Dodaj do ulubionych

W czym GT do samolotu?

12.06.14, 23:50
Mam pytanie do dziewczyn, które latały samolotem z BJCM GT - w czym przewoziłyście wózek ? Czy można na płycie lotniska spakować go do jakiejś torby, bo bez torby obawiam się, że mogłyby zginąć koła. Podpowiedzcie jakieś niedrogie rozwiązanie.
Obserwuj wątek
    • aszyk71 Re: W czym GT do samolotu? 13.06.14, 00:08
      Mam ten sam problem. Kiedyś ktoś pisał na forum o torbie przeźroczystej z Ikei za 10 zł. bodajże. Planuję ową torbę zakupić i może jeszcze w folię bąbelkową zawinąć. Chyba, że kupić torbę oryginalną do transportu wózka...Mnie na nią trochę szkoda kasy.
      • afroddytta Re: W czym GT do samolotu? 13.06.14, 00:12
        Ja jak latałam z wózkiem to do jednego miałam oryginalną torbę, a inny wkładałam do takiego wielkiego worka na śmieci. Jakbym brała CM to na pewno bym tę torbę z Ikea kupiła, powinna być wystarczająca.
    • dalla Re: W czym GT do samolotu? 13.06.14, 06:09
      lecieliśmy w maju i właśnie z tą torbą z ikei:
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10056770/
      Nie wiem, jak to zrobiłam, ale udało mi się włożyć BJCM GT (zdjęte koła dodatkowo w reklamówki owinęłam) i podstawkę lascal dla starszaka smile Ew. luki wypełniłam kocykiem, który i tak brałam.
      • info2001 Re: W czym GT do samolotu? 13.06.14, 08:21
        Dzięki za podpowiedź, wybiorę się i ja po torbę do Ikea. Rozumiem, że pakowałaś wózek tuż przed wejściem do samolotu, a nie nadawałaś razem z bagażem - naklejkę przewozową na lot miałaś na wózku czy na torbie ?
        • dalla Re: W czym GT do samolotu? 13.06.14, 09:07
          tak, przed wejściem do samolotu. Naklejkę miałam przy torbie - podczas nadawania bagażu powiedziałam, że wózek pójdzie przed wejściem, ale będzie w torbie, więc proszę o naklejkę na torbie. Trochę kręcili nosem, ale powiedziałam, że kiedyś uszkodzili mi wózek w samolocie i bez zabezpieczeń nie mogę wózka transportować.
          • aga_1980_31 Re: W czym GT do samolotu? 13.06.14, 09:14
            Zawsze można poprosić o dwie naklejki i przykleić na wózek i torbę smile
            • escapezone Re: W czym GT do samolotu? 13.06.14, 11:36
              również pakowałam GT w torbę z IKEA- i bylam bardzo zadowolona, b nie wybrudzili i nie porysowali mi wózka, i koniecznie oddawałam przed samym wejściem do samolotu bo jak oddajesz z bagażem głównym to rzucają jak świnią w rzeźni , u mnie na Okęciu tak jest przynajmniej
              • escapezone Re: W czym GT do samolotu? 13.06.14, 11:38
                naklejkę przewozowa mialam akurat ja na rączce wózka, bo jak skłądasz wózek to idealne miejsce do naklejenia. fakt że musisz do tej torby zdjąc przednie koło żeby cały wózek się wbił smile ale 10 zł a 250 jest różnica big_grin
              • aga_1980_31 Re: W czym GT do samolotu? 13.06.14, 13:54
                Wózki nie idą z bagażem głównym tylko do oddzielnego luku over size także nie zawsze trzeba się bać smile
                • escapezone Re: W czym GT do samolotu? 13.06.14, 13:58
                  aga na Okęciu pytają się czy idzie z bagażem głównym i rzucają wózek na taśme, póxniej sortują ...ale później nie widzisz tego jak je traktują, nasz znajomy pracuje na Okęciu i kiedyś nawet filmik pokazał jak traktują wózki itd , to tak jak pisałam ...tam się nie przejmują ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka