Dodaj do ulubionych

Maclaren XT Champagne - czy kupić?

15.06.14, 15:10
Mam kłopot ogromny, nie wiem czy zdecydować się na kupno XT w kolorze szampana sad Ostatnio Dziewczyny doradziłyście mi świetnie: chciałam wózek na mega wertepy, sugerowałyście I'coo peak i jestem z niego OGROMNIE zadowolona, jest super na moje codzienne trzygodzinne wyprawy do lasu! Ale córka ma już bez mała roczek i chciałabym kupić jej lekką spacerówkę na wyjazdy itp. Od dawna podobał mi się Maclaren champagne ALE nie jestem pewna czy to wózek dla nas: czy aby za bardzo w nim nie trzęsie? Czy buda nie brudzi się od kółek po złożeniu? Czy kolor nie jest zbyt "brudzący się"? Dodatkowym minusem jest brak śpiworka i osłonki na nóżki sad(( Chciałam ten wózek wziąć nad morze, generalnie wiem, że po piachu nie ujedzie, ale może chociaż blisko wody się da? Ja będę córkę nosić w chuście ale na długie spacery nie dam rady jej chustować cały czas. Potrzebuję lekkiego wózka, który nie będzie się brudził od kół przy składaniu, w miarę uniwersalnego i ładnego na wyjścia poza las wink ale żeby w razie potrzeby też ujechał po parku itp. Czy XT w tym przypadku to dobry wybór? Brak śpiworka i osłonki na nóżki trochę mnie osłabia, będę musiała wydać kolejną kasę na śpiworek + liner + ew.pałąk - sam fakt, że trzeba dokupić te wszystkie dodatki to dla mnie duży minus. No ale podoba mi się, piękny jest... Co radzicie?
Obserwuj wątek
    • gabilu Re: Maclaren XT Champagne - czy kupić? 15.06.14, 16:31
      Kupiłam Szampana z takim samym przeznaczeniem. Miał to być dodatkowy wózek na wyjazdy, zakupy itp. U mnie się nie sprawdził, ale ja jestem antyparasolkowa i nawet XT tego nie zmienił.
      Ja mam model z 2012 roku i w przy budce jest folia uv. W razie czego koła zabrudzą tę folię, a nie budkę, ale nigdy nam się to nie zdarzyło.W nowszych modelach jest zamiast folii coś srebrnego. Nie wiem czy czyści się równie łatwo.
      Kolor pomimo tego,że jasny nie brudzi się. Co prawda wózka używałam z wkładką, ale i tak można byłoby coś wybrudzićwink
      Po parkowych alejkach wózek na pewno się sprawdzi. Chyba Eve jeździła nim po ubitym mokrym piachu i była zadowolona.
      Dzieckiem w środku nie trzęsie bo xt ma fajną amortyzację. Tzn dziewczyny piszą, że ma fajną. Ja się nie znam, wiem, że dzieckiem w środku nie telepie bo to sprawdziłam.
      Wózek jest piękny, to faktsmile Swojego od co najmniej miesiąca nie używam, ale trudno mi podjąć decyzję o sprzedaży.Po prostu mi go szkoda. Nie zdobył mojego serca, ale to nie jego wina, że nie ma np dużych kół...
    • 18lipcowa3 nie!!!! 15.06.14, 16:44
      Nie decydowałabym się na ten kolor, moim zdaniem jest okropny.
      Jak Maclaren XT to albo czarny albo ten ciemny niebieski- medieval blue czy jakos tak.
      Zarówno kolor charcoal jak i szampan od nowości dla mnie wyglądają jak brudne i jakoś tak mało....hmmm elegancko. A ten czarny i granat to wypas.
      Jakby postawić obok siebie te 4 kolory , nowe, ze sklepu to dałabym sobie rękę uciąć że charcoal i champagne są używane, tak mi przynajmniej wyglądają.
      • gabilu Re: nie!!!! 15.06.14, 21:24
        O gustach się nie dyskutuje.
        Ja widziałam wymienione kolory obok siebie i Champagne wyglądał przy nich wyśmienicie. Autorka wątku nie pytała jaki kolor wybrać, a z tego co napisała wynika, że kolor ma upatrzonysmile
    • thektoska Re: Maclaren XT Champagne - czy kupić? 15.06.14, 16:45
      Ja tez jestemn antyparasolkowa i kupilam XT tylko z uwagi na przedszkole.
      Na pewno jest to fajna parasolka, ale pomimo amortyzacji trzesie w tym wozku wg mnie.
      Osobiscie jestem zadowolona z wyboru, bo z uwagi na ograniczona ilosc wzokowaego miejsca w przedszkolu musialam miec parasolke, a XT ma na pewno lepsza amortyzacje niz wiekszosc wozkow tego typu. Niemniej nie planuje kozystac z tego wozka, inaczej niz 10 min trasa do przedszkola, wypad na zakupy autem do centrum handlowego, albo wyjazd autem do kosciola. Osobiscie nie probowalabym nim jezdzic po innej powiezchni, niz gladka, utwardzona- typu chodnik, asfalt, a juz tym bardziej z dzieckiem mlodszym niz 1,5 roku.
      Plusem wozka jest duza , swietnie chroniaca od slonca budka i folia przeciwdeszcowa w komplecie.

Na temat koloru nic nie powiem, bo mam czarny.
    • fleur-de-lys Re: Maclaren XT Champagne - czy kupić? 15.06.14, 21:35
      Co do koloru: mnie od razu wpadł w oko szampan, najbardziej mi się spodobał. Ale mojemu mężowi się nie podoba uncertain Inny kolor też mógłby być, ale czy w czarnym dziecku nie jest za gorąco, czy czarny wózek się nie nagrzewa za bardzo?
      Hmm a może lepiej kupić inną spacerówkę/parasolkę? Zależy mi na tym, żeby łatwo się składała i zajmowała niezbyt dużo miejsca, żeby była w miarę możliwości dobrze amortyzowana (choć wiem, że nic nie zastąpi pompowanych kół) i miała na wyposażeniu śpiwór i osłonkę na nóżki. A może chcę zbyt wiele? No i córka ma dopiero rok, chciałabym tę spacerówkę użyć już w te wakacje... Może mogłybyście polecić mi coś innego?
      • magda79pn Re: Maclaren XT Champagne - czy kupić? 15.06.14, 21:50
        a ja miałam i szampana i niebieskiego (crown blue) i szarego i czarnego big_grin
        najładniejszy czarny, ale płowieje na słońcu, I NIECH NIKT NIE PISZE ŻE NIE, może po 3-6 miesiącach lub podczas używania w galerii to nie, ale normalnie płowieje i koniec, potem niebieski i szampan bo równo mi się podobają wink na końcu szary, bo najzwyklejszy i niczym nie zachwyca

szampan jest śliczny moim zdaniem smile i nie płowieje, bo raczej nie ma co wink i jasny, ale wcale niebrudzący smile

jeśli chodzi o sam wózek, to faktem jest, że jest to TYLKO parasolka i tego nawet firma maclaren nie zmieni wink za to co jak co, ale wygoda i amortyzacja w tych wózkach (xt i xlr) bije na łeb wszystkie inne parasolki, trzęsie nim trochę, choć ja lubię te rozbujane stelaże i to "trzęsienie" również smile jeśli chcesz kupić parasolkę to chyba tylko maclarena, a jeśli on Ci nie przypadnie do gustu, to nie wiem czy inna parasolka będzie Ci pasować, bo sa już tylko gorsze wink

ja mam teraz xlr w kolorze black-champagne (bardzo mi się podoba !!!) ale xt też jest OK, wymieniłam go tylko po to, żeby mały miał więcej miejsca do spania (xlr jest około 3cm szerszy) no i chciałam wysuwany podnóżek, który w xt wychodził tylko do roku 2009, a w xlr do 2011, więc mogłam kupić 2 lata młodszy wózek.
        • magda79pn Re: Maclaren XT Champagne - czy kupić? 15.06.14, 21:56
          aha, plastikowy pałąk kosztuje jakieś 16zł+8 wysyłka, wkładkę oryginalną ale uzywke kupisz juz za 40zł wink
          osłona na nogi to zbędny gadżet, śpiworek lepszy i jak kupisz jeden to będziesz mieć do końca smile
          • agusia041 Re: Maclaren XT Champagne - czy kupić? 15.06.14, 22:08
            Też miałam szampana, po dwóch miesiącach używania lipiec-sierpień (w tym dwa tygodnie pobytu nad morzem) wózek sprzedałam jak nowy, nawet nie było potrzeby prania tapicerki. Ten kolor niby jest jasny, ale wbrew pozorom praktyczny i wcale nie brudzi się jakoś szczególnie. Czarny niby elegancki, ale akurat na lato wolałabym champagne smile
      • tylkaa Re: Maclaren XT Champagne - czy kupić? 15.06.14, 22:58
        ja ostatnio tego "szampańskiego" xt zobaczyłam w sklepie i zachorowałam, i to głównie ze względu na wygląd.przy okazji cena tez była niezła. no ale, że miałby on służyć jako wózek dodatkowy/bagażnikowy to mąż wybił mi go z głowy, tzn jest w trakcie wybijania wink jeśli mogę coś doradzić, to my w bagażniku wozimy lirę 4, nie parasolka, ale składa się do b.małych rozmiarów, ma fajną jak na spacerówkę amortyzację, dość sporo miejsca (nasz półroczny synek waży prawie 10kg i ma "luz"). wiem,że inne firmy produkują taki model wózka, m.in. espiro (na oko troche lepiej wykonczony).
    • kar-ula Re: Maclaren XT Champagne - czy kupić? 15.06.14, 22:27
      Lipcowa, a Ty w ogTole te wozki widzialas na zywo w dobrym oswietleniu (najlepiej dziennym)? Jak ogladalam w necie i w sklepie to tez Champagne na mnie dobrego wrazenia nie zrobil, ale w swietle dziennym jest po prostu piekny - to taki opalizujacy bez, wyglada bardzo elegancko, schludnie i czysto. na pewno robi wrazenie, ni jest przecietny i typowy, a jeszcze w polaczeniu ze srebrna wkladka, ktora mialam, wygladal wrecz ekskluzywnie smile
      Druga sprawa, ze na tym Forum mamy taka niepisana zasade, ze nie krytykujemy wygladu wozkow czy kolorow, kazdy ma inne upodobania i uznanie czyjegos gustu za gminny, a wlasnego za wyrafinowany jest wlasnie...gminne.:
      Jesli ja moge polecic cos co nie jest parasolka, a sklada sie do nieduzych rozmiarow, to Gesslein. ja wlasnie mojego Champagne sprzedalam po zakupie Gessleina - doszlam do wniosku, ze Gesslein ma wszystkie zalety XT i jeszcze mnostwo dodatkowych swooich. MozeXT szybci j sie sklada
      • magda79pn Re: Maclaren XT Champagne - czy kupić? 16.06.14, 07:53
        napiszę wam tylko że na all jest używany szampan za 600zł smile

dodam, że nie jest mój smile
        • gabilu Re: Maclaren XT Champagne - czy kupić? 16.06.14, 08:26
          Kurczę, pałąki potrafią jednak porysować wózek. Teraz znowu będę miała schizy...
          A tak w ogóle to wózek z akcji śliczny.smile
          • agusia041 Re: Maclaren XT Champagne - czy kupić? 16.06.14, 09:13
            I już go nie ma... Ja od początku okleiłam stelaż (w miejscu mocowania pałąka) srebrną taśmą izolacyjną, nie powstała ani jedna rysa smile
        • fleur-de-lys Re: Maclaren XT Champagne - czy kupić? 16.06.14, 10:58
          No ja właśnie na tego Maclarena z all się napaliłam, był od 550 zł, aukcja miała się skończyć we wtorek o 18,30 ale sprzedawca zakończył wcześniej tę aukcję uncertain/ i wózek został sprzedany za 650. Szkoda, chciałam go licytować. No trudno, może tak było mi przeznaczone wink W tej sytuacji chyba założę nowy wątek pt.: "Jaką parasolkę wybrać" smile Jest jeszcze parę innych XT na allegro, ale może sprzątnięcie mi sprzed nosa tamtego szampana to był znak, żebym jednak kupiła inny wózek big_grin
        • fleur-de-lys Re: Maclaren XT Champagne - czy kupić? 17.06.14, 21:59
          Magda: czy mogę podesłać Ci parę linków do Maclarenów XT z all i oceniłabyś który wózek jest wart kupienia? Bo ja nie znam się na tym tak jak Ty... a chyba jednak chcę Maclarena, nawet jeśli nie będzie w kolorze szampana smile
          • martuska1982 Re: Maclaren XT Champagne - czy kupić? 17.06.14, 22:23
            ja niedawno w smyku widziałam szampana i chociaż black jest dla mnie namber łan to szampan bardzo mi się podobał. Już nieraz była na forum rozmowa o tym kolorze i nadal uważam, że jest śliczny i ja bym go dla chłopca kupiła, nie jest moim zdaniem tylko dziewczyński. Jest śliczny.
            • fleur-de-lys Re: Maclaren XT Champagne - czy kupić? 17.06.14, 22:34
              Chciałam kupić używanego szampana ale mi go ktoś wykupił sad sad sad Wobec tego chyba kupię inny kolor XT, co robić? Wolę używany ze względu na cenę. Jest wybór używanych na allegro ale nie wiem na jaki się zdecydować, mogę powklejać parę linków? Doradzicie smile ?
              • magda79pn Re: Maclaren XT Champagne - czy kupić? 17.06.14, 22:56
                dawaj linki, pomożemy

jak chcesz w miarę nowy, to na kołpakach muszą być trójkątne odblaski (2012, 2013, 2014)
                jak chcesz ciut starszy, to są okrągłe odblaski (2011, 2010 i chyba 2009)
                koła bez odblasków, to wózek wyprodukowany w roku 2008, nie pamiętam dokładnie smile
                2007 nie ma kołpaków, ma jedną szeroką szprychę
                2006 ma trzy szprychy
                2005 ma 7 szprych

potem są jeszcze inne detale, system składania, kolory hamulców, daszki przy budce, różne zapięcia pasów itp smile

• magnolia.83 Re: Maclaren XT Champagne - czy kupić? 26.08.14, 09:57
                  Magda79pn a wiesz ja jakis czas temu widzialam na allegro Crown blue z tymi trojkątnymi odblaskami na kolach a wozek podobno byl z 2010 roku (produkcja). Jak to mozliwe ze byl z 2010 skoro jak piszesz, te trojkąciki weszly pozniej? Mocno mnie to zastanawia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka