Dodaj do ulubionych

Jaki wózek 3 w 1 polecacie?

09.02.14, 11:22
Jaki polecacie wozek ,zeby mozna bylo nosidelko wstawic do stelazu. Ile kosztuja takie wozki? Istnieja ponizej 1500?bo nie znalazlam. Czy nie lepiej kupic uzywany lepszej jakosci? Czy opcja nosidelka jest warta uwagi?Nie musi byc znanej marki
Obserwuj wątek
    • blueaha Re: Jaki wózek 3 w 1 polecacie? 09.02.14, 11:41
      przede wszystkim to nie jest nosidełko, tylko fotelik samochodowy i jako taki ma byc bezpieczny! funkcja przenoszenia, bujania czy montażu na stelażu wózka to rzecz drugorzędna. Czy jest to funkcja przydatna czy niezbędna to zalezy od stylu zycia, jesli ktos codziennie jeździ z dzieckiem autem, np odwożąc starsze do szkoły itd to bardzo, jesli któś nie ma auta wcale albo jexdzi rzadko, można sie obejśc- jesli opcja jest odpada przekładanie spiącego dziecka z fotelika do wózka i odwrotnie. Ja osobiście nie wyobrazam sobie braku tej opcji.
      Bezpieczny fotelik to taki który ma co najmniej 3 gwiazdki w testach zderzeniowych. Najbardziej uniwersalnym, dobrym fotelikiem jest maxi cosi cabrio (albo wersja tansza, maxi cosi city), można go zamontowac na wiele różnych wózków za pomoca adapterów. Z marek, na których można zamontowac taki fotelik to np; Tako, Jedo.x-lander. Inną opcja jest kupienie uzywanego wózka lepszej marki- np Quinny speedi albo emaljugi- zalezy jeszcze jakie masz oczekiwania, czy wózek będzie wnoszny , czesto składany, dziecko letnie czy zimowe itd i gdzie bedzie wózek uzywany, czy na miejskich chodnikach czy do spacerów po lesie.. Ja osobiscie jestem za drugą opcja. Wolę miec uzywany swietny wózek niz nowy, ale byle jaki, z którym sie umęczę i który mnie bedzie denerwować.
      • blueaha Re: Jaki wózek 3 w 1 polecacie? 09.02.14, 11:46
        tutaj jest wózek całkiem dobrej jakości,nowy, za nie duże pieniadze, do niego dokupujesz foteli maxi cosi i masz fajny zestaw.
    • asiczek66 Re: Jaki wózek 3 w 1 polecacie? 09.02.14, 11:44
      Podobno lepiej kupic 2 w 1 ,a dokupic uzywany ,porzadny fotelik. Tylko skad mam wiedziec ,ktory wozek ma taka opcje i jakie do tego nosidelko. Jak kupic jakikolwiek wozek bez waszej wozkowej wiedzy,mam wrazenie, ze kupujac bez waszej porady nie kupie rozsadnego wozka (dla siostry). Czym sie kierowac?
      • asiczek66 Re: Jaki wózek 3 w 1 polecacie? 09.02.14, 11:57
        To wozek dla siostry, pierwsze dziecko ,urodzi sie pod koniec lipca. Tam gdzie mieszka to i sa chodniki i lasy tez.Wlasnie o takie rady mi chodzilo, dziekuje ,rowniez za link.To do fotelika jeszcze adapter potrzebny. Jeszcze mnie zastanawia, np do innego uzywanego wozka ,jak nie bedzie informacji o mozliwosci dokupienia i zamontowania adapteru i fotelika to skad wiedziec ze czy akurat ten wozek ma taka opcje?
        • blueaha Re: Jaki wózek 3 w 1 polecacie? 09.02.14, 12:04
          o to najlepiej zapytac sprzedajacego, bo czasami adapter jest w zestawie a czasami trzeba go oddzielnie dokupić. Jesli znajdziesz interesujacy cie wózek uzywany zawsze mozesz wejsc na strone producenta danego wózka i tam sprawdzic czy jest ta opcja.
          Ja mam córke z konca lipca wink Czyli wychodzi na to,że gondola przydałaby sie duza bo dziecko pół roku bedzie miało w okresie zimowym, do tego kombinezon kocyk itd, z tego co pamiętam ten delti ma duża gondolę, takze jedo fyn ma duża gondolkę. No a a gondolki marki Quinny sa małe . jeśli chodzi o teren mieszany to jednak duze tylne koła były by lepsze ,
          Istnieje jeszcze opcja taka, ze kupujesz, używany wózek głęboki np bartatina za 300zł, a potem po pół roku sprzedajesz i kupujesz fajna spacerówkę. np uzywne quinny speedy za 300 zł. oba wózki mają opcję montażu fotelika maxi cosi
        • koala0405 Re: Jaki wózek 3 w 1 polecacie? 09.02.14, 22:15
          Ja niedługo tzn za trzy-cztery miesiące będę sprzedawała Maxi cosi pebble w bardzo dobrym stanie. Mój synek już niedługo z niego wyrośnie. Mam wszystkie możliwe gadżety do niego i adapter do montowania na stelażu Mountain Buggy Swift lub Mini.
      • blueaha Re: Jaki wózek 3 w 1 polecacie? 09.02.14, 11:57
        z kupnem używanego fotelika nie jest łatwo, tzn kupujac , trzeba miec pewnosc ,że fotelik nie brał udziału w zadnym wypadku ani stłuczce, a niestety słowa sprzedajacego to troche za malo. Wyjsciem z sytuacji byłby zakup fotelika od osoby znanej, zaufanej, jest to dosc popularny fotelik. Z drugiej strony w opcji która podałam powyżej zakup tego nowego delti to 900 zl, nowy maxi cosi cabrio fik kosztuje 460, to w sumie 1360 zl czyli zmieścisz sie w budzecie z zaapasem. Za 1000 zł można tez znaleźć fajn wózek używany, cieżko mi w tej chwili napisac jaki bo nie wiem na czym wam najbardziej zalezy- tzn, na lekkości wozka, czy na amortyzacji, czy na łatwości skąłdania, wielkiej gondoli, wysokiej raczce, przekładanym siedzisku itd, nie wiem co jest priorytetem, bo kazdy wozek ma swoje wady
        • asiczek66 Re: Jaki wózek 3 w 1 polecacie? 09.02.14, 12:18
          Najwazniejsze skretne kola najczesciej spotykane i w miare lekki reszta to bardziej obojetne. Chyba kola tez sa wazne.
    • blueaha Re: Jaki wózek 3 w 1 polecacie? 09.02.14, 12:15
      generalnie jeszcze napisze tak, sa lepsze wózki niż ten delti, no ale nie w tej cenie nowe. jesli przyjmiemy, ze używany ma byc do 1000 zł (500zł zostanie na nowy fotelik) to juz mozna kupić coś fajnego np emme złasnie do wyboru do koloru z lżejszych i o ciekawszym disaignie mozna upolowac bugaboo frog ponizej 100 zl spokojnie a tam gondola duża, zreszta to moj ulubiony wozekwink
      • asiczek66 Re: Jaki wózek 3 w 1 polecacie? 09.02.14, 12:27
        Dzieki za rozjasnienie sprawy.Pozostaje mi przejrzenie alllegro poki co.
    • thea19 Re: Jaki wózek 3 w 1 polecacie? 09.02.14, 19:27
      quinny speedi kupisz sporo ponizej 1,5tys, byla nawet promocja za 999zl. ma w zestawie adaptery do maxi cosi cabrio/city.jak ktos duzo jezdzi autem to opcja sie przydaje, ja korzystalam czesto.
      wozek mozna kupic uzywany, w zasadzie obojetnie jaki bo parametry wplywaja w zasadzie tylko na komfort uzytkowania. fotelik natomiast powinien byc nowy, one maja max 5 lat przydatnosci od daty produkcji (podana na skorupie). uzywany kupuje sie tylko od dobrych znajomych, rodziny, nigdy z ogloszenia.
      • martuska1982 a propos fotelików 09.02.14, 20:25
        Pytanie do osób, które mają zdanie jak Thea. Macie zdanie, że jak używany to od znajomych, nigdy z ogłoszenia.
        Co robicie ze swoimi fotelikami jak wam dzieci wyrastają?
        Sprzedajecie znajomym? A co jak znajomych żadnych nie ma? Wyrzucacie na śmietnik?
        Czy jednak wystawiacie te ogłoszenie, z których same byście fotelika nie kupiły?
        • liveveb Re: a propos fotelików 09.02.14, 20:43
          Ja z tych, co foteliki kupuja nowe... Fotelik 0-13 oddalam kolezance- bo wlasnie za chwile konczy mu sie przydatnosc do uzycia- u nas akurat 6 lat od daty produkcji. W miedzyczasie pozyczalam go dwom kuzynkom- takze w sumie zanim pojdzie na smietnik to przerobi 5 dzieci.
          Chociaz z drugiej strony tak sobie mysle, ze moze oddam komus ten fotelik- bo moze lepiej w 5 gwiazdkowym po gwarancji niz w nowym no name bez testow? Sama nie wiem.
        • thea19 Re: a propos fotelików 09.02.14, 21:32
          ja zadnego nie sprzedalam. cabrio po stluczce - zostawilam sobie tapicerke a reszte wyrzucilam w kawalkach- nie mial sladu uszkodzen ale sumienia nie mam sprzedawac, besafe po wypadku byl uszkodzony konkretnie, tez zostawilam tapicerke, pocielam pasy, polamalam ile sie dalo i na smietnik. zapasowy priori oddalam bratowej.
          jesli z izi plusem nic sie nie stanie, to wystawie na all. ja nie kupuje uzywanych ale inni tak. tak samo jak z butami.
          • kar-ula Re: a propos fotelików 09.02.14, 22:51
            Ja też wystawię naszego Cybexa, jak mała wyrośnie. Grunt to uczciwie napisać. Nasz fotelik jest w idealnym stanie, nigdy nie brał udziału w żadnym incydencie. jeśli cokolwiek się stanie do tej pory to albo nie wystawię, albo opiszę skrupulatnie mankament (oczywiście, nie chodzi mi o wypadek tylko np. o plamy, ryski na rączce). Dokładnie mam takie samo zdanie o butach: robię szczegółowe zdjecia, piszę wszystko zgodnie z prawdą. jeśli ktoś chce, to niech bierze.

Thea, przy okazji, warto inwestować w tego Plusa? On jest faktycznie większy od Kida X3? Na dłuzejs starczy jeśli chodzi o wzrost?
            • thea19 Re: a propos fotelików 09.02.14, 23:10
              ja nie mialam kida, mialam izi combi x3 ale ponoc skorupa ta sama. plus ma glebsze siedzisko a oparcie i zaglowek chyba tak samo jak combi. moj dziec ma 102cm i zaglowka w zapasie jakies 4-5cm. na ile starczy to nie wiem, zalezy jak beda rosly nogi a jak tulow. plus montuje sie bardzo latwo i ma noge zintegrowana a nie osobno jak combi, dodatkowo na znacznik montazowy. pozycja do spania tradycyjnie jest zwykla siedzaca. zaplacilam 1610zl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka