Dodaj do ulubionych

akcesoria do XT

07.05.14, 23:56
Zastanawiam sie nad zakupem palaka, wydaje mi sie on niezbedny i pomimo, ze nie bylo go na zdjeciach to niewyobrazalam sobie ze nie bedzie go w zestawie.
Przekopalam ebaya i wyglada na to ze oryginalnych palakow do Maclarena praktycznie nie ma.
Jedyny ktory znalazlam kosztuje nieprzytomnie duzo.
Na forum wyczytalam, ze oryginalne palaki i tak sa miekkie i lepiej kupic uniwersalny.
Na brytyjskim Ebayu takiego uniewersalnego nie znalazlam, gdzie wiec szukac?
Moze mi podpowiecie ile takie cudo w Polsce kosztuje, moze jakies linki, zdjecia.
A moze od innej marki palaki pasuja do Macow?

Mysle tez o wkladce do wozka.
Macowe oryginalne zgodnie z tym, co znalazalm zjezdzaja.
Jakie u Was sie sprawdzily?
Mam barana- ktos mi go podarowal mowiac ze grzeje w zimie a chlodzi w lecie, nawet fajnie na czarnym Macu wyglada. Studiuje forum od jakiegos czasu dosc wnikliwie i nie zauwazylam aby ktos na forum futrzaki polecal. Nie sprawdzaja sie? A moze kwestie estetyczno- ekologiczno- ideologiczne stoja tu na przeszkodzie?

moze jeszcze cos mi sie przyda?
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: akcesoria do XT 08.05.14, 07:42
      ja miałam futrzaka kaisera, o ile na jesień był super, to jakoś go wiosną/latem nie widzę wink choćby wizualnie big_grin

pałąk pasuje plastikowy, w pl kosztuje 15zł wink i moim zdaniem fajnie wygląda wink

o taki:
      allegro.pl/uniwersalna-barierka-palak-tacka-do-wozka-i4016547902.html
      a tutaj fotki mojego xt z tym pałakiem (nic się nie wygina)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/yYOo740RJ0W1Yv8ZbB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/rNtoCjaTygfAAW8BQB.jpg
      • thektoska Re: akcesoria do XT 08.05.14, 14:28
        Magda, dziekuje za kolejna dobra rade Twojego autorstwa!
        Palak zakupilam u tego samego sprzedawcy z allegro , a koszt przesylki milo mnie zaskoczyl.
        Pozostalo mi tylko odliczac dni w oczekiwaniu na przesylke.

Moze ktos ma jakies doswiadczenia z wkladkami do Maclarena. Jakie sie u Was sprawdzily? Mam jakas zwykla szmaciana, ale jestem pewna, ze bedzie jezdzic w te i we wte. No i chcialabym, zeby krolewicz mial pieknie i wygodnie w swojej karocy.

Pozdrawiam.
        • coco.roco Re: akcesoria do XT 08.05.14, 14:58
          Ja mam wkładkę Mclarena i nie mogę na nią narzekać smile W Maclarenia mi nie zjeżdżała (jedna strona zamsz, druga taka lekko śliskawa) ale nic się nie zsuwało smile Pasy bardzo dobrze ją trzymają i w Maca wpasowuje się wręcz idealnie smile Jedna jej wada (jak dla mnie) to to, że jest bardzo cieniutka i nie daje takiego "komfortu" siedzenia jak np. Jette wink ale chyba o to w niej chodzi, by nie spłycała siedziska, które jest i tak już dość płytkie smile
          • magda79pn Re: akcesoria do XT 08.05.14, 15:12
            też miałam (mam jedną nadal) wkładki maclarena i tez je lubię smile
            • szangala_23 Re: akcesoria do XT 08.05.14, 16:06
              ja mam do xt taka uniwerslana z kutnika, obdarlam paskudna oslone foliowa i wyglada super big_grin wszystko czarne smile
            • eve_81 Re: akcesoria do XT 08.05.14, 18:18
              Miałam wkładkę maclarenowską, od P. Heleny a teraz mam pinkie. Skip hop też pasuje.
              • jaszewcowa Re: akcesoria do XT 11.05.14, 20:12
                I która z tych najlepsza? Do użytkowania rzecz jasna, chodzi mi, żeby dziecko się nie pociło i było w miarę wygodniewink
        • eve_81 Re: akcesoria do XT 08.05.14, 18:32
          To znaczy że nie trzeba płącić za kuriera 13 zł. Bo może też bym się skusiła tongue_out
          • thektoska Re: akcesoria do XT 08.05.14, 19:18
            ja za przesylke w promocji zaplacilam troche wiecej, ale mieszkam w innej strefie cenowej....

Melduje ze nie maja czarnych palakow tylko szare i garnatowe
            Sprzedaje je firma produkujaca parasolki takie jak na zdjeciu z palakiem, a zwacej sie dzwiecznie Clareno.
            Pani mnie poinformowala, ze ich podywkonawca wycofal sie z produkcji palakow, bo mu sie to nie oplacalo.... Smieszne to to troche, bo jak sie nie oplaca, to mozna sprobowac cene podniesc.

Tym bardziej, ze takie palaki cerata oblozone na allegro kosztuja 4x tyle co te plastikowe....

W kazdym razie jesli ktos jest zainteresowany, to trzeba kupowac teraz, bo niedlugo beda mialy wartosc kolekcjonareska, jak palaki Maclarenasmile
    • gabilu Re: akcesoria do XT 10.05.14, 13:42
      Dziewczyny, a te pałąki nie rysują stelaża? Chciałabym kupić, ale troszkę się boję.
      • 1mysiak Re: akcesoria do XT 10.05.14, 14:07
        Ja też mam do xt ten pałąk- jeszcze mi stelaża nie porysował, ale tez się tego obawiam, bo on dość ciężko-ciasno się zakłada

odnoście akcesoriów do xt to też się przyłączę do pytania
        jaka wkładka do szampanka? -chodzi mi o wzór z tych maclarenowskich- ta niebieska w pomarańcze by pasowała?(dla dziewczynki) I gdzie te wkładki najtaniej można kupić?

i drugie pytanie-czym można usztywnić podnóżek, żeby się tak nie wyciągał?
        • kar-ula Re: akcesoria do XT 10.05.14, 14:42
          Ja nie widze pomarańczu na chapagne.Moje proozycje (sprawdzone na zywo):srebrny,siwy,khaki,oliwka,moro,granat,kobalt,turkus,limonka,biel,ecri,pistacja,seledyn
        • gniesia007 Re: akcesoria do XT 11.05.14, 09:46
          Ja mialam taką z jednej strony pomarancz w kółka a z drugiej w paski, do champana ten kolor jest za intensywnysmile ale wkladka śliczna byla i mialam ja w czarnym urbanie.
          Jesli chodzi o podnóżek to ja go sobie usztywnilam oraz siedzisko, poniewaz od dołu można spokojnie coś wlożyć, materiał jest nakldany, na początku wycielam taki prostokąt na kształt podnózka z takiej ala plexi cieniutkiej jaka jest w ikeowskich koszykach do bieliznysmile
          Początkowo mialam to wlożone na te łapy od podnózka by sie nie zaginało ale później zmienilam to by wozek mógł sie swobodnie składać,wystarczyło coś miekkiego zwitek materiału by wypełnić miejsce między łapami by się nie odkszałcało.
          Tak wyglądalo usztywnione.
          https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/01/00/03/015bf66b58.jpg
          • gniesia007 Re: akcesoria do XT 11.05.14, 10:01
            A tak wygląda z wypełnieniem siedziska i podnóżka bez dziecka, nie mogłam patrzec na ten flaksmile dodam ze usztywnienie siedziska troszkę mi je wydłużyło przez to ze było sztywniejsze, a młoda i tak nózek mi na podnózku nie trzymała bo sie nie dało więc przynajmniej opierały sie o podnózek pod kątem. Aa i ja nie mialam potrzeby go ciagle składać więc wiadomo, że w innej opcji nie ma się po co za to zabieraćsmile
            https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/26/58/13/01ff767890.jpg
            • 1mysiak Re: akcesoria do XT 11.05.14, 21:05
              kar-ula-widzę, że nie tylko odczucia co do wózków mamy inne (gt i xt), ale też co do kolorów wink -ja lubię intensywne kolory- z tych wymienionych tylko turkus jest dla mnie ok-ożywi nudnego szampana; ta wkładka o której pisałam jest błękitna i ma klika pomarańczy (owoców) - jakoś żadna inna z tych maclarenowskich mi się nie podoba sad

Gniesia- dzięki za podpowiedz- włożyłam w podnóżek prostokątną, taką sztywniejszą kosmetyczkę i rzeczywiście jest dużo lepiej- oparcia nie usztywniałam, bo na razie jest chyba ok- małą jeszcze lekka
              • thektoska Re: akcesoria do XT 11.05.14, 21:29
                gniesia007 pomysl z usztywnieniem przedni, bede testowac!

eve_81 polecala wkladki skip-hop, napalilam sie, ale szkoda mi bylo kasy. Mam slabosc do tej marki. OD kilku dni co dziennie ogladalam na ebayu zielona groszkowa wkladke, mowiac sobie ze dla mnie za droga. Dzisiaj niechcacy zachaczylam o TK MAx, a tam moja zielona groszkowa Skip Hopowa za mniej niz pol ebayowej ceny!!!!!

1mysiak a moze do tego szampana jakies eleganckie brazy, khaki i szarosci podobierasz? Moze to nie typowe dzieciowe polaczenia, ale za to bardzo klasyczne.
                Cos w tym stylu?
                • 1mysiak Re: akcesoria do XT 11.05.14, 22:20
                  brąz lub szary szampana nie ożywi niestety...muszę jakoś zrekompensować sobie nudne wzornictwo xt i zaszaleć z wkładką wink
                  • thektoska Re: akcesoria do XT 11.05.14, 23:12
                    Tez mam inne wyczucie koloru.
                    Lubie jaskrawe kolory, sama chce na groszkowej wkladce najszanowniejsza dupencje wozic.

Ale do szampana nie umiem sobie jaskrawych kolorow wyobrazic.
                    Wydaje mi sie, ze to tak jakby do szampana lemoniady dodac, bo on z zalozenia taki dostojny, klasyczny i wytrawny.Chetnie obejze zdjecia jak juz sie na cos zdecydujesz.

Mam joolza w kolorze piaskowym na czarnej ramie, w sumie to podobna tonacja kolorystyczna jak szampan, czern sie swietnie komponuje i kontrastuje z tym piaskowym.
              • gniesia007 Re: akcesoria do XT 11.05.14, 22:24
                Ja oparcia tez nie usztywniałam tylko siedzisko tam pod pupąwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka