Dodaj do ulubionych

Luna Mamas and Papas

02.11.12, 22:22
Hej Dziewczyny, bardzo proszę o opinię wózka LUNA mamas&papas. Jestem zainteresowana jego zakupem i mam mętlik w głowie, bo tyle już przejrzałam wózków smile Czy któraś z Was go właśnie użytkuje? Moja Mała ma 8 miesięcy i planuje zakup lekkiej parasolki, w której dziecko wygodnie śpi. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Aga
Obserwuj wątek
    • aga_1980_31 Re: Luna Mamas and Papas 02.11.12, 22:42
      Ja miałam i nie polecam, ma pasy do bani 3 punktowe, naramienne to w ogóle porażka. Nawet jeśli przełożysz je przez materacyk, wkładkę to i tak dziecko wszystko ściąga. Prowadzi się fajnie bo jest leciutki ale te pasy doprowadzały mnie do białej gorączki i sprzedałam.

https://suwaczki.maluchy.pl/li-49350.png
      https://suwaczki.maluchy.pl/li-49351.png
      http://iv.pl/images/40637504292658055133.jpg
      • agusa1975 Re: Luna Mamas and Papas 03.11.12, 00:03
        Dzięki za info. A jak kosz na zakupy? Jest w miarę obszerny? Czy dotykał/wycierał ziemię lub kurzył się bardzo przy dużym obciążeniu zakupowym? Z góry dzięki.
        • aga_1980_31 Re: Luna Mamas and Papas 03.11.12, 00:26
          Kosz jest dość nisko zamocowany i przez to ociera o krawężniki przy podbijaniu i to przy pustym koszyku. Zatrzaski na których był montowany po kilku spacerach były porysowane. Kosz również lekko przetarty, podejrzewam, że gdybym go dłużej używała były by dziury. Kosz duży nie jest ale jakoś mały też nie na podstawowe lekkie zakupy może być no ale trzeba liczyć się z w/w problemem podwójnie.
          • agusa1975 Re: Luna Mamas and Papas 03.11.12, 00:46
            Dzięki bardzo za podpowiedzi. Trochę się zmartwiłam bo wózek jest fajny i bardzo mi się podoba. Moja córa często śpi w domu w wózku a ten się rozkłada na płasko więc byłby super. Aga jeszcze jedno pytanie: czy przechylał się jak dziecko spało na płasko pod jego ciężarem lub wywracał? Czy był w miarę stabilny? Dzięki i pozdrawiam.
            • pomilak1 Re: Luna Mamas and Papas 03.11.12, 06:57
              Myślę że w przyszłym tygodniu już będę mogła zdać relację bo wylosowano mnie do testów z 4kids właśnie z luną big_grin Również mnie zawsze korcił ten wózek ale jakoś nigdy nie miałam odwagi go kupić bez zobaczenia na żywo smile
              • agusa1975 Re: Luna Mamas and Papas 03.11.12, 11:29
                Będę czekała na relację. Dla mnie ważne bo muszę szybciutko wybrać nowy wózek więc każda rada jest na wagę złota smile Dzięki jeszcze raz za pomoc.
            • aga_1980_31 Re: Luna Mamas and Papas 03.11.12, 12:41
              Mnie osobiście nigdy się nie wywrócił ale jak córka spała to była tendencja to większego oporu na tył wózka przy podbijaniu. Tzn wózek bardzo łatwo się podbijał bo środek ciężkości był wtedy na tyle.
              Raz mi młoda wyślizgnęła się z pasów i zawisła na krokowym do dziś nie wiem jak ona to zrobiła wiem tylko, że zdjąć pasy naramienne przez dziecko to, żaden problem. Wtedy właśnie ta sytuacja zmusiła mnie do sprzedaży wózka. Nie można mu odmówić super wyglądu, lekkości no ale dla mnie niestety to za mało.
            • 1mzeta Re: Luna Mamas and Papas 03.11.12, 15:35
              Mnie się nigdy nie przeważył ani nie przewrócił- choć na pierwszy rzut oka wygląda jakby zaraz miał to zrobić. Pewnie gdyby młody całym swoim ciężarem zjechał na tył wózka to tak- mogłoby wózek przeważyć.
    • 1mzeta Re: Luna Mamas and Papas 03.11.12, 15:32
      Ja mam starszą wersję bo Orę ale..... te wózki to nie są parasolki, waga około 10 kg więc do lekkich nie należą i do ciężkich też nie. Fajnie się podbija, rozkłada na płasko, łatwo się składają i rozkładają do całkiem przyzwoitych rozmiarów i jakościowo też są ok. Ora to nasz wózek u dziadków i gdyby nie to, że BJ Mini jest lżejszy to pewnie Ora byłaby naszym wózkiem codziennym i w domu. Ja tam ją lubię i nie żałuję zakupu.
      • agusa1975 Re: Luna Mamas and Papas 03.11.12, 21:49
        Dzięki dziewczyny za Wasze wypowiedzi. No właśnie ja chciałam coś pomiędzy parasolką a terenowym wózkiem. A Luna wydaje się super. Dla mnie podstawa to duże siedzisko bo Młoda zasypia w wózku i często też w nim śpi w dzień (a nie w łóżeczku). Czy faktycznie jest duże i rozkłada się na płasko? Dziewczyny a jak jest z rączką w Lunie. Maż wysoki więc chciałabym, żeby była możliwość regulacji dla osoby wysokiej.
        Pozdrawiam w sobotni wieczór.
        • 1mzeta Re: Luna Mamas and Papas 03.11.12, 22:58
          W mojej Orze rozkłada się na płasko- więc pewnie w Lunie też bo jedyna różnica między nimi to właśnie regulowana rączka. W mojej się nie reguluje i jest na odpowiedniej wysokości- mam 176 cm wzrostu więc w Lunie nie powinno być problemu.
          Siedzisko jak dla mnie ok- nie zmierzę ci bo wózek daleko jest ode mnie, ale na ich stronie powinny być wymiary.
        • aga_1980_31 Re: Luna Mamas and Papas 03.11.12, 23:46
          Siedzisko szerokie ale dość płytkie. Co do rączki regulacja jest super ja mam 175cm i rączka była na odpowiedniej wysokości. Mąż 186 i dla niego też nie było problemu smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka