Dodaj do ulubionych

proszę o radę

06.12.15, 20:46
Syn obecnie ma 5 miesięcy wozimy się głównie Emmą, wtedy zazwyczaj śpi i EW duo ale to tylko do poludnia na zakupy w weekendy albo jak starsza nie idzie do przedszkola. I zaczynam się już rozglądać za spacerowka. Emme mam tylko gondole, bedziemy nią jeździć tak dlugo jak tylko sie da a raczej jak dlugo mały będzie chciał w niej leżeć. Mam nadzieje ze chociaz do konca lutego. Myślałam nad cameleonem ale nie jestem do konca przekonana. Chcialabym coś co dobrze sie prowadzi, cos co pojedzie po krzywych chodnikach ale nie musi też byc nie wiadomo jak terenowy ( mam mbuj po corce na stanie ). Dobrze byloby zeby siedzisko było kubełkowe ( starsza po przesiadce z gondoli do zwyklej spacerowki z wozka 2w1 straaaasznie sie darla. Dopiero jak kupilam jane rider to pokochała jazde wozkiem) ale nie jest to wymóg konieczny. Jeśli kubełek to nie jakis mikro ( quinny chyba jest malenki jesli dobrze kojarze) bo synek dosyc duzy jest, ale tez nie musi byc jakis wielki bo na pewno jeszcze wymienie ten wozek na inne także nie bedzie to wozek do końca. Nie zaglądałam tu z 1.5 roki więc nie wiem, moze jest cos nowego godnego uwagi? Będę bardzo wdzieczna za jakies pomysły, propozycje.
Obserwuj wątek
    • acora Re: proszę o radę 06.12.15, 22:47
      Może Buzz? Kubełek, fajnie pokonuje dziury, wcale mikro nie jest. Byłam pewna, że mój już 10m ze śpiworkiem zimowym i w kombinezonie się nie zmieści, a ma jeszcze kupę miejsca.
      • martuska1982 Re: proszę o radę 06.12.15, 23:03
        O! Chciałabym tą kupę zobaczyć Acora, dasz się namówić na zdęcia? Buzię zasłon, nie o buzię dziecka mi chodzi.
        Ja się buzza pozbyłam dla mury i w sumie nie sprawdziłam do kiedy sie mała by w buzzie zmieściła. uncertain
        • acora Re: proszę o radę 07.12.15, 00:04
          Jasne. Jak tylko będzie zimniej i wpakuję małego znów do kombinezonu i śpiworka, machnę więcej, jeśli będzie trzeba. Na przymiarkę tylko nie usiedzi spokojnie wink Może kwestia jest taka, że jest z tych drobnych (8,7kg). Pamiętaj też, że w starszych Buzzach były mniejsze i większe siedziska - tutaj jest jedno duże, a Ty miałaś chyba właśnie te starsze modele?

I pytanie, co rozumiesz pod mieszczeniem się? Głowa nie wystaje, z wózka nie wypada, nogi też nie wierzgają poza, łokciami "w spoczynku" nie uderza o boki, nie próbuje wydostać się z wózka od razu po zapięciu (dobra, czasem, ale taki typ już, żaden wózek nie jest dobry) - dla mnie jest ok wink

Na pierwszym foto "objętość" dziecka potęguje kaptur, ale generalnie wygląda to tak, jak na drugim.

https://img.webxfinity.pl/w/2015120601.jpg
    • variuss Re: proszę o radę 07.12.15, 19:49
      fajny kubełek ma bj city versa gt
      skłąda sie w 1 kawałku i jest dośc płaski i nawet lekki jak na taki typ wozka

• rokaj1015 Re: proszę o radę 08.12.15, 09:29
      A może britax b motion 3 lub 4 kołowy. Ma amortyzację na tylne koła. Dobrze się rozkłada. Nie jest to kubełkowe siedzisko ale wygodne. Koleżanka ma sole m&p. Obracanie siedzisko. Całkiem obszerne. Sama zakochałam się w pp booklet. Dziewczyny tu na forum Mówia ze 6 miesięcznego dziecka by do niego nie przesadziły no ale Emma wam posłuży dłużej niz 6 miesięcy. Fajnie buja i dobrze jeździ MB Swift. Za moich pierwszych czasów ten wózek "chodził"na forum jako bardzo polecany. I nie sądzę żeby jakoś tak bardo się zmieniło w tym wozkowym świecie. 😊no ale ten wozek,prawie ten😊-masz. poza bookletem miałam okazję jeździć wszystkimi wyżej wymienionymi. I wszystkie mogłabym mieć. Ja mam britax go next ale użytkuje tylko gondole. O spacerowce narazie nic nie mogę powiedzieć.
      • mamalilundy Re: proszę o radę 08.12.15, 13:38
        Swifta też mam na stanie wink ale tego to będę musiala zaraz sprzedać bo już nie mam miejsca na wózki a przecież chcę następny. Zresztą urban i swift to podobne wózki a wolę zostawić urbana. Nad solą sie wlasnie zastanawiałam, a britaxy nie wiem czemu ale jakos nigdy do mnie nie przemawiały. Zapimnialam dodac ze zależało by mi wlasnie jeszcze na odwracanym siedziskiem/ rączką. A wie ktoś coś o stokke scott czy hak mu tam?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka