tu cybex z maksymalnie podwyzszona budka
cybex z rozszerzona buda
bude w cybexie mozna odchylic do przodu
wysokosc oparcia w cybexie wali na glowe volo
ale volo sporo mniejsze po złozeniu
Jesli chodzi o wielkosc oparcie volo ma nieco glebsze siedzisko - trudno to dokladnie zmierzyc, bo w obu wozkach nie jest ono sztywne i nie ma wyraznej granicy pomiedzy oparciem i siedziskiem - mysle ze roznica wynosi ok. 2 cm na korzysc volo. Za to cybex jest szerszy o o jakies 2 cm no i jak juz wspomnialam oparcie jest duuuuzo wyzsze w cybexie. Dodatkowo w cybexie oparcie mozna delikatnie odchylic do tylu.
Buda w cybexie - rewelacja - zarowno ta opcja z rozszerzeniem jak i to ze mozna ja przesuwac do przodu i regulowac na wysokosc. Na minus - na duzym wietrze moze nia trzepotac, bo nie jest usztywniona przez rozporkę, no i kolnierza z tylu nie ma jak dopiac do siedziska zeby w razie czego nie wiuwal. Te dwie rzeczy sprawiaja, ze to wozek zdecydowanie nie na zimowe zawieruchy.
Wysokosc raczek zdecydowanie bardziej odpowiada mi w rubym - jest szansa ze nie bede tak kopac w stelaz jak przy volo - choc to musze jeszcze wyprobowac na spacerze, bo poki co proby byly tylko w domu.
Troszke rozczarowalo mnie ze w cybexie nie ma mozliwosci regulacji pasow naramiennych na wysokosc. No i szkoda, ze cybex nie ma tych pasow do przenoszenia wozka na ramieniu.
Czuje roznice w wadze wozka - oczywiscie tu volo wygrywa - volo poza tym ze jest lzejszy, wydaje sie delikatniejszy i jest poreczniejszy w przenoszeniu - no ale cos za cos.
Biorac pod uwage fakt, ze prowadzac volo musze sie przygarbiac i idac kopie w stelaz - zostawiam poki co rubiego - poza tym wykosc oparcia sprawia ze jest bardziej przyszlosciowy - teraz moja mala ma 18 miesiecy i juz glowka aczyna jej wystawac. No i ta buda...