Dodaj do ulubionych

quinny yezz

13.09.13, 14:08
korci mnie... pamietam, ze wiele dziewczyn go chwalilo.. potrzebuje sprytnej malej i lekkiej podwiezdupki...
a jak on sie sprawuje? zima po chodnikach pojedzie? i jak sie prowadzi? nie zawadza sie w tej wystajacy element stelaza z tylu?
mysle tez o triumphie ale siedzisko yezza wyglada na zdecydowanie obszerniejsze i wygodniejsze dla dziecka no i te kolorki yezza sa super! no i pelna raczka!
na korzysc triumpha przemawia fakt, ze mozna uzywke kupic a yezza nie widac i chyba musialabym nowy kupic a to jednak troche sporo jak na taki wozek....
Obserwuj wątek
    • monika_kas Re: quinny yezz 13.09.13, 18:01
      też mam wielką ochotę na yezza smile
      • monika_kas Re: quinny yezz 13.09.13, 18:18
        najbardziej mnie interesuje jakie jest to oparcie... czy całkiem prosto czy pod kątem...?
        • my_way Re: quinny yezz 13.09.13, 20:33
          Siedzonko jest fajnie w pionie. W E-gu widzialam go na Garbary jeszcze w sierpniu smile
          • martuska1982 Re: quinny yezz 13.09.13, 21:28
            nom, dosyć pionowo jest, ale też nie całkiem 90st chyba. Mijał mnie niedawno yezz, oblukałam go dokładnie. tongue_out

Tylko kurna głośny jest, serio.Nie wiem czy zdzierżyłabym.Mnie chwilami minimalny stukot kół bee ba bruku wkurza, a one w porównaniu z yezzem są cichuteńkie. tongue_out
            • linkap_wawa Re: quinny yezz 13.09.13, 21:56
              glosniejszy niz maclaren xt? w sumie jak dla mnie to nie najwieksza wada...
              • martuska1982 Re: quinny yezz 13.09.13, 21:58
                zdecydowanie głośniejszy.Koła yezza są kauczukowe jakieś czy cos, takie jak w rolkach. Są głośne na tych przerwach między poukładanymi klockami kostki brukowej.Yezz po prostu turkocze.
                • pomilak1 Re: quinny yezz 13.09.13, 22:25
                  Miałam yezza - wg mnie to typowa podwieźdupka smile Siedzisko jest super!jest lekki i fajnie się składa, zajmuje mało miejsca no i super wygląda (sprawa względna) ale buda mizerna no i nie ma koszykauncertain
                  Prowadzi się super, podbija się również super smile No ale słychać go niestety i to ostrotongue_out Wiadomo, stuka na nierównościach a na gładkich płytkach płynie smile
                  • martuska1982 Re: quinny yezz 13.09.13, 22:43
                    najlepszy asfalt tongue_out
                    • pomilak1 Re: quinny yezz 14.09.13, 10:48
                      O taaaaktongue_out big_grin
          • monika_kas Re: quinny yezz 14.09.13, 08:50
            My_way Ty z Elbląga jesteś? Wow... A czym jeździsz?
            • my_way Re: quinny yezz 14.09.13, 22:16
              A no, z Elblaga. Ale nie mieszkam juz tam ponad 12 lat. Jednak raz do roku odwiedzam rodzine smile
              Ah i yezz widzialam w sklepie na Giermkow (cos zakrecilam z Garbary)
    • masumi07 Re: quinny yezz 14.09.13, 14:30
      jako podwieźdupka jest super. Ja wożę go w samochodzie na stale i używam tylko na zakupach, więc turkotanie mi nie przeszkadza, bo po podłodze w centrach handlowych jedzie cichutko.
      Ja zawadziłam kilka razy nogą o ten wystający element z tyłu, ale to na początku, teraz już mi się nie zdarza. Kolory rzeczywiście super. Ja mam yellow move smile
      Najbardziej mi brakuje w nim kosza, właśnie kombinuję czy da się zaczepić do niego jakąś taką siatkę typu space maker.
      • monika_kas Re: quinny yezz 14.09.13, 14:35
        w jakim wieku dziecko wozisz w nim? możesz wkleić zdjęcie?
        • martuska1982 Re: quinny yezz 14.09.13, 16:33
          własnie własnie, wklej zdjecie. Kolor żółty to mój typ i chętnie zobaczę zdjęcia real tego kolorku. smile
          Jeśli w przyszłym roku nie będzie używek to kupię nowego żółtego właśnie. tongue_out
          • masumi07 Re: quinny yezz 14.09.13, 18:59
            Pasażer ma 19 miesięcy

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/29/76/07/018127a534.jpg

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/30/76/07/011adf909b.jpg

Nie wiem czy to widać na zdjęciu, kolor jest niby żółty, ale ma taką "nutkę zieleni" wink
            • monika_kas Re: quinny yezz 14.09.13, 19:05
              Super! Wielkie dzięki za zdjęcia. No i teraz nie wiem czy yezz czy volo...
              • martuska1982 Re: quinny yezz 14.09.13, 19:24
                No ja własnie też nie wiem. Volo lżejszy, ale dłuższy po złozeniu, dizajn zwyczajny, ze tak się wyraże. Yezz wygrywa dizajnem, ale cieższy, jednak po złozeniu chyba bardziej kompaktowy (w każdym razie krótszy).
                No ale yezz chyba głośniejszy na polbruku zwykłym, to o kocich łbach nawet nie ma co mówić.
                No ale ja będę to rozkminiać jak syn mi się z miarę "odwózkowi" wink
                Póki co jednak rozmowy o rodzeństwie kończą się tym, ze jak wspominam o spacerach z wózkiem z braciszkiem lub siostrzyczką to syn protestuje krzycząc "mój ziuziek" wink
              • pomilak1 Re: quinny yezz 14.09.13, 20:00
                To zależy na czym Ci zależywink Volo ma lepszą budkę, jest lżejszy i ma koszyk na zakupy, yezz dla mnie ma o wiele lepsze siedzisko, jest mniejszy po złożeniu i lepiej mi się go prowadziło i podbijało. (Volo testowałam tylko w sklepie)

Ja bym brała yezza big_grin jak będę miała coś kupować typowo "ostatniego" to chyba znowu wezmę yezza smile
                • martuska1982 Re: quinny yezz 14.09.13, 20:15
                  jeśli podbija się lepiej yezz to ja się zastanawiać nie będę. W takiej typowej podwieźdupce na koniec na budce mi nie zależy, bo w końcu po okresie wózkowania syn chodząc na nogach budki nad sobą nosć nie będzie, niech sie przyzwyczaja. wink

Jeśli ty Pomilak yezza byś brała wybierając z tych dwóch, to ja pewnie też, bo na twojej opinii polegam niemal bezapelacyjnie. Zauważyłam, że to samo jest dla nas w wózkach ważne, czyli mocno wygląd, bardzo mocno podbijanie i prowadzenie ogólnie. wink
    • evra_only Re: quinny yezz 14.09.13, 19:52
      To jeszcze ja dorzucę...
      Potwierdzam, że prowadzi się rewelacyjnie, podbija też - także z większym dzieckiem. Mi jednak ogromnie koszyka (choćby najmniejszego) i trochę przeszkadzało zawieszenie - dolny boczny stelaż jest nisko i na nierównej drodze często zawadzał o jakieś przeszkody (czasem nawet potrafił zawisnąć na wysokim krawężniku).
      Na zimę - nie polecam. Pojedzie tylko po odżnieżonej równej drodze.
      Do galerii - rewelacyjny wózio smile No i składa/rozkłada się genialnie po prostu.
      Ja z minusów dodałabym jeszcze dość płytkie siedzisko - moja wówczas 2 letnia córcia już miała niezbyt wygodnie uncertain
    • linkap_wawa no i przetestowalam 14.09.13, 21:03
      bylam dzis w ToyRus - maja tam rewelacyjna rzecz do testowania wozkow - taki chodnik z roznymi rodzajami podloza - byla kostak bauma, deski, i taka mala kostka o roznych wysokosciach i niestety yezz polegl na tej kostce - jeszcze na pusto jakos go przez nia przepchnelam ale z pasazerka niestety - porazka. Po zlozeniu rzeczywiscie niewielki ale jednak niezbyt poreczny do noszenia na ramieniu - myslalm ze mala w jedna reke a wozek na ramie i hajda z polpietra - ale jednak w takiej kombinacji zsuwal by sie bo jest stosunkowo szeroki do takiego noszenia. Z plusow - turkotranie jakos mi specjalnie nie przeszkadzalo, malej widac bylo ze jest jej mega wygodnie mimo plytkiego siedziska, po gladkiej powierzchni rzeczywiscie plynie i manewruje sie rewelacyjnie, podbijanie tez niczego sobie, raczka wysoko i nie kopie w stelaz!. Chyba jendak poki co odpada, bo to mial byc wozek uzywany teraz i zima i niby chodniki u nas odsniezaja to jedank w zeszlym roku przy duzych opadach i mrozie powierzchnia nie zawsze byla rowna i gladka.... zaczne sie chyba rozgladac za triumphem lub volo...
      • monika_kas Re: no i przetestowalam 14.09.13, 21:21
        ale jak yezz nie dał rady na nierównościach to volo da radę myślisz? ciekawa jestem.. u mnie generalnie to ma być wóz do auta, no ale przydałoby się, żeby jakoś po chodniku też pojechał, bo wiadomo jak jest... nie zawsze auto pod sam sklep podjedzie smile
        • linkap_wawa Re: no i przetestowalam 14.09.13, 22:05
          yezz grzeznie i cieko go z dziury wydobyc bo ma tylko jedno kolko z przodu - mysle ze w tym lezy problem...
    • monika_kas YEZZ 2014 05.10.13, 15:26
      wiecie coś na temat nowej kolorystyki? dostałam info od jednego ze sklepów, że niedługo ma się pojawić kolorystyka 2014, że dystrybutor już nie sprowadza starych kolorów, bo mają być nowe... nigdzie jednak w internecie nie natrafiłam na takie informacje... więc nie wiem jak w końcu jest.

gdzie można w dobrej cenie kupić Yezza? napaliłam się na niego smile
      • masumi07 Re: YEZZ 2014 05.10.13, 20:44
        W zeszłym tygodniu był używany na Allegro za chyba 500zł, ale nie wiem czy się nie sprzedał już.
        • martuska1982 Re: YEZZ 2014 05.10.13, 21:44
          Ja widziałam dwa - jeden fioletowy drugi żółty. Oba za około 500zł. Przy czym jeden na bvank na allegro, a drugi być może na tablicy, bo ja i jedno i drugie lukam na bieżąco.
    • ziuz Re: quinny yezz 04.02.14, 08:53
      Dziewczyny,
      czy ktoras z Was moglaby mi podac wymiary oparcia i siedziska?
      Serio takie plytkie? W wozku sie zakochalam (no na drugim miejscu po YOYO jest tongue_out). Do Yoyo synka nie wcisne...
      Ale moze z Yezzem sie uda smile

A w ogole, jak waszym zdaniem wymawia sie te nazwe?
      • monika_kas Re: quinny yezz 04.02.14, 09:00
        Ja wymawiam Jez smile

A wózek fajny fajny. Mój must have na lato smile
        • linkap_wawa Re: quinny yezz 04.02.14, 09:04
          tu na tosi na dole masz wszystkie wymiary yezza. Glebokosc siedziska moim zdaniem a standardową jak na parasolko-spacerowke.
          • martuska1982 Re: quinny yezz 04.02.14, 09:41
            Mnie też sie tak wydaje. Głębokie ono oczywiscie nie jest, ale wcale nie odbiega od przecietnej parasolki, np. maclarena. Mojemu dzieciakowi maclaren pod tyłkiem pasuje, więc i w yezzie by nie narzekał.
            Ja też wymawiam jez.

Monika, my mamy chyba bardzo podobny gust wózkowy. tongue_out
            Też mi się na lato jeszcze yezz marzy.
            • linkap_wawa Re: quinny yezz 04.02.14, 09:59
              i mi, i mismile
              a widzialyscie te czterokolowe? fajowe...zastanawiam, sie czy nie pokonywaloby sie nimi lepiej nierownosci... bo jak testowalam yezza na takie nierownej malej kostce brukowej, to to kolko z przodu troche grzezlo w dziurach. dlatego tez odpuscilam sobie yezza na zime, ale na lato bardzo bym go chciala miec. Tylko wersja z 4 kolkami poki co w PL niedostepna
              • ziuz cztery kolka 04.02.14, 11:31
                a nie wiecie, kiedy bedzie dostepna ta wersja?
                • ziuz nazwa 04.02.14, 11:32
                  ha! ja tez wymawiam "jez", ale wczoraj rozmawialam z pania z 4kids (dosc nieprzyjemna notabene) i pani mowila "dżez" smile
                  • martuska1982 Re: nazwa 04.02.14, 11:34
                    jakby tam j było to może i jako dż by się wymawiało, ale y moim zdaniem to po naszemu j i tyle.
                    • martuska1982 Re: nazwa 04.02.14, 11:35
                      aczkolwiek quinny jest marką holenderska chyba, więc nie wiadomo w sumie jak to się wymawia. wink
                      Tak czy siak speedi i buzz mają nazwy po angielsku, bo speedi z prędkością mi się kojarzy, speed, a buzz można przetłumaczyc na polski jako bzzzz (to co pszczółki robią jak sobie latają). tongue_out
                  • pomilak1 Re: nazwa 05.02.14, 20:27
                    a ja wymawiam "kłini dżez" big_grin
                • linkap_wawa Re: cztery kolka 04.02.14, 11:56
                  nie wiem czy wogole czterokolowe beda w PL - ten model wypuscili na rynek US w 2013 - chociaz mozna je kupic na angielskim e-bayu - tylko cena kosmiczna - 171 GBP + 90 GBP za dostawe.
    • martuska1982 Pomilak 04.02.14, 20:18
      .. a Ty masz jeszcze gdzieś fotki tego zielonego yezza co miałaś o ile dobrze pamiętam na jesieni 2012? Dobrze pamiętam czy mi się popindoliło wszystko?
      • pomilak1 Re: Pomilak 05.02.14, 19:01
        Mam ale tylko z dzieciakami w środku smile Jak będę miała więcej czasu to wkleję zamazane, a na szybko mogę Ci na priv podesłaćsmile
        • martuska1982 Re: Pomilak 05.02.14, 19:15
          pomilak1 napisała:

> Mam ale tylko z dzieciakami w środku smile Jak będę miała więcej czasu to wkleję z
          > amazane, a na szybko mogę Ci na priv podesłaćsmile

spoko, poczekam. Chętnie bym oblukała własnie z dziekciem w srodku nawet, tylko dopisz ile dzieci miały, te pozujace. No i poczekam ż zamażesz i wtsaw na forum, może komuś jeszcze te zdjecia się przydadzą.

I kurcze, czemu teraz w sprzedaży takie brzydkie kolory? uncertain
          Tego twojego green już nie ma, żółty też w starej kolekcji się gdzieniegdzie zdarza.
          • pomilak1 Re: Pomilak 05.02.14, 20:25
            wysłałam ci na maila gazetowego.
            Miałam yezza dokładnie rok temu (zdjęcia są z 11.02 big_grin) córcia wówczas miała 1,5 roku, a synek 4,5smile ale weź poprawkę że moje dzieci dość niskie są, szczególnie synekwink (obecnie ma wzrostu 110cm a ma 5.5 lat)
            • martuska1982 Re: Pomilak 05.02.14, 21:15
              O matko! o.O
              To nawet hjeśli założyć, ze wtedy twój 4,5latek był jak przeciętny trzylatek to i tak widać wyraźnie, że ten yezz ma sporo miejsca, zwłaszcza oparcie nad głową.
              • martuska1982 Re: Pomilak 05.02.14, 21:17
                Kurna, no nie mogę wybić sobie tego yezza z głowy. Pewnie tak się skończy, że na wakacje wszystko sprzedam i yezza kupię.
        • ziuz Re: Pomilak 05.02.14, 22:25
          wyslalam prosbe o fotke smile
    • ziuz 2012 vs 2013 05.02.14, 13:06
      roznia sie czyms te modele poza kolorem?
      bardzej mi odpowiada kolorystyka 2012 i znalazlam nowy do kupienia.
      wiecie cos na temat roznic?
      • monika_kas Re: 2012 vs 2013 05.02.14, 13:28
        ja kiedyś dostałam info od dystrybutora że poza kolorami nie ma zmian.
      • linkap_wawa Re: 2012 vs 2013 05.02.14, 13:56
        a w jakiej cenie znalazlas tego z 2012 r? duzo nizsza od tych najnowszych?
        • ziuz Re: 2012 vs 2013 05.02.14, 14:08
          639,00
          tyle samo, co 2013, ale kolory mi sie bardziej podobaja smile
        • monika_kas Re: 2012 vs 2013 05.02.14, 14:09
          ja najtaniej za 520zł
          • martuska1982 Re: 2012 vs 2013 05.02.14, 14:13
            Monika, nie pamiętam czy o to pytałam. Mieli w tej cenie też zółtego?
            • monika_kas Re: 2012 vs 2013 05.02.14, 14:18
              chyba nie pytałaś smile

nie wiem czy mogę tutaj napisać jaki to był sklep... uncertain może napiszcie do mnie na priv to ja wam linka podeślę smile
              • ziuz Re: 2012 vs 2013 05.02.14, 15:41
                napisalam na gazetowego smile
              • martuska1982 Re: 2012 vs 2013 05.02.14, 16:07
                No to zajebiscie, mają żółtego i w tej cenie jak się uda utargowac to grzech nie brać. uncertain
                • monika_kas Re: 2012 vs 2013 05.02.14, 16:18
                  A grzeszyć nie wolno smile
                  • ziuz Re: 2012 vs 2013 05.02.14, 17:49
                    no to ja sie chyba targowac nie umiem uncertain
                    • monika_kas Re: 2012 vs 2013 05.02.14, 18:15
                      Bez sensu ten sklep. Coś kręcą. Nic u nich nie kupię za te krętactwa... uncertain
                      • martuska1982 Re: 2012 vs 2013 05.02.14, 19:15
                        monika_kas napisała:

> Bez sensu ten sklep. Coś kręcą. Nic u nich nie kupię za te krętactwa... uncertain
                        >

Ale ze co? Że juz cena wytargowana nieaktualna?
                        • monika_kas Re: 2012 vs 2013 05.02.14, 19:18
                          No najwyraźniej... Chyba Pan sobie pomyślał że to jednak za tanio... uncertain
                      • ziuz Re: 2012 vs 2013 05.02.14, 20:22
                        monika
                        to Ty kupilas u nich ten wozek czy nie?
                        • monika_kas Re: 2012 vs 2013 05.02.14, 20:29
                          nie ja nie kupiłam, ja taką ofertę dostałam, ale postanowiłam Toura kupić
                          • eve_81 Re: 2012 vs 2013 07.03.14, 12:32
                            Kupiłam yezza limitowanego kenson fragments big_grin tak do testów, pewnie zaraz pójdzie w świat tongue_out
                            • monika_kas Re: 2012 vs 2013 07.03.14, 13:04
                              big_grin idealna sprawa taki yezz na mojego buntownika... czekam na opis, wymiary, opinię... na wszystko smile jak napiszesz podeślij link do bloga.
                              • eve_81 Re: 2012 vs 2013 07.03.14, 13:15
                                Jasne smile
                            • gniesia007 Yezz 07.03.14, 15:26
                              A na 3 czy 4 kółkach?
                              • eve_81 Re: Yezz 07.03.14, 16:53
                                Na 3. Jest stabilny jak na takie g...ko big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka