magda79pn 23.05.13, 14:04 że się tak wszyscy zachwycają? trochę mi się techno znudziło już... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja1406 Re: co takiego ma w sobie quest denim? 23.05.13, 14:52 i budkę powiększaną jak w techno Odpowiedz Link
magda79pn Re: co takiego ma w sobie quest denim? 23.05.13, 16:15 poza budką niczego fajnego w nim nie widzę kolor też średni chyba kupię sobie questa black-champagne na czarnej ramie Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: co takiego ma w sobie quest denim? 23.05.13, 22:53 Wiesz Magda ja nawet tego black/champagne miałam już zamówionego.... ale się rozmyśliłam po tym jak zobaczyłam go w realu.... a DENIM to moje marzenie....tylko kurcze nigdzie go nie ma (oczywiście w PL) chociaż jakby był na czarnej ramie to byłoby suuuper Zanosi się na to, że z Maclarenów to chyba już tylko Volo będzie dla mnie do kupienia..... Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: co takiego ma w sobie quest denim? 23.05.13, 22:56 A tak a propo jeansu we wózkach....muszę się pochwalić, że właśnie dzisiaj skończyłam szyć wkładkę Denim do mojego GT i pałąk Denim z metkami ale niestety nie mam zdjęć bo aparat w naprawie..... Odpowiedz Link
magda79pn Re: co takiego ma w sobie quest denim? 24.05.13, 07:43 ja właśnie w poniedziałek jadę obejrzeć loolę up, a w weekend wybieram się pooglądać questy wkurza mnie to, że jak sprzedam techno to jeszcze będę musiała dołozyć do questa !!! kurcze, czemu one są takie drogie??? Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: co takiego ma w sobie quest denim? 29.05.13, 11:50 Oto fotki wkładki denim do GT: A to do kompletu nakładka z metkami na pałąk: Odpowiedz Link
martuska1982 Re: co takiego ma w sobie quest denim? 29.05.13, 18:55 ale fajna wkładeczka Odpowiedz Link
agusia041 Re: co takiego ma w sobie quest denim? 09.08.13, 09:35 Mam ochotę wymienić XT na questa tylko nigdzie tego denima nie mogę znaleźć, widziała któraś gdzieś? W świecie dziecka były dwa i poszły od ręki Odpowiedz Link
martuska1982 Re: co takiego ma w sobie quest denim? 09.08.13, 09:41 na bobowózkach jest,z tym że na zamówienie.Pytałam dokładnie o denim i mi napisano, ze 3-4 tygodnie czekać trzeba. Odpowiedz Link
agusia041 Re: co takiego ma w sobie quest denim? 09.08.13, 09:48 w bobowózkach to ja wiem, bo głównie tam kupuję, tyle, że zamawiam w ich sklepie stacjonarnym. Wolałabym już bo za miesiąc to może mi się odwidzieć, na UJ czekałam 6 tyg. i różne myśli przychodziły mi do głowy Odpowiedz Link
e-kasia1 Re: co takiego ma w sobie quest denim? 09.08.13, 21:04 ja miesiac temu kupilam w swiecie dziecka denima fajna jest budka, to ze ma nikro amorki no i ten kolor moj Hubs slicznie w nim wygląda - ot moja próżność Odpowiedz Link
magda79pn Ja pierniczę !!! 09.08.13, 22:34 nie kuście już dopiero co rozsądek kazał zrezygnować z "triumpha bmw" za tą cenę, to teraz musiałyście mi przypomnieć o tym "tanim" denimie ??? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Ja pierniczę !!! 09.08.13, 23:11 860zł na bobowózkach,ale czekać trzeba prawie miesiac. Odpowiedz Link
darusia2012 Re: Ja pierniczę !!! 09.08.13, 23:28 myślałam, że drożej teraz i tak mam fazę na cm gt i fusiona Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Ja pierniczę !!! 09.08.13, 23:31 a ja się już boję co to będzie jak to bee plus jednak nie zdobędzie mojego serca na dłużej. Wtedy ten denim będzie mi się śnił, ale stary mnie z domu wygoni. Odpowiedz Link
darusia2012 Re: Ja pierniczę !!! 09.08.13, 23:33 to jest ryzyko zawodowe ja teraz mam zagwozdkę jak wytłumaczyć kupno gt Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Ja pierniczę !!! 10.08.13, 12:32 a co masz na stanie, czego chcesz się pozbyć dla gt? Odpowiedz Link
e-kasia1 Re: Ja pierniczę !!! 10.08.13, 14:59 Magda zawsze mozna sobie tlumaczyc ze quest ma maleńkie kółka wiec lipa.....może w to kiedyś uwierzsz i sie zniechęcisz)))) Odpowiedz Link
darusia2012 Re: Ja pierniczę !!! 10.08.13, 17:05 Martuska u mnie to jest raczej kwestia przekonania męża, że potrzebuję 3-4 wózki a nie kasy (nie kupuję drogich wózków). Mam na stanie pp si, które na pewno zostanie z nami trochę, hartana topline x w trudny teren i na zimę, przewozówkę no name i pp switch (ten jest na sprzedaż). Mój mąż oczywiście twierdzi, że więcej niż 2 wózki to fanaberia. A ja przeprowadziłam się na 4 piętro i nie mam siły targać nawet si na to czwarte piętro. Na 4. piętrze potrzebuję wózek tylko do spania, a w piwnicy wózek lekki typu quest lub si i coś bardziej w teren. Hartan ma obszerne siedzisko i nadaje się do spania idealnie, ale też nie jeździłam lepszym wózkiem w teren-szkoda mi go unieruchamiać do spania. Wymyśliłam sobie dom- fusion. Piwnica si, hartan i gt. Mąż mnie zabije. Odpowiedz Link
agusia041 Re: Ja pierniczę !!! 10.08.13, 17:20 E tam, od razu zabije, na pewno masz na niego jakieś swoje sposoby Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Ja pierniczę !!! 10.08.13, 18:15 dokładnie. Nie ma faceta nie do złamania. Poza tym każdy ma swoje pasje.Mój ma swoje bziki i ja je wykorzystuję na mojego. Odpowiedz Link
darusia2012 Re: Ja pierniczę !!! 13.08.13, 08:46 No właśnie przy kłótniach o wózki często wypominam mężowskiemu jego hobby (że kosztuje) i w tej kwestii jesteśmy dogadani. Ja finansuję wózki ze swoich pieniędzy (jak już pisałam nie są to drogie wózki). Niestety największa kłótnia idzie o miejsce ich przechowywania. Mój mąż do swojego hobby potrzebuje w mieszkaniu duzo dupereli i gonię go z tym, więc nie mam karty przetargowej. Teraz kłócimy się o spanie młodej. On chce, żebym uczyła ją spać w łóżeczku w dzień a dla mnie to strata cennego czasu. Ona godzinę fika po łóżku a i tak nie zaśnie, a w wózku 5 minut i śpi 3 godziny. Odpowiedz Link
darusia2012 Re: Ja pierniczę !!! 13.08.13, 10:05 No właśnie...zabierze tyłek do pracy a ja mam się męczyć. Przetłumaczyć ciężko, ale i tak zrobię po swojemu Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Ja pierniczę !!! 13.08.13, 10:48 Magda ja wczoraj widziałam nowego questa na placu zabaw, tak pięknie się prezentowal w całości że nawet nie pamiętam jaki miał kolor:-p serio, ale jakiś mało spotykany się wydał, wszystko tak fajnie w nim grało aż mi się zachciało go mieć, ale jak ja wcisnę mojego smoka w ten wózek zeby dalo radę go swobodnie pchać, ehh Odpowiedz Link
magda79pn Re: Ja pierniczę !!! 13.08.13, 10:59 Kurcze, sa zdecydowanie za drogie i nie jestem pewna czy warte tej ceny... Na pewno stelaze sa solidne, a poza tym? budka calkiem zwykla, koleczka sie scieraja, juz nawet waga nie taka jak kiedys (5,5kg) bo teraz quest wazy ze 6,5kg.. Za ta cene (900zl) mozna kupuc 1,5 szt innej spacerowki, tez dobrej, z lepsza buda, z amortyzacja, tyle ze bez napisu maclaren Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Ja pierniczę !!! 13.08.13, 11:17 ja gdybym miała kupować questa to tylko denim, ze względu na budkę.Jeśłi chodzo w ogóle o maclareny to bez tej fajnej rozkładanej budki tylko volo bym wzieła,ale jego z innych powodów. Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Ja pierniczę !!! 13.08.13, 11:27 Ehh volvo widziałam też wczoraj z taką wielką kwadratową budką, z daleka widziałam rózowy wózek ale nie wiedzialam ze to mac, nie podobal mi sie niestety Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Ja pierniczę !!! 13.08.13, 11:29 Mnie się wydaję, że to chodzi o jej wygląd bo widzę rózne wózki ale żaden nie wygląda jak quest, no jeszcze tour i trip mi się podoba MP, a i ta koelstra simba niczego sobie Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Ja pierniczę !!! 13.08.13, 11:31 ale jest leciutki i na przyszła wiosnę pewnie kupię go jako podwieźdupkę jeśli nie znajdę uzywanego yezza. Odpowiedz Link
magda79pn Re: Ja pierniczę !!! 13.08.13, 11:45 martuska1982 napisała: > ale jest leciutki i na przyszła wiosnę pewnie kupię go jako podwieźdupkę jeśli > nie znajdę uzywanego yezza. ============== o czym piszesz? co jest leciutkie? o volo? ja volo też uwielbiałam, miałam już 4 ale teraz mam jane i poza budką jest fajniejszy i ładniejszy Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Ja pierniczę !!! 13.08.13, 11:53 tak Madziu, o volo. Jak dla mnie dla ponad trzylatka na cieplejsze spacery (bo nie mówie tu o spiworach i kurtkach) jest ok. A ze lekki to jak młody by szedł ja bym w ręku mogła nieśc. Yezz z kolei po złożeniu jest zgrabniejszy, na plecy bym zarzuciła,a le na nowy nie będę chyba kasy wydawć. Odpowiedz Link
agusia041 Re: Ja pierniczę !!! 13.08.13, 11:48 Ja chyba tego denima jednak zamówię, jeszcze się waham, myślałam, że znajdę go gdzieś od ręki, ale nici z poszukiwań Baaardzo nie lubię czekać na wózki, a już miesiąc to całe wieki Kupiłabym tego zwykłego questa, ale właśnie ze względu na budę dałam spokój, no i denimek ma podobno ciut lepszą amortyzację. Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Ja pierniczę !!! 13.08.13, 11:53 Kobieto a ty znowu będziesz miała same najlepsze i najbardziej pożadane wózki, ehh zła kobieta jesteś Odpowiedz Link
agusia041 Re: Ja pierniczę !!! 13.08.13, 12:07 Jakbym mojego najstarszego syna słyszała, "bo ty zła kobieta jesteś" tak mi się od niego dostaje, pewnie coś w tym jest Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: co takiego ma w sobie quest denim? 13.08.13, 19:16 Ja zamówiłam tego denimka dzwonilido mnie, że trzeba będzie długo czekać....ale ja poczekam...muszę o kaskę się postarać he he he Odpowiedz Link
agusia041 Re: co takiego ma w sobie quest denim? 13.08.13, 19:46 Długo czyli ile? A Ty Mrówko nie zamawiałaś już kiedyś tego questa? Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: co takiego ma w sobie quest denim? 13.08.13, 20:01 Tak tak zamawiałam kiedyś w Tosia.pl ale zrezygnowałam bo trzeba było też długo czekać i kupiłam PP Si Ale teraz mogę sobie trochę poczekać....bo i tak kaskę muszę znaleźć a w razie czego mam GT i M&P Tour Odpowiedz Link
agusia041 Re: co takiego ma w sobie quest denim? 19.08.13, 21:48 Naprawdę oczom nie wierzę, denimek na all i to od ręki, cuda jakieś A teraz przyznać się która kupuje? Mój zapał trochę ostygł, ale jutro z rana ładuję małego i migiem do miasta, poprzymierzam go chociaż do zwykłego questa i te kółka spróbuję jakoś przetestować pod kątem hałasu Odpowiedz Link
martuska1982 Re: co takiego ma w sobie quest denim? 19.08.13, 22:00 ja bym brała, gdybym kase miała,ale ona czeka na inny wózek. Odpowiedz Link
agusia041 Re: co takiego ma w sobie quest denim? 21.08.13, 14:35 Kupiłam tego denima, dwa dni dzwoniłam do świata dziecka i ciągle zajęte, już mnie trafiało, w końcu dzisiaj się cudem jakiś pan odezwał. Niby rzeczywiście mają najnowszy model 2013 ze zmienioną regulacją oparcia. Zdziwiony był jak powiedziałam, że mają wystawione 10 sztuk, bo on widzi tylko jedną, ale aukcji nie zakończyli, więc pewnie się znalazły Mam nadzieję, że w piątek najpóźniej dojedzie, o ile kurier nie nawali, bo to ostatnio prawdziwa plaga Odpowiedz Link
agusia041 Mam swojego denimka 22.08.13, 12:15 Od zamówienia, równo 24 godziny, wysyłka naprawdę super ekspres. Zapakowany pancernie, trochę zeszło zanim wszystkie folie pościągałam, ale korzystając z okazji, że mały śpi od razu na szybko wybiegłam zrobić fotki (cholerka teraz patrzę, że na tej pierwszej nawet metek nie ściągnęłam z wrażenia ) Na pusto turkocze podobnie jak XT, ale za to jest odczuwalnie lżejszy, tapicerka naprawdę solidna, odcień bardziej niebieski niż w PP Si. Jest też grubsza, w Si to taka trochę szmatka była. Z tyłu jest siatka zamiast folii, oparcie regulowane jedną ręką, w komplecie zagłówek dla niemowląt (myślałam, że dodają jedynie do XT), wyczuwalna amortyzacja na przednie koła. Po południu potestuję go trochę w terenie, jestem bardzo ciekawa jak sobie poradzi Muszę go trochę poubierać, na razie zamontowałam to co zostało mi po XT, wkładkę, torebkę mini maclaren i osłonki city grips (najmodniejszy wzór sezonu ) Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Mam swojego denimka 22.08.13, 12:20 fajny. Ciekawa jestem wrażeń, zwłaszcza porównania z XT. Odpowiedz Link
agusia041 Re: Mam swojego denimka 22.08.13, 20:28 Chyba się z questem polubimy, prowadzi się trochę ciężej i gorzej podbija od XT, ale nie jest to jakaś drastyczna różnica. Naprawdę daje radę pomimo tych małych kółek i nie jest aż tak twardy jak myślałam. Wiadomo XT jedzie bardziej miękko, w końcu koła ma większe i w dodatku wszystkie amortyzowane. Z obciążeniem ok.14 kg nie słyszę jakoś specjalnie hałasowania, jest to dźwięk podobny do tego w techno, taki miękki turkot. Na pusto mam wrażenie, że XT nawet bardziej słyszałam. Mieszkam na tzw. zadupiu, na spacery chodzę głównie drogą asfaltową, bez żadnych krawężników i większych dziur, więc jechało mi się całkiem przyjemnie Rączki na fajniej wysokości (mam jakieś 163 cm), piankowe, takie jak lubię. W XT też nie miałam do rączek zastrzeżeń, niewielki luz w ogóle nie przeszkadzał mi w prowadzeniu wózka. W sumie ten denim to taka mniejsza wersja techno XT, ale wcale nie gorsza, za to lżejsza i mniejsza po złożeniu. I o dziwo oparcie ma dłuższe o ok.3 cm (w XT-46, w denimie prawie 49 cm) Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Mam swojego denimka 22.08.13, 20:41 jak będziesz na następnym spacerku i będziesz miała akurat aparat możesz zrobić zbliżenie materiału w świetle dziennym? Ciekawi mnie czy to taki naprawdę trochę jeans, czy tylko w kolorze imutuje, no i jak gruby ma splot.Na zblizeniu powinno być widać mniej wiecej. Odpowiedz Link
agusia041 Re: Mam swojego denimka 22.08.13, 20:55 To jest taki prawdziwy jakby impregnowany jeans, z grubszym splotem. Mam porównanie z PP Si denim i tam ten materiał jest cieńszy, bez takich wyraźnych prążków. Zrobię jutro fotki, może uda się to uchwycić. Odpowiedz Link
magda79pn Re: Mam swojego denimka 22.08.13, 21:29 super jest ja poprosze jeszcze głębokość siedziska bez podnóżka może za rok pomyślą i zrobią mu granatowy stelaż - wtedy byłby dla mnie ideałem Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Mam swojego denimka 22.08.13, 21:42 o tak, z granatowym stelażem idealnie by współgrało. Odpowiedz Link
agusia041 Re: Mam swojego denimka 23.08.13, 09:19 Jak chcecie z granatem to sobie BMW kupcie super jest, oglądałam w sklepie i już prawie byłam zdecydowana, ale nieregulowany podnóżek mnie chwilowo powstrzymał. Jak żadna inna głupota nie wpadnie mi do głowy to będzie mój kolejny zakup po queście Wymiary mają się następująco: głębokość siedziska bez podnóżka 21 cm głębokość siedziska z podnóżkiem 38 cm długość powierzchni leżącej 87 cm I poniżej zbliżenie jeansu, myślę, że widać splot dość dobrze Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Mam swojego denimka 23.08.13, 09:33 gruby się wydaje, fajny. Lepiej wygląda materiał na tym zblizeniu niż z daleka. No serio, na granatowej ramie byłby idealny. Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Mam swojego denimka 23.08.13, 09:38 Agusia to twoj denimek? Masz jakies inne fotki? Jak się jeździ, faktycznie tak go słychać? Wczoraj byłam oglądałam te bmw czarny granatowy i biały, jednak dla mnie czarny najlepiej się prezentuje, ale siedzisko przez te boczki zdaje się takie malutkie, a budka piękna jest w bmw, szczególnie ten malutki dodatkowy daszek na przodzie i to wykończenie Odpowiedz Link
agusia041 Re: Mam swojego denimka 23.08.13, 12:20 Tak Gniesiu, to mój denim. Jeździ nie głośniej niż XT, prowadzi się ciut ciężej i gorzej podbija, ale różnica jest naprawdę nieznaczna. Jednak jeśli nie pasował Ci techno to pewnie quest tym bardziej, zresztą dla Twojej małej to on już chyba trochę przymały Fotki mi jakoś nie idą, zachmurzone strasznie a ja mam kiepską lampę. Siedzisko w BMW wydaje się wyjątkowo przytulne, ale wys.oparcia podobnie jak w XT, szkoda, że nie zapisałam dokładnych pomiarów, wszystkie Maclareny akurat mieli na stanie, latałam z centymetrem i co z tego skoro teraz nie pamiętam. Wiem tylko, że volo na pewno nie kupię, ta szmatka zamiast siedziska zupełnie mi nie odpowiada, jaka by nie była wygodna. Ale BMW super się prezentuje, tylko cena jakaś z kosmosu Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Mam swojego denimka 23.08.13, 12:38 U mnie tez maja wszystkie maci ale zawsze zapominam o zabraniu centymetra A fotki tobie wychodzą przecież genialne, masz tam zawsze piękne tło, ile twoje dziecię ma które wozisz w queście? Czemu mówisz że za małe będzie, mi się wydało w sklepie jakieś większe od xt, tylko tyle ze jezeli bedzie sie gorzej prowadzil jak xt to moze byc problem bo 15,5kg plus ciuszki i grajdoły może okazać sie dla mnie katorgą, a prowadzić mogę tylko jedną ręką Odpowiedz Link
agusia041 Re: Mam swojego denimka 23.08.13, 13:04 Synek skończył 19 m-cy, ale wagowo jest zbliżony do Twojej córy, pewnie dobija już do 15kg. Próbowałam prowadzić questa jedną ręką, daje radę, tyle, że ja żadnych dodatkowych rzeczy w wózku nie wiozłam. Dzisiaj już nie zdążę, ale jutro zrobię jakieś fotki z małym i wyślę Ci na gazetowego Odpowiedz Link
flower_v Re: Mam swojego denimka 23.08.13, 16:20 ładnie sie prezentueje Twój synek w tym denimie a napiszcie mi prosze do jakiej pozycji rozkłada sie oparcie? czy całkiem na płasko mozna tez? budka jest powiększona w nim, tak? czy jest powiekszona tylko w denimie czy w kazdym queście od któregoś rocznika, bo juz sie pogubiłam Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Mam swojego denimka 23.08.13, 16:27 Agusia super ten Twój quest Materiał wg mnie taki sam jak ja miałam, ale ulepszyli właśnie tą budę i ten system rozkładania oparcia Odpowiedz Link
agusia041 Re: Mam swojego denimka 23.08.13, 18:00 Flower oparcie rozkłada się prawie na płasko, tak samo jak w XT, budka jest powiększana tylko w denimie, w zwykłym queście niestety nie, niezależnie od rocznika Odpowiedz Link
koala0405 Re: co takiego ma w sobie quest denim? 29.10.14, 08:31 Czy ktoś ma questa denim i wie czy budka jest impregnowana? Jak z praniem tapicerki? Ręcznie? Odpowiedz Link
coco.roco Re: co takiego ma w sobie quest denim? 29.10.14, 08:44 Budka jest impregnowana (woda z niej spływa jak po "kaczce" ) Nie prałam jeszcze swojej tapicerki gdyż nie miałam takiej potrzeby, niewielkie zabrudzenia (bardzo rzadko z niego już korzystamy) wycieram na bieżąco wilgotną szmatką Odpowiedz Link