Dodaj do ulubionych

Konserwacja bugaboo

09.01.14, 18:35
Stałam sie dzisiaj szczęśliwą posiadaczka Cama3, chciałam poprosić doświadczone użytkowniczki o poradę jak go konserwować, żeby długo był jak nowysmile szczególnie co do kół używać zimą. We wtorek idę do szpitala na cc, wiec pewnie pierwszy spacer dopiero w lutym będzie, może być już śnieg chciałabym go zabezpieczyć odpowiednio.
Będę wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: Konserwacja bugaboo 09.01.14, 18:46
      Ja koła wszystkich moich wózków najpierw dokładnie czyszczę a później psikam silikonem w spray. Nie tylko w zimie ale w trakcie roku również jak jakieś brudki się dostaną i koła nie chcą się kręcić lekko.
      • szamiran81 Re: Konserwacja bugaboo 12.01.14, 14:40
        Dziękuje za odpowiedź, nie wiem jeszcze, który będzie dobry i gdzie kupić, czy da się gdzieś przez internet kupić, bo jestem od dłuższego czasu uziemiona i uskuteczniam zakupy internetowe.
        • liveveb Re: Konserwacja bugaboo 12.01.14, 15:33
          Mozesz kupic tez teflon w sprayu, a w najgorszym ukladzie wd40. Myj i psikaj szczegolnie przednie kola- bo zakladam, ze maja amortyzatorki. Ja mialam gen 2 wiec nie wiem jak ma 3.
          Kupisz na alledrogo bez problemu. Silikon rowerowy, a nie budowlany smile
      • ka-puha Re: Konserwacja bugaboo 12.01.14, 20:58
        O super. Właśnie miałam zadać to samo pytanie... smile Czyli silikon do kół. Ostatnio na all widziałam zestaw do konserwacji wózka Bbo. Czy któraś z Was go ma/miała? I czy się przydaje? Czy można sobie darować zakup?
        • mama1dawidka Re: Konserwacja bugaboo 12.01.14, 21:36
          hehehe smile
          w tym zestawie to przewaznie jest solikon wazelina i szmatki smile
          • martuska1982 Re: Konserwacja bugaboo 12.01.14, 21:45
            czyli taniej można mieć nie firmowe wink
        • the_isabelle Re: Konserwacja bugaboo 12.01.14, 21:51
          darować sobie zakup smile przejść się do rowerowego albo motoryzacyjnego i zakupić silikon w spray'u za kilka złotych smile spray z teflonem, który smaruje na sucho też ponoć jest świetny.
          Poza tym dobrze regularnie wygrzebywać z przednich kółek włosy i takie tam, że później nie musieć serwować im całonocnej kąpieli w WD40 big_grin

• ka-puha Re: Konserwacja bugaboo 12.01.14, 21:56
            Koła często szoruję. Urok braku odpowiedniego miejsca na wózek smile I tak przeciągam go przez pół mieszkania po spacerze. Mina męża bezcenna, zwłaszcza tuż po sprzątaniu wink A jak często używacie silikonu? Codziennie czyszczę kółka szczoteczką z piachu i średnio dwa razy w tygodniu myję (chyba, że pogoda sprzyja częstszym kąpielom wink ).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka