Dodaj do ulubionych

bugaboo bee i inne wózki ;)

25.11.12, 22:00
jaka jest różnica między bee a bee+ ? wiem że siedzisko się rozciąga i koła są inne, a co jeszcze?

na jakiej wysokości jest rączka?

albo inaczej, napiszcie dlaczego nie kupować starszego bee?

szukam wózka na krótkie wypady, lekkiego (tak do 8kg), ma być wysoki (pliko mini jest za niski, męczę się z nim) ma być wąski (żebym do tramwaju wniosła), ma mieć podnóżek i ma mieć pałąk/barierkę/tackę bo bardzo mojemu małemu brakuje barierki w pliko, on lubi się trzymać rączkami wink
Siedzisko nie musi być wygodne i komfortowe wink bo główny wygodny wózek mamy.

do 800zł, ewentualnie może być używany (najwyżej poszukam z mojej okolicy)

jeszcze cały czas inglesina espresso 2012 chodzi mi po głowie, wiem że jest wąska, ale na tą chwilę mi to nie przeszkadza, jak mały urośnie, to go najwyżej sprzedamy wink
Obserwuj wątek
    • santa-1982 Re: bugaboo bee i inne wózki ;) 25.11.12, 22:03
      Dla maluszka w sumie starsze bee lepsze. Ma lepiej chroniącą budkę i zabudowane boczki. Bee Plus lepsze dla starszego dziecka, powyżej roczku..
    • linkap_wawa Re: bugaboo bee i inne wózki ;) 25.11.12, 22:28
      O calkiem poreczna ta ingesina, ale ta budka jakas taka malenka.... a skoro podoba ci sie inglesina espresso to moze peg perego vela easy drive? Mi wlasnie ta vela ostatnio wpadla w oko, tylko malo o niej opinii...
      • magda79pn linkap 25.11.12, 22:37
        myślałam tez o vela easy, ale on chyba niski jest jak aria, tzn z 99cm max (ale pewności nie mam) natomiast nowa inglesina ma i regulowany podnóżek, czego brakuje veli i regulowaną rączkę i opuszczaną do przodu budkę
        • linkap_wawa Re: linkap 25.11.12, 22:40
          No wlasnie ta wysokoscuncertain podaja ze 101,5 ale to jak dla mnie jeszcze troche moze byc malo
          • magda79pn Re: linkap 25.11.12, 22:44
            zaraz zmierzę pliko
            • magda79pn Re: linkap 25.11.12, 22:59
              pliko ma do zgięcia rączek 95cm, a do końcówek 104, no ale nikt nie prowadzi wózka trzymając za końcówki wink
    • pinik Re: bugaboo bee i inne wózki ;) 25.11.12, 22:30
      Ja mialam bee zwykle i go bardzo lubilam. Budke mial lepsza niz bee plus. Glownym jego mankamentem jest waskie w ramionkach siedzonko (ale mozna sobie tu pomoc i wyjac te boczki poza budke: robi sie o wiele lepiej w srodku!).

Dla takiego malucha to bee zwykle spokojnie moze byc. Gorzej pozniej. Mysle, ze spelnia twoje oczekiwania.
      • ewelinapatrycjapola Re: bugaboo bee i inne wózki ;) 26.11.12, 08:21
        no więc ja porównywałam b+ i maclarena xlr wymiarami, które znalazłam w internecie i wyszło mi, że siedzisko w bee+ jest o wiele większe niż w maclarenie. Bee+ łatwo składa się w całości a be z tego co oglądałam na filmach to nie.(Chyba sięnie mylę?) Nie wiem jak jeździ po śniegu i nierównościach i to mnie najbardziej interesuje, bo ja dużo łażę.
        Za to we Wrocławiu coraz częściej widuje baby joggery. Oczywiście najczęściej x landery i maclareny.
        • ewelinapatrycjapola Re: bugaboo bee i inne wózki ;) 26.11.12, 08:34
          ale za to jak mnie "wytrząchało" w rynku na kostce w x landerze, (a on ma całkiem niezłą amortyzację), wybiłam sobie z głowy typowe spacerówki. Tak jak pisałam wyżej, za dużo wszędzie łażę.
          I dalej mam problem bo wziełabym mini gt, ale nie chcę trzykołowca. Czterokołowiec nie jest na dmuchanych kołach. City versa gt czy jakoś tak byłby najlepszy ale nie mogę się doszukać wymiarów siedziska. I podstawowa sprawa, ja nie mogę mnożyć wózków, chcę kupić, żeby starczył już do końca. A nigdzie nie mogę znaleźć wymiarów siedziska versa gt. Potrzebuję duże siedzisko.
          • magda79pn Re: bugaboo bee i inne wózki ;) 26.11.12, 08:40
            ja też bym chciała mieć jeden wózek, ale tak się nie da
            a wszystkie trójkołowce, nawet te najwspanialsze, mnie nie przekonują

rozmyślam nad PP vela (jutro pojadę zobaczyć jak wygląda) i inglesiną espresso -tej niestety nie mam gdzie zobaczyć sad

to bugoboo też mnie ciągnie, ale mam uraz do używek uncertain i chyba najpierw wolałabym się załapać na jego darmowe testowanie
            • linkap_wawa Re: bugaboo bee i inne wózki ;) 26.11.12, 09:46
              Magda - to daj znac jak zrobisz rozpoznanie - dasz rade zmierzyc na jakiej wysokosci tak naprawde jest ta raczka w Veli?
          • ewelinapatrycjapola Re: bugaboo bee i inne wózki ;) 26.11.12, 08:56
            w zw. z tym, że nie mogę zapłacić za ten wózek za dużo, przyszedł mi do głowy britax b-agille, pojadę go dzisiaj obejrzeć. Tylko że znowu czterokołowy ma trochę cieńką tą budę....
            • ewelinapatrycjapola Re: bugaboo bee i inne wózki ;) 26.11.12, 09:02
              tzn. trzykołowy ma budę prawie jak bj. i bez siatki, czterokołowy po rozszerzeniu tej budy, ma w środku taką siatkę. Ale ty szyjesz, to może z takim czymś, byś sobie poradziła. No i jadę z mała i centymetrem. Obejrzę koła i siedzisko. Koła niby amortyzowane. Ja będę się na coś decydowała i tak gdzieś na wiosnę, alę lubię wcześniej wiedzieć. No i ten britax niby waży 7 kilo.
              • pomilak1 ewelinapatrycjapola 26.11.12, 09:36
                Poproś Pinik lub Agnes o wymiary siedziska versy smile
                • magda79pn Re: ewelinapatrycjapola 26.11.12, 10:37
                  jednak vela odpada, rozkłada się półleżąco i nie ma podnóżka, poza tym nie waży już tyle co aria, tylko więcej, i ma rozstaw tylnych kół 60cm, moim zdaniem dużo, szukam czegoś wąskiego, no ale może pojadę obejrzeć, nie obiecuję

to już chyba aria by mnie bardziej urządzała

teraz kombinuję gdzie by tu obejrzeć na żywo espresso, wiem że ma wąskie siedzisko, ale nie węższe niż zwykłe parasolki, rozstaw kół 48cm, czyli ok wink do tego amortyzacja, pełna i regulowana rączka, podnóżek, duży kosz, w komplecie folia, pokrowiec na nogi i uchwyt na kubek (to tak jak w veli) koła w 2012 mają 16,5cm, a w 2013 18,5cm, vela ma 17 z przodu i 18 z tyłu

ja widziałam na żywo britaxa w Akpolu, jest baaardzo ładny i porządnie wykonany, nie wiem tylko jak się nim jeździ, tylko wiesz co? cena porównywalna do city mini, więc ja bym chyba wolała baby joggera (4 kołowego) no i u mnie znowu odpada, bo tylne koła szeroko rozstawione

szukam wąskiego wózka, bo w Poznaniu jeżdżą tzw holenderskie tramwaje, do których nie da się wsiąść z szerokim wózkiem, bo mają bardzo wąskie drzwi.
                  • linkap_wawa Re: ewelinapatrycjapola 26.11.12, 12:16
                    Eeeee, 60 cm to wielka jakas rzeczywiscie. Fakt, to juz lepiej bjcm brac.
                  • olcia82poz Re: ewelinapatrycjapola 26.11.12, 13:20
                    Widzę Madzia,że poszukiwania nadal trwają, więc Wasz "komiks" pójdzie na sprzedaż ? Jestem bardzo ciekawa, na co się ostatecznie zdecydujesz, z chęcią popatrzę...ja jak na razie kocham naszego maca miłością wielką, Indze też odpowiada, więc super big_grin
                    Buziaki dla Igusia wink
                    • ewelinapatrycjapola Re: ewelinapatrycjapola 26.11.12, 14:40
                      no i widziałam britaxa b-ag. no i nie zauważyłam amortyzacji. Pięknie wykonany, ładny, nawet buda ujdzie, super się składa ale nie wiem gdzie ta amortyzacja. A obciążyłam go moim dzieckiem. Pprzeszłam spowrotem 8 km. z wózkiem, po chodnikach i nie tylko, przez Wrocław, z 11 kilogramowym dzieckiem, zapakowanym koszem i x-landerem. No i stwierdzam, że fajny mam wózek, bo dał radę. Chciałabym teraz dodatkowo lżejszego wózka. I fak. Narazie zwykły BJ wypada lepiej z amortyzacją w stelażu.
                      • magda79pn byłam oglądać PP vela 26.11.12, 15:50
                        olcia - dzięki smile ucałuję smile

więc tak, moim zdaniem nie jest warta 800zł... oparcie na pewno nie nadaje się dla mojego półroczniaka, jest zdecydowanie półleżące i może gdyby był podnóżek, to dziecko miałoby się gdzie zmieścić, a tak wydaje mi się, że z tego oparcia będzie się zsuwał na siedzenie i nóżki będą dyndały, bo do tego stałego podnóżka daleko. Pasy rozciągnięte na maxa to chyba byłyby akurat na mojego maluszka (akurat spał, więc go nie przymierzyłam), większe dziecko nie wejdzie. Podbija się w miarę dobrze (pusty), waga też nienajgorsza, trochę ten rozstaw tylnych kół szeroki, ale powiedzmy że by uszedł wink lekko się manewruje, rączka jest na wysokości (mierzona do spodu) 99cm, do wierzchu jakieś 104cm, więc to 101,5 co podają to może być do środka rączki wink w każdym razie dla mnie ta wysokość jak najbardziej ok

ogólnie wózek fajny, z 500zł bym dała, więcej nie wink i raczej go nie kupię, bo ma za dużo minusów które musiałabym zaakceptować wink

i wiecie czym jeszcze pojeździłam? kurcze co to było... baby design? chyba. albo espiro, coś takiego jak cybex calisto, powiem wam, że baaardzo fajny wózeczek, ale... budka płytka i siedzisko też tongue_out
                        • magda79pn Re: byłam oglądać PP vela 26.11.12, 16:14
                          ten wózio a'la callisto to baby design handy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka