Pomóżcie b.proszę- widziałam świetne wózki 3w1, leciutkie, bardzo komfortowo składające się, dość porządnie wykonane...no jestem zdecydowana mam tylko problem z wyborem modelu...bardzo proszę co sądzicie.
Dostępne są 2 modele i po dokładnej analizie napiszę czym się różnią
PP POP nowinka z 2014r na stelażu book plus S waży 8kg (stelaż), kółka piankowe z bieżnikiem, blokada przednich kółek za pomocą dźwigni w stelażu, kółka wielkości 18/26 (p/t) no i b.ważne można go złożyć razem z gondolą lub spacerówką
Gondola długości 72cm, waga 4,14kg.
PP BOOK PLUS CLOMPLETO- na stelażu book plus, waga stelaża 7,4kg ! , minimalnie mniejsze piankowe kółka bo 17/25,7 bez wyżłobionego bieżnika, blokada przednich kółek standardowo w kółkach, gondola nieskładana o wadze 5,3kg za to z płynną regulacją zagłówka (w POP UPie są 3 poziomy regulowane na pasku) , gondola mała bo 69cm za to ze stelażem można złożyć spacerówkę.
Teraz napisze na czym mi zależy - przede wszystkim aby wózek był lekki i łatwo się składał bo będę codziennie pakować go do auta i aby dało się na stelaż wpiąć fotelik (tutaj w komplecie jest fotelik z bazą na 5 gwiazdek adac).
Podsumowując kusi mnie ten najnowszy model czyli POP UP, fajnie móc złożyć wózek z gondolą, fajnie blokować kółka bez schylania się

itd ale z drugiej strony stelaż od Book Plus jest lżejszy o 0,6kg a po poprzednim dziecku wiem, że każde pół kilo jest na wagę złota
Nie wiem czy będę mieć siłę i ochotę by wkładać do bagażnika stelaż popa 8kg+ gondola 4kg czyli 12kg... pewnie i tak bym ją wypięła, żeby było mi lżej.
Wizualnie podoba mi się bardziej book plus ( jest bardziej okrągły).
Na korzyść Popa być może przemawia to, że jest nowością i potem jednak łatwiej by go było odsprzedać ? Muszę zamówić niedługo któryś model bo czas oczekiwania ok.miesiąca. Wózkomaniaczki - pomóżcie