Dodaj do ulubionych

Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ

10.01.14, 22:09
A moze tak na troche pojezdzimy wózkami innych wozkomaniaczek? No kto jak kto ale będziemy dbać jak o swoje. Tak na troche dla zabawy trójkołowiec na czterokołowiec, przekładana rączka zamiast obrotowego siedziska, miękki na twardy, duży na kubełeksmile ktoś chętny? Ja mam bjcm gt czerwono szary (śpiworek zimowy) i chętnie pożyczę w zamiansmile
Obserwuj wątek
    • ollasja Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 10.01.14, 22:15
      O! ja też jestem z Poznania, ale... mam dokładnie taki sam wózek sad buuu...
      • agnieszka5030 Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 10.01.14, 22:16
        smile
    • martuska1982 Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 10.01.14, 22:17
      znam jedną stałą forumkę z poznania i ona akurat GT miała dwa razy. wink
      Nie wiem czy znajdziesz tu tak wiele chętnych ze swojego miasta na wymiane.
      Jesteśmy wszystkie po całej Polsce rozrzucone, wiec wymienianie się nie ma sensu. Druga kwestia, że ja osobiscie nie użyczyłabym wózka obcej osobie, a ty nowa jesteś więc dla nas w sumie na razie obca. W każdym razie na razie. wink
      • magda79pn Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 11.01.14, 14:34
        Hi hi, to o mnie było??? big_grin

mam EW Sky, Jane Next, Jane unique i cybexa ruby, do parku lub gdzieś w mieście możemy się umówić, dam ci się "przejechać" którymś z w/w wózków wink

za GT dziękuję big_grin

=============================================

martuska1982 napisała:

> znam jedną stałą forumkę z poznania i ona akurat GT miała dwa razy. wink
        > Nie wiem czy znajdziesz tu tak wiele chętnych ze swojego miasta na wymiane.
        > Jesteśmy wszystkie po całej Polsce rozrzucone, wiec wymienianie się nie ma sens
        > u. Druga kwestia, że ja osobiscie nie użyczyłabym wózka obcej osobie, a ty nowa
        > jesteś więc dla nas w sumie na razie obca. W każdym razie na razie. wink
        • martuska1982 Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 11.01.14, 14:54
          o tobie, o tobie krejzolko big_grin
          Jakoś innej Poznanianki w forum nie kojarzę. smile
          Szkoda, że nie ma tu żadnej Płocczanki.
          • siven1987 Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 11.01.14, 21:00
            Jest ploczczanka ale ja mam tylko summita wiec nic ciekawego :p
            • martuska1982 Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 11.01.14, 21:12
              no fakt, a summit dla mnie ciekawy wink
              • siven1987 Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 12.01.14, 11:42
                Mnie micralite interesuje. Możemy sie umówić na spacer kiedyś.
      • kaja_14 Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 11.01.14, 20:49
        .... każda kiedyś zaczynała i była nowa....
    • kar-ula Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 10.01.14, 22:38
      Ja bym nie wymienila sie.Mam bzika na punkcie moich wozkow,o czym moze swiadczyc fakt,ze po zakupie BI nie sprzedalam Emmy mimo planow tylko dlatego,ze o palpitacje serca przyprawil mnie pierwszy spacer opiekunki z BI,kiedy to powstala pierwsza i jedyna na nim ryska.Do BI i XT nikt sie nie dotyka.Tylko ja je skladam i laduje do samochodu,znosze ze schodow.Maz ostatnio wyrwal mi BI na spacerze i cala droge nie chcial oddac,bo on"nigdy nie chodzi z wozkiem".Nie pozyczylabym nawet na godzinke-mozecie sobie myslec o mnie,co chcecie tongue_out
      • martuska1982 Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 10.01.14, 23:00
        Spoko Kar-ula wink ja to ta co kuzynce nie chciała wózka pożyczyć (tylko siostrze pożyczam a i to nie każdy bym była skłonna). Kiedyś na wspólnym spacerze mama zabrała mi moje bee i powiem wam, ze szłam koło niej gotowa wózek łapać, a jak tylko wjeżdżała w jakąś dziurkę to mnie za serce skurcz łapał. wink
    • sztucznamrowka Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 11.01.14, 08:27
      Tak, Forumki są "rozrzucone" po całej Polsce i nie tylko wink
      A wątek martuski o pożyczaniu wózka kuzynce dobrze pamiętam he he big_grin wink
      Ja tutaj czuję się rozumiana, bo jak spotykam się z innymi mamami i mówię im o swojej pasji to są bardzo bardzo zdziwione.....i dziwnie na mnie patrzą i pewnie mają mnie za 'krejzolkę"....big_grin
      • pomilak1 Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 11.01.14, 08:41
        No i co z tego, że po całej PLbig_grin
        Myśmy się swego czasu z Sylki wymieniły - ona ze Szczecina ja z Katowicbig_grin
        Każda dbała jak o swój i wsio było oksmile
        mamadawidka1 kiedyś pożyczyła mi quinny senzz i chwała Bogu że go nie kupiłam - byłam napalona na nowysmile
        Teraz koala też mi użyczyła swego MBmini i dzięki niej nie kupiłam tego wózka, a tak kasę bym wtopiła i bym się wkurzałatongue_out
        Ja jestem chętna mam GT i bee+ big_grin oczywiście zastrzegam że wysłałabym swoje wózki tylko do forumki którą "znam"smile
      • mamalilundy Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 11.01.14, 09:02
        Ja jestem z małej mieścinki i też tu na mnie dziwnie patrzą. Fakt, dopiero swoją przygodę z wózkami zaczynam ale już odkąd Lila się urodziła jeździ czwartym wózkiem w tym aktualnie dwoma na zmianę ( trzeci jest w szafie schowany przed mężem wink ). Jestem młodą i nie chwaląc się zadbaną mamą a inne młode mamy... no co tu dużo mówić... jest tu u mnie na osiedlu taka grupka mamusiek siedzących całymi dniami przy piaskownicy, wylewających swoje frustracje i obgadujących takie jak ja. I jak je mijam to zawszę słyszę " o patrzcie, ciekawe kiedy wariatka znowu wózek zmieni". A jak kupiłam mufkę magdową i szłam kiedyś z mężem ( on prowadził wózek) to usłyszeliśmy "patrzcie jaką ma wieśniacką rękawiczkę" big_grin
        • gniesia007 Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 11.01.14, 09:29
          Hehe dobresmile
          U mnie tez jest taka grupa piaskownicowych mam, siedzą całymi dniami i klepią przy kawce o zyciu. Ja tez się tam raczej nie wkręcam, ale u mnie chyba tak mi się wydaje za dużo ludzi mieszka zeby ktoś zwracał uwagę ile mam wózkówsmile nawet moja kolezanka z którą ciągle spaceruje jak patrzala na trójkołowe cały czas myślała, ze to jeden i ten samsmile

Wracając do tematu, ja akurat juz jestem na takim etapie, że mogę sie zamienic, dziecko juz duze, chętnie pojeżdze czymś innym, obecnie mam fusiona gdyby ktoraś była chętna na podmiankęsmile
          Od razu napiszę, że na BJCM i GT się nie piszę bo miałam i nie mam chęci znowu nimi jeździć, bardziej kręcą mnie parasolki bo z dużych wózków juz w niewiele się zmieścimysmile
          • monika_kas czemu tylko poznań? 11.01.14, 14:46
            ja już dawno myślałam o takich wymianach, ale jakos odwagi nie miałam.. a pozatym ja z tych nieufnych.,. no i rodzi mi się takie pytanie...

wymieniamy się. ja dbam jak o swój a nawet bardziej, ale... ta druga nie dba. coś się zepsuje, porwie materiał cokolwiek... no i co wtedy? uncertain no nie wiem jak by to miało wyglądać. ja jestem jak najbardziej za... kilka dni jeżdżenia wózkiem wystarczy mi żeby się nasycić i mogę powiedzieć papa. next please smile

można by tą sprawę przemyśleć, doprecyzować warunki.

na wstępnie mogę wysłać Micralite Superlite smile
            • kedro-dasos Re: czemu tylko poznań? 11.01.14, 18:40
              monika to chyba nawet nie jest kwestia czy ta druga dba czy nie. Ja na punkcie GT mam bzika- tzn nie jeżdżenia nim, ale aby mu się nic nie stało.Podobnie było z mamas papas tour. Ten to w ogóle wrócił do limango po pół roku z metką, nawet nie zauważyłam,że jej nie oderwałam, zresztą była pod wkładką.Oprócz kół to wyglądał jak nieużywany. Ale do czego zmierzam- np. moja starsza córka wpychała gigantyczny znicz do GT i leciutko otarła rurkę. Ja dzisiaj nie wyrobiłam w drzwiach sklepu i też niewidoczne( dla mnie oczywiście gigantyczne) otarcie.
              Ale pomysł dobry. ja np napaliłam się na micralite, chciałam licytować, ale boję się czy córka nie jest za duża .szkoda mi tych 400zł, a tak już bym wiedziała.
              W każdym razie oferuję starszą wersje fusiona i cybexa ruby.
              A może by zacząć od wpisów gdzie, która mieszka, albo jakie miasta często odwiedza, albo nawet jedzie na 1 dzień.Nawet osobny wątek można by było założyć. Może wtedy nawet na krótki spacer warto byłoby się spotkać.Ja bym nawet i chętnie podjechała parę kilometrów gdyby chodziło o wózek ,który mam ochotę kupić, ale jestem niezdecydowana.
              • martuska1982 Re: czemu tylko poznań? 11.01.14, 18:59
                Kedro, a gdzie mieszkasz?
                • kedro-dasos Re: czemu tylko poznań? 11.01.14, 19:08
                  okolice Leszna, blisko flover, ale i Głogów, Lubin i Zielona Góra są dość blisko- ale wiem,że od wielu z Was i tak daleko , oj dalekosad. Mnie się ostatnio zamarzył taki zjazd forumek, z wieloma tu częściej rozmawiam niż z koleżankami( niestety nie pracuję) a i fajne Wasze mądrości życiowe przez te 2 lata sobie przyswoiłam, które nie ukrywam bardzo mi pomogły w walce ze wścibskimi koleżankami.
                  • martuska1982 Re: czemu tylko poznań? 11.01.14, 19:18
                    Ja Płock, więc daleko, a chętnie bym pomacała ruby.
                  • mamalilundy Re: czemu tylko poznań? 11.01.14, 20:40
                    kedro-dasos napisała:

> okolice Leszna, blisko flover, ale i Głogów, Lubin i Zielona Góra są dość blisk
                    > o- ale wiem,że od wielu z Was i tak daleko , oj dalekosad. Mnie się ostatnio za
                    > marzył taki zjazd forumek, z wieloma tu częściej rozmawiam niż z koleżankami( n
                    > iestety nie pracuję) a i fajne Wasze mądrości życiowe przez te 2 lata sobie pr
                    > zyswoiłam, które nie ukrywam bardzo mi pomogły w walce ze wścibskimi koleżankam
                    > i.

Jak będę miała wizytę u ortodonty w Zielonej Górze to mogę zabrać moją micre nówkę funkiel nieśmiganą. Nie miałabym problemu z wypożyczeniem na krótki spacer wink ( jestem z Żagania)
              • flower_v Re: czemu tylko poznań? 11.01.14, 19:23
                kedro ja sie przymierzam do zakupu micry (taki mam plan przynajmniej wink ), wiec jak juz bedzie u mnie to kawa czemu nie wink
                • monika_kas Re: czemu tylko poznań? 11.01.14, 19:36
                  No ja oprócz Micralite to mogę jeszcze summita x3 ale jego to wzamian za coś naprawdę w
                  • monika_kas Re: czemu tylko poznań? 11.01.14, 19:37
                    Uciekło mi...

Chciałam napisać że wzamian za coś z listy moich marzeń bo pakowanie summit do wysyłki byłoby wyzwaniem smile
                • agusia041 Re: czemu tylko poznań? 11.01.14, 19:38
                  A jak mnie się marzy np. stokke czy cameleon ( jakoś te dwa mi umknęły), to któraś pożyczy? Wątpię tongue_out
                  Ja np. bee all black chyba bym nie dała uncertain
                • agusia041 Re: czemu tylko poznań? 11.01.14, 19:39
                  Flower, a Ty myślisz jeszcze o bee + ?
                  • flower_v Re: czemu tylko poznań? 11.01.14, 19:58
                    mysle myśle smile moze w okolicach lata.
                    • agusia041 Re: czemu tylko poznań? 11.01.14, 20:03
                      to super, bo ja o Tobie pamiętam jakby co wink
        • kaja_14 Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 11.01.14, 21:47
          Ja dopiero zaczynam przygodę. A właściwe zacznę jak maleństwo przyjdzie na świat w kwietniu. Na razie mam za sobą zakup wózka 2w1. Niestety z tego powodu już usłyszałam sporo nieprzyjemnych uwag. A z rozmowy z przyjaciółka wywnioskowałam, że nie jest ważne jak wózek wygląda, najważniejsze żeby był wygodny dla dziecka i funkcjonalny. No, zgadzam się z tym drugim, jednak dla mnie ważny jest wygląd wózka. A poza tym skoro kupuję wózek za własne pieniądze, to moja sprawa ile tych wózków mam albo jak często zmieniam….. Dziewczyno, trzymaj tak dalej! Zmieniaj wózki jak masz ochotę! Pozdrawiam.
    • kaja_14 Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 11.01.14, 21:24
      hmmmm, ja dopiero urodzę w kwietniu 2014 , a już dostałam lekkiego świra na punkcie wózków. Co tu dużo gadać, ledwie zakupiłam wózek 2w1, a już podglądam spacerówki. Chętnie bym się wymieniła, gdyby ktoś chciał, ale najprędzej na rok spacerówką. Dodam, że jestem z Gniezna.
    • linkap_wawa Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 11.01.14, 21:48
      hmmm... ja bym w sumie mogla sie wymienic na kilka dni - tez ze "znanymi" mi forumkami oczywiscie.. Mam BJCM GT, Maclarena XT(starszy model z siedziskiem rozkladanym dwoma rekoma) i Cybexa Ruby... chetnie wyprobowalabym Micre i Yezza tylko kurcze jak sobie pomysle, ze mialabym znowu kartonow szukac i robic sceny z pakowaniem wozka, to ech.... ale niech tam, pomecze sie jakby cosmile no i fakt trzeba by chyba ustalic jakies ogolne zasady a potem jeszcze dogadywac sie z poszczegolnymi osobami, bo szczerze, jesli mialabym odkupowac nowy wozek za jakas niewidoczna ryske to wolalabym juz odpuscic wymiane- ja dbam o wozki, ale bez przesady - nie pucuje codziennie kol, nie poleruje stelaza co tydzien i nie piore tapicerki raz w miesiacuwink, jak sie zrobi jakas tam ryska na stelazu to nie rwe wlosow z glowy, bo wozek ma sluzyc mi a nie ja wozkowiwink oczywiscie jak ma sie cudzesa, to na pewno dba sie o niego duzo bardziej niz o swoje, zeby przypadkiem nie pobrudzic, nie zarysowac, nie zepsuc...
      • kar-ula Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 11.01.14, 22:57
        To teraz wyszłam na taką nieużytą smile Co by się zrehabilitować - przemyślałam sobie i na pewno chętnie bym się spotkała i wymieniła np. na spacerze, ale niestety mieszkam w mieście, do którego raczej nikt nie przyjeżdża. BI bym na dłuzej nie dała, bo ma stelaż podatny na zarysowania przestrasznie, ale Emmę i XT komuś "znanemu" mogłabym wypożyczyć. Sama bardzo bym chciała spróbować Joolza, GT i Fusiona.
        • hanna79 Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 11.01.14, 23:32
          Taka wymiana na wspólnym spacerze to byłaby najmniej problemowa smile Ale z moich rejonów to pewnie też nikogo nie ma... Pomorze Środkowe?? Chyba że w sezonie urlopowym wink
          Jak tak sobie pomyślałam o wymianie na odległość, to nie wiem, czy bym przy takiej okazji na zawał nie zeszła... wink ze strachu o czyjś wózek właśnie... jeszcze jak bym wiedziała, ze to jakaś nówka... bałabym się na spacer wyjechać big_grin
          • rehabilitantk Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 12.01.14, 09:13
            Hanna skąd jesteś? ja od maja co chwilę na pomorzu , bo may tam działkę, Jantar, Stegna to raczej na środkubig_grin
            Jeżeli w miarę blisko to chętnie się od maja spotkam na spacery "wymienne"
            • hanna79 rehabilitantk 12.01.14, 11:19
              Jestem ze Słupska.
        • agnieszka5030 Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 11.01.14, 23:43
          A w jakim mieście mieszkasz ze nikt nie przyjeżdża? Wiem ze nowa jestemsad ale bardzo ufna i mi tez mozna zaufaćsmile najwyżej poczekam kilka miesiecy aż juz nie będę obcasmile)))
          • magda79pn Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 12.01.14, 00:20
            spoko, w poznaniu to możemy się gdzieś umówić smile
            • agnieszka5030 Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 12.01.14, 07:40
              To moze zaczniemy od długiego przyjemnego spaceru. Słoneczna zima albo przyjemna wiosnasmile
        • pomilak1 Kar-ula 12.01.14, 08:41
          Jaką masz tą emmę??
          Ja mam GT suspicious a emmy nigdy żadnej nie miałam big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
          • liveveb Warszawa 12.01.14, 10:03
            Na wymiane na dluzej to ja sie chyba nie pisze.... Ale na spacer- czemu nie.
            Obecnie na stanie mam britaxa blinka i babystyle oystera smile no i stara marite- ale zakladam, ze takie zabytki nie wzbudza w nikim zainteresowania.
            Na spacerowe testowanie gt juz sie wstepnie umowilam z jedna z forumek z forum rowiesniczego smile
            • gniesia007 To i ja sie dopiszę:-) 12.01.14, 11:27
              Qrcze szkoda, ze ja się wtedy na tego pp mini nie wymieniłam moim urbankiem, ehh.
              No nic tak więc ja jestem z Gdańska i chętnie wymienie się na jakąs parasolkę właśnie moze być pp mini, cybex ruby itp. albo mac xt. Fusiona mam tego bordowego z czarną budką.
              Dla mnie najważniejsza by osoba której pożycze wózek, zadbała najbardziej o budke, ponieważ można ją w sekundę pozaciągać, ja swoją ładnie przygoliłam i nic się nie rzuca w moje oczy i chciałabym by tak pozostałosmile
              Mam wkładkę dla mniejszego dziecka również, folię oraz parasolkę i oryginalny śpiworek który się sprzedać nie chcę więc do wypożyczeniasmile
              • gniesia007 Re: To i ja sie dopiszę:-) 12.01.14, 11:31
                Ahh jeszcze chętnie wypróbuję BJ elite, summit chyba byłby dla mas za małysmile
                Moj email w razie co gniesia007@poczta.onet.pl

Aha i wiecie co dobrze by było gdybyś mialy w tym jakis cel, cos jak testowanie ze zdjęciami i opisem, co myślicie?
                • linkap_wawa Re: To i ja sie dopiszę:-) 13.01.14, 14:00
                  watek zdechl... moze dziewczyny moderatorki zalozylyby na szpilce nowy watek i tam wpisywalybysmy modele wozkow, ktore mamy, na co ewentualnie chcialbysmy sie wymienic, na jakich zasadach - czy tylko spacer, czy wchodzi w gre wysylka kurierem i skad jestesmy
                  • eve_81 Re: To i ja sie dopiszę:-) 13.01.14, 16:53
                    A któraś jest z Wrocka? Bo ja zapraszam chętnie big_grin
                    Mam MB swifta, maclarena xt, bbo froga, scootera s nie licze bo jutro wyjeźdża, ale będe mieć BMW smile
                    • maja1406 Re: Wrocław 13.01.14, 17:44
                      ja jestem z Wrocka smile, mam w tym momencie na stanie tylko concorda fusiona. BMW chetnie bym wypróbowała smile
                      • eve_81 Re: Wrocław 13.01.14, 18:28
                        Jakiś spacerek w parku mile widziany. W jakiej okolicy mieszkasz? Ja na Muchoborze.
                        • maja1406 Re: Wrocław 13.01.14, 19:07
                          ja Kozanów smile
                          • wrzesniowa_panna Re: Wrocław 13.01.14, 20:04
                            To ja tak po środku - Gądów Mały smile
                            Mam BJCM GT i Nunę (w piwnicy leży Mutsy urban rider ale tylko gondola)
                            Chętnie na spacer mogę się umówić

Eve ty juz GT chwilę testowałaś smile
    • monikamarczak.87 Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 13.01.14, 18:05
      świetny pomysł !!!! Ja jestem dopiero przed zakupem wózka i z pomorza ale pomysł mi się bardzo podoba.
      • kar-ula Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 13.01.14, 22:10
        Pomilak, ja Mam Nitro City, Tobie bym chętnie pożyczyła, ale wybacz - nie podejmuję się pakowania tego sad
        Do macania i testowania na spacerach Bumbleride, Emmaljungi i Maclarena XT zapraszam natomiast stacjonarnie w kujawsko-pomorskim (więcej oifo na priv).
        • martulka_s Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 16.01.14, 19:31
          Kar-ula, ja jestem z kujawsko-pomorskiego. Mam Joolza i Cybexa Topaza. Chętnie bym pomacała bumbleride. Napiszę później na priv.
    • zurekgirl Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 14.01.14, 20:42
      Ja bym chetnie pojezdzila Emmaljunga albo Teutonia jakas, chocby z pol godziny na spacerze. Poki co nie wiem co trace. Tyle ze mieszkam w Londynie. Na podmianke mam srebrnego Joolza i pieknego czerwonego Britaxa Affinity.
      • inka.1982 Re: Wymiana wózków dla zabawy:)czemu nie:) POZNAŃ 17.01.14, 19:20
        Zurekgirl,

Tak moje pytanie off-topic. Masz i Joolza i Britaxa, który wózek lepiej spełnił Twoje oczekiwania? Tzn, który lepszy dla dziecka od początku wózkowania z gondolą. Miotam się trochę z wyborem, byłam już zdecydowana na Britaxa, ale Joolz wpadł mi w oko.... więcej modeli już nie chcę porównywać.

Będę wdzięczna za Twoją opinięsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka