Dodaj do ulubionych

Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania

05.06.14, 13:49
Godzinę temu dostałam Joie w kolorze czarno-czerwonym. Trochę bałam się, że dostanę szary ale to była niespodzianka i udała się znakomicie. Wózeczek w paczce jest bardzo mały. Od razu go zważyłam żeby nie zapomnieć i wyszło równo 9 kg na wadze łazienkowej. Tapicerka lepsza niż w GT /nie śliska/ i nawet lepsza niż w gessleinie, buda super głęboka z wywietrznikami, podnóżek, folia i pałąk w cenie. Cena BARDZO przystępna. Młody wygodnie zasiadł. Siedzisko bliżej osadzone niż w GT. Trochę pasy mnie wnerwiają więc używamy tylko biodrowych. Ale pierwsze wrażenia pozytywne, wózek bardzo przytulny, wygodnie się prowadzi /na razie na sucho w domu bo pada deszcz/, rączka z przyjemnej w dotyku pianki, składanie jak w Baby joggerach.
Acha nie ma szans kopać w stelaż bo nie ma tej rurki na dole. Jeśli chodzi o amortyzację to tak jak w gt na przednie koło.
Na razie tyle. Wszystko pokaże test w terenie.
Obserwuj wątek
    • szangala_23 Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 05.06.14, 14:14
      Czekam na fotki , ciekawa jestem bardzo tego wózka, a jaka jest jego cena? a jest miękki - znaczy się siedzisko? a rączka jak wysoko? koszyka jaki?
      • koala0405 Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 05.06.14, 14:39
        siedzisko jest miękkie, rączka na wysokości ok 102,5 cm, koszyk jest duży, cena ponad 600 zł
    • monika_kas Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 05.06.14, 14:23
      Koala a miałaś go z lipcu mieć nie? wink

Ja joie pokochałam od pierwszego wejrzenia i pierwszej przejażdżki. W terenie radzi sobie fajnie, wg mnie amortyzuje lepiej niż GT.
      • koala0405 Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 05.06.14, 14:34
        tak miałam mieć w lipcu ale z racji większego zainteresowania nim jeszcze jeden "dali" do testów i się załapałam
      • a_beatle Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 05.06.14, 14:56
        Serio lepiej w terenie? Zdecydowałam się już na GT wink
        Czy on jednak nie jest za mały na niespełna 2-latka?
        • jaszewcowa Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 06.06.14, 20:46
          pokazywarka.pl/qs0jgk//
          Tu masz zdjęcia z GT. Siedziska sa porównywalne, Choć w Joie wydaje mi sie obszerniejsze, bo w Gt sie zwęza. Miejsca jest dużo i dziecko ma lepsza widocznosc. Tylko pałąk jakos tak ma nisko. Przy moim 14 miesiecznym brzdacu jest ok, ale przy starszych nie wiem. Ale pałak wypinany oczywisciewink Złożona budka nie zachodzi tak nisko na siedzisko, jak w GT. Ale czy lepszy w terenie?Ja nie jestem pewna. Gt ma lepsze koła, amortyzacja wydaje mi sie podobna, na nierównościach dzieckiem chyba nawet mniej telepie w siedzisku joie, ale na raczce bardziej czuje drgania niz w gt. Podbijanie tez wydaje mi sie porownywalne. Ale zastanowiłabym sie mocno gdybym miała wybierac miedzy jednym a drugim...
        • eve_81 Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 09.06.14, 13:14
          Mały napewno nie będzie.

Szary ma nieco inną tapicerkę niż czarny, jest bardziej śliska, bez wkłądki ani rusz.
    • linkap_wawa Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 05.06.14, 14:43
      hm.. a w necie gdzies wyczytalam, ze amortyzacja jest na wszystkie kola...
      tak czy inaczej - widze ze ten joie ma szanse stac sie kolejnym forumowym hitem...
      • monika_kas Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 05.06.14, 14:48
        Wg mnie jest na wszystkie koła amortyzacja. Jest o wiele bardziej wyczuwalna niż w GT.
        • koala0405 Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 05.06.14, 19:59
          tak macie rację
          Już po spacerze...pózniej więcej napiszę
          amortyzacja na wszystkie koła ale najbardziej wyczuwalna na przednie
        • edek.z.krainykredek Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 06.06.14, 04:31
          serio lepiej amortyzuje od gt? a to jest jakoś regulowane w joie, bo jak dla mnie sztywny jak nic sad
          • koala0405 Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 06.06.14, 07:26
            wg mnie lepiej amortyzuje GT z racji pompowanych kół ale podobnie jeżdżą
            Podbijanie z ciężkim tj 15 kilowym dzieckiem nie jest mocną stroną w Joie, zresztą tak samo jak w GT
          • eve_81 Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 09.06.14, 13:16
            Serio tylne kołą Wam amortyzują ? Ja nic nie czuję...
    • koala0405 fotki 06.06.14, 07:46
      pokazywarka.pl/f52y4s/
      • martuska1982 Re: fotki 06.06.14, 11:38
        Przesliczn mlodszy chlopczyk. smile
        Starszego budzi nie widać, ze tak wytlumacze coby nie byli czemu nie zachwyca się. wink
        Wózek tez Fajny. Twój starszy ma 4 lata? Ile ma wzrostu? Bo naprawdę ok w tym wózku wygląda.
      • jaszewcowa Re: fotki 06.06.14, 20:47
        Ładnie sie prezentuje ten czarnysmile
    • sztucznamrowka Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 07.06.14, 04:49
      Ten szary wydał mi się taki trochę plastikowy a już ten czarny dużo lepiej się prezentuje, fajnie, że ma podnoszony podnóżek i buda niczego sobie ale chyba siedzisko ciut mniejsze niż w GT?
      A ile on kosztuje i co to za firma co go produkuje bo nie kojarzę? wink
    • monika_kas on wogóle nie jest plastikowy 07.06.14, 10:33
      Czuję że muszę stanąć w obronie mojego szaraka joie... Wiadomo każdy ma różne gusta i preferencje.. i o tym się nie dyskutuje.. ale w związku z licznymi zarzutami o plastikowość joie litetrax w kolorze szarym chciałam powiedzieć że wg mnie nie jest on plastikowy ani też tak nie wygląda. No ok pałąk jest plastikowy ale go nie używamy i tak więc spoko. Tak się stało że miałam ten wózek w obu wersjach kolorystycznych jakie obecnie oferuje dystrybutor i mi o wiele bardziej podoba się wersja szara. Przewaga czarnego jest tylko taka wg mnie że ma lepszą tapicerkę, mniej ortalionową niż szary. Pozatym czarny z tymi wstawkami czerwonego wyglądał jak tako moich sąsiadów więc mi kojarzył się z tandetą... Szary jest ładny, wszystko do niego pasuje. No to napisałam co myślę. Jak się ogarnę z remontem to wkleję trochę zdjęć.
      • jotka_k Re: on wogóle nie jest plastikowy 07.06.14, 11:53
        no jak ja tak patrzę na fotki to mi też ten szary się bardziej podoba tongue_out
        ciekawe jaki mi się trafi
        • pomilak1 Re: on wogóle nie jest plastikowy 09.06.14, 17:12
          ale nikt nie pisze, że JEST plastikowy tylko że WYGLĄDA plastikowo, a to różnica wink tongue_out
          Na zdjęciach eve jest całkowicie inny odcień niż na katalogowych - bardziej mi się podoba na tych fotkach eve, bo na katalogowych wygląda jak plastikowe graco smile
          Wklejajcie fotki, bo jak mi podpasuje to sobie też go kupię smile big_grin
          • koala0405 Re: on wogóle nie jest plastikowy 09.06.14, 19:34
            Mój już spakowany... i czekam na kuriera jak się uda to najszybciej bo nie mam gdzie go trzymać
            Ciekawy kto mojego potestuje...
            • pomilak1 Re: on wogóle nie jest plastikowy 09.06.14, 20:46
              Koala szybko Ci to poszło big_grin
              Coś Ci nie podpasowało, że tak szybko oddajesz?
              Testy chyba 10 dni miały trwać, co nie?
              • koala0405 Re: on wogóle nie jest plastikowy 09.06.14, 20:57
                wszystko ok
                potestowałam te kilka dni i wystarczy mi
                muszę zrobić miejsce w przedpokoju...
                pakujemy się do Karpacza znowu a starsza córka do Londynu więc miejsce potrzebne jest na walizki i przy raczkującym i ząbkującym pędraku trzeba pilnować bo gryzie kółka.
                Wózek ma więcej zalet niż wad ale ja rozkapryszona jestem. Gdybym nie miała kasy i miałabym kupić jeden nowy to Joie jest lepszy od bjcm /ma podnóżek, rączka lepsza, tapicerka milsza/.
                • kedro-dasos Re: on wogóle nie jest plastikowy 09.06.14, 22:09
                  To chyba ja po Tobie koala dostanęsmile, bo dziś dostałam wiadomość,że mogę testować szybciej.
                  • koala0405 Re: on wogóle nie jest plastikowy 09.06.14, 22:17
                    ode mnie wyjedzie w środę
                    • edmi75 Re: on wogóle nie jest plastikowy 10.06.14, 09:57
                      Doświadczone Wózkomaniaczki😊,potrzebuję rady,podoba mi się Joie,mam 16 miesięcznego syna,waży ok.14kg ,czy ten wózek wg Was sprawdził by się do końca wózkowania,jako jedyny? Da radę po śniegu? Dzieć póki co lubi jeździć i spać w wózku, ,a może polecicie coś innego? Spacery,głównie park,las miejskie chodniki,po galeriach i samochodem nie jeździmy.Z góry dzięki za pomoc
                      • magda79pn Re: on wogóle nie jest plastikowy 10.06.14, 11:50
                        no mnie się nie podoba... te koła plastikowo wyglądają, i tak jak ktoś napisał, taki graco-podobny on jest wink i taki podobny jest też cosatto oraz hauck wink

podajcie wymiary siedziska smile
                        • monika_kas Re: on wogóle nie jest plastikowy 10.06.14, 11:55
                          Mierzone przezemnie. Oparcie 47cm, szerokość oparcia maks 39 między rurkami, siedzisko głębokość 26 szerokość maks 35cm a w łączeniu oparcia z siedziskiem ok 32cm. Podnóżek zaokrąglony maks 18cm. Odległość od końca siedziska do tego podnóżka na dole wózka to 28cm. Wysokość rączki pośrodku maks 103cm. Chyba tyle. Aha budka na wysokości ok 63cm.
                          • jaszewcowa Re: on wogóle nie jest plastikowy 10.06.14, 12:21
                            Ja mogę jedynie dodać , że złożona budka nie zachodzi na oparcie jak w Gt i sięga na wysokość mniej więcej 54 cm.Przy podnóżku rozłożonym,mierzone od głębokości siedziska do najdłuższego końca 40 cm.
                        • koala0405 Re: on wogóle nie jest plastikowy 10.06.14, 11:56
                          już spakowałam mojego ale on nie jest plastikowy, nie skrzypi, porządnie zrobiony, jeździłam po kamykach i pomimo tego koła wyglądają jak nowe
                          • magda79pn Re: on wogóle nie jest plastikowy 10.06.14, 12:02
                            wymiary siedziska całkiem OK smile
                            • agusia041 Re: on wogóle nie jest plastikowy 10.06.14, 12:13
                              Ja też go nie chcę nawet na testy. Ale proszę, nie piszcie już, że fajny.... tongue_out
                              • pomilak1 Re: on wogóle nie jest plastikowy 10.06.14, 20:15
                                A czemu nie chcesz na testy?
                                Ja tam takie nowości lubię big_grin
              • eve_81 Re: on wogóle nie jest plastikowy 10.06.14, 21:24
                mojego zabierają 12 go wiec u mnie 10 dni. Dziś jeszcze porobiłam sporo fotek smile
                • jaszewcowa Re: on wogóle nie jest plastikowy 10.06.14, 21:33
                  i jakie wrażenia?wink
            • muskaria Re: on wogóle nie jest plastikowy 11.07.14, 10:15
              co należy zrobić by móc przetestować taki wózek?
              • monika_kas Re: on wogóle nie jest plastikowy 11.07.14, 10:24
                zapisy na testy już się zakończyły
                • kedro-dasos Re: on wogóle nie jest plastikowy 11.07.14, 12:09
                  napisz do Pani Sylwii maila z zapytaniem, czy będzie jeszcze jedna tura testowania wózka.
                  • muskaria Re: on wogóle nie jest plastikowy 11.07.14, 12:18
                    tzn. gdzie konkretnie mam pisać? jestem tu pierwszy raz smile
    • edek.z.krainykredek Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 10.06.14, 19:19
      mógłby ktoś wrzucić foty szarego? albo moze są ale ja nie widziałam to dajcie cynk gdzie znajdę smile dzięki
      • jaszewcowa Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 10.06.14, 20:40
        Tu sa pierwsze zdjęcia:

pokazywarka.pl/qs0jgk//

A tu trochę nowsze:

pokazywarka.pl/hgv3hk/
        • zoja1977 Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 10.06.14, 20:56
          Czy jak dziecko spi to mozna coś odpiąć zeby zrobić od tylu jakis przewiew ?
          • jaszewcowa Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 10.06.14, 21:30
            Można odpiąć sporą część( i zarzucić np. na rączkę), ale chyba jest też tam jakiś zaczep , żeby podpiąć, muszę sprawdzić...jutro mogę zrobić zdjęcie jak to wygląda
          • eve_81 Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 10.06.14, 21:32
            Tak jest przewiew. Ten materiał z tyłu można zrolować i rzepem zablokować. Nad głową powstaje taka rynienka.
          • jaszewcowa Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 13.06.14, 22:16
            pokazywarka.pl/zo8dur/
            Tak wygląda tył podpiętysmile
        • atwar1 Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 10.06.14, 21:48
          Szkoda że rączka nie jest regulowana sad
          • jaszewcowa Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 10.06.14, 21:57
            Ja mam 1,6m a mąż 1,9m i nawet nam obojgu, o dziwo, dobrze się prowadziwink
            • atwar1 Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 10.06.14, 22:07
              jaszewcowa napisał(a):

> Ja mam 1,6m a mąż 1,9m i nawet nam obojgu, o dziwo, dobrze się prowadziwink

Ja też mam 1,6 smile to może nie byłoby źle
              • jaszewcowa Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 10.06.14, 22:14
                To chyba od upodobań zależy, nam nawet w Gt nie chce się nam zmieniać ustawień rączki i mamy zawsze na tej samej wysokości ustawione, jakoś nam to nie przeszkadza. Ale komuś faktycznie może to przeszkadzać, więc najlepiej się przymierzyćwink
                • kedro-dasos Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 13.06.14, 09:54
                  Ja od środy też testuję joie ,dziś dopiero pierwszy spacer, ale w weekend go ,,przeczołgam" gdzie się da.
                  Pierwsze wrażenia- składanie -pikuś, wygląd - wiem,że o gustach się nie dyskutuje, mnie się ten czarny bardzo podoba.Reszta wrażeń po jazdach próbnychsmile
                  • magg200 Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 13.06.14, 21:49
                    Super ten wózek wyglądasmile Mam pytanie (jako totalny laik w tej kwestii) jak mogę go zamówić na testy?
                    • kasiszonek Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 15.06.14, 21:23
                      Bardzo kuszący jest ten wózeczek smile zastanawia mnie tylko jak trójkołowcem pokonuje się podjazdy przy schodach? właśnie dokonuje wyboru między joie a baby joger city mini 4 z uwagi ze ma 4 kółka i właśnie nie wiem co wybrać.? cenowo jednak lepiej wypada joiesmile macie jakieś uwagi?
                      • dominiczka87w Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 15.06.14, 21:52
                        Ja mam 1 uwagę wink bjcm jak już to zwykle a nie 4 kołowe, znacznie lepiej się podbija...
                        Na temat joie się nie wypowiem- jeszcze wink ale któraś z dziewczyn pisala że wypada pomiędzy zwykłym cm a gt
                      • jaszewcowa Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 15.06.14, 22:18
                        Baby jogger jest lżejszy. Zależy na czym ci zależy we wózku? BJCM 3 kołowy na bobowózki jest na promocji 695 zł. Więc cena podobna. Choć ja Joie kupiłam z rabatemwink
                        • kasiszonek Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 15.06.14, 22:27
                          jeśli mam kupić 3 kołowca to wybiorę joie tylko nie mogę sobie wyobrazić tego wyjeżdżania na tych podjazdach przy schodach? jeśli baby jogger to ten 4 kołowy bo lekki a u mnie 4 piętro sad i podjazdy pokona minusa ma za ten podnóżek bez regulacji ale to już jakoś przeżyje. ważna jest cała rączka bo mam psa, waga wózka i trochę na cenę patrze ale tym razem nie będę córce żałować tak jak przy pierwszym wózku smile amortyzacja owszem przy podjazdach ważna z tym że córa usypia tylko w miejscach gdzie jest stara kostka brukowa smile
                          • jaszewcowa Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 15.06.14, 22:43
                            Ja mieszkam na wsi, więc nie często jeżdżę po podjazdach, ale jak trzeba to daje radę. Nie wiem jakie są koła w zwykłym mini bo ja mam Gt. Więc nie wiem jak porównanie kół w BJCM z Joie. Po kostce Joie hałasuje, nie wiem jak zwykły Bjcm bo Gt jest cichsze. Ale siedzisko dla mnie lepsze w Joie. Wagę i cenę znaszwink
                            • kinia5155 Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 16.06.14, 00:22
                              kasiszonek, ale joie waży 9,5kg a bjcm 7,5kg więc masz 2 kg różnicy. GT waży bodajże tyle samo co joie.
                          • dominiczka87w Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 16.06.14, 00:37
                            No jak to jak, unosisz delikatnie przednie kolo i podjezdzasz... w naszym cudownym kraju i tak wiekszosc tych podjazdow ma taki rozstaw dziwny ze nawet 4 kolowym ciezko...
                            • kasiszonek Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 16.06.14, 09:01
                              wiem, że ważą tyle samo tzn joie i bjcm gt ale ze względu na podnóżek i siedzisko wybieram joie to źle?? na zdjęciach z forum są oba no i jakoś ten bardziej mi się podoba ale że to mój drugi wózek nie jestem jakoś obeznana. mój mąż już wczoraj prawie zamówił bjcm 4 bo powiedział że będę się zastanawiać jeszcze z miesiąc a tyle czasu nie mamy. w naszej spacerówce wpięcie siedziska do stelaża jest zepsute więc nie moge niuni obracać na świat patrzy tylko na mnie. trzeba oddać do serwisu a to trwa do 2 tyg. czas szybko mija a w sierpniu wyjazd.. nie wiem na ile ten podnóżek będzie potrzebny Ala spi max 30 min na spacerze może czasami godzine ale to już jest cud nad wisłą big_grin teraz mamy 10,5 miesiąca wagowo jesteśmy lekkie 8,5 kg jak na razie córa chudzizna.
                              • kinia5155 Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 16.06.14, 10:48
                                nie no wydaje mi się że to nie jest źle wink jeszcze aż tak bardzo obeznana w wózkach nie jestem, dopiero zaczynam wink
                                joie to całkiem fajny wózeczek sama się nad nim zastanawiałam, jednak waga była dla mnie ważniejsza i stanęło na bjcm i podnóżek zamówię na allegro bo moja córka też śpi na spacerach.
                                • kasiszonek Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 16.06.14, 11:29
                                  kinia5155 czyli Ty masz ten z podwójnym kołem przednim?? bo tak teraz czytam opinie na bangla i ktoś tam napisał, że wózek mało stabilny?? idzie zwariować..
                                  • dominiczka87w Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 16.06.14, 12:08
                                    Też ostatnio czytałam wypowiedź jednej Pani ze te 3 kołowe- zwykle cm i gt to niestabilne są big_grin a Pani twierdziła tak bo uwaga jeździła nimi po sklepie no i sprzedawca potwierdził. Ale się uśmiałam...
                                    Zwykle mini i gt konstrukcje stelaża mają taką samą i mój synek raz wszedl do gt sam, stanąl na siedzisku i skakał - wózek ani drgnal...
                              • jaszewcowa Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 16.06.14, 12:13
                                A próbowałaś zgłosić się do testów? Może bys miała okazje wybróbować czy ci odpowiada. Może napisz, że zależy Ci na wypróbowaniu wózka bo chcesz go kupić? Zreszta na 4KIDS chyba była opcja testowania wózków za zwrotną kaucją, jeśli zależy Ci na czasie. Spróbować zawsze można, a dobrze jest sie przymierzyć do wózka z dzieckiem, bo nie każde lubi np siedzieć w baby joggerze.
                                • kasiszonek Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 16.06.14, 14:24
                                  chyba podjedziemy do sklepu z córką i przymierzymy ją do tych wózków big_grin ciężko u mnie wyborem ehh tak myślę że waga wózka będzie jednak najistotniejsza. obecny wózek jest przypięty na parterze w klatce tego już tak nie zostawię bo ostatnio nam okradli piwnice a ludzie w klatce niereformowalni w dupie mają domofon klatka jest non stop otwarta.
                                  • kinia5155 Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 16.06.14, 22:49
                                    kasiszonek, jeszcze go nie mam big_grin dopiero decyzja zapadła o zakupie smile ale myślę że niedługo się go doczekamy.
                                    Ponoć lepsze są 3 kołowe niż 4 wink tak tutaj się dowiedziałam.

p.s. co do klatki i sąsiadów to szkoda gadać, u mnie podobnie, klatka otwarta ale to że otwarta to jeszcze pikuś, już dwa razy któryś z sąsiadów wyprowadził mój wózek z klatki na zewnątrz i tak zostawił!
                                    • kasiszonek Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 17.06.14, 22:29
                                      aaa jeszcze nie masz go umknął mi ten fakt smile ja w poniedziałek zrobię nalot na forkidsa i mam nadzieje, że wrócę do domu z nową limuzyną córy. Zastanawiam się czy wziąć pałąka czy tackę? ten 4 kołowy bjcm ma dobre opinie smile tak czytałam. i 4 i 3 kołowy nie mają amortyzacji na tylne koła a tak są identyczne choć mogę się mylić.
                                      sąsiedzi mają rewelacyjne pomysły.. u mnie średnia wieku to 70+ eh
                                      • kasiszonek Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 29.06.14, 22:11
                                        no i jesteśmy właścicielami bj city mini. testujemy od tygodnia. Szału nie ma, jazda na naszych krawężnikach i chodnikach ciężka. chyba się tego nie spodziewałam. na spacerach non stop uderzam nogami o stelaż. przy podjazdach do krawężnika muszę bardzo delikatnie podbijać wózek bo córka uderza głową o pałąk. podjazdy na schodach też nie są za łatwe.. i osoby które nie miały wcześniej 3 kołowca muszą się troszkę pouczyć jazdy. i już wiem dlaczego ludzie piszą że o tej niestabilnosci, są takie chwile przy pokonywaniu przeszkód że wózek leci na jeden bok i może ostro się przechylić lub wywrócić. plus za wagę i składanie oraz całą rączkę. chciałam 4 kołowego ale nie było koloru i sprzedawca mówił ze 3 kołowym lepiej sie manewruje i teraz po głowie chodzi myśl mogłam wziąć z 4 kołami. ehh
                                        • dominiczka87w Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 30.06.14, 09:23
                                          Wózek 3 kołowy będzie Ci leciał na 1 bok tylko w 1 przypadku, jeśli będziesz jechać na przednim kole, a to nie wynika z jego niestabilności tylko z nieumiejetnego użytkowania. Po prostu trzeba się do 3 klowego przyzwycZaić wink
                                          • jelsaa Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 30.06.14, 09:40
                                            Coś jednak w tym jest co pisze Kasioszonek, ja miałam 6 wózków 3kołowych, z yezzem 7, wiec trudno mi zarzucić że nie umiem nimi jeździć, ale np podczas wjazdu do sklepów z wyższym progiem, albo dwoma stopniami,albo do autobusu itp wózek 3 kołowy inaczej się zachowuje niz 4 kołowy, zawsze muszę bardziej uważać z 3kołką, oczywiście można blokować w takich sytuacjach przednie koło, ale ja nie blokuje. A i sytuacja z wczoraj, testuję własnie Joie i jechałam przez łąkę, po której jeżdże też nipperem i nigdy oczywiście nic sie nie stało, a wczoraj o mało co nie zgubiłam pasażera bo tak mi sie wózek przechylał. Wiec chyba tez nie ma co wrzucac wszystkich 3 kołowców do jednego worka.
                                            • zg89 Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 02.07.14, 21:51
                                              Witam wszystkich wózkomaniaków
                                              Przymierzam się do zakupu tego wózka. Szukam wózka od dłuższego czasu, ale niestety nic mi nie wpadło w oko do dnia dzisiejszego. Pan sprzedawca pokazał mi ten wózek i jestem nim zachwycona, tylko jedynym minusem sa koła piankowe. poszukiwałam wózka spacerowego na pompowanych kołach.moje pytanie brzmi następująco
                                              Czy do wóza LITETRAX JOIE jest możliwość zamontowania kół pompowanych ?
                                            • dominiczka87w Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 02.07.14, 22:41
                                              Jasne, że nie ma co wrzucać wszystkich do 1 worka tak samo jak nie można powiedzieć o wszystkich 4 kołowych, że są stabilne i sie nie przewrócą...
        • carole87 Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 11.07.14, 12:35
          Bardzo podoba mi się Twoja wkładka. Ona jest z la millou czy ją szyłaś? smile
    • ema-ema Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 19.08.14, 20:43
      Dziewczyny, kupiłam wózek joie litetrax i strasznie śmierdzi!!! Gumą, tekstyliami, generalnie chiński zapach!! Wasze wózki tez smierdzialy?? Nie wiem czy mi się dziecko nie zatruje sad
      • monika_kas Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 19.08.14, 20:58
        Mój też śmierdział przez dwa dni, potem mu przeszło. Stawiałam go wtedy na balkonie smile
        • kar-ula Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 19.08.14, 21:09
          Ja do testów dostałam nówkę i cuchnął okropnie.Nawet mój niczym takim nieprzejmujący się mąż stwierdził,że nam się dzieci potrująsadWystaw na balkon,po kilku dniach przestanie.
          • ema-ema Re: Joie litetrax -WRAŻENIA z testowania 19.08.14, 21:15
            Dzięki Dziewczyny, wietrzy się od wczoraj, ale generalnie zapach uderza po nozdrzach. Mam nadzieje, ze to całkowicie wywietrzeje..
    • afroddytta Pompowane koła do Litetrax? 13.10.15, 16:35
      Dziewczyny nie jestem zbyt na bieżąco z tym wózkiem (jakoś nie ufam mu do końca) i nie wiem czy jest model z pompowanymi kołami? Cos mi się obiło o uszy że można takie dokupić?

Koleżance coś podpowiadam i w momencie jak można mieć za 900 zł nowego B-motiona 3 to chyba zakup Joie to bez sensu, nie? Podobnie używanego GT?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka