Dodaj do ulubionych

Maclaren Quest - pomocy!

14.03.13, 18:07
Dziewczyny, mam nadzieję że mi pomożecie bo już zupełnie zgłupiałam.
Potrzebuję parasolki, która rozkładała by się dosyć płasko - byłam w sklepie i takie rozkładanie jak jest w Maclarenie Quescie i PP Pliko mini mi odpowiada.
Szukam używanego Questa, i już oczopląsu dostaję, i nie mogę się połapać co jest co.
W sklepie widziałam Questa ze srebrnymi kołpakami i czarnymi środkami, i wydawało mi się że się rozkłada dosyć mocno. Patrząc w necie widzę, że jest jakiś "nowy" quest, który niby się rozkłada prawie na płasko - ale on ma kołpaki całe czarne. Czy rzeczywiście tak jest, że ten nowy Quest 2012 ma zawsze kołpaki całe czarne?

Takich z czarnymi kołpakami na allegro mało, więc patrzę też za takimi z srebrnymi kołpakami z czarnym środkiem (patrzę też na zapięcie pasów- ma być okrągłe), i tu widzę że są:
- nowe - ale czy to ten model 2012 tylko z innymi kołpakami, czy stary model 2011?,
- używane. W aukcjach używanych jedni piszą że się rozkłada na leżąco, inni, że na półleżąco. I tu mam pytanie, czy jest jeden model Questa z takimi srebrnymi kołpakami z czarnym środkiem czy różne, rozkładające się w różny sposób?

Dla zobrazowania:
tablica.pl/oferta/maclaren-quest-sport-ID2qZzB.html -> tu ktoś pisze że pozycja prawie leżąca,
podobnie tu: allegro.pl/maclaren-wrt06052-quest-sport-crown-blue-mist-i3094036667.html,
a tu z kolei odpisali mi, że się rozkłada tylko do półleżącej pozycji:
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/gi/bd/qqcd/82sM2CTLtmSs6MpDZX.jpg
Obserwuj wątek
    • pomilak1 Re: Maclaren Quest - pomocy! 14.03.13, 18:31
      Jakimś mega ekspertem od Maców nie jestem, ale miałam questa i on się nie rozkładał na płasko tylko właśnie na pół leżąco. Z tego co się orientuje to własnie w najnowszej kolekcji czyli 2013 oparcie się bardziej rozkłada i ma inny mechanizm rozkładania oparcia.
      kupując używany poproś po prostu o zdjęcie wózka z boku w pozycji maks rozłożonej do spania i będziesz wiedziała czy się rozkłada czy nie wink
      Wg mnie PPPmini się bardziej rozkłada w porównaniu do questów z wcześniejszych kolekcji.
      • pomilak1 Re: Maclaren Quest - pomocy! 14.03.13, 18:32
        aha co do kół to pytaj Saras ona jest obeznana w parasolkach tongue_out
        lub zobacz sobie na tej stronie strollersandprams.com/strollers/brands/Maclaren.html
      • agont8 Re: Maclaren Quest - pomocy! 14.03.13, 21:24
        Nie zdawałam sobie wcześniej spraw,y że jest aż taka różnica między tymi dwoma wersjami, rzeczywiście to od razu widać czy się rozkłada na prawie płasko czy półleżąco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka