Dodaj do ulubionych

sprzedaż wózka...

07.12.12, 16:16
jakaś plaga na all czy co?
dostałam już chyba ze 4 maile z zapytaniem "czy wysyłka może być gratis?" normalnie chyba nowy zwyczaj...

wózio kupiony za 520, wystawiony za 350, idealny, z 6 miesięczną gwarancją i teraz jak zapłacę prowizję, pewnie z 15-20zł i jeszcze przesyłkę 20zł, to mi ledwo 310zł zostanie...

a z drugiej strony mścić się o 20zł?

co radzicie?

aha, dodam, że z ogłoszeń na gumtr i tabl nikt nawet nie zadzwonił
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: sprzedaż wózka... 07.12.12, 16:59
      Napisz, że za 370 sprzedasz z przesyłką gratis big_grin
      • pomilak1 Re: sprzedaż wózka... 07.12.12, 17:05
        No niestety każdy chce jak najtaniej kupić smile
        Jak Ci nie zależy na sprzedaży to trzymaj cenę smile
        Ja sprzedałam joolza praktycznie nowego z 1,5 roczną gwarancją tracąc na nim prawie 40%, ale co miał leżeć w szafie? no szkoda mi było, ale stwierdziłam że zimą nim jeździć nie będę, a wiosną to już nowy coś innego będę chciała sobie kupićsmileNa początku wysyłka była gratis, ale jak już zeszłam z ceny to za wysyłkę policzyłam dodatkowo kupująca się zgodziłasmile
        Daj wyższą cenę z wysyłką gratis tongue_out
        • magda79pn Re: sprzedaż wózka... 07.12.12, 17:15
          on jest wystawiony za 350 + przesyłka
          i wszyscy się pytają czy może być gratis...
          • thea19 Re: sprzedaż wózka... 07.12.12, 17:22
            eee normalka. jak ja sprzedawalam graty po malym, to regularnie mialam zapytania o sprzedaz poza all za polowe kup teraz z darmowa wysylka albo odbiorem osobistym, przy czym ten mialby wygladac tak, ze ja mialabym to dowiezc na drugi koniec wawy w dogodnym dla pana terminie i godzinie
          • afroddytta Re: sprzedaż wózka... 07.12.12, 17:24
            Dla mnie to takie trochę takie dziwne w sensie nie mogą po prostu spytać czy nie zjedziesz z tej ceny te 20 zł, a nie męczyć o bezpłatną wysyłkę, przecież chodzi o kasę, a nie de facto bezpłatną wysyłkę. Ja bym, jeśli oczywiście nie chcesz z tej ceny zejść, sobie na prawdę jaja porobiła i własnie odpisywała, że '370 plus przesyłka gratis' lub ze 'weźmiesz 370 za przesyłkę i wózek dorzucasz gratis', no ale to tak dla sportu smile
            • magda79pn Re: sprzedaż wózka... 07.12.12, 17:36
              ha ha ha, rozbawiłyście mnie smile
              • maria.szymanowska Re: sprzedaż wózka... 07.12.12, 20:38
                Jeśli zależy Ci na kasie i możesz go przetrzymac, to przetrzymajsmile Ja przez rok czasu trzymalam spiwor i wkładki Paula Franka do Cameleona i oczywiście mnóstwo zapytań o darmowa wysylke, sprzedaz wkładki bez osłonki na gondole itp. Byli nawet tacy kupujący, którzy mówili, ze na pewno nie sprzedam i ze są moja ostatnia szansasmile w ciagu ostatnich 2 tygodni sprzedałam spiwor i wkładki dokładnie za tyle ile chciałam, a kupujący pokryli koszty wysyłkismile
                A i ja zawsze wystawiam rzeczy trochę drożej, bo 90% zainteresowanych sie targuje, więc zostawiam sobie możliwość dania upustuwink
    • sztucznamrowka Re: sprzedaż wózka... 07.12.12, 21:05
      Ja właśnie sprzedałam wózek....
      Kupiłam za 475zł, używałam 4 m-ce, gwarancja do lipca 2013 a poszedł za 330zł(z wysyłką).
      Fakt, że teraz na allegro jest mile widziana przesyłka gratis ale dotyczy to moim zdaniem firm a nie osób prywatnych.
      Chyba teraz kiepski czas na sprzedaż spacerówek ale mi zależało na czasie.
      • zona.102 Re: sprzedaż wózka... 07.12.12, 22:35
        Nie wiedziałam, że coś obniżysz bo za tyle to i ja bym wziela tongue_out Szkoda sad
        • kedro-dasos Re: sprzedaż wózka... 07.12.12, 22:59
          Każda ze stron chce wyjść na swoim kupujący- najtaniej kupić, sprzedający - dobrze sprzedać.Aby wilk był syty i owca cała zaproponuj,że pokryjecie koszty wysyłki po połowie. To, że pytają to nic złego. Ja też czasem to robię, bo pytać zawsze wolno, a przecież większość z nas szuka na allegro okazji nie interesując się za ile to ktoś kupił, tylko za ile mi się to uda kupić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka