jolantaostr 20.08.12, 20:09 witam szukam wozka spacerowego ktory ma - pompowanyme lub piankowe kola - obracana raczke (ostatecznie obracanym siedziskiem) - wage najlepiej do 10kg ostatecznie do 12 - i jest rozkladany do spania na plasko Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga_1980_31 Re: szukam wozka 20.08.12, 20:14 Jola podaj jeszcze przedział cenowy będzie prościej no i czy to ma być nowy czy może być używka Odpowiedz Link
jolantaostr Re: szukam wozka 20.08.12, 20:25 ja raczej bede sie skupiala na uzywkach bo moim zdaniem nie warto nowego kupowac za ponad tysiaka jak uzywke czasem w ogole bez sladow uzytkowania mozna kupic za 500 600zl a nawet i taniej. tylko najpierw musze wiedziec jakie modele spelniaja moje wymogi Odpowiedz Link
ollasja Re: szukam wozka 20.08.12, 21:11 Najtrudniej to będzie z tą wagą no i na pewno prędzej zdajdziesz odwracane siedzisko niż przkładaną rączkę... X-lander XQ lub X-move (odwracane siedzisko, ale waga chyba z 13-14 kg) Teitonia Mistral (ma i rączkę i siedzisko, ale jest też cięższa) lub inne Teutonie (odwracane siedzisko) Bugaboo Camleon (tylko nierozkładane siedzisko, bo to kubełek) Maxi Cosi Elea (odracane siedzisko, ale też waga 13 kg) Peg perego Pliko Swith (typu parasolka, stosunkowo lekka w porownaniu z innymi ) Casualplay s4 lub kudu Odpowiedz Link
jolantaostr Re: szukam wozka 20.08.12, 21:23 teraz mam espiro atlantic gondole ale mam tez do niej spacerowke ktora wazy kolo 15kg wiec takiego ciezkiego nie chce zwlaszcza ze wnosze wozek do piwnicy i tagam go z piwnicy z corka na rekach wiec 15kg plus narazie ponad 5 kg corka to juz jest sporo a jak julka urosnie to bedzie dramat jesli sama dobrze znalazlam to UNLIMIT reverse ma siedzisko przestawiane a baby star neo lux i quatro monza maja raczke przekladana tylko tego ostatniego nie znam wagi ale moze sa jeszcze modele o ktorych nie wiem Odpowiedz Link
marekmx Re: szukam wozka 21.08.12, 10:15 Z lekkich wózeczków które mi do głowy przychodzą może być Graco Symbio - obracana rączka Tutek Grander - obracane siedzisko. Odpowiedz Link
annulka79 Re: szukam wozka 21.08.12, 10:41 marekmx napisał(a): > Z lekkich wózeczków które mi do głowy przychodzą może być > > Graco Symbio - obracana rączka > Tutek Grander - obracane siedzisko. Ale one wagowo niewiele się różnią od posiadanego przez autorkę Espiro... Odpowiedz Link
marekmx Re: szukam wozka 22.08.12, 21:21 Tutek Grander 12kg wersja spacerowa, więc to nie jest 15kg... i czuć tą różnicę np w porównaniu z x-landerem xa. Graco też lekki, nie pamiętam teraz wagi, ale przy podnoszeniu nie czuć żeby ważył dużo. Odpowiedz Link
annulka79 Re: szukam wozka 21.08.12, 10:49 W tej wadze o przekładaną rączkę będzie trudno bo sama konstrukcja stelaża waży wtedy więcej i naprawdę lekkich wózków jest więc niewiele (np. nie sprzedawany w Polsce Bumbleride Flyer) te z niską wagą podawaną ważą naprawdę więcej. Radzę się przyjrzeć tym z odwracanym siedziskiem, choć i tu waga będzie zazwyczaj bliżej 12 ... Lekkimi jakie znam nie tylko z sklepowo/katalogowych opisów są np. Bugaboo Bee, Peg Perego Easy drive (pełna rączka, waga nie przekracza 10). Wózki Jane mają odwracane siedziska (reverse) ale podawana waga dotyczy stelaża. Unlimit waży jakieś 12kg. Nie wiem ile tak naprawdę waży Graco Fusio (podają ok.9) ale może faktycznie nie jest ciężki. Odpowiedz Link
jolantaostr Re: szukam wozka 21.08.12, 23:08 wlasnie znalazlam ze niby mutsy evo ma wszystko co mnie interesuje ale ta cena <wow> a uzywek malo a jak sa to i tak kolo 1000 ehh nie mozna miec wszystkiego Odpowiedz Link
aga_1980_31 Re: szukam wozka 22.08.12, 21:38 Mutsy Evo to młodziutki wózek więc używek jak na lekarstwo. Odpowiedz Link
jolantaostr Re: szukam wozka 22.08.12, 21:42 niestety a na nowke mnie nie stac wiec chyba bede musiala sie zadowolic concordem Odpowiedz Link
martuska1982 Re: szukam wozka 23.08.12, 01:16 A może któraś jane? One nie są przypadkiem lekkie? A jeśli zależy na niższej cenie,a nie najnowszym modelu to starsze można kupić nawet tanio używane. Poza tym jane chyba ma lepszą amortyzację niż concord.Fusion jest bardzo twardy,a że jane ma lepszą amortkę przy podobnych własciwościach jezdnych co condcord to wiem ze słyszenia tylko.Mylę się? Odpowiedz Link
jolantaostr Re: szukam wozka 23.08.12, 07:34 jane nie maja jakis szalowych opini w miare lekkie znalazlam ze niby 8kg ale mysle ze to sama rama wiec w sumie wyjdzie tyle co concord a tego co czytalam to raczej sa gorzej wykonane no i tak wielkosc po zlozeniu........... pozostawia wiele do zyczenia Odpowiedz Link
martuska1982 Re: szukam wozka 23.08.12, 08:25 Fusion po złożeniu też jest bardzo duży niestety.Jak ktoś musi go często transportować to spory minus. Ja jednak nie muszę,dlatego gdyby concord miał miększe zawieszenie to dla mnie byłby wózkiem idealnym. Trochę zanim tęsknię... Odpowiedz Link
jolantaostr Re: szukam wozka 23.08.12, 08:41 fusion duzy? po zlozeniu ma Wymiary po złożeniu: 77cm x 49cm x 44cm a zwykle takie wozki maja na dlugosc 90 a reszte parametrow tez zwykle wiekszych Odpowiedz Link
annulka79 Re: szukam wozka 23.08.12, 09:01 Co do Jane to prędzej znaleźć malutki po złozeniu niż leciutki To oczywiśćie rzeczy względne (co do potrzeb) np. taki Jane Cross jest maleńki ale niezbyt lekki (ponad 12 kg) najlżejszy jest Nomad (9,5) bardzo podobny do Concorda Fusion. Jane faktycznie podają wagę samych stelaży. Amortyzację te wózki mają zbliżoną i nie ma specjalnej różnicy. Podawane przez Ciebie wymiary po zlożeniu to stelaż (nie wiem czy s tapicerką ale to ma małe znaczenie) BEZ TYLNYCH KÓŁ. Wymiar 49 zwiększy się do ponad 60 (63-64?) bo taką szerokość ma Fusion. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: szukam wozka 23.08.12, 16:26 jolantaostr napisał(a): > fusion duzy? po zlozeniu ma Wymiary po złożeniu: 77cm x 49cm x 44cm a zwykl > e takie wozki maja na dlugosc 90 a reszte parametrow tez zwykle wiekszych Nigdy nie mierzyłam,oceniam czysto wizualnie. Nie jest po złożeniu (z kołami oczywiście od początku mam na myśli) mniejszy niż xlander xa czy quinny speedi (od speedi chyba tylko trochę krótszy).Nigdy w aucie wózków nie woziłam,oceniam jedynie na podstawie wyglądu po złożeniu i tego jak mi się wózki mieściły na szafę czy za łóżeczkiem. Co do wagi jane to moze faktycznie sam stelaż podają, jedynie gdzieś tu na forum o oczy mi sie obiło jak dziewczyny pisały,że jane są lekkie. Ja sama żadnej jane nie miałam i jakoś nie pałam miłoscią do tej marki,no moze tylko nomad mnie się podoba nawet. Odpowiedz Link
marekmx Re: szukam wozka 22.08.12, 21:32 Ciężko jest odciążyć wózek poniżej 12kg w wersji spacerowej. Można odchudzić stelaż ale takie elementy jak łożyska, felga, stelaż siedziska będą miały zawsze swoja wagę a zejście poniżej granicy idzie w parze ceną materiałów. Bugaboo Bee czy Peg Perego są na malutkich kółeczkach wiec zimą czy poza miastem raczej ciężko będzie się nimi jeździło. Proponuję dobry sklep i samemu porównać sobie wagi wózków, może wtedy coś wpadnie Ci oko Odpowiedz Link