Dodaj do ulubionych

Który Zooper????

29.12.12, 12:48
Mam pytanie i prośbę do posiadaczek Zooperów. Interesuje mnie różnica między Twist , Hula a Mambo. Który z nich będzie najlepszy dla dziecka 2-2,5 roku? Chodzi mi o wielkość siedziska, podbijanie, amortyzację i wagę.
Czy w ogóle marka Zooper to dobry wybór? Porównywany do np. Inglesiny Trip? Czy kółka mocną turkoczą, jaki jest stelaż - czy stabilny, jakiej jakości tapicerka?
Proszę o odp. dzięki!!!
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Który Zooper???? 29.12.12, 12:56
      kurcze, Ty to już chyba o wszystkie marki pytałaś smile
      miałam twista, później ci napiszę, w każdym razie kolejny raz go nie kupię, wolałabym inglesinę trip po raz trzeci
    • sztucznamrowka Re: Który Zooper???? 29.12.12, 13:02
      Chyba tak smile Naprawdę nie wiem co wybrać...
      Najchętniej kupiłabym dwa wózki he he he tylko kasiorki nie ma aż tyle wink
    • sztucznamrowka Re: Który Zooper???? 29.12.12, 14:20
      Poza tym... kto pyta ten nie błądzi he he he A mnie jak dotąd żaden wózek nie przypasował w 100% zawsze jestem z czegoś nie zadowolona.
      Wczoraj byłam pierwszy raz w nowym sklepie w Gdańsku - Smyk Megastore - specjalnie żeby zobaczyć wózki smile
      Pomacałam Bugaboo Bee, Cameleona, EasyWalker - o w tym przypadku mierzyłam głęb. siedziska i ma tylko 19cm!! to poważny minus jak dla mnie, macałam też Maclareny i M&P Sola i Mylo oraz Jane Muum.
      Inglesiny nie mieli ani nic Peg Perego sad W ogóle to mieli głównie zestawy 2w1 a spacerówek mało i dużo było Espiro i Graco, oczywiście X-landery i Jedo oraz Bebetto.
      W Trójmieście Peg Perego można pomacać tylko w BoboWózkach w Gdyni ale dla mnie to za daleko sad Raz tylko tam byłam w połowie tego roku (Tata mnie zawiózł) bo mój mąż to mnie w sprawach wózków tylko wkurza.
      • magda79pn Re: Który Zooper???? 29.12.12, 15:49
        no niestety ideału nikt jeszcze nie wymyślił sad

pytaj, pytaj, my chętnie odpiszemy smile
        • magda79pn Re: Który Zooper???? 29.12.12, 16:31
          forum.gazeta.pl/forum/w,22462,83076179,83076179,mam_ZOOPER_TWIST_MARGARITA.html
          forum.gazeta.pl/forum/w,22462,133272706,133274815,Re_Zooper_Twist_Espiro_City_lub_i_produkcja_bie.html
    • blueaha Re: Który Zooper???? 29.12.12, 17:18
      jak dla starszego dziecka to twist- ja miałam tą starszą wersję i bardzo lubiłam za duzą budę , amortyzację i wysokie oparcie , i pałąk podnoszony i wentylacja w budce. Tylko ja troszkę za wysoka do niego byłam i czasami kopałam w hamulec- w nowszej wersji jest inaczej zamontowany i chyba bym nie kopała, może jeszcze go kupię jak córeczka podrośnie.
      mambo to taka baardziej wypasiona wersja, ale tez i cięższa przy okazji, no i jest mocniej zabudowany, dla 2,5 latka to chyba nie potrzebne
      • magda79pn Re: Który Zooper???? 29.12.12, 17:23
        skąd wiesz że zmienili hamulec?
        też w niego kopałam, i specyficzne zagięcie rączek było trochę niewygodne (inne niż w maclarenie czy inglesinie), a i jeszcze czasem, zupełnie bez powodu, składał mi się ten krzyżak z tyłu wózka...
        • sztucznamrowka Re: Który Zooper???? 30.12.12, 16:12
          Dzięki Magda za linki smile
      • sztucznamrowka Re: Który Zooper???? 30.12.12, 16:17
        Model Mambo na zdjęciach ma przednie kółka pojedyncze a Twist podwójne - czy to ma znaczenia przy prowadzeniu, podbijaniu? Na allegro (fartlandia) oba te modele są w jednej cenie.
        Co je jeszcze różni może wiecie?
    • sztucznamrowka Re: Który Zooper???? 30.12.12, 16:25
      Nie wiem jak Wy Dziewczyny ale ja mam tak, że nie lubię mieć takiego wózka jak "większość" tzn. który jest popularny i często spotykany. Dlatego np. nie cierpię X-landerów, których widuję najwięcej na spacerach. Lubię wózki "oryginalne" i mało w PL znane. Inglesin Trip też było pełno na deptaku no i Maclarenów i Chicco. Dlatego też zainteresowały mnie Zoopery smile No i cenowo też są OK smile
      • magda79pn Re: Który Zooper???? 30.12.12, 21:14
        z pojedynczymi kołami z przodu lepiej się manewruje, ale też np w chicco takie koła się "rozjeżdżają"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka