Dodaj do ulubionych

EMMA czy BG Summit x3

31.03.14, 21:13
Witam, proszę was o radę. W chwili obecnej posiadam Emmę EDGE na podwoziu chrom classic, idzie jak burza, ale no właśnie mieszkam na 3 pietrze i nie mam gdzie na dole zostawić wózka. A on waży bardzo dużo i jest nieporęczny, jak wracam ze spaceru to muszę małą na górę i potem dwa razy po stelaż i potem budkę. W sumie trzy wycieczki po schodach. Zastanawiam się czy sprzedać i kupić BG Summit x3, tylko czy nie będę żałować. Potrzebuje wózka z trudny teren, lekką spacerówkę na city mam M&P Armadillo. BJ jest bardziej poręczny i waży tyle co u emmy samo podwoziesmile Jakoś nie jestem przekonana do 3 kołowców, ale nie znalazłam nic bardziej sensownego? Pomocy. Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • monika_kas Re: EMMA czy BG Summit x3 31.03.14, 21:46
      Ja mam summita i raczej bym go nie wnosiła na 3 piętro. Z dzieckiem w środku nie ma szans, bez dziecka...Hmm... No może i tak, jak się go złoży to nawet ok... Nie miałam nigdy emmy ale jej amortyzacja pewnie jest na najwyższym poziomie. Summit ma wg mnie bardzo bardzo fajną amortyzację, najlepszą ze wszystkich wózków które miałam. No ale do wózka na pasach to nie ma co porównywać... Wogóle summit jest moim ulubionym dużym wózkiem, dla mnie ma wszystko czego potrzebuję od dużego wózka. Po śniegu, wertepach, lesie i innych trudnych terenach radzi sobie doskonale. Są tu na forum dziewczyny które z summitem po górach jeżdżą... Jakbyś miała jeszcze pytania to pisz.
    • kar-ula Re: EMMA czy BG Summit x3 31.03.14, 22:04
      To już chyba lepsze Bumbleride Indie - waży 10 kg i naprawdę jest odczuwalnie lekkim wózkiem, choć na 3 piętro to ja nic bym nie chciała wnosić. Ja wnosiłam BI po 8 schodach z dzieckiem ok 9 kg i było ok, ale na 3 piętro to tych schodów jest więcej uncertain
      • jesuisunpapillon Re: EMMA czy BG Summit x3 31.03.14, 22:24
        faktycznie ciężko byłoby wciągnąć czy wnieść BJ z dzieckiem. Ja raz wniosłam na 2 piętro ale byłam zdesperowana wink a potem kręgosłup odmawiał posłuszeństwa. Niemniej jednak wózek jest bardzo fajny na różne tereny...zawsze biorę go na wyjazdy - do kosza napcham trochę rzeczy i jedzie bardzo fajnie nawet z "bagażem".
    • mum2013 Re: EMMA czy BG Summit x3 31.03.14, 22:43
      Nie chodzi mi o to, że z dzieckiem. Tylko sam wózek złożony będę wnosić . Emma tyko stelaż się składa a siedzisko od spacerówki już nie. Te nowe to nie już na pasach, ale amortyzacja super. Wożę już w spacerówce, 7 mcy ma moja Perełka. A jak po plaży BJ Summit, ale latem suchym piasku? Mieszkam 30 km od morza?
      • monika_kas Re: EMMA czy BG Summit x3 01.04.14, 08:49
        ja mieszkam 50km od morza, ale summita jeszcze nie brałam na plażę. natomiast po błocie, rozmiękniętej ziemi itp jedzie bez problemu. jakiś czas temu miałam parcie na sprzedanie summita, ale przespałam się z tym pomysłem i stwierdziłam, że summit zostaje z nami smile może na zawsze wink myślę, że będzie fajny dla bobo numer 2 smile
        • agusia041 Re: EMMA czy BG Summit x3 01.04.14, 08:58
          Monika, a ja właśnie miałam do Ciebie pisać w sprawie summita, ale widzę, że chyba nie ma sensu uncertain Przy okazji mam pytanie, czy da się wyciągnąć oparcie przed budę tak jak w GT?
          • jesuisunpapillon Re: EMMA czy BG Summit x3 01.04.14, 17:12
            Ja się przymierzam małymi krokami do sprzedaży bo już nam przymały i szukam poza tym czegoś mniejszego ale nic mnie nie potrafi jakoś zachwycić ze względu na te koła i pakowność co jest dla nas ważne przy wyjazdach nad morze itp.
            Po piasku nie mam zastrzeżeń raczej tak samo jak na błocie czy śniegu. Tzn nie mam większego wysiłku - co dla mnie ważne pod górkę też fajnie.

Co do wnoszenia jesli to ma być wózek bez dziecka, to nawet rozłożony udaje mi się wnosić bez problemu. pt verve umęczyłam się niesamowicie wnosząc na 2 piętro wózek a ten jakoś inaczej jest wyważony chyba ... łatwiej się go łapie i szybciej składa.
          • monika_kas Re: EMMA czy BG Summit x3 01.04.14, 18:01
            Możesz napisać smile a z oparciem nie próbowałam, muszę zobaczyć ale to nie dzisiaj bo jest złożony na szafie a ja się dziś z porządkami umęczyłam i nic mi się już nie chce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka