Dodaj do ulubionych

stokke xplory v3

09.10.13, 18:38
Przymierzam się do zakupu używanego stokke. W zestawie oprócz samego wózka jest maxi cosie pebble, folia przeciwdeszczowa, śpiworek, torba na akcesoria i winter kit. Ponieważ wózek chcę odkupić od koleżanki, a ona nie określiła konkretnej ceny, kompletnie nie wiem ile jej zaproponować. Na allegro nie znalazłam podobnego zestawu i trudno mi oszacować wartość. Nie chciałabym dać ani za mało, ani za dużosmile Ile powinnam jej zaoferować? Aha, wózek jest z 2012, kolor dark navy jeżeli to ma jakieś znaczenie. Tak przy okazji - czy w ogóle ma sens kupowanie używanego fotelika? Czy lepiej kupić nowy? Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: stokke xplory v3 09.10.13, 18:47
      jeśli od koleżanki, którą znasz i masz pewność, ze fotelik nie brał udział w wypadku bądź stłuczce to spokojnie mozesz kupić używany. smile
      Co do wózka nie pomogę, bo na stokke sie nie znam, wiem tylko ze sam WK jest wart kilka stów.
    • aga_1980_31 Re: stokke xplory v3 09.10.13, 19:43
      To ja napiszę tak smile
      W tej chwili jest promocja na Stokke Xplory + WK w gratisie za nico ponad 4000zł
      Wózek kompletny ( gondola, spacerówka, folia x2, moskitiera ) nowy można kupić już za ok 3600-3700zł
      Używana torba na akcesoria od 250-300zł
      Używany śpiworek ok 250zł
      Używany WK koszt od 700-900zł ( zależy w jakim kolorze )

Używany komplet Stokke na gwarancji ok 3000zł
      Spacerówka Stokke ok 2500zł

Także teraz łatwiej oszacować koszta a ile zaproponujesz koleżance to już indywidualna sprawa smile
      • aga_1980_31 Re: stokke xplory v3 09.10.13, 19:45
        Acha MC Pebble chodzą od ok 300 zł
      • aga_1980_31 Re: stokke xplory v3 09.10.13, 19:53
        i jeszcze jedno bo nie podałaś ale podejrzewam ze koleżanka ma adaptery do fotelika czyli to kolejne ok 100zł
      • yotsukaido Re: stokke xplory v3 09.10.13, 20:09
        hmm.... dzięki za informacje. A mogłabyś mi napisać gdzie szukać tych stokke'ów w promocji z winter kit? Może lepiej skusić się na nowy? Eh mam totalny mętlik w głowie - pierwsze dziecko, kompletny brak rozeznania w sprawach wózkowych i zadatki na wózkomaniaczkęsmile
        • yotsukaido Re: stokke xplory v3 09.10.13, 20:10
          już znalazłam te promocyjne WK
          • aga_1980_31 Re: stokke xplory v3 09.10.13, 20:42
            Niestety tu nie pomogę w wyborze bo nie wiem w jakim stanie jest wózek koleżanki a to ma duże znaczenie. Powiem tak jeśli jest w super stanie zadbany zarówno sam wózek jak i WK ( tutaj przede wszystkim zwróciłabym uwagę na futerko bo lubi się filcować ) to wzięłabym komplet ale nie wiadomo czy koleżanka też będzie chciała sprzedać taniej ze względu na promocję WK. Czy będzie jej się to opłacało. Wszystko zależy od ceny rzecz jasna.

Promocję na Stokke powinien mieć każdy oficjalny przedstawiciel na Polskę. Wiem że sklep z Krakowa już ma smile
            • yotsukaido Re: stokke xplory v3 09.10.13, 20:58
              Chyba jednak lepiej kupić nowy. Wartość tego zestawu szacuję na ok. 4000, a za taką kwotę mogę kupić nowy wózek, tylko bez dodatkowych akcesoriów. Koleżanka mieszka daleko, więc nie wiem jaki dokładnie jest stan wózka. Przeglądając allegro znalazłam kilka v3 i stwierdzam, że ceny są dosyć wysokie 3-4tys. Aga cos mi się zdaje, że jesteś stokke'ową wyjadaczkąsmile - doradź mi proszę ile wart jest ten zestaw ( w sensie jaka jest jego wartość rynkowa) i czy według ciebie warto pokusić się o nowy wózek? Bo właściwie jest w podobnej cenie. eh.. nie przypuszczałam, że tyle zamieszania będzie odnośnie wyboru wózka. przyznać muszę, że dużo szybciej poszło mi z wybraniem autabig_grin
              • froggy80 Re: stokke xplory v3 09.10.13, 21:13
                Ja bym brała nowy jeśli cena wyjdzie podobna (zresztą wzięłam - rok temu smile) - możesz wybrać kolor, który najbardziej Ci się podoba i to zarówno wózka, jak i WK (no chyba, że dają jakieś ograniczenie w tej promocji), będziesz miała długą gwarancję, a dodatki typu śpiworek (na początek do gondolki) czy torba pielęgnacyjna kupisz osobno - warto szperać na allegro czy pytać tutaj na forum i kupić okazyjnie smile
                • martuska1982 Re: stokke xplory v3 09.10.13, 21:39
                  przy niewielkiej róznicy też brałabym nowy, ale zaproponuj może koleżance ceną, która w twoim mniemaniu bedzie warta zakupu używanego. Znaczy mam na myśli z taką różnicą wzgledem ceny nowego, żeby jednak na używany zetsaw skusić. Jeśłi się zgodzi to beirz, jeśli nie to kup nowy. smile
                • aga_1980_31 Re: stokke xplory v3 09.10.13, 21:43
                  Tak jak pisałam wszystko zależy od ceny i stanu wózka. Ja posiadam wózek który jest w stanie idealnym nie ma absolutnie żadnej rysy więc w takim układzie wolałabym kupić używany ( gdybym trafiła na taką drugą ja tongue_out ) Ale jeśli wózek ma ślady użycia w postaci rys na stelażu, rączce które notabene łatwo powstają to znając moje pedantyczną naturę kupiłabym nowy smile
                  Acha i jeszcze jest jeden plus nad kupnem nowego wózka a mianowicie nowa kolorystyka no chyba, że Ci nie po drodze te kolory smile Nie wiem jak z V4 czy i ona będzie objęta promocją tego trzeba byłoby się dowiedzieć w sklepie.
              • tigermarli Re: stokke xplory v3 09.10.13, 21:40
                moje osobiste zdanie: dark navy nie jest jakimś super-chodliwym kolorem, nawet w stanie idealnym, ze śpiworkiem i torbą pielęg. (+kubek i parasol) myślę że można go zakupić już za 2500zł, do tego fotelik pewnie 250-300zł. Stan techniczny jest bardzo ważny, długość gwarancji... WK zależy w jakim kolorze, ale nawet fiolety i białe wiszą za 750-800zł i nikt sie na nie nie rzuca.
                Więc wg mnie max 3300-400zł. A za 4000zł masz nowy z nowym WK (możesz go sprzedać a za niego kupić spokojnie sporo używanych dodatków).
                Podkreślam, że to moje osobiste zdanie, inni mogą się z nim nie zgadzać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka