Dodaj do ulubionych

Jane Slalom Pro Reverse

29.01.13, 10:05
Witam smile

A co myślicie o tym wózku? Znalazłam go w jednym sklepie internetowym w bardzo dobrej cenie i tak się zastanawiam czy warto? Ja nie mam doświadczenia z Jane ale może któraś z was miała ten wózek i może mi coś na jego temat powiedzieć. Fajne dla mnie jest to że ma on odwracane siedzisko..
Obserwuj wątek
    • beataj1 Re: Jane Slalom Pro Reverse 29.01.13, 10:34
      Mam ten wózek. Generalnie jestem bardzo zadowolona (ale to mój pierwszy wózek więc nie mam porównania). Wózek fajny wygodny i lekko się prowadzi. Po pół roku użytkowania mogę powiedzieć tylko o dwóch wadach:
      pierwsza: stosunkowo mały kosz - ja akurat nie potrzebuje jakoś specjalnie wielkiego kosza ale trzeba to zaznaczyć że nie jest duży.
      Druga wada: która mnie osobiście doprowadza do szału - cholernie niewygodne zmienianie ustawienia wysokości rączki. Zawsze się naszarpie i naklnę (z wózka korzystają 3 osoby o różnym wzroście i często zmieniamy ustawienia).

Reszta moim zdaniem jest ok. I dodatkowy plus piękny niespotykany kolor - ja mam turkusowy.
      • monika_kas Re: Jane Slalom Pro Reverse 29.01.13, 11:02
        U mnie z rączką raczej nie będzie problemu bo oboje z mężem jesteśmy wysocy i raczej regulowanie nie będzie potrzebne za często. A co do koloru to ja właśnie też się zakochałam w tym turkusowym...

A mam jeszcze pytanie. A jak jest ze składaniem? Czy on się składa razem z siedziskiem czy osobno siedzisko osobno stelaż..? Bo widziałam dwa różne filmiki na you tube i nie wiem w końcu o co chodzi...
        • sylki Re: Jane Slalom Pro Reverse 29.01.13, 11:26
          Składa się na dwa sposoby, bez siedziska i z siedziskiem
          wpisz w wyszukiwarkę, trochę o nim pisałam, są też foty moich dziewczyn w nim.
          Też miałam calm blue, ale najpiękniejszy kolor jaki był w tym wózku, dla niego wymieniłam swojego starego slaloma mimo, że tamten prowadziło się zdecydowanie lepiej wink
          • monika_kas Re: Jane Slalom Pro Reverse 29.01.13, 12:41
            Ten kolor jest zabujczy smile

Dziękuję Sylki. Poczytałam trochę o nim i widzę, że ma awaryjne hamulce..? Kurcze jestem w kropce z tym wózkiem... Teraz mam wózek z którego nie jestem zadowolona i chciałabym go wymienić na jakiś z którego będę...

ehh... dylematy....

sylki napisała:

> Składa się na dwa sposoby, bez siedziska i z siedziskiem
            > wpisz w wyszukiwarkę, trochę o nim pisałam, są też foty moich dziewczyn w nim.
            > Też miałam calm blue, ale najpiękniejszy kolor jaki był w tym wózku, dla niego
            > wymieniłam swojego starego slaloma mimo, że tamten prowadziło się zdecydowanie
            > lepiej wink
            • sylki Re: Jane Slalom Pro Reverse 29.01.13, 13:10
              hamulce łatwo jest naprawić samemu, poza tym serwis prężnie działa, mojego slaloma gdy odeslalam do nich na trzeci dzień był u mnie smile
              • monika_kas Re: Jane Slalom Pro Reverse 29.01.13, 13:57
                Dziękuję jeszcze raz za odpowiedź. Ja właściwie jestem już zdecydowana. Pozostaje tylko jeszcze akceptacja Małżonka smile

A i jeszcze jedno pytanie. Jak ten wózek zachowuje się na nierównościach? Ma jakąkolwiek amortyzacje?
                • sylki Re: Jane Slalom Pro Reverse 29.01.13, 15:20
                  Ma amortyzację na tylne koła, można ją regulować, ale wielkiego WOW nie oczekuj wink
                  Moje córki zasypiały w nim bardzo szybko, po lesie jeździło mi się fajnie.
                  • monika_kas Re: Jane Slalom Pro Reverse 29.01.13, 17:57
                    sylki napisała:

> Moje córki zasypiały w nim bardzo szybko, po lesie jeździło mi się fajnie.

mój synek aktualnie bardzo szybko zasypia w Graco Symbio smile i to jest jedna z niewielu zalet tego wózka...
                    • sylki Re: Jane Slalom Pro Reverse 30.01.13, 09:02
                      Ja nie wiem co kupujący widzą w symbio, jak go tylko dotknęłam od razu wiedziałam, że ten wózek doprowadziłby mnie do szału swym rozklekotaniem wink
                      • monika_kas Re: Jane Slalom Pro Reverse 30.01.13, 09:07
                        Ja niestety popełniłam ten błąd że poszłam do sklepu zupełnie nieprzygotowana.. Pan Sprzedawca zapewniał mnie o "doskonałości" tego wózka... No i go kupiłam. Potem wielokrotnie żałowałam bo to klekotanie doprowadzało mnie do szału. No ale fakt jest taki, że synek śpi w tym wózku już po kilku chwilach...

Zakupiłam Slaloma smile Powienien jutro byż u mnie! W związku z tym mam pytanie. Czy miałaś może do niego śpiworek? Bo chciałam kupić, ale nie wiem jaki będzie pasował...

A pozatym już myślę jaką spacerówkę jeszcze muszę kupić... Małą, lekką, kompaktową...
                        • sylki Re: Jane Slalom Pro Reverse 30.01.13, 09:16
                          nie miałam śpiworka, miałam osłonkę na nóżki, ona ocieplana była, dodatkowo kocyk.
                          Próbowałam zakładać jakiś tm uniwersalny który miałam, ale niestety był za szeroki, za gruby i w góle do czterech liter.
                          Myślę, że Magdy naszej śpiworek powinien pasować smile
                          • monika_kas Re: Jane Slalom Pro Reverse 30.01.13, 09:20
                            sylki napisała:

> Myślę, że Magdy naszej śpiworek powinien pasować smile

Osłonkę też będę miała, ale zastanawiam się czy to wystarczy...? a Magdy śpiworek? Jestem dopiero od niedawna na forum i nie wiem kim jest Magda. Ale chętnie się dowiem i jeśli rzeczywiście będzie pasował to zakupię u niej śpiworek smile
          • zwadzia Re: Jane Slalom Pro Reverse 21.02.13, 14:55
            Witam
            Mam ogromną prośbę . Potrzebuję wymiar szerokości siedziska w najwęższym miejscu. Dziękuję bardzo za pomocsmile
            • monika_kas Re: Jane Slalom Pro Reverse 22.02.13, 10:06
              przepraszam, że tak długo to trawało, ale musiałam swojego slaloma rozpakować z pudła.. no więc wg mnie w najwęższym miejscu siedziska jest ok 28-29cm...
              jeśli jeszcze mogę jakoś pomóc to chętnie pomogę smile
              • zwadzia Re: Jane Slalom Pro Reverse 22.02.13, 17:02
                Witam
                Niestety po ostatnim zakupie Quinny Freestyle 3 xl Comfort, który okazał się zbyt ciasny(najwęższy punkt siedziska to tylko 24 cm)poszukuję wózka z odwracanym siedziskiem z w wiarę dobrą amortyzacją ,z pompowanymi kołami gdyż mieszkam w raczej trudnym tereniesmileNie mam możliwości zobaczenia go w sklepie i boję się ze on również będzie zbyt wąski. Nie ukrywam iż chciałabym by posłużył mi przynajmniej do 2 lat.Pozdrawiam . dzieki za pomocsmile
              • zwadzia Re: Jane Slalom Pro Reverse 22.02.13, 17:28
                Mam jeszcze jedno pytanie,czy bardzo nim telepie na wertepach? I czy siedzisko jest stabilne czy ma tzw.lekkie luzy w zawieszeniusmilePozdrawiam
                • monika_kas Re: Jane Slalom Pro Reverse 22.02.13, 18:41
                  siedzisko jest stabilne, a czy nim telepie na wertepach to jeszcze nie wiem bo wyprawa na wertepy jeszcze przed nami smile
    • monika_kas Gondola Capazo 30.01.13, 15:12
      A czy któraś z was woziła swoje dzieciątko w gondoli którą można wpiąć do tego wózka? Chodzi mi o gondolę CAPAZO. Czytałam na internecie że jest dosyć duża (ma 81cm dł.)... Zastanawiam się nad dokupieniem używanej gondoli do mojej spacerówki... Ta gondola którą mam obecnie zaczyna być za mała na mojego Synusia, a chciałabym go jeszcze trochę czasu w gondoli powozić.
      • sylki Re: Gondola Capazo 30.01.13, 16:58
        i w tym przypadku polecam wyszukiwarkę, poszukałabym Ci, ale z komórki pisze i ciężko się szuka.
        Capazo miałam i polecam z czystym sumieniem, nawet fotki mojej niespełna 3 latki w niej są smile
        szukaj smile

A Magda od spiworkow, to Magda79pn, taki sam ma nick na allegro, znajdziesz na pewno smile
      • martulka_s Re: Gondola Capazo 30.01.13, 20:21
        Ja woziłam starszaka i również polecam. Duża, szeroka, montujesz w stelażu bardzo łatwo. Poza tym wygodna w przenoszeniu, lekka i możesz nią bujać. Bardzo funkcjonalna, choć kształt nie do końca mnie przekonywał wizualnie ; )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka