Dodaj do ulubionych

Śpiworkomania

05.06.14, 21:25
Wpadłam w jakiś obłęd śpiworkowy. Aktualnie mam na stanie 4 śpiworki zimowe - 2 Magdowe, jeden Buppabrand i jeden no name z przeznaczeniem na sanki - oraz 5 jesienno - wiosennych o róznej grubości: 2 BuggySnuggle, jeden pasiak Mothercare, jeden Magdowy i nowoprzybyły Altabebe. No i nie potrafię żadnego z nich się pozbyć.
BuggySnuggle kocham i ubóstwiam, bo są cudne, kolorowe, Magdowy jest w kolorze uniwersalnego, raktycznego beżu no i jest najdłuższy z nich wszystkich, więc też się nie chcę pozbywać, ten Mothercare wydaje się fajny na późną jesień, bo jest naprawdę ciepły, Altabebe miał być letni, ale jest tak naprawdę grubszy chyba niż Buggysnuggle, ale ładnie wykonany, miły w dotyku, po odpieciu góry (dwa zamki!) można mieć ładnie wykończona wkładkę.
Opętało mnie, czy jak? też tak macie?

I jeszcze pytanie - jak długo używałyście Buggy Snuggle? Do jakiego wzrostu dzieciaków? One mają chyba poniżej 90 cm, więc za długo nie posłużą, prawda? Buuuu....
Obserwuj wątek
    • monika_kas Re: Śpiworkomania 05.06.14, 21:31
      Ja śpiworków nie lubię zato uwielbiam kocyki i mam ich strasznie dużo a w planach zakup kolejnych kilku (nastu?) Sztuk....
      • mama1dawidka Re: Śpiworkomania 05.06.14, 21:39
        Ani nie gadaj uncertain
        Ja Mam cala torbe z bbo podrozna big_grin
        Trzy bbo
        Lodgera
        Elodie Details
        Mountain buggy
        Kaiser
        Easy Walker
        A kocykow Mam trzy big_grin
        • magda79pn Re: Śpiworkomania 05.06.14, 21:45
          Ja kocykow mam chyba z 10 i kolejny w planach i ciagle mowie ze to ostatni i ciagle kupuje następny big_grin

A spiworki mam 3, jeden 2w1, jeden wiosenno-jesienny mothercare i jeden letni wink
        • kar-ula Re: Śpiworkomania 05.06.14, 21:46
          A ja kocyków nie lubię. To znaczy same w sobie tak, ale już nie na wózku i moim dziecku, które stawia sobie za cel zwalenie na ziemię wszystkiego co tylko nie jest przymurowane do wózka. Zsuwa się to to, spada, wkręca w koła. Brrr... Aktualnie mam w użytku 3 dosc ciekawe i ładne, ale jestem najszczęśliwsza, jak temperatura spada ponizej 15 st i mogę zamontować BS - a odkad moja opiekunka znalazła patent na zamocowanie na oparciu tak, żeby nie spadały, to już w ogóle bajka smile
          • kar-ula Re: Śpiworkomania 05.06.14, 21:47
            Magda, a jaki masz ten letni?
            • flower_v Re: Śpiworkomania 05.06.14, 21:56
              chyba nie wpadłam w spiworkomanie wink mam aktualnie 3 na stanie (w tym jeden na sprzedaż), jak czegos dłuzej nie używam to puszczam dalej wink i robię miejsce na inne, mam tak ze wszystkim nie tylko ze spiworkami. ostanio sie 3 ładnie sprzedały.
    • thektoska Re: Śpiworkomania 05.06.14, 22:14
      spiworki mam:
      - jooolz silver
      - buggy snuggle krowa gruby
      - buggy snuggle czarny cienki (pieknie wyglada na moim piaskowym joozlu)
      - buggy snuggle pasiak cienki
      - polarowy zolto czarny

kocyki:
      -trzy z dzianiny
      -dwa z polaru (jeden skip hop z malpkami)
      - jeden bawelniany

jestem na etapie kupowania tasiemek I doszywania troczkow do moich kocykow, ktore bede wpinac w karabinki przymocowane do wozka.
      np takie cuda:
      www.ebay.co.uk/itm/3-yards-Green-Heart-amp-Stripe-Grosgrain-Ribbon-9mm-3-8-034-wide-1-yard-each-shown-/351074980255?ssPageName=STRK%3AMEWNX%3AIT&_trksid=p2047675.l2557&nma=true&si=efjyJ26Chp5I02lIuh8mqVB5qMk%253D&orig_cvip=true&rt=nc
      Maz zamiast skladac pozew rozwodowy puszy sie dumnie jak paw, jak juz krolewicza wystroje, upakuje do wozka , otlule gustownie I wystawie obu panow z rzeczonym wozkiem za drzwi.

• mama1dawidka Re: Śpiworkomania 05.06.14, 22:17
        A no tak od joolza Tez jeszcze sie Tam jeszcze paleta smile
        Swoja droga Magda myslalam ze masz multum spiworkow
        • magda79pn Re: Śpiworkomania 05.06.14, 23:05
          no widzisz, jednak nie mam smile
          ale pewnie dlatego, że mam je zawsze pod ręką, mam zachciankę, siadam, szyję i już mam wink

=======================

mama1dawidka napisała:

> Swoja droga Magda myslalam ze masz multum spiworkow
    • hanna79 Re: Śpiworkomania 05.06.14, 23:12
      To ja przy Was pikuś jestem, big_grin Mam zimowego Elodie Details Retro Revolution i Buggy Snuggle, tzn nie - wróć pasiaka BS sprzedałam koleżance, bo się jej bardzo podobał, a sobie uszyłam na jego wzór niebieski w koparki i jeszcze mam, też handmade takie okrycie ala śpiworek z dresówki, z zamierzenia na lato.
      • jelsaa Re: Śpiworkomania 06.06.14, 00:07
        No to ja jestem na samym końcu tej karuzeli spiworkowej bo ja od ponaad roku mam jeden śpiwór Magdowy zimowy, jeden kocy minky, i dopiero teraz kupiłam dwa cieńsze spiworki Buggy Snuggle krówke i pasiaka
    • kina82 Re: Śpiworkomania 06.06.14, 12:28
      a śpiworki z pinkie shopu? co z nimi nie tak, że ich nie macie? a może ja mam jakiś dziwny gust ale one mi się bardzo podobają, choć jeszcze żadnego nie mam bo na razie gondolą podróżuję i po wyjściu z zimowego altabebe i no nama nic jeszcze nie kupiłam bo nie wiem czym będę jeździć po gondoli (na pewno na początku spacerówką buzz-a). Miałyście te z pinkie shopu? Chciałam i ten "letni" i ten zimowy ale nie wiem czy opłaca się kupować te w rozmiarze do 12 mcy.
      • flower_v Re: Śpiworkomania 06.06.14, 18:00
        mam zimowy Pinkie, jestem zadowolona. i z mufki też. kiedys wstawiałam zdjęcia na turkusowym BI.
        • sztucznamrowka Re: Śpiworkomania 07.06.14, 04:51
          Pamiętam Twoje foty flower smile Bardzo mnie zauroczyły na tym BI
      • kar-ula Re: Śpiworkomania 08.06.14, 22:47
        Kina, te z Pinkieshop bardzo mi sie podobają, ale cena już mniej, a niestety używek raczej brak, stąd mój brak zainteresowania. Ale wyglądają na świetne no i wzornictwo Pinkie bardzo mi odpowiada. teraz planuję dwie wkąłdki zamówić, nie mogę się zdecydować, które, a poza tym te wszystkie dodatki - troby, mufki, kocyki - wszystko to jest tak fajnie dobrane, gdyby jeszcze nie kosztowało tyle kasy..
        • kina82 Re: Śpiworkomania 08.06.14, 23:37
          dzięki za info, a z tego co kojarzę to Ty miałaś wkładkę pinkie do buzza, tak? a którą, tą z boczkami czy bez? Niby cena wysoka, ale cena zimowego i tak jest niższa o połowę od ceny ED i Buppy tak popularnej tu, no chyba, że ktoś używany kupił, ja kurcze jakoś trafić nie mogę sad
    • sztucznamrowka Re: Śpiworkomania 07.06.14, 04:50
      Ja mam zdecydowanie kocykomanię i wkładkomanię wink big_grin Do każdego wózka musi być min. po 3 sztuki tongue_out
      • sztucznamrowka Re: Śpiworkomania 07.06.14, 04:53
        Do Wanderera planuję zakup śpiworka zimowego AltaBebe - podobały mi się w odcieniach granatu.
        • sztucznamrowka Re: Śpiworkomania 07.06.14, 04:54
          A "śpiworek letni" to jakoś mi się nie widzi - raczej powinno być wiosenno-jesienny....
    • matyldamoja Re: Śpiworkomania 07.06.14, 10:51
      ja mam śpiworek oryginalny do xlr, drugi do joolz, jakiś no name z owczą wełną - na sanki , więc raczej nie jestem maniaczką, kocyków za to mam troszkę więcej, la millou x2, abrakadabra ażurkowy, sterntaler 2 ,otulacz i ciągle coś mnie nęci
    • linkap_wawa Re: Śpiworkomania 09.06.14, 09:24
      no cos jest ze mna nie tak, tylko to raczej u mnie nie o ilosc chodzi, bo mam ledwo 3 spiworki BuggySnuggle + zimowy Magdowy + taki uniwersalny zimowy, tyle ze od jakiegos czasu juz wogole nie uzywam spiworkow (moze jeszcze zima ten Magdowy zaloze) a mimo to jakos trudno mi sie z nimi rozstac i lezaq w szafie i miejsce zajmuja.. to samo mam z wkladkami - ze 4 leza w szafie juz od roku i nic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka