Dodaj do ulubionych

Zima i spacerówka

04.09.13, 10:17
Dziewczyny, jak myślicie czy zimą, do spacerówki potrzeba śpiworka, czy wystarczy np. bobas w kombinezonie i kocyk + ew. okrycie na nóżki? Dziecko zimą będzie miało niecały roczek. A jeśli już będzie chodziło? to buty+kombinezon+...? kocyk czy śpiworek? Podpowiedzcie coś, proszę.
Obserwuj wątek
    • pstrabiedronka Re: Zima i spacerówka 04.09.13, 10:23
      śpiworek.
      kocyk to porazka - spada, ściagą się. Dobry tyko gdy dziecko zaśnie, ale jeśli siedzi a ty chcesz go okryć to zazwyczaj spada.
      no ewentualnie - jesli wózek ma dobre okrycie na nogi (takie firmowe) to kocyk z tym okryciem może być.

ale śpiworek jest najwygodniejszy.
      jak nie jest bardzo zimno to odpinasz wierzchniża część i dzeicko ma tylko pod pupą cieplejsza warstwę, nie musi być przykryte. Jak zasypia czy jest zimno - przykrywasz

dziecko gdy siedzi to jest mu zimniej niz komus, kto chodzi. Jak śpi - tym bardziej. Więc moim zdaniem sam kombinezon nie do końca będie ok. Bo jeśli kombiak jest taki, ze dziecku ciepło gdy chodzi, to bedzie mu za zimno gdy np. godzine siedzi i wieje wiatr.

spiwór najlepiej taki z w miare nieprzemakalnym wierzchem, ocieplina i polarkiem, czy samym polarkiem. Takie z wełny owczej to przesada - tylko na siarczyste mrozy, w zwykłe dni będa za ciepłe
      • anulaa_84 Re: Zima i spacerówka 04.09.13, 10:28
        Dzieki, ja też uważam że lepszy śpiworek, jestem nianią, już jednego malca rocznego zimą przeżyłam, z kocykiem tongue_out (ale mała jeszcze nie chodziła i miałyśmy tylko kombinezon z kocem). Natomiast teraz ciężko było mi przekonać Szwagierkę do śpiworka, więc postanowiłam zasięgnąć opinii innych, doświadczonych osób smile
    • moonshana Re: Zima i spacerówka 04.09.13, 12:36
      śpiwór. mam taki od forumowej Magdy ( wolno polecić?) i uważam, że to były doskonale wydane pieniądze. a potrzebowałam czegoś porządnego, bo moje dziecko przez całą zimę nie wyszło na spacer może... 4 razy? a tak to codziennie spacer był. mróz, wiatr, śnieg - śpiwór dawała radę.
      ps. przyznam się, że w większe mrozy owijałam nóżki dziecka kocem - i dopiero tak do śpiwora. ale to sprawa osobnicza.
      • agusia041 Re: Zima i spacerówka 04.09.13, 14:41
        Zakładałam lekki, jednoczęściowy kombinezon, na nóżki botki, takie z misia i tak ładowałam małego do śpiwora. Zimą byliśmy na dworze niemal codziennie, synek miał rok, ale zaczął chodzić dopiero wczesną wiosną. Dobry śpiwór do wózka to podstawa smile
    • anulaa_84 Re: Zima i spacerówka 04.09.13, 14:47
      A możecie polecić jakieś dobre firmy/sklepy?
      Wózki mają dwa: chicco (mała spacerówka) i ballerina (też spacerówka). Są takie uniwersalne, że przypasują i tu i tu? przepraszam, ale totalnie się nie znam.. smile
      Przy poprzedniej Podopiecznej bez problemu był kocyk i okrycie na nóżki, a przy aktualnej małej zeszłą zimę przeżyłam z gondolą smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka