Dodaj do ulubionych

Teutonia Cosmo czy Hartan VIP XL

03.02.14, 22:51
Witam serdecznie! Chciałabym kupić któryś z tych wózków? Czy któraś z Was orientuje się, który jest lepszy jakościowo?
Obserwuj wątek
    • megimouse Re: Teutonia Cosmo czy Hartan VIP XL 03.04.14, 18:28
      Witam
      nie wiem czy jeszcze się zastanawiasz nad wózkiem, ale może będę mogła jeszcze pomóc.
      Ja mam wózek firmy Hartan - jestem z niego baaaaardzo zadowolona. Wjadę dosłownie wszędzie, jest bardzo zwrotny, ma rewelacyjną amortyzację no i koła piankowo-kauczukowe. Jedzie cichutko, nawet jak najedzie na kamień, dziecko nic nie czuje. Mam koleżanki które maja Quinny, X-Landera, Mutsy. Piankowe koła, niby fajne, ale jak koleżanka zjeżdża z krawężnika stukają, moje nie. Koła pompowane wcale nie sa takie złe jak mówią. Moim zdaniem lepsze od tych piankowych, ale koła w Hartanie przebijają każde. Stelaż lekki, dużo jeżdżę no i wszędzie z dzieckiem. Wkładam i wyciągam wózek i rewelacja!! 1 ruch i złożone. Mówią, że wózki Hartana bywają wadliwe - ściągają na różne strony. Ja mam ok. Owszem, jak nawierzchnia jest pochyła to i wózek jedzie w ta strone pochyłości, gdyż nawet powiew wiatru powoduje, że wózek jedzie - tak lekko się go prowadzi big_grin

Jedyny minus, to akcesoria. Jak chcesz coś dokupić to trzeba czekać 10 tygodni no i ich cena nie jest niska. Gdyby nie to, to myślę, że wózek nie miałby wady.

Każdy patrząc na mój wózek, mówi, że wygląda rewelacyjnie (elegancko), dodatkowo, zwracają uwagę na to że gondolka ma dobra głębokość a ochronka przeciwwiatrowa ma wysoką "stójkę" która chroni przed wiatrem i przed słońcem.

GORĄCO POLECAM HARTANA
      • car.in Re: Teutonia Cosmo czy Hartan VIP XL 03.04.14, 20:30
        Również mam Hartana Vip i polecam. Jestem super zadowolona. Zostawiłam dla kolejnego bejbika jakby był.
    • orzeszek_laskowy Re: Teutonia Cosmo czy Hartan VIP XL 03.04.14, 22:52
      ja tez polecam hartana, mam inny model-racer gt i jestem bardzo zadowolona. Pisalam nie dawno o niektorych zaletach tego wozka, ale jest ich tak dużo, że trudno je wszystkie wymienić. Przede wszystkim lekki, zwrotny, cichy a przy okazji stabilny. Świetną ma amortyzacje, miekkie zawieszenie, przednie kółka skrętne, ale po ustawieniu do jazdy na wprost pokonuja nierówności w terenie i śnieg. Zarówno gondola jak i spacerowka sa duże i wygodne- syn urodził sie w lecie i uwielbial spac w wózku- właściwe przesypial w nim prawie caly dzien-wybudzal sie tylko na karmienie smile. Teraz, majac 9 miesiecy, spedza w spacerowce ok 5-6 h dziennie na codziennych spacerach i większość z tego czasu śpi bo po prostu ten wozek jest wygodny i małemu jest wygodnie. Materiały, z ktorych jest wykonany,tez sa bardzo dobre- nie ma śladu zarysowania na stelażu, odbarwien, przetarc mimo, ze jest bardzo duzo eksploatowany. Inne zalety mozna przeczytac na stronach sklepow z wozkami- potwierdzam wszystko co jest tam napisane. Moze te wozki sa duze, niemodne, nienowoczesne ale za to bardzo funkcjonalne i wygodne dla dziecka- a to chyba najwazniejsze. Kupujac ten wozek- sprzedawca w sklepie powiedzial (może to tylko chwyt marketingowy), ze sa tylko dwie firmy, ktore posiadaja pozytywna opinie dotycząca wozenia niesiedzacych dzieci w spacerowce w pozimej pozycji, inne wozki mimo ze maja taka funkcje sa niezdrowe dla kregoslupa. Tymi firmami jest Hartan i Teutonia. Te dwa wozki sa jednakowo swietnie zrobione, różnia sie podobno szczegółami no i wygladem.
      • jolla14 Re: Teutonia Cosmo czy Hartan VIP XL 04.04.14, 17:38
        Podejrzewam że jakosciowo wiele się nie różnią jeden i drugi Niemiec. .
    • celia.celia84 Re: Teutonia Cosmo czy Hartan VIP XL 26.07.20, 20:41
      Sama również powoli przeglądam różne modele i oferty na wózki dziecięce. W grudniu będzie nam na pewno bardzo potrzebny smile Znajoma podesłałą mi ostatnio namiar na te wózki - Tekst linku. Trochę je pooglądałam, poczytałam o nich i faktycznie wydają się bardzo porządne. Wózki są składane, więc bez problemu będzie je można zabrać ze sobą na wyjazd. Do tego również oprócz samego wózka można zakupić także fotelik do samochodu, który będzie potrzebny już w dniu wyjścia ze szpitala. Wszystko jest tak skonstruowane, żeby dziecko było bezpiecznie, a my mieli komfort z użytkowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka