anka8811 16.04.13, 11:31 Dziewczyny jak w tytule szukam namiaru na ,, WANIELKĘ ,, kupiłam u niej wózek i wynikła przykra sprawa nie odpisuje na moje meile juz sporo czasu czy znacię osobę pod tym nickiem prosze o pomoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka8811 Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 16.04.13, 11:43 a i zapomniałam zapytac czy długo ona działa na tym forum może ktoś ma kontakt tel do tej osoby??? Odpowiedz Link
tereferefretka Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 16.04.13, 12:23 od tego masz wyszukiwarkę, sprawdz ile się udziela,na jaki temat itd. czy podawała jakieś namiary na siebie itd,może piszesz nie na tego maila co trzeba?,ja np gazetowego nie odbieram... nie oceniam,acz pare razy mi jej wypowiedzi gdzieś tam śmignęły Odpowiedz Link
anka8811 Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 16.04.13, 12:59 dziekuje za podpowiedz poszukałam w wyszukiwarce i widzę że długo tu już jest na forum na meila pisałam prywatnego nie gazetowego. Miałyśmy kilkakrotny kontakt wózek kupiłam ale dalej brak kontaktu a ja jestem stratna ,nie chce kogoś posądzać o nieuczciwość opisywac tu więcej narazie bo nie wiem co jest grane i jak nawiązać kontakt poza meilem na który dłuższy czas nie odpisuje Odpowiedz Link
martuska1982 Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 16.04.13, 13:13 może wyjechała, może komputer ma popsuty.Numer telefonu masz? Odpowiedz Link
pomilak1 Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 16.04.13, 20:04 Wanielka już długo się udziela. Nie chcę nikogo usprawiedliwiać bo wiem jak to jest czekać na wózek/pieniądze, ale wanielka ma dwójkę dzieci, więc może się coś stało? (odpukać, tfu,tfu) A numer tel masz? Ona miała chyba navingtona scoonera Odpowiedz Link
anka8811 Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 17.04.13, 17:57 niestety nie mam telefonu tylko meila i właśnie nie chce kogos posądzać narazie o nieuczciwośc ale już sporo czasu minęło bez odzewu , dlatego miałam nadzieje że ktoś z forum bliżej ją zna lub ma kontakt tel .Poczekam jeszcze trochę Odpowiedz Link
kedro-dasos Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 17.04.13, 18:14 Może spróbuj przez allegro,jeśli to ta sama osoba( Ruda Sląska?), to dziś rano się logowała, więc na pewno jest. Była też aktywna na forum niemowlę 2 dni temu. Odpowiedz Link
anka8811 Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 17.04.13, 21:32 Tak Ruda Ślaska ,coś mi tu nie pasuje , ja kupiłam od niej wózek micralita taniej bo testowała go i zapłaciłam za wózek , rogi- przedłużki do wózka i wkładka- miała być .Wózek dotarł ,ale nie było żadnego pragonu dowodu zakupu instrukcji z wózka więc w razie czego nie wiem co z reklamacją bo nic do niego z dokumentów nie ma .Rogów i wkładki w wózku też nie było .Napisałam do niej i odpisała że zapomnieli włozyć i wszystko już ma paragon itd. i na tym kontakt sie urwał ,zerowy kontakt i przepadła wkładka i rogi i dokumenty-bynajmniej na to wygląda .Kurcze najgorzej że co w razie awarii wózka???? nie wiem co zrobic może do micralita napisać ,wpłacałam jej pieniążki na konto więc dane jej mam, jeśli to jej dane oczywiście Odpowiedz Link
sweetmelongirl Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 17.04.13, 21:55 spokojnie, moze nie ma jak odpisac, moze cos sie stalo - wyjechala? Odpowiedz Link
anka8811 Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 17.04.13, 21:59 ale z tego co się zorientowałam to loguje sie na necie ,allegro .Ja też pomyślałam że może wyjazd , może jakieś losowe sprawy dlatego czekałam ponad dwa tygodnie na kontakt i nic .Więc dzisiaj już postanowiłam działać . Odpowiedz Link
kedro-dasos Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 17.04.13, 22:00 Jeśli pisze na innych forach i loguje się na allegro to ma dostęp do internetu. Jeśli to ta sama wanielka z allegro, to ma bardzo dożo negatywnych komentarzy podobnego typu, ale mam nadzieję,że się mylę i wszystko dobrze się skończy. Odpowiedz Link
wanielka Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 17.04.13, 21:58 zanim zaczniesz mnie obsmarowywać na forum warto chociaż spróbować się skontaktować - nie tylko na mail. podczas transakcji podałam numer telefonu. nie użyłaś go. mail, którego używam to na forum i w allegro ostatnio baaaaaardzo szwankuje. niestety dorobiłam się nieopatrznie kilku wirusów i póki co z nimi walczę. poza tym mam 2 małych dzieci, które właśnie uparły się, żeby chorować, więc też nieczęsto siadam do kompa. pisałam Ci w mailu i na to się zgodziłaś, że jak będę miała rogi (które mają dostarczyć jak tylko pojawią się u dystrybutora z nową dostawą) to prześlę je razem z pargonem i wkładką, żeby nie generować zbędnych kosztów przesyłki. jak wiesz wkładka nie wchodzi w skład podstawowego zestawu i dostajesz ją dzięki mojej dobrej woli, a nie dlatego, że za nią zapłaciłaś. być może jednak nie powinnam jej wysyłać zważywszy na sposób rozwiązania problemu, który wybrałaś. nie wszystkie maile do mnie docierają - te, które są nie pozostają bez odpowiedzi o czym mogą zaświadczyć chociażby dziewczyny tu na forum. Odpowiedz Link
pstrabiedronka Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 18.04.13, 10:06 wanielko - doradzam spokój, bo jak na razie - Twoja wypowiedź świadczy przeciwko Tobie. nie znam ani Ciebie ani kupującej, ale w tym wątku jedyny napastliwy i "obsmarowujący" post to Twój. Kupująca jest grzeczna i właśnie próbuje zdobyć do Ciebie kontakt, usprawiedliwia Cię i mówi, że czeka - bo byc może masz kłopot z pocztą, kompem itd... Po dwóch tygodniach - ma prawo się niepokoić. Jeśli faktycznie masz problem z mailem - to przykro mi bardzo ale to Twój obowiązek PRZEPROSIĆ i wytłumaczyć się z tego faktu a nie naskakiwac na kogoś, kto próbuje się z Tobą skontaktowac - i nie może. Miewałam kłopoty z pocztą - ale to moja odpowiedzialność wtedy, a nie piszącego do mnie. Także - trochę grzeczniej. Nie znam szczegółów Waszej transakcji i tego nie oceniam, ale kultura osobista to niestety u Ciebie na minus, nie u kupującej. Odpowiedz Link
wanielka Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 18.04.13, 10:27 ciekawe czy Ty byłabyś spokojna, gdyby ktoś zamiast kontaktu z Tobą insynuował różne rzeczy na forum. nie wiem też czemu ma służyć Twój post - niczego nie wnosi. bądź łaskawa pouczać siebie lub swoje dzieci i zadbaj raczej o swoją kulturę osobistą - wtrącanie się do spraw osób trzecich bez ich przyzwolenia średnio wygląda. Odpowiedz Link
tereferefretka Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 18.04.13, 10:30 przypominam ci,że jesteśmy na forum dyskusyjnym... a jego forma wiadomo jaka jest, możemy pisać co sądzimy na dany temat. Odpowiedz Link
wanielka Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 18.04.13, 10:35 oczywiście, że można napisać co się sądzi na dany temat, ale pouczanie to jednak można zostawić na własne podwórko. Odpowiedz Link
sylki Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 18.04.13, 10:49 Może lepiej zmień ton, Pstrabiedronka ma rację, nie smacznie czytało się to co wysmarowałaś, atak nie zawsze jest dobra obroną, a twoja postawa jest żenująca. Przestań obrażać innych lepiej na tym wyjdziesz. Odpowiedz Link
wanielka Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 18.04.13, 11:03 co tak bardzo cię obraziło, że się pieklisz? jak widać główna zainteresowana schowała głowę w piasek i już się nie udziela, za to adwokatów ma od groma jak widać to cecha wielu osób - wtrącać się w nie swoje sprawy i jeszcze się dziwić, że komuś to wtrącanie średnio pasuje Odpowiedz Link
sylki Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 18.04.13, 11:09 A w którym miejscu ja się piekle, jak na razie tobie brakuje kultury, a nie innym. Dałaś ciała i teraz się rzucasz. Odpowiedz Link
tereferefretka Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 18.04.13, 10:49 zalezy co rozumiesz przez pouczanie, jak dla mnie to bylo zwrocenie uwagi na ton i charakter twojej wypowiedzi. hmm no a co do tego,że powinnas przepraszac... to troche jak z moimi dziecmi,jak mloda strzeli starszą w dziób kolokwialnie mowiąc, i przeprasza,bo ja jej mówię,żeby to zrobiła,ale winna sie nie czuje, dla mnie bez sensu rozmowa szkoda,że nie odpowiedziałaś na maile i sama w sumie dopuściłaś do tego,że kupująca znalazła cię na forum i wywleka wasze sprawy... Odpowiedz Link
wanielka Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 18.04.13, 10:58 > szkoda,że nie odpowiedziałaś na maile i sama w sumie dopuściłaś do tego,że kupu > jąca znalazła cię na forum i wywleka wasze sprawy... jak mniemam siedzisz w moim kompie i lepiej wiesz jak było > hmm no a co do tego,że powinnas przepraszac... jak już wyżej pisałam - powinnoś zostaw na swoim podwórku. nie uczę cię co, jak i kiedy masz robić, więc i ty sobie daruj Odpowiedz Link
sylki Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 18.04.13, 11:14 Przecież to nie jest twoje podwórko, wiec co tak wszystkich wyrzucasz Odpowiedz Link
pstrabiedronka Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 18.04.13, 11:21 szkoda gadać skoro nie widzisz nic niestosownego w swoich wypowiedziach to cóż - tylko wystawiasz sobie świadectwo ja się nie wtrącam w Wasze sprawy - wyraźnie napisałam że szczegółów Waszej transakcji nie znam i jej nie oceniam. Oceniam to co widać - czyli to co napisałaś Ty i kupująca. Tutaj, na tym forum. I tutaj - Ty się pogrążyłaś. Jeszcze raz mówię - nie twierdzę że jesteś nieuczciwa bo nie wiem co tam sprzedawałaś, co wysąłaś itd - twierdzę, że jesteś mało kulturalna i tyle Odpowiedz Link
aga_1980_31 Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 18.04.13, 11:21 Wanielka dziewczyna od samego początku pisała, że nie ma z Tobą kontaktu, próbowała uzyskać tu na forum namiary na Ciebie. Nie sądzę, żeby miała numer telefonu do Ciebie bo pewnie nie zakładałaby tego wątku gdyby była szansa sie z Tobą skontaktować. Ja w jej wypowiedziach nic złego nie wyczytałam natomiast w Twoich niestety Sama bym założyła taki wątek gdybym była na miejscu autorki Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 18.04.13, 13:31 Normalnie przedszkole A co do wkladki Wanielka laski nie robisz i na rachunku masz ze zaplacilas zlotowke Noi jestes pewna ze doczekasz sie rogow? Bo ja tez tak chcialam i ten pan soe nie zgodzil Odpowiedz Link
pomilak1 MamaDawidka 18.04.13, 19:47 Kupiłaś jednak fastfolda?bo nic się nie chwaliłaś albo ja przeoczyłam Odpowiedz Link
tereferefretka Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 18.04.13, 21:59 haha no tak,rzadko się siedzi na kompie,ale odszczekiwać czas się znajdzie co nie ) Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 19.04.13, 08:52 Tak ale juz gdzies pisalam dupy to on nie urywa A mamie do corsy b nie wszedl Za ta cene co go kupilam ok Ale wiecej bym nie dala Odpowiedz Link
jotka_k Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 19.04.13, 10:02 ja naprawdę nie wiem kto twierdzi, że Micralite jest mały po złożeniu jak zobaczyłam ile nam miejsca w Scenicu zajął to zaczęłam się po prostu śmiać mama1dawidka napisała: > Tak ale juz gdzies pisalam dupy to on nie urywa > A mamie do corsy b nie wszedl > Za ta cene co go kupilam ok > Ale wiecej bym nie dala Odpowiedz Link
kkitka Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 19.04.13, 10:18 Pewnie to zależy od bagażnika, Scenic w porównaniu do corsy ma sporo większy bagażnik Odpowiedz Link
jotka_k Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 19.04.13, 10:20 no ma zdecydowanie większy a Micralite zajmuje w nim naprawdę duuuużo miejsca, więc ja kompletnie nie zgadzam się z twierdzeniem, iż jest on mały po złożeniu co widać na zdjęciu Odpowiedz Link
anka8811 Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 19.04.13, 10:43 przepraszam że nie napisałam wcześniej ale jestem w trakcie przeprowadzki mam dostęp do neta mega ograniczony i jak zauważyła Wanielka ,,sama zainteresowana nie zniknęła ,, .Zanim siadłam tu napisać to sprawdziłam pocztę bo nie chcę kogoś niesłusznie posądzić ale upewniłam się wózek otrzymałam 19 marca wkładka paragon miałaś Wanielka za kilka dni dostać i w następnym tygodniu miały być rogi wszystko miałaś wysłac razem jedna przesyłką to było 22 marca -sprawdziłam i na tym sie kontakt urwał --dzisiaj jest 19 kwietnia za 3 dni mija miesiąc jak miałam od ciebie ostatniego meila , nie mam twojego telefonu , tu mogę wrzucic nasze meile żebyś nie zarzucała nieuczciwości z mojej strony ,wszystkie twoje wiadomości mam.SORRY NIE STAĆ MNIE wyrzucać pieniędzy na darmo zapłaciłam ci za wózek wkładke i rogi do wózka .To Ty napisałaś że wkładka jest w wózku i kazałaś sobie wybrać kolor.Ja już nie wierze że nie miałaś przez miesiąc możliwości kontaktu ze mną skoro jesteś na forum , jesteś na allegro , adres mój masz w przelewie i wysyłkę do tej pory mogłaś zrobić .Teraz po twoich wpisach nie łudzę się że takowa przesyłka do mnie dotrze ,ale tego tak nie zostawie bo paragon do wózka jest mi potrzebny , a i rogi za które zapłaciłam należaloby z Twojej strony przysłać.Ja nie myślałam że to tak się skonczy , ale nie pozostaje mi nic innego jak pisać pewnie do firmy Micralita i przedstawic sprawę co będzie w razie jak wózek nawali a paragonu nie będzie Odpowiedz Link
anka8811 Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 19.04.13, 10:48 Wanielka tak z rogami miałaś wysłac wszystko jak już wyżej pisałam ale miały byc w przyszłym tygodniu czyli po 19 marca a dzisiaj mamy 19 kwietnia i zero kontaktu od ciebie prze prawie miesiąc dopiero jak rozgłosniłam temat na forum wtedy komp Ci zadziałam Odpowiedz Link
anka8811 Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 19.04.13, 10:59 dzwoniłam właśnie do Micralita , pan powiedział mi że bez paragonu- dowodu zakupu gwarancji na wózek nie mam Odpowiedz Link
sylki Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 19.04.13, 11:04 kupowałaś przez all, czy przez forum. Zresztą to nie ma znaczenia, jak masz maile w których jasno jest napisane na co się umawiacie, złóż sprawę do sądu. Odpowiedz Link
zona.102 Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 19.04.13, 11:48 O matko ale syf... anka8811 mam nadzieję, że odzyskasz to za co zapłaciłaś bo ja też bym się wkurzyła gdybym zapłaciła za coś czego nie mam Odpowiedz Link
sweetmelongirl Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 19.04.13, 11:46 oj tam, ja się łudziłam że on mało miejsca zajmuje ;p ale już się nie łudzę mimo wszystko mam cichą nadzieję że będzie fajny na plażę z tymi przednimi pompowanymi Odpowiedz Link
kedro-dasos Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 19.04.13, 12:01 wanielka, jakby nie było, to Ty jesteś sprzedawcą, jeśli czegoś nie dostarczyłaś to nawet pomimo problemów z mailem, chorobą dzieci, powinnaś znależć chwilkę i poinformować kupującą,,że dostanie towar w póżniejszym terminie. No chyba,że pisałaś, dzwoniłaś- a to łatwo sprawdzić, jeśli Anka będzie chciała dochodzić swoich praw.Od czasów Ridki zaczynamy się bać allegro, mam nadzieję,że nie będziemy musiały bać się kupować od forumek, więc dziewczyny wyjaśnijcie tę sprawę jak naszybciej. Odpowiedz Link
agusia041 Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 19.04.13, 12:13 byłam pewna, że do stałych forumek można mieć pełne zaufanie, a okazuje się, że jednak nie do końca Odpowiedz Link
sylki Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 19.04.13, 12:24 Przez takie akcje niestety traci się zaufanie do takich zakupów. Odpowiedz Link
anka8811 Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 19.04.13, 13:56 ja kupiłam wózek poprzez to forum , pewnie pamiętacie Wanielka udzielała się na watku testowania fastfolda , nawet chyba założyła ten temat ja tam napisałam że kupie wózek jeśli któraś z testujących chciałaby sprzedać i właśnie Wanielka napisała że może mi go sprzedać ,myslałam że będzie wszystko ok.Tak jak napisałam ostatni kontakt z nia miałam 22 marca i od tamtej pory żadnego ale to żadnego kontaktu z jej strony .Napisałam kilka wiadmości na meila i do póki nie napisałam tutaj na forum to nie było żadnego odzewu na moje pisanie. Ja wszystkie meile od niej mam ,również te w których pisałyśmy co za ile wyliczone ile wózek ma kosztować ile rogi do wózka że będzie wkładka i paragon także ja tego tak nie zostawię .Na spokojnie pomyslę od czego zacząc a Wam będę wdzięczna za porady co teraz zrobić.Ja też myślałam że ona jest pewną , uczciwą forumką ,ale się najprawdopodobnie pomyliłam dobrze że wózek chociaz dostałam bo też w ciemno wpłaciłam pieniązki na konto.Mój mąż jeżdzi często przez Rudę Śląską więc w ostateczności może ją odwiedzić bo adres mam podała mi do przelewu - jeśli to jej adres . Odpowiedz Link
kedro-dasos Re: ,,WANIELKA,,- szukam kontaktu pilne!!!!!! 19.04.13, 14:15 możesz napisać do osób z allegro, które wystawiły jej negatywne komentarze, a ostatnio ma ich sporo typu,, nie otrzymałem, nie odpowiada na maile", więc jeśli to ta sama osoba to masz po górkę. Odpowiedz Link
agnes_nyc do Anka i Wanielka 19.04.13, 14:31 Dziewczyny odnalazlyscie sie wiec przeniescie sie na priva watek dotyczyl kontaktu a schodzi na inny temat temat zamkniety Odpowiedz Link