Dodaj do ulubionych

x-lander 2014/2015 x-cite, c-pulse

22.01.14, 19:26
widziałyście? macałyście smile ? co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • gumberta1 Re: x-lander 2014/2015 x-cite, x-pulse 22.01.14, 19:27
      miało być x-pulse smile
    • pomilak1 Re: x-lander 2014/2015 x-cite, c-pulse 22.01.14, 19:38
      Nie widziałam i nie macałam wink tongue_out Ale ten xpulse podobny do navingtonawink
      • djalli Re: x-lander 2014/2015 x-cite, c-pulse 22.01.14, 20:01
        ja tez nie widzialam i nie macalam i z ciekawosci wlazlam na strone. wizualnie fajne te trzy nowe wozki, zgrabne i takie nowoczene smile jekawe jak po blizszym zapoznaniu smile
    • sztucznamrowka Re: x-lander 2014/2015 x-cite, c-pulse 24.01.14, 18:01
      Na stronie producenta brakuje mi dokładnych wymiarów siedziska poszczególnych modeli....a ten X-Fit podają, ze waży 10,1 kg i to ma być "najlżejszy w ich kolekcji" uncertain
      • mmadziulek Re: x-lander 2014/2015 x-cite, c-pulse 29.01.14, 13:55
        ja dziś macałam a nawet jeździłam x-cite i powiem Wam ze pierwsze wrażenie zadziwiająco dobre. Stelaż jest faktycznie leciutki (wg producenta sam stelaż to 7,2kg) i powiem, że zaczęłam go brać pod uwagę jako stelaż pod cabriofix. Wózkiem (jeździłam spacerówką) łatwo się manewruje, lekko się ją podbiją (pustą oczywiście big_grin), system składania też nie jest jakiś skomplikowany chociaż składa się do standardowych rozmiarów- nie jest to nic maleńkiego smile Nie wiem jak z trwałością x-landera, czy po kilku miesiącach nie przestanie być tak pięknie jak obiecuje producent ale zestaw wydaje się wart uwagi....
    • agnieszka2319 Re: x-lander 2014/2015 x-cite, c-pulse 31.03.14, 23:10
      Miałam okazje pooglądać sobie x-pulse (gondole i spacerówke). Dopiero zaczynam poszukiwania wózka, więc znawcą nie jestem, alewink w porównaniu z innymi, starszymi x-landerami w sklepie miał lepiej amortyzowane koła, ma ciekawy wygląd i moim zdaniem zalicza się do niższego przedziału wagowego. Jazda nim (w sklepie) była ok, składanie, wypinanie poszczególnych części też ok. Ogólnie zrobił na mnie dobre wrażenie i moim zdaniem niczego mu nie brakuje. Tego dnia oglądałam dokładnie wiele różnych wózków polskich i zagranicznych firm, ale ten najbardziej wpadł mi w oko. Podobał mi się pokrowiec na nóżki, który z letniej spacerówki robi zimową, przytulną, bo podkłada się go pod dziecko i ma osłony z boków. Poza tym cena jest ok, a nie 3-4 tys. jak w niektórych przypadkach. Z wyglądu przypomina mi quinny, jest zgrabny. Podobno dużo osób go kupuje, więc obawiam się, że może podrożeć.
    • baba_za_kolkiem Re: x-lander 2014/2015 x-cite, c-pulse 01.04.14, 13:00
      Jestem właścicielką x-pulsa. Wózek oceniam dobrze, z kilkoma minusami, które jednak nie rażą (każdy jednak powinien ocenić sam co u niego będzie miało znaczenie).
      Więcej w wątku "nowe x-landery" czy jakoś tak.
      Ja jeżdżę po płaskim, asfalt, kostka brukowa, wypielęgnowane ścieżki w parku. Wózek daje rade, amortyzacja mogła by być lepsza, ale drobne wstrząsy minimalnie niwelują pompowane koła. Wózka nie dźwigam, więc waga jest mi dosyć obojętna.
      Funkcjonalność jest OK, łatwo się zmienia kierunek siedziska, duża budka, wygląd i sylwetka całkiem OK, wózek oceniam dobrze. Jeśli ktoś lata po mieście i na zakupy, jest OK. Jeśli ktoś chce chodzić po lesie, po mocno nierównych chodnikach, po krawężnikach - raczej się zmęczy i zdenerwuje. Podbijanie kiepskie, ale tragedii nie ma.
      • agnieszka2319 Re: x-lander 2014/2015 x-cite, c-pulse 01.04.14, 16:02
        Producent podaje wagę ok 11 kg o ile się nie mylę, czy według Ciebie jest to prawdziwa waga?
        • baba_za_kolkiem Re: x-lander 2014/2015 x-cite, c-pulse 01.04.14, 16:29
          Mi wyszło jakieś 12 kg (tara 67,5 kg smile, z wózkiem 79,3 kg). Ale proszę odjąć wagę przypiętej parasolki, bo mi się nie chciało odpinać smile
          Tak więc 11 jest realne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka