Dodaj do ulubionych

Nuda u mnie :P

10.09.13, 21:15
Kurcze jakoś nudno się u mnie zrobiłotongue_out
Bee+ stoi złożony w szafie, na co dzień młoda korzysta z wózka tylko rano jak biegnę (tak, tak nigdy nie umiem się wyrobić na czastongue_out ) z nią do żłobka tongue_out no i tu wygrywa MBUJ,ale tak mi się już nudzi powolitongue_out Tej zamówionej budy się chyba nie doczekamy:/:/uncertain
To może sprzedam UJ i coś kupię?Ale co? Fusiona?MBmini?może swift? (wiem, że jest mały ale moja córka jest drobna wink )
A może sprzedać bee+ (byłam nim na kilku spacerach, ale co tamtongue_out ) ale znowu na wiosnę/lato może mi się przyda?
kurcze obydwóch wózków jest mi szkodatongue_out
Obserwuj wątek
    • aga_1980_31 Re: Nuda u mnie :P 10.09.13, 21:18
      Pomilak co tam będziesz sprzedawać dokup trzeci tongue_out
      • mariolaer Re: Nuda u mnie :P 10.09.13, 21:24
        Pomilak, sprzedaj UJ, jestem chętna smile. Biorę bez zastanowienia, bez zdjęć i innych zbędnych ceregieli smile.
    • kkitka Re: Nuda u mnie :P 10.09.13, 21:25
      A ja przeczytałam że nuna u Ciebie wink Też mam ochotę na jakiś wózek, ale myślę o parasolce może Quest...? Potrzebuję wózka na szybkie wypady, mały poszedł do żłobka ale czasami do sklepu trzeba wyskoczyć.. Tylko też nie chcę się pozbywać ani UJ ani BJCM bo na przyszłe wakacje i inne wyjazdy się przyda.
    • monika_kas Re: Nuda u mnie :P 10.09.13, 21:29
      a ja żałuję, że sprzedałam Ubrana, bo GT coraz ciężej mi się prowadzi... uncertain Nie sprzedawaj Urbana, bo pewnie nic Ci tak nie podpasuje jak on. Ewentualnie dokup coś, np. Fusiona smile Pobawisz się, zaspokoisz i puścisz dalej. smile
      • martuska1982 Re: Nuda u mnie :P 10.09.13, 22:53
        pomysł ciekawy, oddaję na ta opcję swój głos. tongue_out
        Sama mam ochotę znów poczuć czas fusiona, ale oszczędzę mężowi stanu przedzawałowego.Juz bee plus było dla niego sporym kompromisem i tylko pod warunkiem złożenia żelaznej obietnicy, że to koniec.
        Złozyłam obietnicę (plus pod gwiazdką małym druczkiem mały warunek,ale to nieistotne tongue_out ) i póki co się tego trzymam.Poza tym tak mi ten zetsaw pasuje, że zostawiam na razie.
        • martuska1982 Re: Nuda u mnie :P 10.09.13, 22:53
          martuska1982 napisała:

> pomysł ciekawy, oddaję na ta opcję swój głos. tongue_out
          > Sama mam ochotę znów poczuć czas fusiona, ale oszczędzę mężowi stanu przedzawał
          > owego.Juz bee plus było dla niego sporym kompromisem i tylko pod warunkiem złoż
          > enia żelaznej obietnicy, że to koniec.
          > Złozyłam obietnicę (plus pod gwiazdką małym druczkiem mały warunek,ale to nieis
          > totne tongue_out ) i póki co się tego trzymam.Poza tym tak mi ten zetsaw pasuje, że zos
          > tawiam na razie.

Czar oczywisćie, palce dziś same mi wybierają na klawiaturze. uncertain
    • pinik Re: Nuda u mnie :P 10.09.13, 22:58
      Tez mi sie nudgic zaczyna i dumam, co i na co by wymienic smile
      • martuska1982 Re: Nuda u mnie :P 11.09.13, 00:00
        ty akurat masz duży wybór wózków na zbyci, więc i spore pole manewru. tongue_out
        • kasikbc Re: Nuda u mnie :P 11.09.13, 07:06
          mariolaer wzielaby UJ a ja bee+ i po kloocirewink
          • kasikbc Re: Nuda u mnie :P 11.09.13, 07:07
            Po kłopociewink
            • pomilak1 Re: Nuda u mnie :P 11.09.13, 19:28
              haha No sęk w tym, że ani UJ (kocham ten wózek!!!) ani bee+ nie uśmiecha mi się sprzedawaćsad Albo inaczej, najpierw musiałabym kupić np swifta, mini (lub przynajmniej zobaczyć i przymierzyć Liwkę) żeby potem sprzedać urbanauncertain
              Bee+ mimo, że leży w szafie też jakoś mi szkodatongue_out To mój trzeci bee+ i wiem, że znowu mnie będzie ciągnęło do tego designu tongue_out

Zastanawiam się nad tym fusionem, mam wolne jakieś maks 500zł, da się coś sensownego w tej kwocie?

No i korci mnie ten MB mini, ale tu już bym musiała Urbanka sprzedać sad

martuśka Ty go miałaś, więc pytamwink czy fusion się prowadzi równie lekko jak Urban?czy słychać go na nierównościach?no i czy mogłabyś mi rzucić linkiem do jakiegoś fusiona którego warto kupićtongue_out
              • martuska1982 Re: Nuda u mnie :P 11.09.13, 20:04
                Na pewno prowadzi się go podobnie lekko. Ostatnio jak jeździłam fusionem mój syn ważył około 12 kilo, teraz waży 14 z małym haczykiem.Niby niewielka róznica, ale jednak wszystkie wiemy, ze 2 kilo potrafi zrobić sporą róznicę jednak. tongue_out
                Z tym, ze fusionem jeździłam wtedy jesienią i trochę zimą, ale jeszcze śniegu nie było. No ale grube ubranie i spiworek były i na pewno wagi trochę dodały. tongue_out
                Fusionem jechało mi się lekko, manewrowało super, podbijało super. Jeśli w tych kwestiach jest gorszy od urbana to tylko minimalnie, na pewno podbijaniem i lekkością pchania przebija GT.
                Zresztą fusion to jeden z tych wózków, który miałam nie raz, a wiecej i na pewno jeszcze bym kupiła.

Jeśli chodzi o linki do sensownych, to cięzko. tongue_out

Ten tutaj
                fusion
                cene ma atrakcyjną, a wymienione wady nie wpływaja na użytkowanie.Mój fusion bamboo też nie miał tych łezek, ale te ze środka przełozyłam na zewnątrz i tego braku nie było widać jak się jechało. Jeśli chodzi o te pokrętła to często wypadają, ja ich też nie używałam, w tym pomarańczowym fusionie w jednym kole brakowało tego pokrętła i było to tak zepsute, że koło samo się blokowało, więc moż podłożył mi pod ten bolczyk upaskę zaciskową z metalu, zacisnął i to trzymało bolczyk w pozycji wysuniętej.JKoło było wprawdzie na stałe skrętne, ale ja tylko tak jeździłam. W tym drugim fusionie nie pamiętam jak było z pokrętłami, ale tak czy siak jeździłam tylko na skrętnych, nie blokowałam.
                Jeśli tapicerka jest niewypłowiała i nie uszkodzona to same te pokrętła i zaślepki to pikuś, zwłaszcza w takiej fajnej cenie. Negocjowałabym jeszcze. tongue_out

Jeszcze ten
                fusion2
                tylko cena za wysoka, no ale ma w zestawie podobno torbę.Jednak też negocjowałabym.
                • martuska1982 Re: Nuda u mnie :P 11.09.13, 20:11
                  martuska1982 napisała:

> cene ma atrakcyjną, a wymienione wady nie wpływaja na użytkowanie.Mój fusion ba
                  > mboo też nie miał tych łezek, ale te ze środka przełozyłam na zewnątrz i tego b
                  > raku nie było widać jak się jechało. Jeśli chodzi o te pokrętła to często wypad
                  > ają, ja ich też nie używałam, w tym pomarańczowym fusionie w jednym kole brakow
                  > ało tego pokrętła i było to tak zepsute, że koło samo się blokowało, więc moż p
                  > odłożył mi pod ten bolczyk upaskę zaciskową z metalu, zacisnął i to trzymało bo
                  > lczyk w pozycji wysuniętej.JKoło było wprawdzie na stałe skrętne, ale ja tylko
                  > tak jeździłam. W tym drugim fusionie nie pamiętam jak było z pokrętłami, ale ta
                  > k czy siak jeździłam tylko na skrętnych, nie blokowałam.
                  > Jeśli tapicerka jest niewypłowiała i nie uszkodzona to same te pokrętła i zaśle
                  > pki to pikuś, zwłaszcza w takiej fajnej cenie. Negocjowałabym jeszcze. tongue_out
                  >

oczywiscie mąż i opaskę tongue_out
                  • pomilak1 Re: Nuda u mnie :P 11.09.13, 21:03
                    No właśnie na nie patrzyłam,ale ten czarny/ciemny albo jest wypłowiały, albo tak źle zdjęcia zrobioneuncertain Jutro pognębię sprzedającego, bo dziś już nie mam siłyuncertain
                    Kurcze czy u Was też tak ciężko po wakacjach z organizacją po powrocie do pracy???czy tylko ja taka wiecznie zbiegana?? tongue_out
                    • martuska1982 Re: Nuda u mnie :P 11.09.13, 21:27
                      ja nie qiem co to wakacje. tongue_out
                      nie pracuję, z dzieckiem w domu siedzę, maż z kolei urlopu już od 4 lat nie miał, nigdzie nie wyjeżdżamy, wiec o wakacjach nie ma mowy. tongue_out
                      Szara nudna codzienośc jak zawsze.
                      • mariolaer Re: Nuda u mnie :P 11.09.13, 21:51
                        Martuśka, a jak się ten Fusion podbija w porównaniu do Maca XT? Napaliłam się na MBUJ na zimę, a teraz jeszcze te wątki z Concordem wyskoczyły no i nie wiem co robić, który będzie lepszy...?
                        • martuska1982 Re: Nuda u mnie :P 11.09.13, 22:17
                          XT to parasolka, ja bym ich nie porównywała. Mnie się XT podbijało super, ale fusion na pewno lepiej. No tylko, że ogólnie cieższy jest troche.
                          • mariolaer Re: Nuda u mnie :P 11.09.13, 22:57
                            Wiem,wiem smile. Ja ich nie porównuję jako całości, chodziło mi tylko o samo podbijanie. Nie mogę porównać do UJ, bo nigdy go nie prowadziłam, dlatego zapytałam o XT, bo gdzieś wyczytałam, że go miałaś. Ja się teraz waham między tym MBUJ a Fusionem (piszecie, że zimą się sprawdzał). A Ty, Martuska którego byś wybrała teraz, jak masz porównanie?
                            • martuska1982 Re: Nuda u mnie :P 11.09.13, 23:11
                              fusion podbija się chyba lepiej.XT jak na parasolkę podbijał mi się super, ale jednak w podbicie jedną ręką musiałam wkładać siłę, bo to parasolka z dwoma rączkami. Fusion bez [problemu jedna ręką da się podbić. UJ tak samo.
                              Trudno powiedzie, co bym wybrała.Oba z wyglądu są ciekawe (UJ i fusion), oba fajnie się rpowadzą, podbijają i mają duże kosze na zakupy.
                              Oba mają spore budki, przy czym budka UJ ma lepsze mozliwości (można ją odpiąć od stelaża i przesunąc do przodu jak daleko się chce i wtedy zasłania od słońca dobrze). W fusionie też można ją odpiąc, ale nie ma tak sztywnego stelaża sama budka, więc po przesunięciu do przodu materiał odpięty z tyłu budki wisi dziecku na głowie.
                              Myślę, ze jeśli oba ci się podobają to decydujacym kryterium będzie cena, bo używane fusiony są trochę tańsze niz używane UJ.
                              Jednak jeśli zalezy ci na dużym obszernym siedzisku z długą powierzchnią spania to fusion zdecydowanie będzie lepszy.
                              Jeśłi jednak wózek ma być bardziej terenowy niż miejski to zdecydowanie uj.
                              Fusion pojedzie w trudniejszym terenie, ale będzie mu trudniej. Jeśłi chodzi o zimę i snieg to nie testowałam w takich warunkach fusiona, więc nie wiem jak jego pinkowe koła w sniegu się zachowują.
                              • mariolaer Re: Nuda u mnie :P 12.09.13, 07:54
                                Dzięki za odpowiedź. Tak za bardzo to nie wiem co zrobić i co kupić na zimę. Rozglądam się za MBUJ, może być używany byle w bardzo dobrym stanie, jak nie upoluję to kupuję nowego ( mam na zbyciu Emmę Scooter S, więc tragedii finansowej nie będzie). Teraz jeszcze czytam, że pinik kupuje Bumbelride na zimę no i już zgłupiałam, bo myślałam, że MBUJ jest najlepszy na zimę i nie tylko.
                                • agusia041 Re: Nuda u mnie :P 12.09.13, 08:31
                                  Bo jest najlepszy, jeśli miałabym wybierać między fusionem a UJ to zdecydowanie biorę urbana, szczególnie na zimę, pompowane, duże koła niestety nie dorównają piankowym.
                                  Poza tym jak już Pinik pisała w innym wątku, dziecko w concordzie jakoś dziwnie siedzi, ja też to zauważyłam. Siedzisko jest obszerne i super do spania, ale na spacery już niekoniecznie. W UJ nigdy nie miałam wrażenia, że mały mi zjeżdża, siedzisko ustawione jest pod kątem i synek zawsze jest ma swoim miejscu. Zresztą urban to typowa terenówka, fusion jest bardzej miejskim wózkiem smile
                                  • martuska1982 Re: Nuda u mnie :P 12.09.13, 10:21
                                    agusia041 napisała:

> Bo jest najlepszy, jeśli miałabym wybierać między fusionem a UJ to zdecydowanie
                                    > biorę urbana, szczególnie na zimę, pompowane, duże koła niestety nie dorównają
                                    > piankowym.
                                    > Poza tym jak już Pinik pisała w innym wątku, dziecko w concordzie jakoś dziwnie
                                    > siedzi, ja też to zauważyłam. Siedzisko jest obszerne i super do spania, ale n
                                    > a spacery już niekoniecznie. W UJ nigdy nie miałam wrażenia, że mały mi zjeżdża
                                    > , siedzisko ustawione jest pod kątem i synek zawsze jest ma swoim miejscu. Zres
                                    > ztą urban to typowa terenówka, fusion jest bardzej miejskim wózkiem
                                    smile

otóż to smile
                      • pomilak1 Re: Nuda u mnie :P 11.09.13, 21:57
                        Ech no ja w p-lu pracuję i w tym roku miałam 2 m-ce zamkniętetongue_out do tego mam inną zmianę i rano muszę dzieciaki wyszykować, w tamtym roku szkolnym robił to M bo ja miałam na 6tongue_out Oj teraz mu się nie dziwię, że czasami rano mi klął do słuchawki tongue_out big_grinbig_grinbig_grin
              • kasikbc Re: Nuda u mnie :P 11.09.13, 23:03
                A w jakim stanie to Wasze bee? Widzialam sliczne fioletowe (choc ja na zolta budke choruje ale to mozna dokupic). Na nowke ze sklepu przyznam mnie nie stac a straaasznie zachorowalam na bee i chyba najlepiej (najpewniej) byloby go kupic od jednej z Wassmile na razie mimo skonczonego polroczku maly jezdzi gondola ale wyciagnelam po starszej corci bjcm z 2011 i jakos tak mniej juz mi sie podobawink jak mozesz skrobnij maila na kasikbc@yahoo.pl bo rzadko (z braku czasu) zagladam tu,a jak mail przyjdzie to dostane powiadomieniesmile
    • pomilak1 Która mi zwinęła.. 13.09.13, 20:51
      tego fusiona fioletowego z tablicy, niby nowego, co??!! tongue_outtongue_out
      Kurcze napaliłam się na tego fusiona!Muszę go kupić tongue_out
      • martuska1982 Re: Która mi zwinęła.. 13.09.13, 21:26
        A już nieaktualny?Ciagle dostępne ogłoszenie.
        • darusia2012 Re: Która mi zwinęła.. 13.09.13, 21:58
          To ogłoszenie długo wisiało, mnie się nie chciało pytać, ale na zdjęciach nie ma koszyka na zakupy
          ten czarny wypłowiały-dostałam fotki na maila
          same złomki
          • darusia2012 Re: Która mi zwinęła.. 13.09.13, 22:01
            a ten?
            tablica.pl/oferta/wozek-concord-fusion-duza-budka-ID3DnTN.html
        • pomilak1 Re: Która mi zwinęła.. 13.09.13, 22:20
          Martuśka ponoć jest zarezerwowany, więc się już nie napalam tongue_out Ale ten fioletowy mi się podobał smile
          Darusia ten zielony średnio mi się podoba - kolor. O ten czarny pytałam, pani mi odpisała, ale z treści wnioskuję że to zajechany wózek, po za tym woli odbiór osobisty.
    • sylki stara i ślepa 13.09.13, 22:17
      bo przeczytałam nuna u mnie :p
      --
      • pomilak1 Re: stara i ślepa 13.09.13, 22:18
        Nieee, nuna już była i jej klekot doprowadzał mnie do szałutongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka