Dodaj do ulubionych

Maclaren XT Champagne 2012

10.11.13, 23:27
Kilka słów ode mnie.
Zanim nabyłam Questa drogą kupna nagłego i dla mnie samej nieprzewidywalnego, trochę kpiłam w duchu z fanek Maclarenów. No i właściwie to nawet dziś nie wiem, co jest w tych wózkach takiego, że można je tak uwielbiać (lub nienawidzić - to też możliwe). Ja w każdym razie jestem w tej pierwsze grupie.
XT robi na mnie ogromne wrażenie. Spędziłam wiele godzin na blogu Marty, Eweliny i pzeszukałam całe forum, ale zdjecia i opisy jakoś nie oddają uroku tego wózka. No coś w sobie ma smile Stoi sobie teraz i pod pretekstem dosychania tapicerki pyszni się na jednym pozostałym skrawku podłogi, jaki mi został w mieszkaniu. Jutro powędruje do szafy, ale dziś niech sobie postoi.

O właściwościach jezdnych nie będę się rozpisywać, bo po pierwsze, jeszcze nie byliśmy razem na dworze, a poza tym sporo tu już było na ten temat. Ciekawi mnie, jak będzie z odgłosami kół, bo opinie są różne.
Budka jest przerewelacyjna - wiem, wiem, to też banał, ale ja dopiero teraz tego doświadczam. Quest praktycznie wcale nie miał budy. W ogóle ten Quest to jakby zupełnie inny wózek - miałam rocznik 2011, więc nie jakoś lata świetlne odstępu czasu.XT jest taki, hm...dopracowany, bardziej luksusowy. A Quest zwyczajny. Bardzo podoba mi się to, że elementy odblaskowe są inaczej zrobione i nie schodzą w praniu tak jak w Queście. Podnóżek trochę mniej wygodnie regulowany, za to oparcie o niebo fajniej no i prawie na płasko. Mocowanie pasów równie upierdliwe, nawet bardziej - od rana bolą mnie koniuszki palców od próby wyjęcia pasów z tych ramek. Fakt, ze pewnie poprzednia właścicielka nigdy tego nie robiła, więc się jeszcze nie wyrobiły - wózek nie był używany z wkładką no i jest dość nowy.

Kolorek Champagne jest niezwykły. Dokładnie w takim samym kolorze mam śpiworek od Magdy smile Taki beż podbarwiony różem. Do tego wszystkie elementy plastikowe są srebrno-siwe, a kosz ciemnoszary. Razem wygląda bardzo elegancko i świeżo. Myślałam, że nie będzie mi pasować wkładka od Forumki, bo jest brązowo - seledynowa, ale okazało się, że z drugiej strony jest właśnie taka srebrono-siwa jak te elementy od tapicerki i wydaje mi się, że razem jest miodzio.
Zobaczcie zresztą same:
bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/92/15/09/01c0111b4d.jpg
Obserwuj wątek
    • kar-ula Re: Maclaren XT Champagne 2012 10.11.13, 23:30
      Aha - i zmieścił się do Corsy!!! Wprawdzie na styk, do pustego bagażnika, pod skosem, etapami i baaardzo ostrożnie, ale ważne, ze wchodzi.

Więcej zdjeć w mojej galerii:
      ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120535,10446067.html?user=kar-ula&photoId=1091592
      • magda79pn Re: Maclaren XT Champagne 2012 10.11.13, 23:34
        bardzo ładny

a Ty nie masz zdjęć w swojej galerii...

dodaj je tam, a ja ci je wstawię
        • magda79pn Re: Maclaren XT Champagne 2012 11.11.13, 00:00
          bardzo ładny !!! smile
    • grudniowa.mama Re: Maclaren XT Champagne 2012 11.11.13, 08:38
      Prezentuje się super, ale ten champagne to chyba taki dziewczynski kolor prawda?BTW, kar-ula, masz mój wymarzony zestaw wozkowy (na ta chwile oczywiście): BI+maclaren XT smile BI juz mam,poluje teraz na XT tongue_out
      • eve_81 Re: Maclaren XT Champagne 2012 11.11.13, 09:30
        Moja sasiadka akurat kupiła ten kolor dla synka, zreszta ja sama się zastanawiałam, ale wtedy w sklepie nie mieli i wziełam od ręki czarny tongue_out
        Ten Twój jest taki jak mój, tzn z taka budką foliową a nie materialową. Prezentuje się świetnie. Cieszę się, że Ci się podoba big_grin
        -
        mamawozibardziej.blogspot.com/
    • martuska1982 Re: Maclaren XT Champagne 2012 11.11.13, 08:48
      Ja też questem zachwycona nie jestm.Ba! Nawet zwyczajnego lubienia dla niego nie mam.Jest zgrabny i drobny, ładny, ale jeździ się niem tragicznie. Ja mam starego oczywiscie jak wiadomo.A XT wspominam z sentymentem i na pewno kiedyś jeszcze kupię. smile
      • gniesia007 Re: Maclaren XT Champagne 2012 11.11.13, 09:13
        Ja trochę żałuję, że swojego champana Xt sprzedałamuncertain
        Ale mam plan do niego jeszcze wrócić zeby choć trochę popatrzeć jak sobie stoi w pokojusmile hehe szczegolnie szampan ma swój uroksmile
        • monika_kas Re: Maclaren XT Champagne 2012 11.11.13, 09:20
          A mi się jakoś nigdy nie podobały maclareny.. miałam kiedyś kupić xt ale w sklepie w którym byłam był tylko niebieski i on nie podszedł mi zupełnie. No ale ten szampan jest śliczny! Naprawdę rewelacja. Nadawałby się dla chłopca?

Czy któraś z was ma może GT oraz XT? Żeby zrobić zdjęcie porównawcze złożonych obu...
          • eve_81 Re: Maclaren XT Champagne 2012 11.11.13, 09:32
            Monika, a ty jaki wózek bierzesz na spotkanie? Możemy zrobić takie zdjęcia tongue_out Ja wezme xt smile
            • monika_kas Re: Maclaren XT Champagne 2012 11.11.13, 09:36
              Ja będę we Wrocławiu właśnie z GT smile
              • eve_81 Re: Maclaren XT Champagne 2012 11.11.13, 09:44
                Zapraszam w takim razie do siebie, jesli pogoda nie dopisze to w domu sobie porównamy tongue_out
                • wrzesniowa_panna Re: Maclaren XT Champagne 2012 11.11.13, 14:50
                  Jak coś to ja mogę się pojawić z GT smile
    • gosia_mrufka Re: Maclaren XT Champagne 2012 11.11.13, 10:58
      Ładnie to podsumowałaś. Ja pewnych wad XT nie mogłam zaakceptować, ale uważam, że jest to bardzo dopracowany, estetycznie wykonany i naprawdę fajny wózek. XT ma w sobie to coś. Chociaż ja swoje XT sprzedałam, to zawsze się oglądam za innymi, podobają mi się i już. Twój z tą szarą wkładką wygląda super!
    • kar-ula Re: Maclaren XT Champagne 2012 12.11.13, 22:40
      Jestem zakochana w XT smile Może to przez porównanie z Questem, może nie, ale po prostu kocham XT.
      Byliśmy dziś na zakupach, więc w dalszym ciągu niewiele mam do powiedzenia w temacie prowadzenia, ale to co wiem na pewno:
      - jedzie cichutko - od bloku do parkingu mam kawałek wyłożony prostokątną kostką: Zapp na niej hulał, Quest terkotał i dziwnie świstał, XT praktycznie nie słychać. Hurra!
      - podbija się! Quest się nie podbijał z 8 kg ciężarem prawie wcale
      - jest miękki, łatwo go prowadzić jedną ręką, zwrotny
      - champagne w świetle galeryjnym wręcz opalizuje, a srebrna wkładka wygląda bajecznie. Normalnie - Boże narodzenie tongue_out
      A jeszcze na to wszystko jechał windą z takim samym XT tyle że czerwonym - o tyle szok, ze u nas Mac to w ogóle rzdakość, a jeszcze ten sam model i rocznik.
      I powiem Wam, ze tak jak chorowałam na tego czerwonego XT, tak się wyleczyłam. Mój Champagne robi znacznie większe wrażenie. Tamta czerwień pięknie wygląda na zdjeciach, a w rzeczywistości jakaś taka mało wyrazista jest.

No i teraz zastanawiam się - czy XT wystarczyłby jako samodzielny wózek? Oczywiście po zimie, dla dziecka, które będzie miało wiosną jakieś 14 miesiecy? Czy on radzi sobie w terenie? Las? Wyjazdy?
      Idę czytać na znajomych mi blogach, co mówią na ten temat smile Kojarzę, ze Eve sporo podróżowała z Maclarenem.

• kar-ula Re: Maclaren XT Champagne 2012 12.11.13, 22:55
      Aaaa, ale żeby nie było, że same peany - dramatycznie kopię w koła, nie, nie kopię, po prostu jadę na nich, tak jakos stawiam but, ze zawsze ląduje na kole i prawie się wywaliłam dziś kilka razy pomimo na maksa wysuniętych raczek. No cóż, trzeba się będzie nauczyć drobić smile

Nie mogę znaleźć u Eve tych jej zdjeć z podróży.
      Jeszcze raz prośba - napiszcie, w jakim terenie jeździcie XT bez większych problemów?
      • martuska1982 Re: Maclaren XT Champagne 2012 13.11.13, 02:00
        ja jeździłam w terenie typowo miejskim.Na większych dziurach w starych chodnikach już było trudniej i zawsze marzyłam, by ten kawałek drogi jak najszybciej się skończył.
    • yoku Re: Maclaren XT Champagne 2012 13.11.13, 08:35
      Bardzo fajny smile kiedyś tez sobie takiego sprawię!
    • kar-ula Re: Maclaren XT Champagne 2012 17.11.13, 21:45
      Genialny, po prostu genialny. Fantastyczny do spania na zkupach: buja, rozkłada się, można dziecku stworzyć kameralne warunki dzięki tej oromniastej budce. Cu-dow-ny smile
      • eve_81 Re: Maclaren XT Champagne 2012 17.11.13, 22:00
        Buja, oj buja. Mój znów dzis w nim zasnął w domu tongue_out Tez go uwielbiam big_grin
      • moonshana Re: Maclaren XT Champagne 2012 17.11.13, 22:04
        bo xt jest genialnysmile u nas służy do spania w domu oraz do wyjazdów mało terenowych. tzn. do galerii, na wyjazd do znajomych ( gdzie wiem, że są w miarę równe chodniki). nad morze zabrałam motiona, xt musiałabym nieść po plażybig_grin
        uwielbiam xt. mały, zwrotny, wygodny dla dziecka, świetnie się prowadzi, ma cudną budę.
        jedyny, naprawdę jedyny minus xt jaki widzę to mały kosz. nawet mąż, lubiący motiona i doceniający jego amortyzację - pyta czasem:" ale maclarena nie sprzedasz???" - a pyta z widoczną obawąbig_grin
        ogólnie, mąż mi się wyrobiłbig_grin docenia posiadanie dwóch różnych wózków i sam z siebie wie, który kiedy zabierać. motiona kocha na spacerach terenowych a xt ... miejskosmile
        • eve_81 Re: Parasolka dla 16 miesięcznego dziecka 17.11.13, 22:14
          smile
          martuska - dlatego napisąłam, że nie mam porównania z bee, ale mac wąski jest i dobrze jest mi go złapać - moze dlatego ze ja mam dośc długie ręce tongue_out
          • eve_81 Re: Parasolka dla 16 miesięcznego dziecka 17.11.13, 22:16
            Coś się wątki poplątały, bo wygsła mi sesja tongue_out

Ja maclarena miałam nad morzem i wcale go nie nosilam, nawt nim spacerowałam blizej linii wody.
            • moonshana Re: Parasolka dla 16 miesięcznego dziecka 17.11.13, 22:23
              pewnie bliżej linii wody xt pojedzie. ale po piasku - zakopie się koncertowosad wiem, bo sprawdziłam nad Wisłą, zanim podjęłam decyzję o wyborze wakacyjnym.
              xt to świetny wózek i prawopodobnie zostanie z nami do końca wózkowania ( motiona na wiosnę pewnie sprzedam) . co nie zmienia faktu, że wddług mnie po plaży radzi sobie.... bardzo średnio.
              "co prawda nam da
              że ja - to nie ja"
        • moonshana Re: Maclaren XT Champagne 2012 17.11.13, 22:19
          a odpowiadając na pytanie: moim zdaniem xt nie nadaje się na każdy teren. to super wózek, jeden z najlepszych w swojej klasie -ale to nie terenówka. xt posiada lepszą amortyzację niż niejeden wózek z niby amortyzacją, niby pompowanymi kołami. ale nie zastąpi porządnych pompowańców z porządną amortyzacją. plaża, las z wysytającymi konarami, z głazami, dużymi nierównościami - wymaga innego sprzętusmile
          byłaś może w Kazimierzu Dolnym w Wąwozie Korzeniowym? tam naprawdę nie ma mega dołów czy wyboi - a z głębi duszy żałowałam, że nie zabrałam motiona. xt dał radę. ale łatwo ani przyjemnie nie było.
          ale to oczywiście tylko moje zdanie.
          • eve_81 Re: Maclaren XT Champagne 2012 18.11.13, 09:19
            Nie no oczywiście, że w każdym terenie nie pojedzie i po grząskim piasku też nie, ale żadku który wóz pojedzie po takim piasku. Emmaljunge miałm też w tym roku nad morzem i tez po sypkim nie dała rady uncertain Nie mniej jednak, wśród parasolek - moim zdaniem bezkonkurencyjny. Patrząc na to jakimi wózkami ludzie wchodzą na śnieżkę np to uwazam xt jest prawie jak terenowy tongue_out
    • kar-ula XT ze śpiworkiem Magdowym 05.12.13, 22:26
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rj/za/tf9r/uj7WtF3JMqpwWFYeBB.jpg
      • kar-ula Re: XT ze śpiworkiem Magdowym 05.12.13, 22:31
        Juhuuuu, pierwsze zdjecie wklejone na forum! Udało się!

No to jeszcze ze śpiworkiem i nakładkami City Grips:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rj/za/tf9r/JNrnRNzefYMfVbiBJB.jpg
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rj/za/tf9r/d33EDBj8zeqVS4cUkB.jpg
        • monika_kas Re: XT ze śpiworkiem Magdowym 06.12.13, 08:25
          Piękny on jest. Serio ten kolor xt najbardziej mi się podoba.
          • martuska1982 Re: XT ze śpiworkiem Magdowym 06.12.13, 13:04
            mnie też sie podoba, ale czarny i czerwony też,byle nie na srebrnym stelażu.Te wersje xt na stelażu w koorze tapicerki podobają mi się najbardziej. smile
            Tak w ogóle to od pewnego czasu tęsknię za xt. smile
    • monika_kas Re: Maclaren XT Champagne 2012 ---> dla chłopca??? 30.01.14, 13:51
      czy ten kolor Maclarena będzie pasował dla chłopca? Miała go któraś z was dla chłopca? Bo Kar-ula pisała że on tak beżowo-różowo podbarwiony..... uncertain Nie zobaczę go nigdzie na żywo a nie chciałabym wtopy zaliczyć... Bo jak rzeczywiście będzie "podbrawiony" różowo to mnie M z domu wyrzuci......
      • agusia041 Re: Maclaren XT Champagne 2012 ---> dla chłop 30.01.14, 13:56
        Monika, bierz śmiało, ja miałam dla chłopca champagne i nawet innego koloru nie brałam pod uwagę. To taki beż, na pewno nie wpada w różowy smile
        • monika_kas Re: Maclaren XT Champagne 2012 ---> dla chłop 30.01.14, 14:06
          Masz jakieś zdjęcia z synkiem? smile
          • agusia041 Re: Maclaren XT Champagne 2012 ---> dla chłop 30.01.14, 14:20
            XT miałam w lecie, jakieś niecałe 2 m-ce, ale tak się teraz zastanawiam czy ten kolor będzie praktyczny w okresie zima-wiosna uncertain

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/qa/lb/pzay/lnterilbYzMV71rByB.jpg
            • martuska1982 Re: Maclaren XT Champagne 2012 ---> dla chłop 30.01.14, 14:30
              Czemu miałby nie być? Nie wiem jak wam, ale mi nawet w deszczu tapicerki się nie brudzą, znaczy nic nie chlapie ani takie tam. Jedynie siatka w koszyku na zakupy może się przychla[pać, ale przecież ją wystarczy zdjąć, przepłukać i za chwilę sucha.
      • gabilu Re: Maclaren XT Champagne 2012 ---> dla chłop 30.01.14, 15:56
        Moj M też nie zniósłby wózka podbarwionego na różowo dla swojego Synka, ale oglądaliśmy go w sklepie i mu się podobał. Mnie też się bardzo podoba(jak na parasolkę)ale chyba jestem za niska do niego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka