Dodaj do ulubionych

Parasolka dla 2,5 latki

13.01.13, 10:08
Jak w temacie. Poszukuję czegoś na dłuższe spacery (ogólne moje dzieci mają awersję do wózków, jednak po pewnym czasie słyszę na ręce). Najlepsza składana na jak najmniejszą, bo będziemy ją wrzucać do samochodu.

Do tej pory jeździłam chicco i byłam zadowolona.

Pomóżcie, bo ja zgłupiałam...

Jak któraś chce coś sprzedać też się odzywajcie, bo chętnie kupię używaną.
Obserwuj wątek
    • escapezone Re: Parasolka dla 2,5 latki 13.01.13, 13:19
      ja mam prawie 2 latka a wieloscia przypomina 2,5 - 3 latka i sama bede mu kupowac na wiosne spacerowke bo mielismy chicco trio scoop ale wagowo (syn wazy 15kg) juz nie wytrzymywala, wymienialismy kółka w serwisie itd, i w samym serwisie powiedzieli ze syn za ciezki ... i szukam od 3 miesiecy spacerowki jakies,czytam wszystkie opinie, i wybralam baby jogger city gt , wagowo do 25kg wozek wiec mam pewnosc ze do 3lat ponad posluzy nam smile , aktualnie mamy i'coo plasma i'pod jestem z niego bardzo zadowoolona choc wazy 12kg ale syn majac 95cm wzrostu , spi wygodnie w wozku. nozki mu nie wiszą,
      jest jeszcze quinny zapp, to chyba najmniejsza spacerowka skladana jaka widzialam, i widzialam w niej i 3 latki ,ale np. moj syn nie jest moze gruby tylko nabity, i on by był w nim zapakowany jak śledź. peg perego pliko jeszcze ogladalismy, i navington scooner. w i'coo powierzchnia spania z podnozkiem wynosi 100cm (do konca podnozka)
    • pomilak1 Re: Parasolka dla 2,5 latki 13.01.13, 19:35
      A poza wielkością po złożeniu ma coś mieć? tongue_out
      Ja mam na sprzedaż BC VIT (zajrzyj do wątku z ogłoszeniami) jest leciutki,zgrabniutki i wg mnie pełni fajną rolę "podwieźdupki" . Swego czasy Saras-wati chciała sprzedać yezza - też malutki i leciutki wózeczek smile
      Mały i lekki też jest Mac volo. Ale one wszystkie nie rozkładają się do spania.
      Mały po złożeniu też jest yoyo,
      • rodzyneq Re: Parasolka dla 2,5 latki 13.01.13, 22:26
        Jakby się rozkładał do spania to by było świetnie. Większych wymagań nie mam smile
    • saras-wati Re: Parasolka dla 2,5 latki 14.01.13, 21:05
      rodzyneq napisał(a):

>
      > Jak któraś chce coś sprzedać też się odzywajcie, bo chętnie kupię używaną.

chcę sprzedać maclarena triumpha w bardzo dobrym stanie, napisz do mnie na email gazetowywink
    • rodzyneq84 Re: Parasolka dla 2,5 latki 16.01.13, 09:58
      Dzięki za Wasze rady i uwagi. Mąż znalazł wózek baby design buggy. Nie jest drogi, a nie ukrywam że pieniądze to też ważny aspekt. Możecie coś powiedzieć o tym wózku?
      • saras-wati Re: Parasolka dla 2,5 latki 16.01.13, 14:21
        rodzyneq84 napisała:

> Dzięki za Wasze rady i uwagi. Mąż znalazł wózek baby design buggy. Nie j
        > est drogi, a nie ukrywam że pieniądze to też ważny aspekt. Możecie coś powiedzi
        > eć o tym wózku?

To nie jest dobry wybór, nie będziesz zadowolona. Moja koleżanka miała ten wózek i po kilki spacerach wyglądał fatalnie, źle podbijał i trudno się prowadził...Faktycznie ten tour tereferefretki jest zdecydowanie lepszym wyborem. Naprawdę będzie bardziej zadowolona z używanego(ale w bardzo dobrym stanie!)wózka, niż nowego, a kiepsko wyważonego.
        Miałam toura i lepiej mi się nim jeździło mi się nim równie dobrze, co teraz triumphem, nawet tour wydaje mi się bardziej komfortowy niż triumph, bo ma regulowany podnóżek i trochę wyższe oparcie.
    • tereferefretka Re: Parasolka dla 2,5 latki 16.01.13, 10:44
      ja mam mamas&papas tour zajrzyj do watku sprzedam.

jesli chodzi o dluzsze spacery,nie wiem jak taki baby design sie spisuje,kolezanka ma model bunny,mieszka na 4-tym pietrze wiec wychodzi z tym wozkiem na niedalekie spacery z prawie dwuletnim synkiem,z tym ze to duzy chlopiec,niestety jest zalamana, pcha sie go jak woz z weglem.
      • rodzyneq84 Re: Parasolka dla 2,5 latki 16.01.13, 14:24
        a Ty chcesz go sprzedać?
        • tereferefretka Re: Parasolka dla 2,5 latki 16.01.13, 15:51
          tak,to znaczy chce..nie mam wyjscia, bo moje dziecko juz sie na dobre pozegnalo z wozkowaniemsmile

jak na spacerowke naprawde jest ok, ma wyczuwalna amortyzacje, podnozek tez jest fajna opcja, super sie podbija(a moje dziecko nie nalezy gabarytowo do najmniejszych), przynajmniej podbijal z 12kg 2.5latka,bo od dluzszego czasu wozek lezy zastrechowany w piwnicy
          • sztucznamrowka Re: Parasolka dla 2,5 latki 16.01.13, 16:02
            do tereferefretka a możesz podać wymiary siedziska? Czy Twoje dziecko miało w nim wygodnie, nie zsuwało się?
            • tereferefretka Re: Parasolka dla 2,5 latki 16.01.13, 23:16
              hmm no z pamieci tak nie wystukam.
              saras czy ty kiedys nie podawalas wymiarow?

moja miala wygodnie,bo oparcie nie jest zupelnie pionowe, czego za bardzo nie lubi,bo wisi smetnie na pasach wtedy,a w tym bylo ok.
              • saras-wati Re: Parasolka dla 2,5 latki 17.01.13, 08:48
                podawałamsmile nie wiem czy na blogu srebrnolistki nie ma go porównanego z questem?
                • sztucznamrowka Re: Parasolka dla 2,5 latki 17.01.13, 17:53
                  A jak ten blog znaleźć? smile
                  • tereferefretka Re: Parasolka dla 2,5 latki 17.01.13, 18:50
                    na glownej stronie forum wozkomanii masz przekierowanie na blog
                    wozkomania.blogspot.com
            • rodzyneq84 Re: Parasolka dla 2,5 latki 17.01.13, 07:28
              A ile byś za niego chciała? Na wątku sprzedam wózek pisałaś o tym bo albo ja ślepa jestem albo nie ogarniam jeszcze Waszego forum tongue_out
              • tereferefretka Re: Parasolka dla 2,5 latki 17.01.13, 09:25
                pisalam ale moze dziewczyny robily tam porzadek, ja za swojego chce 400,z jednej strony pewnie stwierdzisz,ze za duzo,ale jak za wozek uzywany okolo 2mcy,ktory wyjsciowo kosztowal 600,to nie jest chyba duzo,

moj facet tez sie mial ochote pieta przezegnac jak sie dowiedzial ile za niego dalam,ale ja wychodze z zalozenia,ze wole kupic cos solidniejszego,potem miec mozliwosc to odsprzedac z niewielka strata(a wiosna niedlugo takze o to sie nie martwie..),niz kupic takie 'byleco' i rzucac porzadkowymi k..wami na spacerze,bo kamien, bo chodnik,bo kraweznik bo to bo tamto.albo bo zamiast jechac stoi w miejscu,i po uzytkowaniu odzyskac 50 zl albo i nie.

a juz calkiem inna rzecz to kwestia gustu.mnie sie on akurat podobal,a dla mnie byl tansza alternatywa maclarena..jesli bedziesz chciala przesle ci mailem fotki
                • ivonka7 Re: Parasolka dla 2,5 latki 19.01.13, 16:03
                  Ja chętnie poproszę fotki. Właśnie jestem na etapie poszukiwania parasolki która będzie rozkładała się na płasko i była dobrej jakości. Rozważam też M&P.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka