Dodaj do ulubionych

pomocy - wózek wielofunkcyjny

23.09.13, 11:09
Witajcie.
Mam jeszcze sporo czasu, bo termin na wiosnę, ale już zaczynam się powoli rozglądać za wózkiemwink Chciałabym zdecydować się już na coś konkretnego, choćby dlatego, żeby wiedzieć na czym stoję jeśli chodzi o cenę (wózek używany). Mieszkam na obrzeżach małej mieściny, w domku jednorodzinnym, więc odpada taszczenie po piętrach, ale chciałabym żeby wózek lekko się prowadził i był zwrotny. Najważniejsze, żeby był wygodny dla dziecka, bo sporo czasu będziemy spędzać na powietrzu.
Średnio się znam, ale wizualnie nie podobają mi się wielkie kółka i raczej nie chciałabym pompowanych. Dobry byłby spory kosz na zakupy, no i spacerówka przodem i tyłem w kierunku jazdy. Podobają mi się wózki stokke, i myślę o góra 2 tyś. za cały zestaw. I jakaś "ludzka" kolorystyka wink
I jeszcze pytanie - czy jest sens zwracania uwagi na spacerówkę z wielofunkcyjnego, bo może teraz postawić na porządna gondolę, a poźniej kupić wypasioną spacerówkę? Doradźcie proszę smile
Obserwuj wątek
    • froggy80 Re: pomocy - wózek wielofunkcyjny 23.09.13, 11:28
      Zaraz pewnie dziewczyny bardziej doświadczone wózkowo się wypowiedzą, ale napiszę jak ja teraz bym zrobiła smile
      Na początek tylko gondola - dobra, amortyzowana i przestronna, najlepiej używana aby nie tracić dużo na odsprzedaży. Tu już zależy jakie masz gusta smile Ja jeździłam głębokim Joolzem i byłam nim zachwycona - bardzo solidny, wykonanie perfekcyjne, łatwy w składaniu i transporcie, a do tego prosty z wyglądu i piękny do tego. Nie jest za to bardzo amortyzowany - więc zależy gdzie będziesz chodzić na spacery. U mnie głównie chodnikowe dziury, ale i w miarę gładkie ścieżki leśne - sprawdził się w takim terenie w 100 %.
      A jak dziecko zacznie wyrastać z gondoli pomyśl o spacerówce - już mniej więcej będziesz wiedziała czego potrzebujesz, co Ci się nie sprawdziło, a czego wymagasz od wózka, mając doświadczenie w postaci gondoli. A po pierwszej spacerówce przyjdzie czas na następną wink
      Bo nie ma spacerówki idealnej i do wszystkiego smile
      • kabug7 Re: pomocy - wózek wielofunkcyjny 23.09.13, 11:43
        Joolz też mi się podoba, a jak się sprawdza jako spacerówka?
        Dziur chodnikowych nie ma na szczęście, raczej asfalt i w miarę gładkie leśne drogi.
        Ja z tych, co wolą droższą używkę niż tańszą nówkę wink
        • froggy80 Re: pomocy - wózek wielofunkcyjny 23.09.13, 11:54
          Dobrze prawisz smile
          Używane gondole zwłaszcza po jednym dziecku zwykle nie noszą większych oznak używania jeśli ktoś dbał o wózek - ja mojego Joolza w wersji gondolowej sprzedałam z dosłownie jedną maluteńką rysą, a reszta była jak nowa smile
          Spacerówki nie miałam i żałuję w sumie, bo później widywałam je na ulicy i wyglądały super. Teraz bym taką pojeździła, gdybym trafiła na okazję.
          Ale po gondoli Joolza testowałam różne spacerówki, raz lepsze, raz gorsze i do różnych celów stworzone i też miałam frajdę. Stokke Xplory mam i mój ranking zdecydowanie wygrywa - od czasu do czasu "zdradzam go" z jakimś innym, ale gdy do niego wracam, to oddycham z ulgą i cieszę się, że jeszcze nie podjęłam głupiej decyzji o sprzedaży smile
    • blueaha Re: pomocy - wózek wielofunkcyjny 23.09.13, 12:42
      No a może bugaboo cameleon/frog? On ma całkiem niezłą amortyzację, przekładaną rączkę i siedzisko, mozna sie bawić kolorami o dodatkami, ma nowoczesny dizajn no i jest naprawdę zwrotny, moja przyjaciółka prowadziła go jedną reką z dzieckiem w wózku, zakupami w koszu i drugim dzieckiem na dostawce, jednocześnie rozmawiając przez telefon. Aż ja jakaś babka zaczepiła, bo swoim oczom nie wierzyła ,że to możliwe jest.
    • gochalodz Graco Evo 23.09.13, 14:52
      Idealnie pasuje do opisu
      www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=1_67&%3CosCsid%3E
      • droomvacantie Re: Graco Evo 23.09.13, 20:19
        Graco evo to jak dla mnie plastik elastik jak mam byc szczera jakos do mnie nie przemawia ten wozek
        • kabug7 Re: Graco Evo 24.09.13, 10:15
          Właśnie jakoś na "nie" jestem jeśli chodzi o Graco.
          Zanim tutaj wylądowałam wink wpadły mi w oko Bebe Confort Elea, Bebe Confort Loola i EasyWalker. Ale szukałam raczej używki w granicach 1000 zł. Zobaczywszy Stokke Xplory V2 zmieniłam zdanie wink Mam trochę czasu jeszcze, ale raczej skłaniam się ku Stokke, chociaż jak wspominałam Joolz też mnie ciekawi. Na razie czytam starsze posty i edukuję się i liczę na pomoc w wyborze smile
        • eminnka Re: Graco Evo 22.10.13, 14:25
          droomvacantie napisała:

> Graco evo to jak dla mnie plastik elastik jak mam byc szczera jakos do mnie nie
          > przemawia ten wozek

A dlaczego tak uważasz?
          Przekonywać Cię nie będę bo jeszcze go nie mam - chociaż decyzja o jego kupnie już raczej zapadła u nas na 100%
          Ale że to plastik to się nie zgodzę , przecież ramę ma aluminiową - dlatego jest taki lekki, a nie dlatego ze z plastiku!
          • droomvacantie Re: Graco Evo 22.10.13, 15:00
            Kochana nei chodzi ze ejst zrobiony z plastiku- plastik elastik w znaczeniu zreszta czesto uzywany do graco ich jakos cmaterialow jest srednia taka plastikowa wlasnie, ja go ogladalam macalam po sklepie nim jezdzilam i moja 1,5 roczna corka sie juz do niego ledwo ledwo miescila miala budke na glowie to kolejny minus, oczywiscie fajnie ze lekki i nawet wyglada, ale jakos materialow slaba jak dla mnie ja wole janesmile i bj, inglesinesmile
            • monika_kas Re: Graco Evo 22.10.13, 15:04
              Święta racja smile
            • pizuza Re: Graco Evo 30.03.14, 19:45
              mi w graco Evo właśnie dokładnie ta lekkość najbardziej podpasowała, no i wiadomo - cena robi swoje oczywiście a wózeczek jest przy tym po prostu ładny... a nie ma co wymagać żeby byl stalowy. Ma być lekki to jest plastikowy - dla mnie proste smile co kto lubi big_grin dla mnie jest super, nie zawodzi
    • sztucznamrowka Re: pomocy - wózek wielofunkcyjny 25.09.13, 18:55
      Planujesz kupić używany, piszesz, że mieszkasz na obrzeżach miasteczka a więc pewnie chodniki nie najlepsze...a spacery planujesz częste i długie. Moje rady smile
      - na początek dobrze amortyzowana gondola, raczej na kołach pompowanych
      - potem spacerówka z obracanym siedziskiem (może kubełek) - zależy jakie dziecko będzie miało preferencje wink
      - spacerówka przodem do świata z obszernym siedziskiem - dla większego już smyka,
      do tego możesz jeszcze dokupić lekką parasolkę na wypady samochodem.
      Nie ma idealnego wózka, który byłby dobry na każdy etap rozwoju dziecka....i rosnących wymagań mamy wink dlatego jest to Forum smile
      • namyslowska123 Re: pomocy - wózek wielofunkcyjny 30.03.14, 23:33
        wedlug mnie jest dobrym wózkiem który spełnia moje wymagania smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka