Dodaj do ulubionych

Wozek na podroz statkiem - ktory?

06.01.14, 22:20
W kwietniu wybieramy sie na tygodniowa wycieczke statkiem z dziecmi. Jest to ogromny statek, ale jak wiadomo: korytarze przy pokojach waskie, drzwi waskie i kajutki naprawde male (mamy dwie dwuosobowe, a w tym lacznie piec osob).
Codziennie bedziemy gdzie indziej (Rzym, BArcelona i troche mniejszych miasteczek przy morzu Srodziemnym).
Musze zabrac wozek, ktory bedzie: mial waski rozstaw kol (zeby przechodzil latwo przez drzwi/korytarze), byl maly po zlozeniu (moze bede go musiala w kajucie zlozonego trzymac), mial jakies sensowne kolka, bo bedziemy przez tydzien intensywnie zwiedzac miasteczka (pewnie czesto z kocimi lbami itd), duzy koszyk (zeby pomiescic klamoty dla calej naszej piatki na caly dzien - same bluzy zajmuja juz sporo miejsca, a ja nie znosze chodzic z plecakami), duza buda dobrze chroniaca od slonca (moze juz byc dosc ostre) itd., szybko i dobrze sie skladal (podroz samolotem).

I tak rozmyslam nad: BJCM GT (ale on mi sie bez podnozka nie widzi, a z podnozkiem Easywalker srednio jest ze skladaniem i moja mala jakos w nim sie wierci i mam wrazenie, ze jej w nim cos nie pasuje do konca), Quinny Zapp Xtra2 (tylko on ma nisko raczki, co moze mnie na dluzsza mete meczyc i ten terkot kol; na kostke srednie kola wogole i maly koszyk), Maclaren techno XT (raz juz mnie zwiedzanie starowki z kocimi lbami z nimi zloscilo i dlugi bardzo po zlozeniu, a moze bedziemy wynajmowac jakies autko, czy jezdzic taksowkami... I troche mi go tez zal, bo mi sie moja edycja b. podoba) albo dzis pomyslalam, ze moze moj nowy nabytek Pliko Mini (nie wiem, jak te kolka dadza rade, ale nie byloby mi go tak zal jak XT czy BEE plus). Albo jeszcze myslalam moment o zakupie BAbyzen yoyo. Ale w nim tez te pojedyncze kola. W bee juz sie wciaz boje, ze mi sie powyginaja...

A moze macie jeszcze inne pomysly? Na zwiedzanie marzylby mi sie jakis jogger typu BI, ale on moze byc za szeroki na statku. Jeszcze o nim troche mysle. Ale tu tez boje sie troche przebitej opony (zawsze mi sie to na wyjazdach zdarza, w domu nigdy).

No to taka sonde tu robie: co byscie zabraly na taka wycieczke?

No i rozmyslam, co by sie tu nadawalo.
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 22:31
      peg perego pliko mini byłby ok ale kosz maluteńki
      A może Mountain Buggy Mini? jest wąski, koła duże i piankowe, siedzisko ok, lekki, duża buda, kosz dość płytki ale ubrania się zmieszczą i po rozłożeniu bardzo wąski, stoi sam i ma blokadę
      no i nie byłoby tak szkoda bo teraz są niedrogie
      • koala0405 Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 22:34
        no MB Mini nie ma podnóżka...odpada
        ale BJCM GT jest fajny /ja mam z podnóżkiem "Magdowym"/
      • pinik Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 22:36
        Swifta to nawet mam na stanie, ale wlasnie chcialam go sprzedac, bo on mi sie juz jakis za maly (nawet optycznie) wydaje. Tzn. teraz zima ze spiworkiem i kurtka moim zdaniej dziecko jakos glupio juz w nim wyglada. Jakos nie darze tego wozka miloscia wielka. A mam fajnego, bo ten nowy model, ktory sie sam blokuje po zlozeniu. Ale dla mnie swift jest troche dlugi po zlozeniu.

No ale dobra: to moze jeszcze on w gre wchodzi smile
        • kar-ula Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 22:43
          Pinik a GT jest duzo wezszy od BI? Bo BI ma tylko 61 czy 62cm a na kocich łbach jedzie GENIALNIE!
          • pinik Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 22:46
            No ja BI mialam. Nawet na urlopie w Portugalii 2 tygodnie. Ale wlasnie pamietam, ze na lotnisku w kilku miejscach mi nie przeszedl. I dlatego wnioskuje, ze moze byc problem. Jezdzi super i bardzo podobalo mi sie, ze wrzucalam do niego cala spakowana wczesniej dla nas torbe. Wygodna sprawa tez na lotnisku, ze mozna ja szybko wyjac do zlozenia wozka, a nie wyjmowac kazda rzecz po koleji.
            Karula, a mozesz zmierzyc dokladnie szerokosc kol tylnich w BI? Ja zmierze w GT.
            • kar-ula Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 22:52
              Jednak miedzy 62 a 63sad To dziwne,bo Buzz mial 64 a ciagle gdzies nim utykalam.W BI w ogole nie odczuwam tej szerokosci.No ale na statku to nawet 2 cm beda mialy znaczenie.
              Emma Nitro jest waziutka,ale jej sie pozbylas chyba?
              • pinik Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 22:54
                Emme tez dalej mam (czego to ja nie mam?? smile Ale ona ogromna po zlozeniu dla mnie jest i raczej w dwoch czesciach. Na taka podroz sie nie nadaje dla mnie (moze dla noworodka bym ciagnela, ale dla dwulatki to juz wogole dla mnie pomalu dziwnie wyglada nawet).
                • darusia2012 Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 23:04
                  Brałabym gt pomimo braku podnóżka. Wg mnie najwygodniejszy a na bruku się nie umęczysz. Też mam dwulatkę, ktora duzo spi w wozku i wypycham wtedy podnozek duzą torbą ekologiczną z materialu, torba jest w czarnej reklamowce wiec nie widac. Jakbys tam wlozyla bluzę w reklamowce to i miejsca wiecej i podnozek zrobiony smile
                  Moze w tamtych krajach wożą dzieci w parasolkach, ale nie bralabym przykladu
              • pinik Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 23:01
                Zmierzylam GT: 61 cm mi wyszlo. Przechodzac do niego spojrzalam na mojego MB Terraina i zlozonego obok stojacego Pliko Mini. Jaki ten mini mi sie malenki wydal! smile

No to zmierzylam tez Pliko: 49 cm. No to jest jednak spora roznica (a wlasnie nieraz juz sie 2-3 cm w szerokosci bardzo odczuwa). I tak sobie mysle, ze np. w windzie na statku tez moze byc problem z wiekszym wozkiem typu jogger, bo one tez dluzsze sa...

Szukalam w necie porad rodzicow, ktorzy juz Aida plywali i wlasnie pisza, zeby brac male i waskie wozki ze wzgledu na waskie drzwi i korytarze itd.

No to moze do tego czasu jeszcze cos fajnego wyjdzie? Tylko niestety trudno o taki ideal, co to wszystko ma, jest maly i lekki smile
        • my_way Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 22:44
          Mieszkam w portowym miescie na polnocy Wloch gdzie zatrzymuja sie takie duze wycieczkowce, kto wie moze i wy tutaj zawitacie (morze liguryjskie). Wsrod turystow zdecydowanie kroluja lekkie parasolki typu maclaren.
          Ja zdecydowanie obstawialabym taki typ, a ze coreczka mialaby pewnie nie raz w nim spac, wzielabym wlasnie pliko mini bo zdaje sie najwygodniejszy.
          • pinik do my_way 06.01.14, 22:50
            Oo! Fajnie, ze napisalas! Nasza trasa to Majorka, Rzym, Livorno, Marseille, Barcelona. Statek: AIDA (taki z namalowana buzia z przodu). Widujesz? smile

Tez wlasnie mysle, ze turysci to czesto parasolkami zasuwaja, ale tez tubylcy we Wloszech i Hiszpanii juz od urodzenia dzieciaczki w parasolkach czesto woza, wiec moze i daloby rade. Tylko, czy mnie wkurzac nie beda. Chyba musze przedtem potestowac po Pradze-Srodmiesciu smile
            • my_way Re: do my_way 06.01.14, 23:11
              Z wymienionych miejsc nie bylam tylko na Majorce. W Livorno z parasolka nie powinno byc trudno bo chodniki raczej ok a i samo miasto niewielkie i turystyczne sciezki skupiaja sie wokol bulwaru, skadinad, pieknego smile.
              Rzym i Barcelona to juz inna bajka, duzo kostki, schody, waskie przejscia no i tluuuumy, przez ktore trzeba sie przebijac. A i slonce w kwietniu daje juz popalic wink
              Ciezki wybor, bo z jednej strony najlepiej wozek jak najmniejszy (najwezszy) i najlzejszy a z drugiej, zeby sobie poradzil i w trudniejszych warunkach.
              Mimo wszystko stawialabym na parasolke a na kostce po prostu blokowalabym przednie kolka.
              • pinik Re: do my_way 06.01.14, 23:22
                No ja w Rzymie i Barcelonie bylam, ale bez dzieci, wiec jakos na kostke czy chodniki uwagi nie zwracalam. W Rzymie na dodatek bedzie przedluzony pobyt (na dwa dni), bo akurat wtedy bedzie Swiecenie Papiezy. Wiec mysle, ze tlumy to dzikie beda.

No wlasnie tu jest glupia sprawa, ze przydalby sie w sumie terenowy wozek, ale statek mnie tu troche ogranicza w gabarytach...
    • pinik Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 22:41
      Troche sie obawiam, ze wozek typou parasolka na malych i glosnych kolkach moze mnie przez tydzien ostrego uzywania na starowkach denerwowac. Dumam i dumam, co tu zabrac i pomyslu nie mam smile Choc to fajny dylemat smile

Co do koszyka: kupilam sobie takie dwie skladane w torebeczki torebki na boki wozka, ktore moge dodatkowo przyczepic (np. gdyby potrzebne byly jakies wiatrowki na deszcz, ktore pozniej trzeba by bylo schowac itd). Te torby reklamuja na zappie i bee. Mialam je juz tez do swifta doczepione, wiec wlasciwie do kazdego wozka moge je doczepic:

www.amazon.de/Hamster-Buggy-Schwarz-McLaren-Kinderwagen/dp/B00690CD5A/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1389044476&sr=8-2&keywords=hamster+buggy
    • linkap_wawa Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 22:47
      Spojrz sobie na valco snapa - jest dostepny w czechach - jest leciutki - chyba 6 kgn wlasnie dosyc waski a przy tym ma spore siedzisko, ogromna bude (porownywalna do BJ), bardzo duzy kosz. Do tego sklada się do malych rozmiarow, amortyzacja podobna do BJ. No jedyny minus to brak regulowanego podnozka - ale tu znowu mogę go porownac do BJCM-
      Krzyś, ur. 24.12.2008

https://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd1en0047o.png
      • pinik Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 22:52
        Tak, te Snapy sa tu w wielu sklepach i sporo na ulicy. Mnie ich wyglad nie zachwyca. Wygladaja dla mnie jak takie badziewne Safety czy Haucki z supermarketu smile

Choc gdzies w necie widzialam je z czarnym stelazem (w sklepach nie) i te juz byly lepsze.

No ale jak mam takie valco specjalnie kupowac, to chyba wole moje GT czy Swifta...No ale moze sie do tego czasu jeszcze przekonam smile Fakt, ze one lekkie sa.
        • linkap_wawa Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 23:09
          Moze i wygladaja badziewnie ale w uzytkowaniu sa zaskakujaco fajnesmile no i imo na taki wakacyjny wyjazd dla 2-latki chyba lepsze byloby cos lzejszego i poreczniejszego niż GT. Ach przpomnial mi się jeszcze casualplay livi - malutki zgrabniutki - ale widzialam go tylko w necie
          • pinik Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 23:25
            Linka, mozliwe, ze ten snap fajny i moze sie do niego przekonam. Jeszcze nie tak dawno nipper i BI mi sie wogole nie podobaly i badziewnie wygladaly smile W snapie i babyzen yoyo mi sie niepodoba, ze raczka jest bez regulacji i dosc pionowo.

A z tym wypychaniem podnozka w GT torba: jak wy to dziewczyny robicie? Gdzie to wpychacie? Ja kiedys probowalam, ale wg. mnie to nic nie dawalo i to spodo podnozka mi wyjezdzalo.
            • linkap_wawa Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 23:31
              Ja do gt mam zrobiony specjalny wypychaczsmile w rajstope - tam gdzie tylek- wsadzilam tak grubsza gabke tapicerska i zszylam gore- a nogawki posluzyly do przywiazania wypychacza do stelaza - mam go na stale i spkojnie skladam z tym wozek - nic nie widac bo i wozek i rajstopaczarnesmile-
              Krzyś, ur. 24.12.2008

https://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd1en0047o.png
              • pinik Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 23:36
                No Linka! Wymyslilas dobry (i tani!) patent! Masz jakies foty tej konstrukcji? Moze teraz faktycznie to juz bedzie rozwiazanie, bo prawie rok temu, to mojej malej wtedy taki podnozek nie wystarczal w GT.
                Ide go obejrzec jeszcze raz.
                • linkap_wawa Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 07.01.14, 09:44
                  fotek nie mam, ale postaram sie zrobic
    • pinik Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 23:27
      Chcialabym wieczorami tez brac mala w wozku (spiaca, lub majaca zasnac) na kolacje, czy jakies wystepy w teatrze (mini disco i te sprawy, bo starsi kochaja). Nie wiem tylko, jakie te pomieszczenia sa duze i czy z wozkiem wpuszczaja. W kazdym razie mysle, ze BI moze tu byc troche duzy...

Dumam nad tym i dumam juz od miesiaca i pomyslu nie mam smile
      • pinik Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 23:29
        A moze mutsy spider? Kiedys go dla synka mialam. Jezdzil cicho. Tak jak myslalam, ze bedzie niewygodny itd, tak byl naprawde fajny! Tylko budka tez marna. Ale maly po zlozeniu, ciche kola i wygodnie mi sie nim jezdzilo. Synek w nim czasem spal i dziwilo mnie, ze wygladalo to lepiej, niz bym przypuszczala. Produkuja jeszcze ten wozek wogole? Jakos go dawno nie widzialam.
      • linkap_wawa Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 23:35
        No i jeszcze do glowy przyszedl mi GB Qfold
        • pinik Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 23:40
          Wczoraj tego qfold'a w sklepie ogladalam. I tak jak mi sie najpierw spodobal, tak beznadziejne dosc ma oparcie. Wogole to pionu nie ma (albo nie wyczailam jak go ustawic). I nie wiem, jak z jakoscia, a na podroze to wole z tym nie ryzykowac. Kiedys sobie do testow chicco liteway kupilam. Za chwile kolo zgubilam w miescie. Choc zdarzylo mi sie to tez w stokke (ale to byl ich jakos blad produkcyjny i mi to super serwis zalatwil). Chicco tez, bo byl na gwarancji. Ale takich akcji wole na urlopie nie miec. Chociaz... w Hiszpanii zepsula mi sie kiedys regulacja oparcia w maclarenie... smile W kazdym wiec sie moze zdazyc.
          • pinik Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 06.01.14, 23:42
            Tu na jednej fotce siedzonko tego qfolda jest nie rozlozone. I to jest wlasnie jego "pion" chyba. Przeciez takie nachylenie to w quescie byla pozycja do spania smile

www.malvik.cz/Kocarky/golfove-hole/GB-Q-FOLD-2013
            • wiorka_mrau Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 07.01.14, 08:22
              A może micra?Wprawdzie pamiętam że niezbyt ją polubiłaś.
              • pinik Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 07.01.14, 09:35
                Micra jest dosc szeroka z przodu i ma marna budke...
                • koala0405 Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 07.01.14, 09:42
                  wg mnie parasolka z podwójnymi kółkami nie będzie wygodna tylko się umęczysz
                  Ja bym wzięła wąski wózek na pojedynczych, większych kołach składający się albo zupełnie na płasko /MB/albo w kanapkę /BJCM/.
          • linkap_wawa Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 07.01.14, 09:35
            a widzisz to rozwialas moje watpliwosci co do tego Qfolda, bo ja juz, juz mialam go kupowac (ocywiscie nie macajac go) ale caly czas mi to oparcie nie pasowalao jakos - i nawet do sklepu dzwonilam i sie pytalam czy ono za bardzo pochylone do tylu nie jest - ale babka mi powiedziala ze nie jest wyjatkowo odchylone i ze jest takie jak w innych tego typu wozkach... w koncu go nie kupilam i chyba jednak dobrze zrobilam...
    • koala0405 Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 07.01.14, 09:55
      Baby Jogger City Mini GT z podnóżkiem:
      pokazywarka.pl/q6j40f/
      • basia752 Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 07.01.14, 10:17
        BI ma rozstaw kół 62 cm, tyle co emma city cross, pamiętam, bo specjalnie mierzyłam, nie chciałam szerszego wózka niż emma
      • gniesia007 Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 07.01.14, 10:26
        Pinik a mozesz wziasc dwa, gt na trudny teren i jakąs mega małą parasolkę, którą przechowasz jako bagaż i użyjesz tam gdzie da radę jeździc, niektore sa tak male, ze nawet nie wiadomo, że to wózeksmile
        Ja w urbanie np kładłam młodej pod wkładkę na podnóżek zwykłą nieduża torbę z jej rzeczami i upinałam paskiem od torby od dołu, nie wyglądalo to jakoś super ładnie ale miałam nowe miejsce na torbę i wolny koszsmile
        https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/67/69/06/018a2e88cf.jpg
        Z 2 miałabyś najlepsze rozwiązanie, a w sumie gt jak ci sie nie zmiesci to bach i bierzesz w reke, skladanie ma najlepsze o ile dziecko nie bedzie ci akurat spałosmile
        A ten bj city micro? Przyglądałaś mu się?
        Jesli chodzi o snapa to ja go tez mialam i bardzo dobrze go wspominam, jest miekki a jego rączka jest idealnie wyprofilowana ja mam 164cm i postawiłabym go zaraz za urbanem i fusionem, ta z jojo wyglada jak ta w mini, mnie ta okrągłość nie podeszła wogóle.
    • blueaha Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 07.01.14, 11:54
      A nuna! moze ona by sie nadała, jest waska i mała po złożeniu.
    • sztucznamrowka Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 07.01.14, 18:20
      Pinik - ja na Twoim miejscu GT bym nie brała - on nie jest przecież wąski i szkoda by mi go było do samolotu, że mi np. zniszczą uncertain
      Brałabym Pliko Mini lub Si.
      Zazdroszczę takiej podróży wink tongue_out big_grin
      • rehabilitantk Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 08.01.14, 14:08
        Pinik a nie możesz wziąć wygodnego wózka , nawet szerokiego? Przez korytarze na statku przeniesiesz złożony, przecież to o dwulatkę chodzi tak? trudno żeby jeździła w wózeczku w pokoju, czy po pokładzie...
        Przyda Wam się na wycieczkach, a tam lepiej amortyzowany z większym koszem.
        • gosia_mrufka Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 08.01.14, 14:37
          Ja bym wybrała PP SI albo Inglesinę Avio, gdybym miała wybrać z tego co mam. Obydwa są wąskie, mają przyzwoitą budkę i dobrą amortyzację na bruk. Przy czym w Avio nie dzwonią rączki jak w Si. Wg mnie wszystkie trójkołowce będą za szerokie na statku, bo 50 a 60 cm to duża różnica.
          • rzodkiewka7 Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 08.01.14, 21:05
            Ja również wzięłabym si, tylko że ja nie mam porównania z innymi parasolkami, ale si wydaje mi się idealne na taką podróż, dość dobre siedzisko, duża buda, duży kosz, powinien być ok.
            • pomilak1 Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 08.01.14, 21:27
              Nie mam pojęcia jak wygląda taki statek od wewnątrz - nigdy nie podróżowałamwink Ale mi do szafy jako jedyny z takich komfortowych wózków wjeżdżał cameleonbig_grin
              zazdroszczę podróży, ale już wyboru wózkowego nietongue_out Nie wiedziałam co brać do Szczyrku dla młodej a co dopiero w tak zróżnicowaną wycieczkę smile
              • koala0405 Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 08.01.14, 21:29
                Pomilak a co ja mam wziąć do Karpacza w lutym? Dla starszaka i malucha 6 miesięcznego? Oprócz sanek ? /liczę, że będzie śnieg/
                • pomilak1 Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 08.01.14, 21:37
                  URBANA! big_grinbig_grin
                  Ja w końcu zdecydowałam się na GT, ale wózek cały wyjazd leżał w hotelowej szafieuncertain Kończy nam się wózkowanie jak nicsad Rok temu miałam nippera (i na nartach i nad Soliną latem i sprawdził się genialnie!zarówno jako pojedynczy jak i podwójnytongue_out synek siadał okrakiem na podnóżku dyskutując w najlepsze z siorką big_grin )
                  • koala0405 Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 08.01.14, 22:04
                    tylko Urbana? dla dwójki? /A gdzie byłaś w Szczyrku? masz namiary na fajną kwaterę lub pensjonat?/
                    • pomilak1 Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 16.01.14, 19:45
                      No nie wiem co tam chcecie robićwink Jak będzie śnieg to starszego na sanki a młody do wózka i wiobig_grin
                      My jedziemy po raz kolejny do "Orlego Gniazda" smile duży hotel, ale nam odpowiada smile
                  • jotka_k Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 08.01.14, 22:04
                    na spacery po kostce brukowej nie brałabym wózka typu PP Si, wściekłabym się po godzinie klekotu, mimo że Si kochałam smile
                    a nie możesz po prostu wziąć GT, wynosić go ze statku złożonego gdyby się w korytarzu nie mieścił ?
    • pinik Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 08.01.14, 22:55
      No ja sie tez wlasnie obawiam, ze jak wezme parasolke, ktora na statku jest praktyczniejsza, to bedzie mi ona po max dwoch dniach humor na wycieczkach psula (a ja kocham zwiedzac nowe miasta z wozkiem! smile

Si mam, ale dla mnie odpada. Ma pojedyncze kolka i nawet w Pradze mam wrazenie jadac, ze je strasznie pokrzywie i stresuje mni to normalnie smile Dlatego juz wolalabym pliko mini.
      M.in. tez dlatego nie wezme bee (tez dlatego, ze ma czarny stelaz i go w samolocie moga niezle porysowac, a na czarnym bardziej to widac).

Przez korytarze to i szerszy wozek przejedzie. Ale juz do pokoju moze przez drzwi nie wejsc. Gdzies na forum to czytalam, ze parasolka sie wjedzie, ale wozkiem wiekszym nieraz juz nie. Niby mozna zlozyc, ale... Jak wychodzimy z dziecmi na caly dzien, to u nas wozek jest strasznie obladowany. Dla kazdego bluza, picie i rozne takie gadzety... Jak bym miala za kazdym razem ten wozek caly oprozniac do przejscia przez drzwi to mi sie to nie usmiecha tez.

Ten statek jest ogromny. Jak naprawde duzy hotel. Wieczorami w hotelach czesto bralam wozek na kolacje, bo moje dzieci po niej padaly, a szlismy ze starszym/starszymi prosto stamtad na Mini-disco itd. Najmlodsze sobie wtedy juz spalo. POzniej ze spiacym dzieckiem wjezdzalismy do pokoju (tu skladanie wozka srednio znowu), wyjezdzalismy nim na balkon (moje dzieci przy przekladaniu do lozka sie budza) i moglismy w spokoju sami sie do snu przygotowac, a dziecko dalej w ciszy spalo. Teraz tez zamierzam tak robic. POzatym pierwszy dzien jest caly na statku. Mala w dzien spi tylko w wozku. Wiec uspie ja gdzies jezdzac po statku i jak zasnie przyjade do pokoju i bede cieszyc spokojem (moze wlasnie wtedy bedzie okazja skorzystania z mojego wymarzonego balkonu w kabince). Tak wiec z duzym wozkiem moze tez nie byc fajnie.

Jeszcze mysle o nowym modelu Gessleina:

www.amazon.de/Gesslein-304200393000-Air-Gestell-wei%C3%9F/dp/B00FMUGXBS/ref=wl_it_dp_o_pC_nS_nC?ie=UTF8&colid=1A14PPTOB34DV&coliid=I8L5Y6A9ZK1KS
      Ma waski stelaz, fajne resory, wygodne duze siedzonko, ulepszona budke, niezly koszyk, podnoszony podnozek i sklada sie w jednej czesci.
      • gosia_mrufka Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 08.01.14, 23:07
        S4 bardzo mi się podoba, więc chętnie poznam Twoją opinię czy warto go kupić. Tylko ja na różowego to się nie zdecyduję, chociaż śliczny jest!
        • pinik Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 08.01.14, 23:32
          Te S4 wyszly teraz w wielu kolorach. Jest nawet "all black"
    • pinik A moze jednak Bee+???? 16.01.14, 18:04
      Tak sobie wczoraj pomyslalam, ze moze jednak dobre byloby na wyjazd nasze bugaboo bee+? Mam czarny stelaz i troche bym sie o niego bala, ale teraz wyszla fajna torba na bee (skladana na mala paczke). Kupilabym ja na wyjazd, a pozniej sprzedala latem (mysle, ze wtedy sie dobrze sprzeda). No i dokupilabym ta budke na lato (chetnie ta starsza srebrna), zeby dziecko naprawde mialo dobra ochrone przed sloncem.
      Balam sie o kolka, bo sa pojedyncze i moga sie powykrzywiac, ale stwierdzilam, ze poki jest na gwarancji, to nawet niech sie powyginaja. KOlezance przyslali wtedy nowy stelaz. Za to czytalam ostatnio, ze komus sie cos zrobilo po gwarancji i bugaboo juz wtedy tego nie wymienia, tylko trzeba kupic samemu nowy stelaz (w przypadku tamtej osoby). NO wiec stwierdzialam, ze musze swojego pouzywac, poki gwarancje ma smile

Mysle, ze mala mialaby wygodnie. Jakies tam resorki ten wozek ma, siedzonko obracane (lubie ja widziec jak spi), duzy kosz i wozek waski.

Mialyscie bee na wakacjach? Spisal sie? Ja sto lat temu, jak w europie nie bylo jeszcze wogole bee, kupilam sobie to zwykle bee w Nowym Yorku i przejezdilam miesiac z malym duzo zwiedzajac (mial wtedy poltora roku). Bardzo mi wtedy ten wozek pasowal. A przy coreczce jakos tego bee+ tak nie pokochalam, ale licze, ze w tym roku pokocham smile Bo w sumie, to on im dziecko wieksze, tym fajniejszy smile

Co myslicie o bee+ na taki wyjazd?

I jeszcze rozmyslam, czy taka biala kwadratowa torba z ikeii, w ktorej ktoras z Was przewozila GT, by pomiescila bee? Wtedy bym taka kupila do samolotu pewnie.
      • agusia041 Re: A moze jednak Bee+???? 16.01.14, 19:38
        Pomysł super! Tylko ja bym zawału dostała jakby mi się mój all black porysował, dlatego na wakacje go nie brałam i raczej nie zabiorę tongue_out

Pinik, a z tymi kółkami to chyba trochę przewrażliwiona jesteś. Wózek jest do 17 kg, Twoja mała waży pewnie dużo mniej, na pewno nic się nie powygina smile
        • pomilak1 Re: A moze jednak Bee+???? 16.01.14, 19:52
          Ja tam bee+ używam normalniewink Ale nie mam all blacka wink Na wakacje raczej wezmę coś większego (GT o ile go będę jeszcze miała wink )
          Ale na taki wyjazd wzięłabym bee+ i nie kombinowałabym za bardzowink wózek jest lekki, dość fajnie się składa (ja to już opanowałam i mi szybko idziewink ) z tą budą powiększaną super będzie chronić przed słońcem, kosz obszerny, siedzisko teżsmile cóż więcej wymagać wink
          Pinik ja mam bee+ po raz trzeci i uważam, że ten wózek jest dla starszych dzieci smile Obecnie (córka ma już 2,5) sprawdza nam się idealnie!
    • pinik Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 17.01.14, 11:54
      A ma ktoras Bee+ pod reka i moze zmierzyc szerokosc (w przednich kolach, bo tam chyba najszerszy)?

Moj bee stoi zlozony w garazu zastawiony masa innych rzeczy, bo mi sie nie chce spiworka na zime do niego wkladac (dla mnie to jest w tym wozku tragiczne!) i czeka na wiosne.
      • agusia041 Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 17.01.14, 12:08
        Pinik, proszę nie trzymać bee w garażu, to wózek salonowy wink

Nie mogę miarki znaleźć, centymetrem wychodzi 57 cm, mierzone pomiędzy tymi najdalej wysuniętymi śrubami na przednich kołach smile
        • koala0405 Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 17.01.14, 12:11
          no właśnie proszę go przynieść do salonu...
          Ja Bee trzymam na piętrze domu , w pokoju najmłodszego synka w kartonie, w którym przyjechał do mnie.
          Na parterze stoi Elite a pozostałe wózki w pralni.
          • agusia041 Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 17.01.14, 12:21
            U mnie w pralni UJ, reszta po pokojach, ale na górę to już mi się nie chce ich wnosić, lubię jak są pod ręką wink
    • pinik Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 17.01.14, 13:41
      No ja trzymam i tak juz za duzo wozkow w domu (MB UJ, MB Terrain, GT, Pliko Mini, XLR, nuna...). Jeden jezdzi w aucie (Zapp Xtra2), a reszta poszla do garazu (w ktorym nigdy auto nie stalo, bo ten garaz jest zastepstwem piwnicy, ktorej w tym domu nie ma sad
      Gdyby tam auto stalo i spalinami smierdzialo, to bym tam wozkow napewno nie trzymala smile

Ale... Po ostatnich watkach tu postanowilam sobie przytachac tego bee do domu. I kurcze... jaki on ladny!!! W sumie, jak przestanie mi go byc zal/szkoda na wertepy to fajny wozek wlasnie na ten wyjazd. Nawet parasolke oryginalna jeszcze nowa mam, uchwyt na kubek, dwie wkladki, wiele budek... Ale... Jednej rzeczy w tym wozku szczerze nienawidze i chyba dlatego wlasnie na zime wyladowal w garazu: wkladania spiworkow/wkladek, zmiany budek. Za kazdym razem cholera mnie trafia, jak musze to robic. Teraz sie poswiecilam i spiworek wsadzilam. Jako, ze oryginalny mam teraz jeden w GT, drugi w Pliko Mini, to wyciagnelam Buppe biala w czarne kwiatki i i na tym allblacku z rozowa budka fajnie wyglada. Narazie tak zostawie i przejade sie troche tym wozkiem. Moze po jezdzi Pliko Mini bedzie mi bardziej odpowiadal znowu niz po przesiadce z MB.
      • martuska1982 Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 17.01.14, 14:22
        Popierwam, bee w garażu to istna profanacja. Już prędzej UJ jako terenowa kolumbryna może w garażu zamieszkać, ale bee nie wolno. tongue_out
    • pinik Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 10.04.14, 13:47
      Wyjazd za tydzien, a ja dalej nie wiem, co robic... smile

Juz przez jakis czas myslalam, ze odzaluje Bee, kupie mu letnia budke i bedzie swietny. Ale wzielam go do Drezna na wyjazd na weekend i mnie tam w centrum (na kostce) tak denerwowal, ze sie z niego zupelnie wyleczylam i od tego czasu stoi nie ruszany.

Ale wogole to zauwazylam, ze nie znosze jezdzic jednym wozkiem przez np. kilka dni, a juz tydzien to wogole. Lubie zmiany. I tak sobie pomyslalam, czy jednak nie wziazc np. nippera, ktorego bede miala zupelna nowke, za ktorym tak tesknie i ktorego uwielbiam prowadzic. Tylko on jest za szeroki na statek, a wieczorem bede mala brac w wozku na kolacje i Show (starszaki uwielbiaja). Jak zasnie, to pozniej bedzie ciezko do pokoju wjechac, czy na balkon nim. Ale po zdjeciu jednego kola juz przejedzie. Wiec moze to nie taki problem?
      No i jeszcze dumam, czy do nippera nie zabrac yoyo. Moze by sie nawet maz i rodzice (odwoza nas na samolot) nie skapneli, ze jedzie z nami drugi wozek? smile A mialabym tez odmiane. Jak szalec, to szalec smile

No albo jeszcze inna opcja: Gesslein S4 (jest waski, przez drzwi przejedzie i ma fajne resory).

Albo opcja ostatnia: Maclaren Techno XT (bardzo lubie go prowadzic, tylko moze nie po kocich lbach). Moja mala lubi ten wozek (jakos jej w nim chyba wyjatkowo wygodnie), budka fajna, waski... Wtedy wzielabym tylko XT. Kupilam drugi (do rodzicow zamiast questa, ktory tam egzaminu nie zdaje), uzywany, wiec az tak szkoda by mi go nie bylo chyba, jak mojego rozowca z mothercare smile

No i co Wy byscie wybraly????
      • koala0405 Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 10.04.14, 13:58
        ja bym wzięła gessleina
      • agusia041 Re: Wozek na podroz statkiem - ktory? 10.04.14, 14:20
        Też jestem za gessleinem, w drzwiach nie będziesz miała problemu i amortyzacja fajna. Nippera na pewno bym nie brała, nie chciałoby mi się bawić w ściąganie koła, skoro mogę wziąć wózek, który zmieści się bez takich operacji smile

• pinik Rozwiazanie :-) 05.05.14, 23:48
      Ktory w koncu pojechal????

forum.gazeta.pl/forum/w,101614,150830375,,I_love_YOYO_.html?v=2
      Z obserwacji we Wloszech: jezdza marne wozki, wlasciwie prawie same parasolkowate. Si widzialam jedno, P3 sporo, PP Mini tez na palcach jednej reki by zliczyc (przez trzy dni!).

W Hiszpanii tez kroluja parasoki, ale tu lepsze: duzo maclarenow (choc XT malo), troche Jane'ow no i sporo Bugaboo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka