Dodaj do ulubionych

bebe comfort high trek

24.08.12, 21:13
interesuje mnie ten wózek,oczywiscie głównie spacerówka. Czy któraś z was miała? Jak sie prowadzi?
Patrząc na te wielkie koła mam wrażenie,ze jedzie lodzio miodzio jak po masełku,wózek wydaje się zwinny,lekki i zwrotny.
Jak z podbijaniem?Ma jakieś straszne deprymujące ten model wady?
Obserwuj wątek
    • wanielka Re: bebe comfort high trek 24.08.12, 21:25
      znajoma miała. jedyne co rzuciło mi się w oczy to płytkie i małe siedzisko. prowadzi się super, jest zwinny i w sumie lekki, ale siedzisko jest niewypałem. myślę, że pojeździ nim dziecko max do 1,5 roku pod warunkiem, że jest drobne.
      • martuska1982 Re: bebe comfort high trek 24.08.12, 22:22
        aha,czyli jeśli kupować do pojeżdżenia to dla drugiego dziecka na trochę. smile
        Dobrze wiedzieć.
        Brzydki ten wózek jak nie wiem co, ale ma coś w sobie, pojeździłabym. smile
        • wanielka Re: bebe comfort high trek 24.08.12, 22:30
          jak dla mnie to brzydki nie jest smile wygląda odlotowo, ale jest stosunkowo duży do tak małego siedziska. jak masz ochotę pojeździć to bierz go big_grin
    • nutnut Re: bebe comfort high trek 24.08.12, 22:40
      Halo Martuska! Uprzedziłaś mnie z tym wątkiem, bo tak jakoś mam sentyment do high treka...

Ja miała (model 2008 zdaje się). Jeździła przy starszym dzieciu z gondolą Windoo do 7 miesiąca (dzieć wrześniowy, grubszy, a nie kruszynka), a potem spacerówką do 2.5 roku na zmianę z bee. Kupiłam ze względu na wielgaśne, pompowane koła - rewelacyjnie dały radę w wielgaśnych zaspach. Calusieńka zimę bujałam się na 3h spacerach. W takich zaspach, gdzie innych wózków nie było na ulicach wcale, ja przejeżdżałam tyłem tam, gdzie śniegu było po kolana i przodem się nie dało. Wózek zupełnie nie był zadbany, traktowany brutalnie, nigdy smaru na oczy nie widział (a okropne zimy tak), rzucany i poniewierany - a dalej działa. Trzeszczy po latach okropnie, ale najpoważniejszą awarią było przebicie opony jak dotąd.

Prowadzi się bezproblemowo. Podbija lekko. Kosz super dostęp i super pojemny (jak się za dużo załaduje, to wylatuje górą więc warto pakować w wielkich siatach. Spokojnie ładowałam około 15kg zakupów i tak wracałam do domu.
      Olbrzymim plusem (i czymś co uwielbiałam w tym wózku) jest zmiana kierunku siedzenia z dzieciem w środku. Dla mnie rewelacja - młoda jechała frontem do świata, a jak już zwiotczała i była gotowa do zaśnięcia - bez wyjmowania z siedzenia, czy zmiany pozycji - myk, przodem do mamy. Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubiłam widzieć jak śpi i zwiększać bujanie w odpowiednich momentach, żeby spała dalej. Na ławce w parku siadałam i nogą na kole kołysałam tak, że spała i spała i spała smile. Siedzenie wpina się na klik. Fotelik samochodowy creatis fix też, nie trzeba adapterów. Folia na spacerówkę zakrywa dokładnie, ma okienko do podawania chrupków tongue_out.
      Pałąk w moim egzemplarzu ciężko się wypinał i jeszcze gorzej wpinał. Nie wiem jak w innych.

To co mnie wykończyło to rozmiar (dla mnie główna wada)- w bagażniku nie mieściło mi się już absolutnie nic i jeszcze półka w aucie odstawała (golf hatchback). Waga - niby tylko 12 kg, ale jako wózek często składany do samochodu dla mnie nieco było za dużo.
      Składa się w dwóch częściach i dwoma ruchami. Pierwszy - klik odpięcie siedzonka, drugi - pociągnięcie za blokadę i popchnięcie do dołu. Rozkłada się też dwoma ruchami - za rączkę do góry, koła w przód i nałożyć siedzonko klikiem. Z buda problemów nie miałam (mam chyba jakąś starą wersję z okienkami letnimi i kieszonkami, nie wiem czy takie jeszcze produkują). Siedzonko było akurat, w zimę miałam dziecia (90 centyl wagowy) około 1.5 letniego w śpiworze i mieścił się. Nie żeby luzy były za duże, ale skarg też nie było i się nie zsuwała w żadnym kierunku.
      Amortyzacja nie jest specjalnie miękka, ale też nie dramat (a może po prostu ostrożnie jeżdżę po dziurach).
      • martuska1982 Re: bebe comfort high trek 24.08.12, 22:49
        całkiem subiektywnie dla mnie jest brzydki jednak,no ale 2 lata temu speedi był dla mnie brzydotą,a dziś go kocham miłością niesamowitą. wink
        High trek jest inny,trochę kosmiczny i kusi mnie już dłuższy czas,alez e synek pewnie niewiele juz pojeździ to narazie tylko oglądam.Dla drugiego dziecka na pewno kupię choć na chwile.
        Podoba mi się to,że blokada koła przedniego jest w rączce.Super,bez schylania. smile
        chciałam tylko wiedzieć co i jak w praktyce,bo na murze maxi cosi się przejechałam.Kusił,podobał mi się,zachorowałam i z rozczarowania prawie się rozpłakałam. uncertain
        • martuska1982 Re: bebe comfort high trek 24.08.12, 22:52
          przeczytałam swój post i wyszło na to,ze tylko ta blokada zwróciła moją uwagę. wink
          Otóż podobają mi sie te wielkie koła i siedzisko wysoko.
          Wogóle mimo wielkości wydaje się zwinny,a że mieszkam na parterze i nie mam auta to dla mnie jego waga i rozmiar sa nieistotne.
          • nutnut Re: bebe comfort high trek 25.08.12, 13:56
            Jest zwinny (jak dla mnie). Zdecydowanie mniej "krowiasty" niż x-landery i podobne.
            Rozstaw kół to 65cm do zewnętrznej krawędzi więc w sklepach też daje radę przejechać od biedy. Da radę prowadzić jedną ręką (ale to jak już ustalałyśmy subiektywne). Jeszcze jeden minus (przy starszaku ten minus się uaktywnia) mi się przypomniał - dziecko samo nie wsiądzie i nie wysiądzie. Przynajmniej u nas spacer wyglądał tak, że wsiadamy i wysiadamy co 40metrów. Kręgosłup nigdy mnie bardziej nie bolał niż w tamtym okresie...
            Ahm...no i nie zdarzało mi się, żeby stracił stabilność....mimo tego że trójkołowiec. Nigdy nie miałam z tym problemu. Będę swojego wystawiała na all za jakieś śmieszne grosze, albo bcm. Tylko nie mam czasu poczyścić...smile
            • magda79pn Re: bebe comfort high trek 25.08.12, 16:29
              martuśka, a zobacz bebe confort kart smile zajebisty wózek, oczywiście w prowadzeniu, wielki i obszerne siedzisko, blokada przednich kółek w rączce, jedzie jak marzenie smile

brzydki - to fakt, ale uwielbiałam go smile
              • martuska1982 Re: bebe comfort high trek 26.08.12, 00:55
                magda79pn napisała:

> martuśka, a zobacz bebe confort kart smile zajebisty wózek, oczywiście w prowadzen
                > iu, wielki i obszerne siedzisko, blokada przednich kółek w rączce, jedzie jak m
                > arzenie smile
                >
                > brzydki - to fakt, ale uwielbiałam go smile
                >
                >
                >

No własnie widziałam,do tego jest tańszy na rynku wtórnym,no ale kurcze nie podoba mi się.Nie ma nawet w swej brzydocie tego czegoś jak dla mnie.Jednak jeszcze niedawno high trek był dlamnie paskudztwem,wiec może mi się zmieni zanim kupię.
                smile
              • karol-ina [...] 12.09.12, 12:12
                Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
            • wanielka nutnut 25.08.12, 20:10
              odezwij się do mnie plisss na wanielka@o2.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka