Dodaj do ulubionych

Quinny Zapp/Zapp Xtra

24.05.13, 16:32
Który lepszy dla drobnego 3 latka? Czy w zwykłym zapie oparcie jest ustawione pionowo czy pod jakims delikatnym katem?
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Quinny Zapp/Zapp Xtra 24.05.13, 17:19
      trudno powiedzieć czy w zappie siedzisko jest pod jakimś kątem.Ono jest miękkie ogólnie, ale góra sztywno zapięta na stelażu. Trochę się zapada. Tutaj masz na zjdęciu mojego ponad dwuletniego syna w zappie (niestety nie oparty jak należy, ale może uda się ocenić).

https://i1149.photobucket.com/albums/o590/Sygnatura/PICT0155_zps6d1609f4.jpg

Ja bym jednak oceniła, ze jest ono troche pochylone, ale nie mocno.Na pewno dzicku wygodnie w zappie jest. Zrestzą całkiem pionowo oparcie być nie może.
      • tereferefretka Re: Quinny Zapp/Zapp Xtra 24.05.13, 17:26
        martuska masz tego zappa jeszcze?
        • martuska1982 Re: Quinny Zapp/Zapp Xtra 24.05.13, 17:54
          już dawno nie.Krótko go miałam, bo mnie wkurzał.Terkocze jak pociąg i to tylko na fugach między płytkami.Dla mnie nie do przejścia, mimo ze nie jestem jakoś specjalnie wyczulona na dźwięki i maclaren dla przykładu denerwuje mnie tylko na starówce na kocich łbach.
          • kar-ula Re: Quinny Zapp/Zapp Xtra 24.05.13, 21:27
            No ja przez ten turkot się go właśnie też pozbyłam. Ale kogoś niewyczulonego (przeczulonego?) na tym punkcie na pewno ten wózek moze ucieszyć - o ile przetrenuje 100 razy jego składanie i rozkładanie, bo tak nieintuicyjne to chyba w żadnym wózku ono nie jest jak tu.
            Włożyłam do niego moją wielką 4 latkę i spokojnie się zmieściła. Myślę, ze drobnemu 3 latkowi będzie po prostu wygodniej. Oparcie jest pode lekkim kątem, ale nie takim "zjeżdżającym", a na pewno nie w przypadku dobrze siedzącego dziecka (bo dla takiego ledwie siedzącego to wózek nie jest).
            • martuska1982 Re: Quinny Zapp/Zapp Xtra 24.05.13, 21:53
              no własnie to składanie to tragedia,jest przreklamowane.Tak samo jak zdejmowanie tapicerki do prania.Ja się musiałam nagimnastykowac, zeby to zdjąć i potem założyc.
              • delphine_delphine Re: Quinny Zapp/Zapp Xtra 24.05.13, 22:10
                Mam tego 'strasznego' Zappa Xtra - i chyba jestem nienormalna, bo terkotanie mi w ogóle nie przeszkadza. Mojemu dziecku tym bardziej. Używamy tego wózka praktycznie od urodzenia (najpierw stelaż pod fotelik, a później jako wypadowa spacerówka).
                Jeśli masz 3 latka, który raczej już nie sypia w wózku i ma to być typowa podwieźdupka - to ja bym Ci polecała zwykłego Zappa (mam Zappową tapicerkę na zaś wink ). Wózek składa się wtedy w 1 części (Zapp Xtra musisz rozłożyć na 2cz.) i jest to tańsza wersja. Siedzisko faktycznie jest pod lekkim kątem, tak jak piszą dziewczyny.
                Ze składaniem bym nie demonizowała - intuicyjne w tym wypadku być nie musi - bo jest opisane jak dla debila big_grin Przyciski są oznaczone cyframi 1...2...3... i w tej kolejności je wciskasz by złożyć/rozłożyć.
                • kar-ula Re: Quinny Zapp/Zapp Xtra 24.05.13, 22:19
                  No to jestem gorzej niż debil, bo sobie nie za bardzo radziłam tongue_out Niby wiadomo1-2-3, ale zawsze miałam problem, co z tym 3 zrobić - pchać? Ciągnąć? - ja w sumie ten wózek miałam jako stelaż pod fotel i go użyłam rapotem 2 razy, a potem do wypróbowania klipsa od parasola i do zrobienia zdjęć do sprzedania go tylko rozkładałam, no i za każdym razem się biedziłam. Jak zapomnisz, ze tapicerkę trzeba zakładać na na w pół rozłożonym stelażu, to potem musisz ściągać i wszystko zaczynać od nowa. Może żadna filozofia, ale u mnie problem z taką organizacją przestrzenną jest tongue_out
                  • martuska1982 Re: Quinny Zapp/Zapp Xtra 24.05.13, 22:41
                    no przecież to proste:
                    1 - jedną ręką
                    2 - drugą ręką
                    3 - czas na przeszczep tongue_out
                    • coco.roco Re: Quinny Zapp/Zapp Xtra 24.05.13, 22:48
                      > 3 - czas na przeszczep tongue_out
                      Ha ha ha, leżę i kwiczę! big_grin
                      Pytałam się o to oparcie czy jest pod jakimkolwiek kątem pod względem, że moje dziecko czasem zaśnie w wózku i nie chciałabym, by głowa mu "zwisała" w dół.
                      • delphine_delphine Re: Quinny Zapp/Zapp Xtra 24.05.13, 23:19
                        Ja przeszczep opanowałam do perfekcji używając kosmity na co dzień big_grin Ale mąż już miał z tym problem, hehehe
                        • kar-ula Re: Quinny Zapp/Zapp Xtra 24.05.13, 23:26
                          ufff, kamień z serca, ze nie jestem jedyny debil big_grin
                    • tereferefretka Re: Quinny Zapp/Zapp Xtra 25.05.13, 10:34
                      ja ze składaniem też nie miałam zadnego problemu,,, 1wciskasz po jednej stronie, 2 po drugiej, 3zawsze wciskałam nogą i nie wiem po co ci przeszczep w tym wypadku??

wg mnie maclarena skladalo sie gorzej, bo do jego skladania potrzebowałam i rąk i nogi..ale to moje zdanie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka