matyldamoja 16.08.13, 11:26 że myślałam że naprawdę jest popularny, a tu byłam w Łebie, Sopocie i spotkałam jedną sztukę, w warszawskim zoo- chyba wszystko co możliwe było ale joolza nie uraczyłam, a jeździ się nim cudnie no i piękny jest Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula2306 Re: tyle piszecie o joolz 16.08.13, 22:30 Ja jeżdżę Joolzem już ponad 2 miesiące i też jeszcze nie spotkałam Jadąc w góry w lipcu widziałam po drodze jednego, ale to był ten stary, M&P. Na naszym forum rówieśniczym czerwcowych mam, 4 dziewczyny jeżdżą Joolzami. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: tyle piszecie o joolz 16.08.13, 23:23 nawet w moim zabitym dechami Płocku widziałam jakoś w czerwcu daya. Odpowiedz Link
delphine_delphine Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 00:20 Nie no, Martuska, nie przesadzaj - byłam dziś w tym 'zabitym dechami' Płocku i nie jest tak najgorzej z flotą wózkową w tym mieście. Oprócz kilku typowych kolumbryn, widziałam sporo markowych wózków. Wracając jednak do tematu - ja też nie widuję zbyt dużo Joolz'ów, mimo że mieszkam w Wawie. De facto znam jedną dziewczynę, która jeździ tym wózkiem. Poza tym - nigdzie nie spotkałam. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 01:08 o kurcze, to gdzie chadzałaś?Bo ja widuję same częstochowskie alusy. No ale jednak moje wozy są znośne, a i jakies fajne markowe (bj, bbu, maci i inne) też się czasem widuje. A nie mignęło ci gdzies dzisiaj czerwone ferrari na trzech kołach z zabójczym blondasem w środku? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 01:09 a właaaasnie! I ja dziś coś widziałam, a konkretnie po raz pierwszy na zywo mogłam zobaczyc i usłyszeć quinny yezz.Głośny jak rolki, to fakt,ale jaki fajowski. Odpowiedz Link
monika_kas Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 06:48 A ja wczoraj byłam w ch w Gdańsku a potem w zoo.. i też joolza nie widziałam.. wogóle mało fajnych wózków. Z takich wartych wymienienia to BJ versa GT, nuna, cybex callisto i soro Maclarenów. Pozatym tylko xlandery. Bo o całej masie no name z alu felgami i parasolkach za 80zł to nawet szkoda gadać... Zatrzęsienie. Odpowiedz Link
funnybaby Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 07:41 a my podczas pobytu nad morzem widzieliśmy 2 joolze oprócz naszego (jeden all black) drugi czarny na srebrnym stelażu. Po sąsiedzku był też brio go czarny na białym stelażu, superowo się prezentował. A tak pozatym to dużó emmaljung, bjcm gt, nunna, i wszechobecne maclareny. I jeden stokke ale tak zmasakrowany, że żal mi go było Odpowiedz Link
delphine_delphine Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 21:41 Byliśmy na ryneczku, później łaziliśmy bulwarem, molo i z powrotem - poszliśmy w kierunku takiej pseudo plaży. Bez żadnego przesadyzmu - Płock jest super Odpowiedz Link
martuska1982 Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 21:58 delphine_delphine napisała: > Byliśmy na ryneczku, później łaziliśmy bulwarem, molo i z powrotem - poszliśmy > w kierunku takiej pseudo plaży. Bez żadnego przesadyzmu - Płock jest super Brakuje mi takiej emotki rumieniacej się (kodów zadnych nie znam). Też uważam, ze Płock jest super,no ale to moje miasto, kocham je więc obiektywna nie jestem. Odpowiedz Link
headvig Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 08:20 zdarzyło mi się jednego widzieć tylko 1 raz w tesco miesiąc temu ale nie wiem jaka wersja - w stelaż mieli wpięty fotelik. Odpowiedz Link
darusia2012 Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 08:43 W ciągu roku joolza w Gdyni widziałam tylko raz i to nie na żadnym bulwarze a na moim pipidowskim osiedlu. Wczoraj byłam na placu zabaw na miejskiej plaży i nie było na czym oka zawiesić, a wózków ze 30 sztuk na pewno stało. Był jeden abcdesign z pomarańczowym stelażem i różową gondolą, odcień różu taki, że razem wyglądało to strasznie, nawet miałam fotkę zrobić, ale mi gdzieś pani uciekła . Generalnie jak na letnie nadmorskie klimaty lansu nie ma. Z tych droższych wózków to zazwyczaj to co można kupić w pobliskich sklepach czyli teutonię, emalljungę, hartany i czasami stokke, dużo maclarenów. Z tańszych wszędzie jest jedo fyn i cała częstochowa. Odpowiedz Link
pomilak1 Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 09:28 U mnie też joolz mało spotykany Jak ja miałam swojego to byłam chyba jedyna Teraz po osiedlu jeździ jeden czerwony i aż się prosi i czarną ramę Odpowiedz Link
martuska1982 Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 10:58 bo tak serio to joolz jest popularny,ale raczej w wąskim gronie osób.Raczej tylko wózkomaniaczki go docenią.Dla laika wygląda paskudnie. Pamiętam jak w na przełomie 2009/2010 starając się o dziecko rozmawiałam na forum dla mam. Wiele z nich wtedy było w ciąży, rodziły w 2010 i temat wózków był na tapcecie.Na forum wtedy panował boom na jedo fyny. Jedna z dziewczyn kupiła joolza blooma, czarnego na srebrnej ramie.Naczytałam się wtedy, że dziwny, że mała gondola, że czarna trumienka.Dziewczyna jednak swojego zdania się trzymała, kupiła i była zachwycona wózkiem. Mnie on sę nie podobał, dopiero po lekturze tego forum mi się spodobał, a jak miałam okazję kupić ślicznego daya za grosze i nic z tego nie wyszło to od tamtej pory do dziś o nim myslę i wiem, ze kiedyś kupię na pewno. Moim zdaniem joolz to taki własnie wózek jak stokke czy cameleon - nie podoba się większosci, interesuje raczej wózkomaniaczki czy też dziewczyny o odmiennym guście lub takie które polegaja na opiniach obeznanych osób, a poza tym to jest ta kategoria wózków do których trzeba w jakiś sposób dojrzeć. Uwierzcie, 3-4 lata temu joolz, cameleon czy stokke to były dla mnie dziwactwa i cudaki i nie podobały mi się.Do dzis tylko stokke mnie nie pociaga, cama miałam i kochałam a o joolzie marzę i mięc kiedys będę. Odpowiedz Link
paula2306 Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 11:26 Coś w tym jest co piszesz Martuśka, bo ostatnio mijaliśmy 2 panie z mocno kolorowym Baby Mercem, które na widok mojego Joolza dostały ataku śmiechu A jak je minęliśmy, usłyszałam: "ty, widziałaś? z dżinsu ten wózek był, beznadzieja" Odpowiedz Link
gniesia007 Re: tyle piszecie o joolz 18.08.13, 20:13 Pomilak ty troche wózki kojarzysz, widziałam dzisiaj wózek jak dla mnie wyglądał jak joolz ale ta długa część na którą nakłada się spacerówkę była srebrna, a patrząc na fotki wszędzie jest czarna nawet tam gdzie rama jest srebrna. Odpowiedz Link
pomilak1 Re: tyle piszecie o joolz 18.08.13, 20:32 Nie mam pojęcia A może to był stary bloom? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: tyle piszecie o joolz 18.08.13, 20:34 one też chyba miały ten element czarny.A może komuś się nie podobało, że to jest czarne i się odcina a tle srebrnej ramy i pomalował sobie sprayem? Odpowiedz Link
gniesia007 Re: tyle piszecie o joolz 18.08.13, 20:40 raczej nie bo ten element wyglada mi na plstikowy a tam była ewidentna czesc stelaza srebrna, ta noga wlasnie rzucila mi sie w oczy bo była szeroka i kształt taki półksiężyca, siedzisko granatowe, siedze i szukam co to moglo byc innego wyglądające jak joolz. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: tyle piszecie o joolz 18.08.13, 20:47 a wszystko inne (budka, siedzisko tudzież gondola, bo nie wiem co to było, koła, koszyk, raczka) było jak w joolzie? Odpowiedz Link
gniesia007 Re: tyle piszecie o joolz 18.08.13, 20:56 no widziałam go z daleka, koła miał takie coś podobnego jak w moim snapietzn chodzi o felge, raczka nie wiem bo taki obładowany byl dosc. Pałąk dość wysoko zamontowany, siedzisko kubełek. Odpowiedz Link
gniesia007 Re: tyle piszecie o joolz 18.08.13, 20:58 ehh koła go napewno dyskwalifikuja no ale co to było? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: tyle piszecie o joolz 18.08.13, 21:31 tylko ten pałąk wysoko do symbio nie pasuje, reszta by się zgadzała.Innego pomysłu nie mam. Odpowiedz Link
darusia2012 Re: tyle piszecie o joolz 18.08.13, 21:35 Widziałam dziś maclarena bmw na srebrnym stelażu. Malutkie kółeczka z alusiami wyglądały śmiesznie Poza tym w końcu widziałam dzisiaj joolza- nawet dwie sztuki A tak to muszę stwierdzić, że Gdynia to królestwo hartana- na deptaku ponad 10 sztuk widziałam w ciągu niecałej godziny. Bardzo dużo spacerowiczów było dzisiaj dopóki kibole debilni nie rozpędzili całej plaży Odpowiedz Link
martuska1982 Re: tyle piszecie o joolz 18.08.13, 21:43 darusia2012 napisała: > Widziałam dziś maclarena bmw na srebrnym stelażu. Malutkie kółeczka z alusiami > wyglądały śmiesznie > Poza tym w końcu widziałam dzisiaj joolza- nawet dwie sztuki A tak to muszę > stwierdzić, że Gdynia to królestwo hartana- na deptaku ponad 10 sztuk widziałam > w ciągu niecałej godziny. > Bardzo dużo spacerowiczów było dzisiaj dopóki kibole debilni nie rozpędzili cał > ej plaży Może przyjezdni Odpowiedz Link
darusia2012 Re: tyle piszecie o joolz 18.08.13, 21:50 Może ci tak, ale na co dzień też widuję dużo tych wózków (sama też posiadam ) W gdyńskim mama i ja mają dużą ich ekspozycję to i na ulicach widać. Odpowiedz Link
matyldamoja Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 11:20 ale gondola oprócz tego że wizualnie mi się podoba to jednak mała jest i płytka, w emmie może się drugie niemowle obok zmieścić a tu jednak wąsko ale spacerówka the best. Odpowiedz Link
headvig Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 13:08 gondola w joolzu ma 80cm długości mierząc od wewnątrz - jest jedną z dłuższych na rynku (choć sprawia wrażenie małej, bo nie jest zabudowanym karawanem jak polskie gondole) większość gondol to od 68cm-75cm max. wiem, bo chodziłam i sprawdzałam mierząc długość wewnętrzną materacyków metrem krawieckim co do trumienki - stara wersja joolza M&P w kolorze czarnym dla mnie też jest jak trumienka, bo ma czarną wewnętrzną wyściółkę. sama bym nie chciała w czymś takim leżeć Odpowiedz Link
zurekgirl Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 13:25 Gondola Joolza jest bardzo duza. Wciaz jezdza nia lalki mojej corki (choc pasazer powinien sie wykluc juz teraz zaraz doslownie), ale te lalki nosza ubranka na 6-9 miesiecy i maja jeszcze miejsce. W kosz mojzesza wchodza na styk, dziecko 6-9 nie ma mowy, zeby sie wyspalo, a Joolz daje rade. Rety, ale sie nie moge doczekac spacerow Odpowiedz Link
matyldamoja Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 13:41 jeśli chodzi o gondole to jak joolz stoi koło emmy to wymiarowo słabo wypada bo mimo iż długa to jednak płytka, mój synek leżąc na brzuchu w emmie - ledwo czubek głowy widać, w joolz już ramiona .... ale wózek i tak świetny przez duże Ś. Odpowiedz Link
darusia2012 Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 15:13 a widział ktoś czarne trumny w dodatku wyściełane na czarno ? Odpowiedz Link
pomilak1 Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 18:48 darusia2012 napisała: > a widział ktoś czarne trumny w dodatku wyściełane na czarno ? Odpowiedz Link
majawrzosowa Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 18:36 BA Ty o joolz piszesz, a ja jestem w Łebie i rozglądam się za tak zachwalanymi GT - i też tu żadnego nie widziałam. z marek popularnych i dobrych królują maclareny, oprócz tego cała masa niewiadomoczego. aaa, fynów też sporo. Odpowiedz Link
gniesia007 Re: tyle piszecie o joolz 17.08.13, 21:16 a ja wczoraj na plaży w brzeźnie widziałam właśnie owego joolza na srebrnej ramie, buzza oraz pierwszy raz w zyciu mym oczom ukazał się bee plus z różowa budką ale na srebrnej ramie musze przyznać ze na zywo z wyglądu o wiele lepiej sie prezentuje niz na zdjeciach Odpowiedz Link