Dodaj do ulubionych

Nipper... - kupić?

23.11.12, 10:16
Dziewczyny, bo już sama nie wiem... sad Kupić dla 18-miesięczniaka Nippera czy lepiej tę Emmę Scooter...? Musi to być wózek dobry i do miasta (nierówne chodniki, wąski przejścia w sklepach) i w teren. I nasz ostatni. sad Za Emmą przemawia renoma, natomiast Scooter nie ma tego, co mają inne Emmy - dużej budki. Nipper jest lżejszy... Doradźcie i to pilnie, zanim znów mnie podkupią. uncertain
Obserwuj wątek
    • sole78 Re: Nipper... - kupić? 23.11.12, 11:55
      Co do emmy się nie wypowiem, bo nie znam, jeżeli chodzi o Nippera to używam go od 2 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Mój synek ma 17 mcy, waży 11 kg, więc przeciętny. W wózku jest mu wygodnie na szerokość, natomiast oparcie nie jest zbyt wysokie, tzn. na razie jest ok. ma jeszcze kilka cm do końca, ale nie wiem do jakiego wieku starczy. Lekkość prowadzenia bezcenna smile
    • nicolcia9 Re: Nipper... - kupić? 23.11.12, 12:11
      Nie miałam Nippera, miałam Scootera wink Ma wysokie oparcie, długą pozycje leżącą i świetnie sobie radzi w trudnym terenie smile Jednak mimo wszystkich swoich zalet wybrałabym chyba Nippera gdyż jak napisałaś ma to byc wózek do miasta, w Emmie nie ma skrętnych kół i mimo rewelacyjnego podbijania przy cięższym dziecku będzie to uciążliwe - podbijac za każdym zakrętem wink mnie osobiście przy dłuższym spacerze powoli ręce zaczynały pobolewac tongue_out ale ja to z tych słabych tongue_out
    • kkitka Re: Nipper... - kupić? 23.11.12, 13:40
      Kupić smile
    • pomilak1 Re: Nipper... - kupić? 23.11.12, 14:10
      mam nippera prawie od roku, to jedyny wózek który jest z nami tak długosmile Dla mnie to fantastyczny wózek i mimo, że nie każdemu podoba się design dla mnie jest prawie idealny wink Kocham go przede wszystkim za lekkość prowadzenia i podbijania, a to niższe oparcie mogę mu wybaczyć tongue_out
      Kupuj wg mnie będziesz zadowolonasmile A jak nie to zawsze możesz oddać i kupić emmę. Ja na emmach się nie znam więc się nie wypowiem, kilka razy widziałam w sklepach i przytłaczały mnie swoją wielkościąsmile
    • marimag85 Re: Nipper... - kupić? 23.11.12, 14:36
      Dzięki Dziewczyny. smile Już mnie utwierdziłyście w decyzji o Nipperze tak na 99%. wink Tylko ten czerwony kolor...............
      A tapicerka jest w nim ściągana do prania? Czy tylko tę wewnętrzną wkładkę się pierze?
      • agusia041 Re: Nipper... - kupić? 23.11.12, 15:53
        Tapicerkę w Nipperze raczej trudno całkowicie zdjąć, jest mocowana do stelaża śrubami i trochę ich jest sad Ale myślę, że spokojnie da się ją wyczyścić bez demontażu. Materiał jest gruby, impregnowany i nie brudzi się tak łatwo smile Mam kolor camel, raczej jasny a mimo wszystko praktyczny.
        • pomilak1 Re: Nipper... - kupić? 23.11.12, 18:35
          Tapicerkę da się ściągnąć ale musisz mieć dużo czasu, zapału i cierpliwości tongue_out no i obowiązkowo śrubokręt lub wkrętarkę tongue_out Ja ściągałam całą po wakacjach włącznie z budą i prałam w pralce (oprócz budy, bo jednego pręta nie umiałam wyciągnąć tongue_out) no i trochę to trwało ale się da smile
          Też mam kolor camel smile
          Jakbyś kupowała to koniecznie dokup sobie jakąś wkładkę bo ta z zestawu jest dość sztuczna-na lato się nie nadajesmile Zimą pewnie nie ma to aż tak dużego znaczenia smile
    • marimag85 Re: Nipper... - kupić? 30.11.12, 23:59
      No i zamówiłam tego Nippera - będę go mieć na początku przyszłego tygodnia. I jak tylko go zamówiłam - zaczęłam mi się po głowie plątać Teutonia Spirit S3. uncertain Czy to się gdzieś leczy? uncertain

Proszę mnie teraz upewnić, że dobrze zrobiłam wybierając dla półtorarocznego dziecka i do moich bolących stawów oraz na zimę lekki wózek, czyli Nipper, a nie Teutonię. wink
      • agusia041 Re: Nipper... - kupić? 01.12.12, 07:55
        Czy gdzieś się to leczy sama chciałabym wiedzieć sad Mam tylko nadzieję, że kiedyś samo przejdzie...Nie znam Teutonii, ale Nipper jest zdaje się lżejszy i ma większe koła, które zimą
        z pewnością lepiej sobie poradzą. Też go kupiłam wyłącznie pod wpływem forum, w ciemno. I nie żałuję, bo przyjemność prowadzenia go jest bezcenna smile On po prostu jedzie sam.
        W Twoim przypadku obawiałabym się jedynie czy oparcie będzie wystarczające dla półtorarocznego malucha.
        • pomilak1 Re: Nipper... - kupić? 01.12.12, 08:19
          Wg mnie nie masz czego żałować tongue_out Nipper się lepiej prowadzi i podbija smile
      • saras-wati Re: Nipper... - kupić? 01.12.12, 10:29
        Miałam teutonię, ale fun system - wg mnie była równie zwrotna i równie dobrze podbijała, co nipper, a do tego była na pewno ładniejszawink Natomiast miała beznadziejną budę, której materiał lądował na głowie mojego dziecka(w pozycji leżącej przy złożonej budzie) i wg mnie spacerówką teutonii to można tak do 1,5 roku jeździć, maksymalnie dwóch lat.
        • marimag85 Re: Nipper... - kupić? 01.12.12, 21:38
          O wzrost się nie martwię, bo mój półtoraroczniak ma dopiero 80 cm wink, więc myślę, że spokojnie nam Nipper do końca wózkowania powinien wystarczyć...

...tylko tej Teutonii mi żal... sad

No nic, Nipper przyjdzie, na żywo się do niego przymierzymy i... w najgorszym wypadku sprzedamy. wink Chociaż mąż mnie wtedy za drzwi chyba wystawi razem z tym wózkiem. wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka