Dodaj do ulubionych

pranie maclarena

25.03.13, 16:27
Nareszcie!!! Dostałam paczkę z moim xt.
Wózek w stanie bardzo dobrym, nie wypłowiały (specjalnie pod słońce patrzyłam, czy budka się różni od siedziska, nie różni się).
Jedynie trochę przybrudzony. Stelaż bez rys, koła nie zjechane, bez luzów, lekki luz w rączkach gdy są wsunięte do dołu, ale ja lubię wysoko, a jak wysunę to luz znika, więc dla mnie bomba.

Oczywiscie nie mogłam oprzeć się pokusie wyjechania nim nawet nie upranym jeszcze na krótki spacerek.Jestem zachwycona tym jak jedzie, jak się manewruje etc. ale nie o tym chciałam. wink

Jak pierzecie tapicerkę z maclarena? Wrzuciłam siedzisko na 40st, ale co z budką? Kwalifikuje się na porządne pranie, a nie umiem jej zdjąć ze stelaża.Da się w ogóle?
Obserwuj wątek
    • nicolcia9 Re: pranie maclarena 25.03.13, 16:39
      Budkę ze stelaża wózka ściągniesz, ale materiału budki z jej stelaża już nie. Ja piorę normalnie: gąbeczka z płynem i szoruję, ale trzeba dokładnie to robic bo każde zacieki widac uncertain zależy jeszcze jaki masz kolor?
      • nicolcia9 Re: pranie maclarena 25.03.13, 16:41
        Zapomniałam dopisac, że wygodniej pierze się budkę jak jest ona założona na stelażu wózka smile
        • martuska1982 Re: pranie maclarena 25.03.13, 16:45
          mam czarny kolor.
          Ale jak ją ściągnąć ze stelaża?Stelaża wózka nie stelaża budki. Nie wiem jak to odpiąć z tych rurek. uncertain
          Wolałabym jednak zdjąć i wyprać ręcznie w wannie samą budkę, nie na stelażu wózka.
          • magda79pn Re: pranie maclarena 25.03.13, 16:57
            ona na tych rurkach jest na taki obręcze i "klik" musisz tm wdusić te końcówki, dosyć mocno i te obręcze się otworzą

ja prałam budkę w pralce, zmieściła mi się
            • martuska1982 Re: pranie maclarena 25.03.13, 17:02
              no własnie albo ja mizernąsiłę mam, albo to jakoś wyjątkowo mocno siedzi. Tak własnie na logikę myslałam, ze to jakoś trzeba wcisnąć, ale nie drgnie.No nic, ide dalej próbować.
              • gie-oska82 Re: pranie maclarena 25.03.13, 17:24
                wprawdzie nie mialam xt ale questa i tapicerke z siedziska pralam normalnie w pralce 40stopni niestety z buda tez tak zrobilam i buda mi sie rozdarla od spodu ...daszel w dosc widocznym miejscu. takze ja nie polecam budy prac w pralce...ja mialam czarno-czerowna bude i czerwony material mi sie uszkodzil w pralce... wozek sprzedalam bo nie cierpie jak wozek ma cos uszkodzone..
                milalam taki jak na tym zdjeciu kiddicarereviews.kiddicare.com/review/125516
                • martuska1982 Re: pranie maclarena 25.03.13, 17:39
                  pomocowałam się i się udało.Buda wyprana ręcznie w wannie, własnie schnie. Siedzisko pierze się w pralce, mam nadzieję ze 40st go nie uszkodzi, ani nie wybarwi mi tej czerni. wink
                  • martuska1982 Re: pranie maclarena 25.03.13, 17:54
                    a tak jeszcze pobocznie po tym szybkim spacerku dodam, ze powiedziałąm nawet do męża, że teraz musimy kupić jakąś tanią parasolkę no name najlepiej, zeby porównać i docenić maclarena. wink
                    Dla mnie to wózek bajka.Brak mi konkretnego kosza na zakupy, słuchać trochę kółka, ale nie terkot tylko piankę szeleszczącą na mokrych chodnikach i piasku, no i amortyzację czułam dopiero jak wrzuciłam do koszyczka nieco zakupów.

Nie mam porównania z innymi parasolkami, dlatego korci mnie kupno jakiejś innej parasolki żeby porównać.
                    • tereferefretka Re: pranie maclarena 25.03.13, 18:40
                      miałam brązowego dziada,nie znosiłam go prać a po tym jak wypłowiał od słońca nie chciałam w ogóle na niego patrzec tongue_out napsuł mi trochę krwi big_grin

cieszę się,że tobie się fajnie jeździ

ja miałam krowe xlr-a może dlatego nie polubilam

jaaakby mi sie syn przytrafil to moj chlop zaakceptował zakup jedynie modelu limitowanego z bialo-niebieskim śmiglemtongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka