Dodaj do ulubionych

Concord fusion

13.03.14, 20:21
Dziewczyny, poradźcie, na co zwrócić uwagę przy oglądaniu używek smile?
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Concord fusion 13.03.14, 20:32
      Czy koła nie zjechane, czy z tyłu siedziska materiał nie jest podziurawiony, czy budka nie jest pozaciagana/wypłowiała.
      Jeśli będziesz oglądała na żywo to jeszcze zdejmij i załóż tylne koła, bo te przyciski do ich zdejmowania lubią wypadać (cz ęsto widze zdjecia w aukcjach, gdzie nie ma tego przycisku) i koła przez to lubią się psuć w takim sensie, że po założeniu może nie kliknąć blokada, czyli jest ryzyko, ze koło spadnie.
      No i przednie koła, jednak w używanych najczęściej przynajmniej jednego pokrętła do blokady skrętu będzie brakowało. To chyba najłatwiej psująca się część fusiona.
      • mad_milk Re: Concord fusion 13.03.14, 22:03
        A po czym poznać nowsze modele? Czarne budki w jakich były latach?
        • martuska1982 Re: Concord fusion 13.03.14, 22:07
          od 2009?Strzelam. Jak na budce tej czarnej już, nowszej, jest dodatkowo nadrukowane logo to jeszcze nowszy wózek, bo te z nowszą budką, ale starsze miały budkę tylko czarną, bez nadruków.
          • mad_milk Re: Concord fusion 14.03.14, 00:01
            A teraz sa juz w kolorze wózka czy ja cos pomyliłam. Jutro chyba pojadę obejrzeć takiego jednego obok mnie.
            • zoja1977 Re: Concord fusion 03.04.14, 07:44
              szukam używanego w b.dobrym stanie i mam pytanie może jednak ktoś wie jak to jest z tymi budkami, od którego roku są te większe ? teraz w tych najnowszych są chyba w kolorze tapicerki, od którego roku - 2012 ? ktoś może wie ? i czy jeszcze czymś różni się model 2013 od np.2011 ? czy któreś kolory mają tendencje do większego blaknięcia ?
              • mad_milk Re: Concord fusion 03.04.14, 10:20
                A w tym najnowszym nie ma okienka w budce?
                • martuska1982 Re: Concord fusion 03.04.14, 13:55
                  Najpierw były budki z takiego samego materiału z jakiego jest tapicerka, z dużym okienkiem pod siatką w budce, budka się nie naciągała do pałąka. Potem i to nie wiem czy od 2009 czy 2010, ale na pewno nie później, zrobili budki z takiego specjalnego materiału na jakimś patencie (nie pamiętam jak to się nazywa). Te nowsze budki były czarne bez okienka, naciągały się do pałąka. Następnie najnowsze sa z takiego samego materiału jak te naciągana, ale już robią je nie czarne tylko pod kolor wózka, nadal nie mają okienka. Od kiedy te najnowsze to też nie wiem na pewno, ale ktoś strzelał 2013 i mnie się wydaje, ze to własnie ten rocznik.
                  • zoja1977 Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 05.04.14, 15:21
                    zdecydowałam się na zakup tego wózka, od kilku dni przeglądam allegro/tablicę i mam pytanie do znających temat: czy to przypadek, że od kilku dni się nie pojawiają żadne nowe oferty używanych wózków na allegro/tablica czy reguła, że concord fusion są tak mało popularne i na znalezienie używanego w bardzo dobrym stanie potrzeba duuuuużo czasu ? wiem, że od poniedz na limango będą nowe - może ktoś pamięta po ile ostatnio bywały ? czy opłaca się zakup nowego ? chyba po roku używania bardzo straci na wartości ?
                    • martuska1982 Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 05.04.14, 15:31
                      Jest kilka używanych na tablicy czy allego, ale nowych jakoś nie widać. Nowych w sensie nowych aukcji/ogłoszeń. Zazwyczaj tak jest, że jak się już na jakiś wózek zdecydujemy to nagle ciezko znaleźc co sensownego w używanych.
                      • zoja1977 Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 05.04.14, 15:39
                        no chyba złośliwość rzeczy martwych smile niby kilka jest (4 szt.) ale błękitny odpada zresztą to chyba staruszek z tą folią, inne z gondolami a ja jednak szukam samej spacerówki. Ten z tablicy (2011 r.)
                        tablica.pl/oferta/wozek-concord-fusion-plus-gondola-scout-CID88-ID5kMWw.html#38fcd0d1cb
                        za samą spacerówkę dziewczyna chce 1000 zł a wg. mnie to dużo.
                        • magda79pn Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 05.04.14, 16:05
                          na limango były za 1180 ostatnio
                          nie warto nowego, bo się dużo traci, tzn dużo traci od kwoty 1600 jak są normalnie wink

ja czekam na nomady, choć nie sądzę aby były tańsze niż 900zl
                          • zoja1977 Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 05.04.14, 16:18
                            To chyba faktycznie oplaca sie zaczekac na limango.
                            • martuska1982 Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 05.04.14, 16:32
                              a na tego za 350 z wkładką i nakładką na pałąk, do negocjacji, nikt się nie skusi?
                              • magda79pn Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 05.04.14, 16:47
                                dla mnie on ma wypłowiałą budkę
                                • zoja1977 Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 05.04.14, 17:06
                                  A u mnie niebieskosci odpadają. Poza tym ja jednak nowszego egzemplarza szukam.
                                  • pomilak1 Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 05.04.14, 18:16
                                    Jeśli chcesz coś nowszego, to czekałabym na limango.
                                    Tak jak Magda pisze, one były po ok 1200zł, więc tym bardziej nie opłaca się za tysiaka używki kupować.
                                    • magda79pn Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 05.04.14, 18:29
                                      sorry, pomyliłam ogłoszenia, jeden czarny miał wypłowiałą budkę

a ten niebieski ma krzywe tylne koła smile
                                      • zoja1977 Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 05.04.14, 18:36
                                        to jeszcze się podpytam o te wózki na limango ? gdzieś czytałam, że sprzedawane tam wózki są jakby II gatunku, czy to prawda ? kupił ktoś na limango wózek i jest zadowolony ?
                                        • zoja1977 Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 07.04.14, 07:59
                                          no i dlaczego takie drogie są te concordy ? 1500 zł a tak liczyłam na 1180 jak było kiedyś smile bardzo podobają mi się te na czarnym stelażu ale chyba się nie opłaca, nie lubię kupować nowych drogich wózków bo dużo się na nich traci. Potrzebuję tego wózka na mniej więcej ok.rok. Jak myślicie ile straci taki roczny fusion na wartości - 30% ? ale 1500 zł to prawie zwykła cena rynkowa.
                                          • magda79pn Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 07.04.14, 08:09
                                            1500 to żadna łacha, w innym sklepie też byśmy wynegocjowały taką cenę uncertain
                                            ja już nie chcę wózka droższego niż 500zł, bo mam dosyć strat w ostatnim czasie...
                                            • zoja1977 Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 07.04.14, 08:14
                                              skąd to limango bierze te ceny ? i jeszcze trzeba czekać na wózek ok.miesiąca. Dziewczyny, dajcie znać jak ktoś ma na sprzedaż fusiona używanego w b.dobrym stanie albo może ktoś widział gdzieś w stacjonarnym do 1300 ? tak się nakręciłam na tego fusiona, że aż spać nie mogę smile))
                                      • srebrno-listka Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 07.04.14, 18:25
                                        To ten co ma krzywe koła? allegro.pl/wozek-spacerowy-concord-fusion-xenon-i4103331634.html - z którego może byc roku?
                                        • martuska1982 Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 07.04.14, 19:52
                                          o krzywych kołach to chyba Magda pisała odnosnie niebieskiego nowszego fusiona za 350zł do negocjacji z tablica.pl
                                          W każdym razie ja tamtego miałam na myśli, a Magda tamto ogłoszenie skomentowała, że ma krzywe koła.
                                          • martuska1982 Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 07.04.14, 19:57
                                            ale juz go nie widzę, ogłoszenie zniknęło.
                                          • srebrno-listka Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 07.04.14, 20:27
                                            tez własnie nie widziałam innego, za 350, choć kilka niebieskich się plącze w ogłoszeniach. A jak sądzicie, znawczynie smile - warto sie tym zainteresować?
                                            • martuska1982 Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 07.04.14, 20:51
                                              ten z twojego linku to co w najlepszym razie 2009, moim zdaniem nawet starszy a cena wygórowana. Nawet jeśli jest w stanie idealnym to więcej jak 400 bym nie dała i to tylko w razie gdybym sie mocno najarała.
                                              • zoja1977 Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 07.04.14, 21:08
                                                a ile warto dać za fusiona z 2011 r. podobno w bardzo dobrym stanie ?
                                              • srebrno-listka Re: Concord fusion - gdzie te używane wózki ? 08.04.14, 11:32
                                                Dziękismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka