pinik
06.01.14, 22:20
W kwietniu wybieramy sie na tygodniowa wycieczke statkiem z dziecmi. Jest to ogromny statek, ale jak wiadomo: korytarze przy pokojach waskie, drzwi waskie i kajutki naprawde male (mamy dwie dwuosobowe, a w tym lacznie piec osob).
Codziennie bedziemy gdzie indziej (Rzym, BArcelona i troche mniejszych miasteczek przy morzu Srodziemnym).
Musze zabrac wozek, ktory bedzie: mial waski rozstaw kol (zeby przechodzil latwo przez drzwi/korytarze), byl maly po zlozeniu (moze bede go musiala w kajucie zlozonego trzymac), mial jakies sensowne kolka, bo bedziemy przez tydzien intensywnie zwiedzac miasteczka (pewnie czesto z kocimi lbami itd), duzy koszyk (zeby pomiescic klamoty dla calej naszej piatki na caly dzien - same bluzy zajmuja juz sporo miejsca, a ja nie znosze chodzic z plecakami), duza buda dobrze chroniaca od slonca (moze juz byc dosc ostre) itd., szybko i dobrze sie skladal (podroz samolotem).
I tak rozmyslam nad: BJCM GT (ale on mi sie bez podnozka nie widzi, a z podnozkiem Easywalker srednio jest ze skladaniem i moja mala jakos w nim sie wierci i mam wrazenie, ze jej w nim cos nie pasuje do konca), Quinny Zapp Xtra2 (tylko on ma nisko raczki, co moze mnie na dluzsza mete meczyc i ten terkot kol; na kostke srednie kola wogole i maly koszyk), Maclaren techno XT (raz juz mnie zwiedzanie starowki z kocimi lbami z nimi zloscilo i dlugi bardzo po zlozeniu, a moze bedziemy wynajmowac jakies autko, czy jezdzic taksowkami... I troche mi go tez zal, bo mi sie moja edycja b. podoba) albo dzis pomyslalam, ze moze moj nowy nabytek Pliko Mini (nie wiem, jak te kolka dadza rade, ale nie byloby mi go tak zal jak XT czy BEE plus). Albo jeszcze myslalam moment o zakupie BAbyzen yoyo. Ale w nim tez te pojedyncze kola. W bee juz sie wciaz boje, ze mi sie powyginaja...
A moze macie jeszcze inne pomysly? Na zwiedzanie marzylby mi sie jakis jogger typu BI, ale on moze byc za szeroki na statku. Jeszcze o nim troche mysle. Ale tu tez boje sie troche przebitej opony (zawsze mi sie to na wyjazdach zdarza, w domu nigdy).
No to taka sonde tu robie: co byscie zabraly na taka wycieczke?
No i rozmyslam, co by sie tu nadawalo.