Dziewczyny widzę, że UJ jest jednym z bardziej chwalonych na forum wózków terenowych i spora cześć go miała bądź nadal ma więc chciałabym się poradzić w kilku kwestiach. Noszę się w najbliższej przyszłości z zakupem no właśnie chyba MB UJ i stąd mój wątek.
Wozimy się teraz camem, joolzem i stokkiem xplory jednak sporą część naszego wolnego czasu (w tym tegoroczne wakacje) spędzać będziemy w Karpaczu więc potrzebowałabym wózek bardziej terenowy. Mała aktualnie (w niedzielę) skończyła 6 tygodni więc w wakacje będzie miała jakieś 3 miesiące.
Czy możecie mi powiedzieć na jak długo starcza gondola w UJ? Czy takiemu 3-4 miesięcznemu dziecku jest w niej wygodnie?
Szukałam używanego ale bardzo ciężko je dostać - szczególnie te nowsze roczniki.
W sumie u jednej z "forumek" mogę coś kupić (modele 2010-2011) ale zaczęłam się zastanawiać nad nowym egzemplarzem sprowadzonym ze Stanów, bo wyszedłby mi w podobnej cenie. Mam tam koleżankę, która ewentualnie pomogłaby mi w zakupie i później przesyłce do PL. Wiem, że kilka z Was sprowadzało stamtąd wózek - nie miałyście żadnych problemów z Urzędem Celnym? Jak duże wychodzą koszty i czy faktycznie opłaca się go stamtąd ściągnąć? W międzyczasie pytałam w Everbaby i niestety żadnych promocji na MB nie przewidują a cenę tez chyba niełatwo jakąś niższą wynegocjować
A jak z kolorami - większość z tego co widzę ma czarne, Martuska miała chyba czerwony jeśli dobrze pamiętam a czy któraś miała Urbana w innym kolorze (zielony, niebieski)?
Czarny chyba najbardziej z czasem płowieje a jak inne kolory?
No i jak kupować będę nowego to który kolor wybrać?
Tysiące pytań więc mam nadzieję, że choć trochę pomożecie mi w dokonaniu wyboru