Dodaj do ulubionych

Wygodny stelaż do maxi cosi? zapp xtra?

04.01.14, 12:07
Mam prośbę o pomoc w wyborze, poszukuję pasującego do maxi cosi cabrio;
*wygodnego w prowadzeniu (nie umiem prowadzic parasolek z podwójnymi kółeczkami z przodu)
*dobrze się składającego/niewielkiego
-zapp xtra może?-za granicą jest już xtra2 więc moze nie warto kupowac poprzedniej wersjiwink?

zwykle jeżdżę MB Duet, ale ostatnio często do lekarza uncertain biorę tylko bobasa, i ciężko mi się dźwigauncertain
pozdrawiam i dzięki Gośka (mama Trzechwink)
Obserwuj wątek
    • blueaha Re: Wygodny stelaż do maxi cosi? zapp xtra? 04.01.14, 12:17
      a moze nuna? fajnie sie składam co prawda kółeczka z przodu ma podwójne ale dobrze sie ja prowadzi.
    • hanna79 Re: Wygodny stelaż do maxi cosi? zapp xtra? 04.01.14, 12:18
      U mnie zapp sprawdził się jako stelaż pod fotelik (choć wcale taki lekki nie jest, ale maleńki po złożeniu).
      Fajną opcja pod fotelik wydaje się być nuna pepp, prowadzi się przyjemnie, choć z fotelikiem nie jeździłam, tylko już jako spacerówką
      • blueaha Re: Wygodny stelaż do maxi cosi? zapp xtra? 04.01.14, 12:26
        ja jeździłam z fotelikiem, lepiej podbija siejuz jako spacerowka bo z fotelikiem podbija sie słabo bo fotelik jest wysoko i środek cieżkości jest wyzej, ale rozkłada sie ja jedna reką
    • koala0405 Re: Wygodny stelaż do maxi cosi? zapp xtra? 04.01.14, 13:52
      ja też za bardzo nie lubię parasolek więc do auta biorę MB Mini z adapterem do maxi cosi. Bardzo wygodnie mi się wyjmuje i rozkłada. Poza tym ma trzy koła więc i po śniegu i każdej powierzchni pojedzie. Leciutki przy tym bardzo.
      • tg76 dzięki 05.01.14, 12:26
        sprawdzę tą nunę, chociaż trochę mnie zniechęcają te podwójne kółka... i tego quinny... MB jeden mam, jest ok, ale chciałabym innego spróbować wink
        • hanna79 Re: dzięki 05.01.14, 12:58
          z quinny to jeszcze senzz nadaje się pod fotelik, ma pojedyncze kółka
          • tg76 zwariuje... zapp xtra czy cybex callisto? 08.01.14, 20:48
            co byście kupiły??
            • kar-ula Re: zwariuje... zapp xtra czy cybex callisto? 08.01.14, 20:56
              Cybexa.Mialam Zappa(zwyklego)jako stelaz-krotko,bo mnie okropnie dennerwowal,ciagle zapominalam,co po kolei skladac.Potem kupilam Buzza i on jako stelaz byl super,szybciutko sciagalam kola i miescil mi sie do malego bagaznika.
              A Cybexa bym wybrala,bo jest maclarenowatysmileFotelik mam Cybexa poza tym i jestem baaaardzo zadowolona
            • afroddytta Re: zwariuje... zapp xtra czy cybex callisto? 08.01.14, 21:25
              Ja mam zappa i w sumie jest ok, bo jest najzgrabniejszy, ze składaniem/rozkładaniem raczej mam problemy, ale mam go na stałe w samochodzie rozłożonego. Moja mała ma teraz prawie 5 mies. i w sumie ostatnio chciałam już wziąć siedzisko (xtra) do samochodu aby jak na dłużej się gdzieś zatrzymuje Małej nie trzymać w foteliku, ale aby założyć siedzisko trzeba zdjąć adaptery pod fotelik i założyć adaptery pod siedzisko i potem siedzisko-niezbyt to wygodne (dlatego dziś wrzuciłam do samochodu gondolkę quinny/x-lander i do niej przełożyłam Małą po założeniu na stelaż zappa, na stanie wózka jest ok, a przynajmniej nic nie trzeba kombinować). Zappa xtra jako samochodową spacerówkę raczej nie będę używać-za dużo kombinowania itd. choć siedzisko spore, zamierzam ją sprzedać po zaprzestaniu fotelikowania.

Z nuną nie miałam wiele wspólnego. Jest jeszcze maxi-taxi city cx.
            • mad_milk Re: zwariuje... zapp xtra czy cybex callisto? 10.01.14, 22:07
              Ja mam pod fotelik zappa. Nauczyłam się go szybko składać i rozkładać, nie przeszkadza mi ten system. Synek ma 4,5 miesiąca, więc jeszcze trochę pojeździ w foteliku a potem, może już xtra 2 będzie do kupienia. A może nuna? Sama nie wiem.
    • mmadziulek Re: Wygodny stelaż do maxi cosi? zapp xtra? 28.01.14, 14:01
      tg75 zdecydowałaś się na któryś model? Mam dokładnie ten sam problem, jeszcze dziś patrząc za okno uświadomiłam sobie, że będę musiała jakoś dać radę również zimą, kiedy syn będzie miał 6-7mcy a będzie jeszcze małym glutem... Już myślałam, że jednak zdecyduję się na zappa ale znów mam obawy bo ten po śniegu nie przejedzie... smile oszaleć można big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka