Dodaj do ulubionych

Pliko Mini jeszcze raz

10.03.14, 22:39
Mam go już kilka dni. Wózek bardzo mi się podoba.I mojej córci również-po rozpakowaniu kazała się wozić po mieszkaniu. Jesteśmy po kilku spacerach i Laura siedzi sobie w nim wygodnie i nawet nie woła żeby ją wysadzić. I tak-naczytałam się tu o stukaniu,pukaniu i innych dźwiękach wydawanych przez ten wózek i bardzo się tego bałam. Ale według mnie tragedii nie ma (jeśli chodzi o stukanie).Owszem stuka, na nierównych chodnikach albo na czymś w rodzaju kostki brukowej( główną ulicę w Kielcach-deptak mamy wyłożoną taka dużą kostką i tam rzeczywiście stuka ).Ale czy to stukanie rożni się aż tak drastycznie od stukania w innych parasolkach-chyba nie. Ale pojawił się inny problem - moje mini piszczy,skrzypi, a konkretnie piszczą mu koła z tyłu. To skrzypienie ujawniło się na naszym drugim spacerze. Czy jest coś z nim nie tak czy po prostu mini tak ma?Powiedzcie,proszę. Bo jak to stukanie jestem w stanie przełknąć , tak tego pisku kół za cholerę nie zniosę. Słychać go na odległość. Ludzie się na mnie patrzą jak jadę (ale ma wózek-pewnie takie myśli im chodzą po głowach),aż mi wstyd. Jak jechałam tylko na przednich albo tylnich kołach -była cisza.Ale dzisiaj podniosłam przód do góry,bo już nie wytrzymałam tego dźwięku a tu koła dalej piszczą. Teraz sobie myślę czy się tam nie dostał jakiś piasek,ale ja nie jeżdżę po takich terenach. No fakt, na chodniku też jest pełno piachu.
Ja mam nadzieję,że da się zlikwidować to piszczenie,bo naprawdę wózek bardzo mi podszedł. Wysokość rączek ok.,składanie super (nienawidzę składać parasolek w sposób w jaki składa się większość z nich),fajnie się prowadzi, w podbijaniu też nie ma tragedii.
Czy Wasze też skrzypią? Czy mnie się trafił taki egzemplarz? Dziewczyny naprawdę nie chce mi się wierzyć,że wózek aż tak może skrzypieć.
A to zdjęcia mojego mini,które już kiedyś oglądałyście )))))))))))
Wkładka trochę nie pasuję,ale na razie taką mam.
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/qf/rc/ju2p/EZA5PriAg51PNyN5EB.jpg[/img]
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/qf/rc/ju2p/yLA5TbeMHgMF1BdE1B.jpg[/img]
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/qf/rc/ju2p/PO6hWT8D72WM5tnobB.jpg[/img]
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/qf/rc/ju2p/RZlJn6hdjGDDaRnWtB.jpg[/img]
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Pliko Mini jeszcze raz 10.03.14, 22:59
      Sliczny wozek! I mnie ta wkladka (sama w sobie, ale i wlasnie w tym wozku!) wyjatkowo sie podoba!

Piszczeniem sie wogole nie martw! Kup sobie jakis dobry spray (najlepiej cos nie tlustego - zdajsie teflon teraz dziewczyny polecaja - ja uzywam sprayu silikonowego i jeszcze takiego innego specjalnego ze sklepu wozkowego) i popsikaj w te oski kol.

Mnie co jakis czas maclareny piszcza. Regularnie je smaruje. To dosc popularna sprawa. Tylko nie psiknij tam np. WD40, bo ci sie bedzie tam brud strasznie przyklejal.

Najlepiej wziasc taki spray na spacer i co jakis czas troche psiknac, pojechac troche, psiknac... Zeby sie to wszedzie dostalo i rozprowadzilo.
      • djanuska Re: Pliko Mini jeszcze raz 10.03.14, 23:08
        Dzięki pinik. Spróbuję.Mam nadzieję,że pomoże, bo naprawdę ten dźwięk jest nie do zniesienia,a nie chcę się z tym wózkiem rozstawać, przynajmniej dopóki mi się nie znudzi. Dam znać czy pomogło.
        • nayeli_78 Re: Pliko Mini jeszcze raz 25.04.14, 17:02
          Ja też uważam, że ta wkładka wygląda bardzo fajnie na kolorze fleur - taka wiosenna i soczysta smile
          "Mój" Pliko jeszcze nie piszczy wink dopiero rozważam zakup i czytam o nim. Potrzebuje coś lekkiego i wygodnego do podróży, samolotu, dużego parku pod domem - czyli na krótkie dystanse, jeśli nie będzie chciał siedzieć w chuście lub manduce. Pzdr.

Czy to skrzypienie po naoliwieniu sprayem ustało?

• djanuska Re: Pliko Mini jeszcze raz 25.04.14, 22:09
            Mąż psiknął jakimś swoim specyfikiem i pomogło. Nie piszczy nic. Ale własnie rozmyślam sprzedaż mojego mini i zakup czegoś innego... eh po co ja czytam to forum )))))
            • eve_81 Re: Pliko Mini jeszcze raz 29.05.14, 20:57
              Mam swoje od dziś i pierwsze wrażenie jest bardzo dobre. Podoba mi się to głębokie siedzisko. Podbija mi się i manerwuje dobrze. Na spacerze jeszcze nie byłam, bo synek się przeziębił. Może jutro smile
              • jelsaa Re: Pliko Mini jeszcze raz 29.05.14, 21:21
                W mini mozna zdjąć kółka do mycia, ja po myciu i pożądnym wysuszeniu napsikałam sylikon sprey jednoczesnie kręcąc kółkiem aby wszędzie doleciał i nic nie piszczy. Koszt sylikonu 10-15 zl do kupienia w rowerowym , albo w markecie na dziale motoryzacyjnym smile
              • gosia_mrufka Re: Pliko Mini jeszcze raz 29.05.14, 21:25
                Ja jeżdżę moim Pliko Mini ponad tydzień i tak bardzo mi się spodobał, że byłam w stanie rozstać się z Volo Candy. smile
                Pierwszy spacer był dość głośny, koła wydawały metaliczne dźwięki, tzn. podkladki w środku. Mąż nasmarował i teraz jedzie ciuchuteńko, nawet same koła (oponki) nie stukają i nie terkoczą. Składanie i rozkladanie super szybkie i wygodne, waga piórkowa, podbija się nie najgorzej. Fajny pojazd do auta, ale też na dłuższy spacer się nadaje, bo oparcie się rozkłada prawie na płasko, siedzisko obszerne i amortyzacja wyczuwalna.
                Ja mam tego w paski- to chyba neon jest.
                • koala0405 Re: Pliko Mini jeszcze raz 29.05.14, 21:44
                  a mnie w pliko mini wnerwia to, że gdy dzieciak zaśnie i rozłożymy oparcie to trzeba poluzować pasy
                  Ale bardzo go lubię...podobnie easywalkera buggy mini /dzisiaj zaliczyłam krótki spacer w deszczu i folia super wygodna jest. Muszę nauczyć się z nim spacerować bo zdarza mi się wchodzić na kółka.
              • gosia_mrufka Re: Pliko Mini jeszcze raz 29.05.14, 21:28
                Eve, a jak Ty zamierzasz ns spacer z dwoma wózkami iść? Hmm?
                • eve_81 Re: Pliko Mini jeszcze raz 29.05.14, 23:52
                  Gosia - dzień długi, będe musiała sobie jakoś poradzić tongue_out

Wydaje mi się że w pliko nie mam szans wejść w kółka, tak jak w macu tongue_out
            • dziunka851 Re: Pliko Mini jeszcze raz 16.01.15, 16:36
              djanuska sprzedałaś tego Mini?bo kolor mnie zachwyca smile
              • magnolia.83 Re: Pliko Mini jeszcze raz 16.01.15, 17:39
                Piękny kolorek a z tą wkładką cukiereczek!
              • martuska1982 Re: Pliko Mini jeszcze raz 16.01.15, 17:59
                Z tego co kojarzę to juz dawno poszedł w swiat. wink
                Chyba nawet Gniesia go kupiła, ale komu potem sprzedała to już nie wiem.
                • dziunka851 Re: Pliko Mini jeszcze raz 16.01.15, 18:27
                  Dzięki martuska1982 Ty jak zwykle porządnie poinformowana smile Ten kolor najbardziej by mi odpowiadał, używek nie ma a nówki nie opłaca mi się kupować dla 4-latki wink I tak będzie stał schowany na wszelki wielki ale na wyjazdach jeszcze nam się wóz przydaje a Ruby mi się opatrzył i jeszcze mam nadzieję pliko na sam koniec wypróbować smile Gdyby ktoś go miał i chciał odstąpić to bardzo proszę napisać smile
                  • djanuska Re: Pliko Mini jeszcze raz 16.01.15, 19:23
                    To ja go kupiłam od Gniesi. Sprzedałam juz dawno,ale nie forumce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka