koala0405 21.03.14, 10:37 Dotarł w końcu. Fajnie wygląda, leciuteńki, zapakowany w torbę. Czekam aż obudzi się synek to potestujemy w domu. Na razie widzę jeden minus - za wysoko rączka a nie ma regulacji. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_kas Re: Mam Mountain Buggy NANO 21.03.14, 10:49 koala0405 napisała: > Dotarł w końcu. > Fajnie wygląda, leciuteńki, zapakowany w torbę. > Czekam aż obudzi się synek to potestujemy w domu. > Na razie widzę jeden minus - za wysoko rączka a nie ma regulacji. za wysoko?? ona chyba na 90cm miała być? jak jest w rzeczywistości? pomierzysz dokładnie siedzisko? Odpowiedz Link
koala0405 Re: Mam Mountain Buggy NANO 21.03.14, 10:54 rączka od podłogi ok 100 cm wysokość siedziska tylko 44 cm reszte podam później Odpowiedz Link
magda79pn Re: Mam Mountain Buggy NANO 21.03.14, 11:31 kolejny beznadziejny i bezmyślnie stworzony wózek, jak yoyo =================== koala0405 napisała: > rączka od podłogi ok 100 cm > wysokość siedziska tylko 44 cm > reszte podam później Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Mam Mountain Buggy NANO 21.03.14, 15:24 Te niskie oparcie to jakaś kpina Na cholerę mi lekki wózek jak mi dziecko głowy nie zmieści Kurde liczyłam na coś fajnego na koniec, a tu d** ani yoyo ani nano koala0405 napisała: > rączka od podłogi ok 100 cm > wysokość siedziska tylko 44 cm > reszte podam później Odpowiedz Link
hanna79 Re: Mam Mountain Buggy NANO 21.03.14, 10:59 ja też czekam na fotki a rączka 100cm dla mnie i tak za mało... jakby nie mogli robić regulacji, no!! Odpowiedz Link
calineczka793 Re: Mam Mountain Buggy NANO 21.03.14, 11:38 Czekałam na Twój post z niecierpliwością Jak Ci się uda wrzuć fotki. Odpowiedz Link
gabilu Re: Mam Mountain Buggy NANO 21.03.14, 11:58 Z powodu rączki (za wysokiej jak dla mnie) wykreślam go z listy marzeń. Ale fotki chętnie obejrze Odpowiedz Link
eve_81 Re: Mam Mountain Buggy NANO 21.03.14, 12:55 Nie lubie niskich oparć, dlatego mnie do niego nie ciagneło. Rączka dla mnie na dobrej wysokości. Odpowiedz Link
koala0405 Re: Mam Mountain Buggy NANO 21.03.14, 13:28 Wiecie co? Chyba go oddam. Czekam jeszcze na starszaka bo waży 14,5 kg więc jestem ciekawa jak się podbija. To oparcie nieproporcjonalne do reszty. Do budy bardzo dużo miejsca więc mogłoby być wyższe to oparcie. Nawet gdyby "od biedy" starsze miało wygodnie i głowa trochę wystawała ponad oparcie to i tak doopa bo jak rozłoży się oparcie do leżenia to jest tam kawałek materiału przyszyty i nie ma mocnych żeby dzieciak miał wygodnie. No chyba, że ten wózek tylko do siedzenia dla starszych. Po bokach na stelażu, na wysokości łączenia budy są takie wystające elementy które przykrywa bok oparcia, taki cienki materiał. Mój młody akurat główką opiera się o te boczki i boję się, że jak pojedziemy na spacer to nieźle sobie główkę poobija. . Na wadze łazienkowej wychodzi mi 6,2 kg . Odpowiedz Link
rzodkiewka7 Re: Fotki 21.03.14, 22:12 O matko to naprawdę króciutkie oparcie, nawet po rozłożeniu nie ma opcji że wyższe dziecko się zmieści... szkoda... myślałam że to będzie nasz wózek na lato Odpowiedz Link
mayer.alex Re: Fotki 22.03.14, 14:04 Do mnie też już przyszedł. Mam z czerwoną budką. Chyba dziewczyny mylicie pojęcia. To nie jest wózek typu 4 wielkie koła, stelaż i możliwość opcji z przekładaniem siedzenia itp. Dziewczyny to jest parasolka. To jest wózek szybki i mały. Nie możecie od niego wymagać nie wiadomo czego. jak chcecie miliona opcji to kupcie duży 3 funkcyjny wózek. Ja go kupiłam dla 2 latka i nie spodziewałam się po nim cudów. ma mi służyć na co dzień, na spacery i na wakacje latem. I on to robi Jest dobry na co dzień. Oglądałam różne parasolki i wszystkie są takie no lekko mówiąc mało stabilne, taki widać ich urok. Podsumowując: Na plus: lekki i mały, pokrowiec w komplecie. co dla mnie ważne to to, że jest do 20 kg. na minus: spacerówka raczej na lato, nie wiem nie miałam nigdy spacerówki typu parasolka ale widze, że ten rodzaj wózka to raczej na cieplejszą pogodę. Odpowiedz Link
koala0405 Re: Fotki 22.03.14, 14:24 to jak ma mi służyć na spacery i na wakacje latem jak mój starszy synek ważący 14,5 kg się nie mieści? Nie wydam 1000zł na wózek podwieźdupkę. Siedzisko jest niskie, buda wysoko - to jak mam osłonić od słońca 8 miesięczniaka? Kupić mu okulary przeciwsłoneczne? Czy dodatkowy daszek? Każda ingerencja w konstrukcję wózka powoduje utratę gwarancji więc wolę nie ryzykować. Odpowiedz Link
mayer.alex Re: Fotki 22.03.14, 18:27 Bez nerwów Mój dwulatek się mieści. Tu jest porównanie z yoyo widziałaś? www.bestbuggy.co.uk/2014/03/mountain-buggy-nano-vs-babyzen-yoyo/ Mclaren też ma oparcie 45 cm. Przejrzałam wszystkie spacerówki i wszystkie mają max 45 cm (oparcie). Każdy ma prawo do własnego zdania. Mi ten wózek pasuje. Odpowiedz Link
monika_kas Re: Fotki 22.03.14, 19:16 Chyba nie wszystkie spacerówki - parasolki przejrzałaś ja mam m&p tour i on ma oparcie wysokie na 49cm. Waży tyle co nano. Nie jest co prawda wózkiem idealnym ale umówmy się... Takich nie ma. Odpowiedz Link
zona.102 Re: Fotki 22.03.14, 21:06 Hehehe zobaczyłam te fotki i uśmiałam sie, gdzie oni sa budke zamontowali? Po co ona jest? Rozumiem, ze robi po prostu za parasolke aby od gory slonce nie swiecilo? Ale smieszne to wyglada i w ogole jest niepraktyczne Odpowiedz Link
zona.102 Re: Fotki 22.03.14, 21:08 Obejrzałam jeszcze raz i tam buda kiedy jest podniesiona zakrywa rączkę... co ten projektant mial na mysli tworzac takie cos? Odpowiedz Link
koala0405 Re: Fotki 22.03.14, 21:08 to chyba lepiej by było gdyby wózek w ogóle nie miał budki a rodzic trzymał parasol Odpowiedz Link
monika_kas Re: Fotki dalszy ciąg -ze starszakiem 22.03.14, 21:42 Koala jaka decyzja? Odsyłasz czy zostawiasz? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Fotki dalszy ciąg -ze starszakiem 22.03.14, 21:50 kurcze no, z 5cm więcej i byłoby idealnie, bo tragedii az tak strasznej nie ma jak starszak leży. Jak siedzi to jednak dużo za nisko, no ale on ma jak piszesz 4,5 roku nie? To też chyba ma znaczenie. Trzylatkowi może byłoby lepiej. Odpowiedz Link
koala0405 Re: Fotki dalszy ciąg -ze starszakiem 22.03.14, 21:53 on trochę skurczony leży bo chciał się zmieścić ale jak siedzi to mówi że go "drut" gniecie w głowę mój starszak w maju skończy 4 lata ale jest drobnym chłopcem Odpowiedz Link
magda79pn Re: Fotki dalszy ciąg -ze starszakiem 22.03.14, 22:15 Ja bym odesłała, ale Ty pewnie zostawisz i troszkę pojeździsz Odpowiedz Link
monika_kas Re: Fotki dalszy ciąg -ze starszakiem 22.03.14, 22:36 A ja obstawiam że Koala go odeśle... Chyba jednak go nie polubiła za bardzo. No ale może się mylę... Odpowiedz Link
pinik Re: Mam Mountain Buggy NANO 23.03.14, 11:35 Hmmm.... Nie mam sama Nano, ani go na zywo nie widzialam, ale bym go (narazie!) raczej nie kupila. Podobne walory, a mnniej wad ma wg. mnie jednak yoyo. I nie zgadzam sie, ze yoyo jest bezsensownym itd. wozkiem. Yoyo ma bardzo dobre opinie na wszelkich forach swiatowych. Fakt: oparcie wysokie nie jest, ale to jest spowodowane konstrukcja skladania. A to glowna zaleta tego wozka. NIe jest to wozek z mysla o tym, zeby byl jedynym raczej, a wozek podrozny. I tu sie sprawdza naprawde znakomicie! Jeszcze do tego oparcia: kazdy element wozka moze byc maksymalnie taki duzy, jaki bedzie duzy wozek po zlozeniu. Chcac stworzyc mala paczuszke, nie bardzo da sie zrobic bardzo dlugie oparcie (jesli chodzi o oparcie z usztywnieniem w srodku, a nie szmatke napieta na stelazu (wtedy z koleji czesto brak regulacji kata polozenia). Nano i Yoyo to typowe wozki podrozne pomyslane glownie o podrozach samolotem. Lecialam ostatnio z Yoyo i byl do tego idealny. Panowie przy przeswietlaniu bagazu byli zachwyceni Daje on mozliwosci, ktorych inne wozki nie daja. Ja np. lecac sama z dwulatka zabralam dzieki temu ze soba w obie strony dwa wozki, czego nikt na lotnisku nawet nie zauwazyl (w pierwsza strone targalam sprzedana juz na ebayu emmaljunge, ktora musialam z DE wyslac, a w druga zapakowanego w karton nowego gessleina S4). Duze wozki/karton nadawalam jako bagaz, a odchodzac od okienka wyjmowalam z torby yoyo i jechalysmy dalej. Bambetli mialam tone (m.in. dwa komputery!), wiec bez wozka na lotnisku tez by slabo bylo, bo do wyjsc mialysmy daleko. W domu yoyo sluzy mi jako wozek samochodowy teraz. MOja ponad dwulatka ma w nim naprawde wygodnie. Czesto w tym wozku mi spi i nie ma problemu. Mimo, ze ona ogolnie nie lubi wozkow bez podnoszonego podnozka. W tym o dziwo nozek nie podwija! Budka yoyo wygrywa zdecydowanie z nano (i takze tym brakiem siatki z tylu budki). Ja mam juz ta najnowsza budke z dodatkowym daszkiem z przodu. Budka moze wielka nie jest, ale ma taki ksztalt, ze naprawde nawet w pozycji lezacej chroni twarz dziecka przed sloncem. Oczywiscie nozek juz nie zakrywa, ale nie wymagajmy za duzo od wozka o tych gabarytach. Za to amortyzacja super! Wozek jedzie elastycznie i naprawde ciuchutko (zdecydowanie ciszej niz bee!). I jeszcze ma taka pianke na kolkach, na ktorej wogole nie widac sladow uzytkowania. W maclarenach kamyczki wchodza bardzo latwo, w yoyo po wielu spacerach nawet chyba bym nie poznala, ze wozek byl uzywany, jak wymyje koleczka. Dobrze sie je tez czysci. Wozek mimo mikro-rozmiarow ma tez koszyk. Tez duzy plus, bo to tez dodatkowa waga itd. i yezz juz go nie ma. Na oparciu tez malutka kieszonka. Dla mnie najwiekszy minus yoyo to troche za pionowa raczka. Szkoda, ze sie nie blokuje o jedno polozenie nizej jakby. Wtedy by sie prowadzacy oddalil troche od wozka, bo ja musze uwazac, zeby na niego nie wchodzic. Mysle, ze moze nawet samemu daloby sie to zmienic, gdyby sie czlowiek troche na majsterkowaniu znal i odwage mial Jedyny plus nano nad yoyo, ktory patrzac na fotki zauwazam, to regulowany podnozek. Moim zdaniem te wozki pomyslane sa do specjalnych "zadan": loty, krotkie szybkie wypady itd. Sa to wozki raczej dodatkowe niz glowne. Fakt, ze ich cena troche na te funkcje wygorowane, ale coz Odpowiedz Link
magda79pn Re: Mam Mountain Buggy NANO 23.03.14, 12:59 tak, masz rację zapomniałam dodać, że yoyo i nano to wózki dla takich osób jak Ty czyli takich co mają w domu kilka wozków i ten sobie kupią żeby mieć w podróż ale jakby miał być jedyny, czy nawet jeden z dwóch wózków, np jako taki miejski, to się moim zdaniem nie nadaje mój prawie dwulatek wyglądał w yoyo trochę śmiesznie ale on raczej z tych dużych jest Odpowiedz Link
pinik Re: Mam Mountain Buggy NANO 23.03.14, 13:10 > zapomniałam dodać, że yoyo i nano to wózki dla takich osób jak Ty > czyli takich co mają w domu kilka wozków i ten sobie kupią żeby mieć w podróż : Ale takich tu na forum jest calkiem sporo > ale jakby miał być jedyny, czy nawet jeden z dwóch wózków, np jako taki miejski > , to się moim zdaniem nie nadaje MOim zdaniem jako jedyny tez nie bardzo (ale dla mnie zaden sie jako jedyny nie nadaje hahah). Ale jednak na forach bardzo wiele osob ma go jako jedyny i np. kilka razy juz czytalam, ze niektorzy majac bee, dokupili yoyo (one sa troche podobne wizualnie, wiec ci co lubia bee czesto jakos yoyo dokupuja) i stwierdzali, ze yoyo absolutnie moze im bee zastapic i bee sprzedawali. > mój prawie dwulatek wyglądał w yoyo trochę śmiesznie ale on raczej z tych du > żych jest No wlasnie, bo twoje dzieci sa spore. Moje "komary" spokojnie sie w wieku ponad dwoch lat w takim yoyo mieszcza i oparcie tez jeszcze jest wystarczajace. Jak kazdy wozek yoyo i pewnie nano maja swoje plusy i minusy, ale swoich zwolennikow tez Odpowiedz Link