011, ja jakiś czas temu pisałam ale dawno już mnie tam nie było i chyba dostałam bana na wejście kurcze co do wymiany, ty raczej sobie odpuszczę, bo trochę boję się uszkodzenia wózka w czasie transportu, a poza tym wymienić się mogę z Sylwią (sylki) bo my z tego samego miasta jesteśmy i widujemy się, ona mi też uświadomiła fakt że straszak będzie mi (podobnie jak jej) budził małą w bee bo jest nisko a tak to nie sięga hehe ...po rozmyśleniach to może kupię bee ale na lato przyszłego roku, teraz to faktycznie bez sensu, no i mam śpiwór już różowy do stokka na zimę Odpowiedz Link
villemo86 Re: villemo86 17.08.12, 15:52 Hmmm, a dobrze kojarzę, że Sylwia jest z okolic Katowic? Ja jestem z Jaworzna. A na czerwcówkach czasami piszę. Właśnie taki mi się znajomy ten Twój nik wydawał. Mnie pozostaje chyba wypożyczyć stokka w 4kidsie i przetestować Odpowiedz Link
magdashero Re: villemo86 17.08.12, 21:47 nie my tzn. ja i Sylwia jesteśmy ze Szczecina Odpowiedz Link
karolina370 Re: villemo86 29.08.12, 22:26 A moja Ania 19 maja 2011 Jak tak dalej pójdzie to jeszcze i my stokke pojeździmy ale wtedy to jakies dobre Forumowiczki będą nas musiały z córką (i z tym ewentualnym Stokke) przygarnąć bo mnie z domu wyrzucą Odpowiedz Link
tereferefretka Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 11:47 a ten pomarancz bardzo fajny, rzadko spotykany Odpowiedz Link
lukkoye Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 15:03 mi też się ten pomarańcz podoba ładniutki jest mówisz,że chcesz wymiany na Stokke ja wypożyczyłam sobie Stokke i chyba żałuję,że tego dokonałam bo się z mężem zakochujemy w tym wózku Odpowiedz Link
sylki Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 15:39 hehe, no przecież pisałyśmy czym to grozi Odpowiedz Link
lukkoye Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 15:48 powiedzmy,że nie do końca wierzyłam,że można się tak szybko zakochać a tu jednak. Sam fakt,że mój mąż tak pozytywnie wyraża się o tym wózku świadczy o jego możliwościach rozkochiwania w sobie użytkowników. Tylko jak jedziemy razem na spacer to non stop jest tylko "klik-klik" i mój luby przestawia : to wysokość rączki,to siedziska,to małego kładzie a to odwraca no non stop manipuluje przy wózku ;D Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 17.08.12, 16:23 Stokke jest super nie mogę czytać wątków nt stokke bo prawie płaczę że go sprzedałam nawet myślę czy by nie wypożyczyć z 4kids żeby znowu się nim nacieszyć villemo szkoda że nie masz all blacka bo bym brała od ręki napisz mi na gazetowego ile chcesz za swojego bee Odpowiedz Link
karolina370 Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 29.08.12, 22:29 No i piękny All Black dla Ciebie Bee All Black na Ebay.uk Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 29.08.12, 22:41 Nie kuś, bo ja już na nuny patrzę ale piękny jest to fakt! byle do wiosny Odpowiedz Link
karolina370 Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 29.08.12, 22:57 A my czekamy na Villemowe Bee Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 30.08.12, 07:35 I ja się bardzo cieszę, bo już kombinowałam kasę a tak mam spokój po nocach kupię nunę a na wiosnę bee+ Odpowiedz Link
karolina370 Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 30.08.12, 07:53 Zastanawiam się czy my Bee pojeździmy do końca czy będzie na Ciebie czekało W razie co mandarynka jest u nas. Pewnie ją jeszcze rozbudujemy do tego czasu. Wczoraj oglądałam snunkie i ich wkładki i gdybym miała cos wybrac do Bee to nie mam zielonego pojęcia co Śliczne wkładki i budki są też w Stanach ale teraz nie pamiętam adresu, wieczór wkleję. Odpowiedz Link
karolina370 Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 30.08.12, 07:55 O, jednak mam: Wkładki do wózków Bugaboo USA - śliczne Odpowiedz Link
villemo86 Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 30.08.12, 10:19 Piękne te budki i wkładki. Lepiej mi ich nie pokazuj, bo już zaczynam tęsknić za bee. Dobrze, że na ten spacer się wybieramy, bo będę go mogła czasem odwiedzać Odpowiedz Link
sylki Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 30.08.12, 10:29 To wy z jednego miasta ? Odpowiedz Link
villemo86 Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 30.08.12, 11:33 No nie tak do końca. Okazuje się, że moja teściowa jest "sąsiadką" z jednaj miejscowości Karoliny370 Świat jest mały. Podobno wystarczy znać 9 (?) osób, by dotrzeć do każdej osoby na ziemi Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 30.08.12, 12:02 Karolina a skąd jesteś?bo my z villemo mieszkamy niedaleko od siebie - w senie miasta są blisko położone Odpowiedz Link
karolina370 Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 30.08.12, 12:56 Kasia Teściowa Villemo nas połączyła I na ten spacer to trzymam za słowo - będziemy musieli "odstawić" Villemowe Bee, żeby było widać że dbamy i chuchamy na nie. Odpowiedz Link
sylki Re: Moja mandarynka z Helenkową wkładką 30.08.12, 12:07 CytatPodobno wystarczy znać 9 (?) osób, by dotrzeć do każdej osoby na ziemi hehe, ciekawe jak to się ma do rzeczywistości -- Odpowiedz Link