Dodaj do ulubionych

Jaki wózek? Help

27.09.12, 12:23
Hej,

bardzo proszę Was o poradę. Potrzebujemy wózka dla naszego pierwszego dziecka.
Mieszkamy we Wrocławiu, wózek będzie jeździł po mieście. Nie planujemy wypadów w lasy, góry. Bardzo dużo jeździmy samochodem, wiec wózek powinien się dość łatwo składać i zajmować w miarę mało miejsca.
Naszymi typami są:
bugaboo cameleon- obawiam się nisko zawieszonej gondolki, mój mąż jest wysoki. Czy wózek poradzi sobie z kostką brukową na wrocławskim rynku?
stokke- obawiam się, ze wózek jest bardzo twardy i nie poradzi sobie z nierównościami naszych polskich chodników oraz nie pojedzie po kostce brukowej.
brio go- tutaj nie mam jakis większych dylematów. Zastanawiam się tylko, czy po złożeniu nie jest za duży.
m&p mylo- bardzo mi się podoba, ale boje sie, ze będzie za twardy
m&p sola- zakochałam sie w jej kolorach smile

Baaardzo podoba mi się biała emmaljunga edge sport i biała teutonia beyou, ale w ogóle nie podobaja mi się ich wersje spacerowe...

Pomożecie w wyborze? smile Licze na Was smile

Obserwuj wątek
    • linkap_wawa Re: Jaki wózek? Help 27.09.12, 12:47
      nie mialam zadnego z tych wozkow, wiec sie nie wypowiem co do ich uzytkowania w terenie, ale zaintrygowal mnie ten brio go, wiec sobie pogooglowalam - no i jest jeden feler, dla mnie akurat dosyc istotny, byc moze dla ciebie rowniez skoro jak ja duzo jezdzisz samochochem, wiec pewnie czesto bedziesz wozek pakowac i wypakowywac - otoz brio go ma dwa oddzielne adaptery - inny do wozka, inny do fotelika - dla mnie to bez sensu, bo wypadaloby brac na wszelki obydwa (a noz widelec dziecko usnie w foteliku i lepiej byloby go nie budzic przenosinami do gondoli), no i druga kwestia - tego nie bylam w stanie zweryfikowac ale moze dowiedz sie zanim sie zdecydujesz a niego - czy adapter do gondoli trzeba zdejmowac ze stelaza do zlozenia. Jesli tak - to moze okazac sie dosyc klopotliwe, szczegolnie jesli np. dziecko w samochodzie sie drze a ty na spidzie rozkladasz wozek.
    • afroddytta Re: Jaki wózek? Help 27.09.12, 13:19
      A może jeszcze joolz, jest troche podobny do cameleona, ogólnie jak na takie twarde wózki to jest na prawdę miękki (nie odniosę do wymienionych przez Ciebie bo w praktyce nie używałam). Nie wiem jak z szybkim składaniem, bo chyba większość wymienionych składa się nie najprościej tzn. trzeba wypiąć siedzisko, no ale to już niech użytkowniczki się wypowiedzą.

O brio go to dużo pisała pinik, chyba jedyna użytkowniczka, pozostałe wózki też chyba miała, więc pewnie najlepiej doradzi smile
    • sylki Re: Jaki wózek? Help 27.09.12, 13:25
      Stokke, po dziurawych chodnikach idzie jak burza, jest tak skonstruowany, że góra się buja, ale
      to nie jest wózek do jazdy po kocich łbach, uwielbiam go, ale nie polecę, bo będziesz klęła.
      Chyba, że mowa o nowej kostce, tu nie ma się co obawiać

Cameleon już lepszy, ale by przejechać po kocich łbach trzeba duże koła dać na przód smile Mój mąż nie narzekał na wysokość, ale też nie używałam przy nim gondoli

o reszcie się nie wypowiem
      aha, pamiętaj, że oba te wózki składa się w dwóch częściach, jak nie masz kombi, albo vana, to ze Stokke będziesz się męczyć sad
      • aga_1980_31 Re: Jaki wózek? Help 27.09.12, 13:40
        Ja nie mam ani vana ani combi i się nie męczę smile Ba nawet wchodzi Stokke, Silver Cross 3D i zakupy na raz smile
        Co do reszty zgadzam się z wymienionych przez Ciebie mam Stokke i nie jest to wózek typowy na kocie łby, natomiast do miasta jak najbardziej, krzywe chodniki czy dziury nie robią mu żadnego problemu smile Ja go kocham miłością wielką i nie wymienię na nic innego big_grin No chyba, że jakiś dodatkowy smile
        • sylki Re: Jaki wózek? Help 27.09.12, 14:07
          Aga, to jesteś jedną na 3 inne, które się męczyły, więc 3:1 - zapewne więcej się by znalazło, ale nie będę pytać
          • aga_1980_31 Re: Jaki wózek? Help 27.09.12, 14:14
            Hhheheh no to widocznie ja jestem bezproblemowa smile
          • lucyna_1980 Re: Jaki wózek? Help 27.09.12, 14:15
            Oj to nie jest męczarnia tylko kwestia nastawienia.
            Nie mam dużego bagażnika (średni) ale żeby władować coś oprócz wózka to musiałam go tam ładnie poukładać, czasochłonne - owszem..... wkurzające - czasami.... brakuje rąk... zawsze.
            Ale jak miałam wizję tego że tylko go złożę a później już będzie bardzo przyjemnie się nim jechało to jakoś nie denerwowało mnie to specjalnie.
            Najważniejsze żeby samemu się nie nakręcać
            • sylki Re: Jaki wózek? Help 27.09.12, 14:17
              Tak, ale jak ci dzieciak wyje w samochodzie, to nie da się nie nakręcać, trzeba być wtedy oazą spokoju wink
              • aga_1980_31 Re: Jaki wózek? Help 27.09.12, 14:19
                Albo mieć spokojne dziecko smile
                • sylki Re: Jaki wózek? Help 27.09.12, 14:23
                  a dokładnie wink
                  dla mnie to horrorem nie było, nie moja opinia, ale trzeba przyznać, że pakowanie go jest upierdliwe...no ale cała reszta wszystko wynagradza smile
                  • pomilak1 Re: Jaki wózek? Help 27.09.12, 18:35
                    A u mnie pakowanie stokke było właśnie horrorem tongue_out
                    zapakowałam go raz do bagażnika corsy D i więcej tego nie zamierzałam uczynić tongue_out ( no zapakowałam dwa razy, bo na spacer i ze spaceruwink)
                    samo złożenie nie sprawiło mi problemu, ale wciśnięcie do bagażnika, o matko! młoda darła się wniebogłosy, starszak marudził że mu ciepło i chce pić, wszystko z organizera wysypało mi się na parking, o ile siedzisko wrzuciłam na tylną kanapę razem z biegaczem starszaka o tyle ze stelażem miałam już duuuży kłopot tongue_out musiałam nim trochę powywijać żeby go dobrze obrócić i wcisnąć w bagażnik tongue_out To tak a propo pakowaniawink

a teraz konkretnie o wymienionych typach wink
                    Stokke- bardzo fajnysmile przede wszystkim design, możliwość reg.wysokości, złożenia podwozia, superaśne siedzisko i buda, wielgachna torba, b.miła tapicerka, b. łatwo przepiąć siedzisko;siedziskiem buja, stelażem telepie wink Dla mnie największym minusem było niezbyt lekkie podbijanie wózka, miałam tylko spacerówkę.
                    cameleon również świetny wózekwink siedzisko obszerne, buda już nie taka fajna jak stokketongue_out torba również ogromna, wg mnie lepiej się prowadzi i podbija. Materiały również ok, ale w stokke bardziej przyjemne i miękkie. Wg mnie na nierównościach dobrze daje radę, zawsze możesz przełożyć rączkę. Największy minus - nie radzi sobie w śniegu, płytka buda jak dziecko śpi. Miałam tylko spacerówkę.
                    Sola tu już wykonanie wg mnie troszkę gorsze, aczkolwiek również ma plusysmile siedzisko b. fajne, regulacja oaprcia genialna, buda również słabo osłania jak dziecko jest w pozycji leżącej. Bardzo dobrze się prowadzi i podbija, siedzisko z łatwością przekładałam z dzieckiem. Materiały b. przyjemne, no i te kolory! smile Mi się nie podobało trochę wykończenie szczególnie elementy stelaża przy kołachsmile koszyk niepozorny ale fantastyczny dostępsmile też miałam tylko soacerówkęsmile
                    Brio nie miałam wink
              • lucyna_1980 Re: Jaki wózek? Help 27.09.12, 14:29
                Jak dzieciak wyje, to wdech i wydech i robisz swoje tongue_out
                Nic mu nie jest bo siedzi bezpiecznie w foteliku
                • czwarteczek Re: Jaki wózek? Help 27.09.12, 16:42
                  No to mi pomogłyście... smile
                  Jutro jade do "wózkowego" pooglądać wszystko na żywo. Zobaczymy jak nam pójdzie... smile
                  • lukkoye Re: Jaki wózek? Help 27.09.12, 18:14
                    ja z wymieninych przez Ciebie wózków mam na stanie Mylo i Solę. Mylo jest też skonstruowane tak,że na nierównosciach buja gondoloą czy siedziskiem,ale jak bylismy w Sandomierzu to bardzo się umęczyłam nim na tej kostce,ale tam to taka stara wszędzie jest;/ Solę mam tylko spacerówkę i wydaje mi się,że jest ona bardziej miękka niż Mylo u mnie na nierównych piaszczysto trawiastych drogach jechała lepiej niż mylosmile

Stokke miałam przyjemnosc testować i nie ma go co porównywać do Mylo czy Soli bo on bardziej z tej grupy co cameleon jest tych już najlepszych wózkówbig_grin tak czy inaczej bardzo miło wspominam mój czas ze stokke tu też miałam tylko spacerówkę- stał się ulubionym wózkiem mojego męża ze względu na mnóstwo bajerów big_grin
                    • lukkoye Re: Jaki wózek? Help 27.09.12, 18:19
                      a zapomniałam dopisać,że Mylo bardzo latwo się składa i rozkłada wiadomo w wersji z gondolą 2 częsci a ze spacerówką można złożyć w całosci lub zdjąć siedzenie generalnie zajmuje mało miejsca jak dobrze pamietam to porównując złożone Mylo i Solę to o dziwo Mylo było mniejszesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka