Dodaj do ulubionych

Cybex Onyx vs. Topaz

12.01.14, 13:14
Wiecie, jakie sa glowne roznice w tych wozkach? Jeden ma chyba troszke wieksze kolka i jest nieco ciezszy, ale co ma za to dodatkowo? Amortyzacja jest zdajsie w obu na tylko tylnie kola, czy ktorys ma tez na przod???
Moze gdzies na forum jest o tym, ale nie bardzo mam czas teraz na wczytywanie sie.

MIlo by bylo, gdyby ktoras mila mama zechciala pomoc smile
Obserwuj wątek
    • pomilak1 Re: Cybex Onyx vs. Topaz 12.01.14, 13:29
      Onyx nie ma tych wkładek, topaz jest troszkę cięży i chyba ma troszkę wyżej rączki, no i oparcie ciut wyższe niż w onyxie.

Ja miałam onyxa ale tego ze starszej kolekcji (bez naciąganej budy) Pamiętam, że był dość sztywnywink
      • pinik Re: Cybex Onyx vs. Topaz 12.01.14, 13:31
        Dzieki pomilak! Wlasnie tez tylko te roznice znalazlam. Male. Dziwne, ze robia dwa tak podobne modele.

Mnie cos wzielo, ze dziecko dwa lata skonczylo i trzeba szybko poprobowac jeszcze troche wozkow, zanim bedzie za pozno smile
        • agusia041 Re: Cybex Onyx vs. Topaz 12.01.14, 13:48
          Pinik, a Tobie to coś w ogóle jeszcze zostało do wypróbowania?wink

Mój też dopiero co obchodził drugie urodziny i doszłam do wniosku, że koniecznie trzeba przyspieszyć wymianę, i tak już na niektóre wózki jest za późno tongue_out
      • the_isabelle Re: Cybex Onyx vs. Topaz 12.01.14, 15:10
        A wiecie może jaka jest różnica w wys. oparcia? Może któraś podpytywała w 'babylandzie'? jestem b.ciekawa.
        Ja też widzę 3 różnice: wielkość kół, poducha+otulinka i waga. Wyokośc inna,ze względu na większą średnicę kół. Pałąk i folia p/deszczowa jest w obu modelach.
    • sztucznamrowka Re: Cybex Onyx vs. Topaz 12.01.14, 15:51
      A ja w domu mam Topaza a w sklepie mierzyłam Onyxa i wg mnie różnice są takie:
      - Topaz ma większe koła i przez to siedzisko jest ciut wyżej
      - Topaz ma wyżej rączki o 1cm
      - wysokość oparcia (mierzone bez zagłówka bo zdjęłam): Topaz 45cm, Onyx 46cm,
      głębokość siedziska i podnóżek takie same
      - Topaz ma wspomniany zagłówek i nakładki na pasy
      - hamulec taki sam
      - budka taka sama
      - oba mają pałąk ale nie wiem jak z folią (Topaz ma w zestawie a Onyx nie wiem)
      - amortyzacja w obu na tył
      - kosz w Onyxie jest w kolorze tapicerki a w Topazie czarny
      To chyba tyle...
      Moim zdaniem zakładając wkładkę można fajnie przedłużyć oparcie smile
      • the_isabelle Re: Cybex Onyx vs. Topaz 12.01.14, 21:31
        Wychodzi na to że oparcia takie same, w Topazie pewnie je przedłuża poducha.

Onyx również ma folię (nieco gruba, ale za to świetnie dopasowała i rewelacyjnej jakości). Na pudle Onyxa jest napis ONYX+raincover, więc nie wiem czy kupiłam taka wersję/opcję czy wszystkie mają folię. Grunt że ja mam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka