Dodaj do ulubionych

a co to za wozek-help bo mi czacha paruje

03.05.14, 17:59
No to teraz ja mam rozkminke - jezdzi u mnie po osiedlu wozek, zwrocil moja uwage tym jak zwinnie się porusza - jezdzi nim laska na rolkachwink. Wyglada jakby mial dobra amortyzacje, dobrze się nim manewrowalo i jezdzi naprawdę plynnie a przy tym ma taki kompaktowy look. Wozek widuje w wersji spacerowej przodem do swiata ale chyba jest 2w1. Stelaz czarny, zwarty, 4 kola ze srebrnymi alusiami (ale jakoś nie daja mocno po oczach) - dwa z tylu wieksze, dwa z przodu skretne, male (wygladaja na mniejsze niz w normalnych tego typu wozkach) i maja takie jakby bardziej oble oponki (gumowe ale jakby byly bez bieznika i to nie dlatego ze się starlwink), tylne zawieszenie polaczone ze stelazem srebrnymi sprezynami - sa widoczne i umiejscowione jakby nad oponami. Stelaz z przodu - jest wygiety w podobny sposob jak w bee, czyli takim lukiem schodzi do koleK. Tapicerka troche w stylu naszych rodzimych - grafitowa z bladym rozem (rozowy jest szeroki pas na budzie i chyba jakies wstawki na siedzisku). Do tego siedzisko wyglada na spore, widac dziecko ma komfortowo a pasazerka wyglada na ok 1,5 - 2 lata (ciagle ten woz w biegu widze więc nie daje rady dokladnie tego zweryfikowac). Nie dopatrzylam się napisow - no ale nigdy nie mogę się dokladnie przyjrzec ani zagadac - bo przeciez nie będę gonic laski pomykajacej na rolkach.
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: a co to za wozek-help bo mi czacha paruje 03.05.14, 19:36
      Te sprężyny z tyłu (dobra amortyzacja i zwinność) to mi się z Easy Walker Qtro kojarzą ale reszta niestety niezbyt pasuje wink
      Kolor i rozmiar kół z Chicco Tour 4,
    • wiedzma000 Re: a co to za wozek-help bo mi czacha paruje 04.05.14, 14:54
      może spróbujesz zdjecie telefonem zrobić, nawet niewyraźne będzie dużą pomocą w rozgryzieniu zagadki
      • linkap_wawa Re: a co to za wozek-help bo mi czacha paruje 04.05.14, 19:21
        Często go nie widuje ale chyba będę musiala w koncu jakoś zagadac ta laske - wczoraj przeszukalam strony chyba wszystkich polskich producentow i nic.
    • annulka79 Re: a co to za wozek-help bo mi czacha paruje 04.05.14, 19:39
      No chyba nie to, stelaż nie wygięty uncertain
      https://www.daadaa.pl/images/products/2185/wozek-spacerowy-dla-dziecka-runner-eurocart-kurier-gratis_0_p.jpg

• linkap_wawa Re: a co to za wozek-help bo mi czacha paruje 04.05.14, 21:00
        Nie to nie to, w tamtym siedzisko bylo chyba nakladane na stelaz - tak ze chyba mozna je przodem tez zamontowac..... a stelaz wygiety to chodzilo mi o te rurki prowadzace od siedziska do kolek z przodu - wygiete w takie luki na wzor bee jakby,-
        Krzyś, ur. 24.12.2008

https://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd1en0047o.png
    • wiedzma000 Re: a co to za wozek-help bo mi czacha paruje 04.05.14, 20:04
      linkap może rzeczywiście to jest EW qtro tylko po ulepszeniu w postaci przedłużenia budki i dodatków w tym samym kolorze i wysmarowaniu stelaża na czarno
      • kar-ula Re: a co to za wozek-help bo mi czacha paruje 04.05.14, 21:25
        Mnie się rurki w moim Gessleinie z Bee kojarzą. Stelaż ma zwarty, czarny, trochę aluminium w felgach...
        A tak przy okazji - ja nie biegam i na rolkach nie jeżdżę, więc pewnie się nie znam,ale czy można tak szybko przemieszczać się ze zwykłym czterokołowym wózkiem (a nie specjalnym joggerem z ręcznym hamulcem i nieruchomym kołem)?To bezpieczne?
        • gniesia007 Re: a co to za wozek-help bo mi czacha paruje 04.05.14, 22:01
          A moze to magelan bebetto? Ma taka ramę wygiętą jak w bee kolory podobne i ma te spreżyny z tylu, znalazlam na czarnym stelazy tylko te alu fele mi nie pasuja.
          • roga.laa coś takiego? 05.05.14, 10:48
            jak spręzyny to może taki ew?
            https://www.mummydaddyandmemakesthree.co.uk/images/EasywalkerMini1.jpg
            • linkap_wawa Re: coś takiego? 05.05.14, 12:41
              nieeeeee. ja juz stracilam nadzieje, ze znajde go w necie... musze ta kobite po prostu przydybac, bo juz sie tak nakrecilam, zeby sie dowiedziec co to za wozek ze mi to spac nie daje... i nie, nie to ze bym taki chciala -po prostu ciekawosc mnie zzera... ;D i zalaoze sie ze to jakis najzwyklejszy wozek, tylko juz w mojej wyobrazni urosl do nie wiadomo jakiego cudasmile
              • annulka79 a może ... 05.05.14, 14:23
                Rozumiem ciekawość, też tak mam czasem (raz z wózkiem raz z samochodem) wink
                pewnie to nie ten ale podobnie wygięte rurki z przodu i alufelgi czy coś tam i czarny stelaż ma wózek Bexa, bo zakładam że Phil&Teds Promenade toto nie było (chyba nie ma takich amortyzatorów) a szaro-różową tapicerkę i czarny stelaż ma Lonex SPEEDY (ten dokładnie pamiętam bo poleciłam koleżance obejrzenie Quinny Speedi a ta dzwoni ze sklepu że mają inne kolory niż czarny i brązowy a siedzisko się odwraca ... w pierwszej chwili myślałam że ktoś tu ześwirował big_grin )
        • afroddytta Re: a co to za wozek-help bo mi czacha paruje 05.05.14, 11:54
          Teoretycznie nie, kiedyś była tutaj dyskusja, Wnioski są takie, że do biegania, na rolki (choć bieganie bezpieczniejsze, bo i wolniej raczej i można się zatrzymać w miejscu), potrzebny jest wózek, który ma koło przednie nieskrętne bo skrętne kółko po szybkim (nie spacerowym) najechaniu na jakąś nierówność może gwałtownie skręcić i wtedy nawet nie sam wózek, ale biegacz/ten na rolkach może się sam przewrócić, nawet z wózkiem , bo masa wózka z dzieckiem nie jest taka ogromna aby stanowić podparcie. W tych wózkach joggerowych też środek ciężkości jest dużo niżej (widać to często po inaczej wyprofilowanych siedziskach, podnóżkach) co zapobiega ewentualnym wywrotkom.

Jakiś czas temu na oficjalnej stronie MB na FB był filmik instruktażowy jakiejś biegaczki, która biega z dwójką dzieci w podwójnym MB, na początku byłam nieco zszokowana, że promują bieganie ze zwykłym wózkiem, ale w sumie potem doszłam do wniosku posiadając podobny wózek EW duo, że wózek podwójny jest wystarczająco ciężki i stabilny, że bieganie z nim nie stanowi zagrożenia, bo takiego wózka nie da się przewrócić. Choć moim zdaniem ten filmik mógł wprowadzić w błąd wiele osób posiadających pojedynczego UJ.
          • roga.laa Re: a co to za wozek-help bo mi czacha paruje 05.05.14, 14:47
            babymerc?
    • rudenka55 Re: a co to za wozek-help bo mi czacha paruje 05.05.14, 18:19
      www.abcdziecka.pl/quatro-rally-2013/
      • linkap_wawa Re: a co to za wozek-help bo mi czacha paruje 05.05.14, 20:41
        To nie quatro niestety tamten ma gumowe oponki, czarny stelaz i widoczne sprezyny , no i inny koszyk - bezntakiego metalowego stelaza - chyba sama szmatka.
        Krzyś, ur. 24.12.2008

https://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd1en0047o.png

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka