Dodaj do ulubionych

Zapp Xtra - potrzebna rada

26.02.14, 11:42
Potrzebuję porady, sama nie mogę się zdecydować co robić. Potrzebny mi stelaż po fotelik MC Cabrio. Cały czas się waham czy kupić nowy czy może używany? Boję się "wtopić", jakoś nikt z forum nie sprzedaje, na all mało ofert i raczej daleko, nie mogłabym zobaczyć przed zakupem. Zastanawiam się czy wykorzystam go poza funkcją stelaża pod fotelik? Obecnie mam na stanie 3 wózki, Bbo Cameleon( ale jako stelaż mnie denerwuje z tym składaniem i się rysuje, co mnie bardzo stresuje), Mac XLR i Volo. Czy mając Cama, wykorzystam Zapp jako spacerówkę? Myślałam jeszcze o tym, żeby z Zappem na spacery wychodziła niania, bo Cama zdążyłam pokochać wielką miłością nie chce się stresować, ani jejsmile. NIezbyt szanuje ta moja niania wózki. I tu mi zdrowy rozsądek podpowiada, że przecież niania może maluszka wozić XLR'em. I co tu robić? Jeszcze mnie ten Xtra2 tak kusi, ale to już chyba za drogo. Mój mąż już krzywo patrzy na te moje fanaberie. Poradźcie, czy jest sens kupować nówkę czy używany? Nówka to w sumie jakieś 200 zeta drożej niż używka, za 650 na all można kupić i jest wszytko w zestawie. No, a jakbym upolowała używany, to bym troszkę dolożyła i bym mogła sobie sprezentować do Cama nowy zestaw wkładek, te kremowe mi się marząsmile. Chyba do reszty zwariowałamsmile Co mam robić, dwa tygodnie już chodzę i myślę?
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Zapp Xtra - potrzebna rada 26.02.14, 13:02
      Jesli masz cama, to bez chwili myslenia, dokupilabym do niego adaptery i uzywala tylko tego staleza pod fotelik.

Sama mialam tez cama i zappa. W zappie takiego maluszka rzuca. Wozek lomocze. Okropnie sie jechalo! BArdzo go nie lubilam jako stelaz pod fotelik. Skladanie tez upierdliwe.

Za to na stelazu Cama super z fotelikiem. I jeszcze masz duzy koszyk na zakupy.

Nie zaluj i nie boj sie rysek! Az tak szybko sie nie robia, a jak zrobia, to az tak ich nie widac! Ja uwaznie skladam i do auta wkladam i wcale sie te wozki tam tak nie rysuja (przynajmniej u mnie).

Dla niani od biedy XLR, choc ja sama mam i go nie lubie (zamierzam sprzedac). Kobyla straszna. Gdzie tu plusy parasolki?????

Zapp Xtra jest fajny (ale bardziej xtra2 skladany w jednej czesci), jesli potrzebujesz czegos malutkiego z obracanym fajnym siedzonkiem.

W kazdym razie majac cama nie kupowalabym zappa jako stelaz. Nie ma porownania komfort jazdy z camem dla malenstwa. I niani tez bym z zappem z takim malenstwem nie puszczala na spacer (wnioskuje, ze ma to byc noworodek).
      • afroddytta Re: Zapp Xtra - potrzebna rada 26.02.14, 13:51
        Też mam cama i zappa extra (między innymi wink)i u mnie się ten zestaw dobrze sprawdza, zappa mam na stałe w samochodzie (ale go nie składam, jeżdzi rozłożony, składanie też mnie denerwuje) i na krótkie zatrzymania czy załatwienie czegoś jest ok, ale jak mam gdzieś dłużej przejść i to po chodniku to wrzucam cama, bo zapp strasznie terkocze. Ogólnie planuję zappa się pozbyć bo jako spacerówki to nie będę korzystać, bo jest mało wygodny w sensie prowadzenia, bo siedzisko ma fajne. Obecnie (mała ma 6 mies.) korzystałam kilka razy z siedziska zappa, bo na camie mam jeszcze gondolkę zamontowaną, a np. na balu przebierańców ze starszakami nie chciałam trzemać jej w foteliku. Poza tym to moja pierwsza spacerówka z odwracanym siedziskiem i tak na początku jest to fajne, na póżniej jako samochodowy wózek mam City Mini. Ja cama też woże w samochodzie rozłożonego, składanie go też jakieś niewygodne, albo nie mam wprawy, bo na filmie paniom idzie to idealnie wink
        • liveveb Re: Zapp Xtra - potrzebna rada 26.02.14, 14:26
          Jako wielbicielka bbo napisze tak - ryski sa do usuniecia. Pasta polerska lekkoscierna i stelaz prawie jak nowka- bo te rysy od skladania to do "golej" ramy mi sie zrobily sad ale chyba jak wiekszosci
    • szamiran81 Re: Zapp Xtra - potrzebna rada 26.02.14, 20:44
      Bardzo Wam dziękuje za pomoc. W takim razie odpuszcze sobie, bo sie juz napalilam, niania będzie jeździła XLR, z reszta to i tak dopiero za kilka miesięcy. A ja tego kolosa lubię, chyba właśnie za to, ze jest w nim tyle miejsca i mi sie super jeździło.
      Tylko mnie te składanie Bbo denerwuje, Panie z filmików nie musza go podnieść i wsadzić do bagażnika. Nie mam wprawy i nie wiem jak go złapać, żeby mi sie nie rozkładał i z kosza wszystko nie wyleciało. Dlatego o tym Zappie myślałam. No i do przychodni, bo sie boję Bbo zostawić co by sie komuś nie przydał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka