Dodaj do ulubionych

adaptery maxi cosi w stelazu quinny -pytanie

29.01.14, 22:16
Dziewczyny mam pytanie czy aby złożyć stelaż zappa lub senzz'a z zamontowanymi adapterami maxi cosi muszę te adaptery przed złożeniem stelaża zdemontować ? Czy złoży się razem z nimi ?
Szukam wózka głównie jako przewozówki pod cabriofix już zdecydowana byłam na zappa ale kusi mnie jeszcze używany senzz - wydaje się wygodniejszy do składania, pełna rączka , 4 kółka... co myślicie?
Obserwuj wątek
    • djalli Re: adaptery maxi cosi w stelazu quinny -pytanie 29.01.14, 22:20
      Ja zappa skladalam z adapterami. Problemu nie bylo wink
      • afroddytta Re: adaptery maxi cosi w stelazu quinny -pytanie 29.01.14, 22:32
        Tak, składa się z adapterami pod fotelik.
        O senzzie chyba było kiedyś na forum ,któraś z dziewczyn go miała i nie polecała, ale chyba bardziej w kontekście spacerówki.
        A dziewczyny polecają bardzo nunę, a może kup City Mini, on składanie ma rewelacyjne i potem też jako spacerówka sprawdzi się rewelacyjnie, a prowadzi się jedną ręką i daje radę po nierównym bo ma kółka spore.
        • kar-ula Re: adaptery maxi cosi w stelazu quinny -pytanie 29.01.14, 22:37
          Ja używałam stelaża od Buzza i byłam zadowolona. Szybko, wygodnie, po zdjeciu kół bardzo mało miejsca zajmuje, a koła zdejmuje sie szybciutko.
        • mmadziulek afrodytta 29.01.14, 22:41
          Nuna odpadła ze względu na brak możliwości blokady przednich kółek... nad BJ citi mini zastanawiałam się mocno- ma mnóstwo dobrych opinii - jedyne co mi się nie podobało to wpinanie adaptera na cały wózek...rozumiem, że siedziska się nie zdejmuje.
          Właśnie na temat senzza opinie sa albo bdb albo totalnie negatywne ale jeśli porównać składanie, 4kółka zamiast 3 i pełną rączkę wydaje mi się wygodniejszy...
          • martuska1982 Re: afrodytta 29.01.14, 22:43
            siedzisko citi mini w całości bez problemu odpina się ze stelaża, stelaż zostaje goły, zakładasz adaptery i możesz zamontować gondolę lub fotelik.
            • mmadziulek BJ citi mini 29.01.14, 22:50
              ooooo to wiele zmienia smile - na wszystkich filmikach na youtubie montują adaptery na całym wózku więc myślałam, że tak trzeba... kurcze to teraz znów mam mętlik big_grin
              nie wspomnę, że widziałam piękny beżowy BJ z 4 kółkami .....
              Mąż by mnie chyba zabił, obiecałam, że kupię tylko malutki stelaż pod maxi cosi big_grin....mam praktycznie nowe peg perego pliko mini, które lubimy i miało nie być wózkowych zakupów smile))
              • martuska1982 Re: BJ citi mini 29.01.14, 22:52
                Moze dlatego, ze poodpinanie tego tałatajstwa to jednak kawał roboty. wink Zobacz ile tam jest napów na stelażu, na każdy wpina się nap z tapicerki. Tak samo jest z drugiej storny. Poszukaj na forum wątku o gondoli quinny na citi mini gt, wrzucała chyba Afrodytta własnie. Sa tam zdjęcia citi mini gt z godnolą na adapterach, bez siedziska.
                • martuska1982 Re: BJ citi mini 29.01.14, 22:53
                  o no własnie o tym co Afrodytta wrzuciłam mówiłam. smile
            • martuska1982 Re: afrodytta 29.01.14, 22:50
              O, tak to wygląda po zdjęciu

https://i1149.photobucket.com/albums/o590/Sygnatura/1-1_zpsa34ce1b7.jpg
            • afroddytta Re: afrodytta 29.01.14, 22:52
              Dokładnie, siedzisko się zdejmuje i wtedy montujesz adaptery na które zakładasz fotelik lub gondolkę
              tutaj zdj. z samymi adapterami (akurat na zdj. jest GT,)
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/Ia55syfMaOYJMBf9vB.jpg
              • mmadziulek Re: afrodytta 29.01.14, 23:02
                i też da się złożyć stelaż nie wypinając adapterów...o matko ja go chcę...a jest taki co prawda 3kołowy ale jak nowy do kupienia.... i zapaliła mi się lampka "weź ten, weź ten"...
                Może jakoś go ukryję pod łóżkiem i się nie przyznam w domu wink
                A tak na serio myślicie, że to lepsza opcja niż zapp czy senzz? Powiedzcie, że przejedzie po ubitym śniegu ( dziecie rodzi się pod koniec maja więc na zimę wypadnie mi biegać po córę do przedszkola w śniegu z małym, ciężkim bobasem).... Szukałam czegoś lekkiego, malutkiego i wygodnego co potoczy się z fotelikiem po prostu... i łatwo da się upchnąć w bagażniku
                • martuska1982 Re: afrodytta 29.01.14, 23:06
                  zdecydowanie jeśli z trzech zapp-senzz-citi mini który ma dać radę na śniegu to w pierwszej kolejności citi mini.
                  Ogólnie na śniegu nie bedzie super ekstra nim się jechało, ale przynajmniej będzi ejechał. Zapp rady moim zdaniem nie da, senzza nie miałam, ale koła ma jak zapp, a do tego według użytkowniczek jest niepodbijalny, co dla mnie stawia go mocno nisko w rankingu wózków.
                  • mmadziulek BJ citi mini 29.01.14, 23:22
                    No gdyby nie etap śniegu i 6-7miesięczniaka pewnie zdecydowałabym się na zappa ale w tej sytuacji wygrywa faktycznie citi mini. Nie łudzę się, że będzie lekko się prowadził ale tak jak mówisz....ma szanse przejechać. Znalazłam nowy za 830pln więc okazja z allegro w sumie nie jest już taką okazją- poczekam do terminu porodu i zamówię nowy. Może jeszcze uda mi się go gdzieś namierzyć, żeby obejrzeć na żywo. Dziękuję dziewczyny za pomoc smile
                    • martuska1982 Re: BJ citi mini 29.01.14, 23:32
                      te po niewiele powyżej 800zł to zdaje się wyprzedaże poprzednich kolekcji, no ale są dostępne od lata już, bo latem widywałam na allegro i tablicy, wiec pewnie jeszcze trochę będą. A może przy ostatnich sztukach jeszcze cena trochę spadnie.
                • afroddytta Re: afrodytta 29.01.14, 23:18
                  Tak jak pisałam już ja mam w domu City Mini jednak dokupienie adapterów do tego wózka było dla mnie praktycznie w tej samej cenie co zakup zappa, a ponieważ dzieci u mnie sporo to City mini służy jako wózek samochodowy dla 2latka lub awaryjnie dla 4latka, dlatego żal było mi go zabierać jako stelaż pod fotelik. Poza tym my mamy vany, do których wkładam wózek bez składania i w taki wypadku zapp jednak jest dla mnie poręczniejszy. Ja mam go na stale w samochodzie i korzystam właśnie na potrzeby takie jak lekarz, przedszkole, jakieś zajęcia ze starszym, szkoła itd., jak już muszę gdzieś pochodzić to wrzucam cameleona, bo prowadzenie zappa po nierówny terenie to dla mnie maskara. Ostatecznie mam zappa xtra i nie planuję go wykorzystywać jako spacerówki, na spacer wybrałam się raz nim z 2latkiem po standardowym starym chodniku i myślałam, że nie dojdę z powrotem.
                  Jeśli planujesz dłuższe użytkowanie do moim zdaniem nie kupuj zappa.
                  A przy okazji to zorientuj się jak to tam jest u córki w przedszkolu, bo wiem, że często w przedszkolach/szkołach jest zakaz wprowadzania wózków w ogóle co w praktyce oznacza, że wózek zostawiasz przy drzwiach, malucha bierzesz w zęby i odprowadzasz starszaka.
                  • mmadziulek Re: afrodytta 29.01.14, 23:31
                    o kurczę.....to już nic nie wiem smile Faktycznie z adapterami do BJ sprawdziłam na szybko: bieda i drogie...
                    Ja mam spore, starsze peg perego gondolę + spacerówkę ale jest ciężkie i go nie lubię- chociaż zamierzam je dobić i zapomnieć, że było w naszym życiu smile Spacerówkę PP pliko mini która mam nadzieję wykorzystać od wiosny jak mały będzie miał ok roku, volo do odsprzedania smile Potrzebuję jedynie przewozówki pod maxi cosi oczywiście jakby to byl citi mini, który by się sprawdził, mógłby pełnić funkcję w późniejszym etapie fajnej spacerówki.
                    U nas do przedszkola wózki można wprowadzać .
                    • mmadziulek Re: afrodytta 29.01.14, 23:47
                      a dziś będąc w wózkowym oglądałam cameleona- jakbym wybierała teraz wózek wielofunkcyjny wybrałabym właśnie ten.. byłam pod wrażeniem!
                      Co do mojego wątku znów skłaniam się jednak do poczciwego zappa. Na zakupy, póki nie będzie śniegu, do przedszkola - jakoś damy radę (lepiej fotelik na stelażu zappa niż w ręcesmile ), a jak nas zasypie najwyżej będę nosić fotelik do przedszkola tudzież przeproszę się z peg perego wielkim. On przejedzie nawet po zaspie śnieżnej wink Po etapie fotelika sprzedam go na allegro i tyle. Co do auta to ja jeżdżę sedanem i pomimo, że ma duży bagażnik (chyba ponad 500l ) to dostęp jest dość wąski i zawsze umęczę się wkładając do niego większy stelaż.
                • mama1dawidka Re: afrodytta 30.01.14, 07:33
                  Senzz jest do bani uncertain
                  Podbijanie masakryczne
                  Skladanie takie o
                  Wlascowosci jezdne ma zapp lepsze
                  Ale bj mysle Bedzie lepszy
                  • mmadziulek Re: afrodytta 30.01.14, 10:40
                    dzięki jeszcze raz z senzza definitywnie zrezygnowałam.
                    Póki co jednak zostanę przy zappie ale, że cena nowego nie jest wysoka- kupię nowy przed porodem.
                    Do maja będę jednak obserwować allegro jeśli trafi się sensowny BJ z adapterami to pewnie kupię. Tak jak napisała afroddytta- ciężko znaleźć adaptery do niego (maxi cosi) i są b.drogie. To trochę zmieniło sytuację chyba, że trafi się jakaś okazja smile
                    • martuska1982 Re: afrodytta 30.01.14, 12:38
                      ale w sensie, że uzywane adaptery? Bo nowe to chyba mżna normalnie w sklepie kupic, wcale nie ciężko.
                      Znaczy jak kiedyś zakręcona na bj lukałam za nimi to widziałam w sklepach internetowych, ze adaptery bez problemu są dostępne.
                      baby joggera używanego z adapterami to raczej nie znajdziesz, bardzo ciezko o taki zestaw, bo ludzie BJ kupują zazwyczaj spacerówkę. mam na myśli mini, bo do innych BJ są chyba inne adaptery.
                      • mmadziulek Re: afrodytta 30.01.14, 12:56
                        Wiesz co, nie widziałam w sklepach internetowych właśnie- są do innych modeli - do citi mini nie. Gdzieś wczoraj w nocy chyba przemknęło mi 200pln- za adaptery to dla mnie trochę za dużo doliczając cenę wózka (tutaj sama nie wiem: jak mam dać za używany w dobrym stanie ok 650pln to wolałabym pewnie ze starszej kolekcji za te 830 nowy).
                        Na ebay są dostępne adaptery ale musiałabym pytać o możliwość wysyłki do Polski.
                        Wcześniej mi się wydawało, że adaptery do popularnych marek wózków nie są problemem.... więc jak na szybko przeanalizowałam, że nowy zapp z adapterami to koszt 500pln a tutaj przynajmniej tysiąc - gdzie mam spacerówkę PPpliko mini, którą lubię a wózek miał pełnić głównie funkcję stelaża pod fotelik to po prostu nie wiem czy nie zakończyć poszukiwań na zappie.
                        Momentami żałuję , że nie kupiłam kilka dni temu uzywanego Phil&Teds smarta - był z gondolą za 550zł z nowymi adapterami pod fotelik ale nie miał blokady przednich kół co wydawało mi się słabe. Podobno te nowe modele takową posiadają.
                        BJ citi mini nowy podoba mi się najbardziej w wersji 4kołowej w kolorze brązu...niestety w Gdańsku nie ma ich nigdzie (nawet w wersji 3k) żebym na żywo mogła obejrzeć i podjąć decyzję. Jestem totalnie zamotana w tym temacie smile i tak jak pisałam pewnie się poddam, kupię małego zappa- ile się da to nim pojeżdzimy...a potem spróbuje odsprzedać na allegro.
                    • afroddytta Re: afrodytta 30.01.14, 12:57
                      Nowe adaptery do BJ kupisz bez problemu, w sklepach internetowych są, na używane moim zdaniem raczej szans nie ma, bo jak ktoś kupuje samą spacerówkę to ich nie ma, a jak ktoś ma zestaw 2w1 to pewnie samych adapterów nie sprzedaje. Nie jestem pewna ale chyba adaptery są takie same do City Mini, Elita.
                      • mmadziulek Re: afrodytta 30.01.14, 13:27
                        znalazłam- faktycznie 209pln + koszt wysyłki smile droga impreza ale jeszcze to przemyślę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka