Dodaj do ulubionych

Dodatki do MBUJ

16.06.14, 20:37
Czesc,

Po długim studiowaniu forum wreszcie zakupiłam moj pierwszy, wymarzony wozek- mb urban jungle. Wozek kupiłam w kolorze ocean. Chciałabym dokupić do niego dodatki - śpiworek i wkładkę. Zastanawiałam sie nad tym okryciem ( nie wiem czy śpiworek i okrycie na nóżki to to samo?) Rozumiem, ze używajcie tego zima? smile
www.pinkieshop.pl/okrycie-na-nozki-pinkie-strips-z-warstwa-funkcyjna.html
Czy któraś z Was widziała moze taki zestaw na żywo i jest mi w stanie powiedziec czy to bedzie pasowało?

Co prawda tej zimy mi sie jeszce nie przyda bo dziecko bede woziła w gondoli i wtedy powinnam chyba kupic taki mniejszy typowy śpiworek.

I kolejne pytanie czy wkładki z tego sklepu sa uniwersalne i czy bedą pasowały do mojego wózka? Czy moze lepiej zamowic taka wkładkę u Pani Heleny?

Przepraszam za głupie pytania, ale nie orientuje sie w tym temacie jeszce zupełnie smile
Bede wdzięczna za wszystkie sugestie.
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: Dodatki do MBUJ 16.06.14, 20:44
      Ja do mojego uj uzywam :
      Wkladki orginalnej (Bardzo Fajna z jednej strony polar z drugiej cos podobnego do recznika)
      2xuchwyt na Kubek Bardzo przydatna rzecz
      Organizier maclaren
      I najwazniejsze oslonka uv smile
      Bardzo fajny dodatek i Fajnie wozek z Nim wyglada smile
      To chyba najfajniejszy dodatek do tego wozka smile
      A z tego ze uj uzywam jak wyjezdzam w teren na quada
      Tzn na Tor To uj zawsze biore z uv oslonka
      Bo To i jaki moskitiera sie u Nas sprawdza smile
      • faisca84 Re: Dodatki do MBUJ 16.06.14, 21:00
        Dzięki za podpowiedź. Uchwyt na butelkę był akurat w zestawie (jak i folia przeciwdeszczowa)
        Co do tej osłonki uv to czy chodzi o cos takiego?
        www.babyjoe.ch/Hersteller/Mountain-Buggy/Mountain-Buggy-Urban-Jungle/MOUNTAIN-BUGGY-Sonnendach-fuer-Tragewanne-Urban-Jungle-Terrain-One-Ocean.html
        • mama1dawidka Re: Dodatki do MBUJ 16.06.14, 21:09
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ge/ji/grnd/9azFhULlbVClUkCYTB.jpg
        • mama1dawidka Re: Dodatki do MBUJ 16.06.14, 21:12
          A wkladki od Pani Helenki Ponoc Wymiataja smile
          Ja niestety nigdy . Nie mialalam okazji wyprobowac sad Ponoc warto
          Ale mi bardziej pasuje nawet do bbo ta wkladka od uj uncertain
          • faisca84 Re: Dodatki do MBUJ 16.06.14, 21:17
            No fajnie ta osłonka wygląda. Bede sie musiała za nia rozejrzeć smile
            Ja myslalam o jakiejś kolorowej - mogłabym wtedy zmieniać kolor i miec prawie nowy wozek wink
          • hanna79 Re: Dodatki do MBUJ 16.06.14, 21:19
            Z pinkieshop do Urbana chyba najlepiej pasują te wydłużane. Eve ma do UJ taką śliczną z dinusiem mamawozibardziej.blogspot.com/2014/06/king-of-urban-jungle.html
            Wkładka od P. Helenki na pewno będzie super dopasowana i możesz sama sobie wybrać kolory, wzory tkanin. Ja sobie sama uszyłam wkładkę do mojego Urbanka big_grin
            Apropo okryć i śpiworków, to jednak znacząco co innego, śpiworki są o wiele, wiele lepsze zimą , dziecku nic nie podwiewa, bo jest "szczelnie" zamknięte w śpiworku. Do MBUJ na pewno dobrze pasują śpiworki Elodie Details, są bardzo ciepłe i porządne, ale na pewno wiele innych uniwersalnych.
            • agusia041 Re: Dodatki do MBUJ 16.06.14, 21:24
              Turkus we wkładce pinkie z dinozaurem jest niemalże identyczny z kolorem ocean w UJ. Będzie Ci idealnie pasował smile
              • agusia041 Re: Dodatki do MBUJ 16.06.14, 21:30
                W UJ używałam też wkładki szytej do PP Si od Pani Helenki, super pasowała. Kupiłam nowy wózek i miałam obsesję, żeby nie starło się logo MB, dlatego wszystkie wkładki miałam na tyle długie, żeby przykrywały napis smile
                • mama1dawidka Re: Dodatki do MBUJ 16.06.14, 21:37

-He he smile ja na zime Mam Pare spiworkow smile
                  Ale przewaznie albo uzywam orginalnych
                  Tzn do uj z mountain buggy
                  Do bbo z bbo
                  Elodie Tez man fajny smile
                  Ale nic nie przebije puchowego Kaisera smile
                  Bo przy Nim wszystkie spiworki wysiadaja smile
                  Jest Idealbild cieply dziecko sie w Nim nie Poci
                  Jedyny minus To tylko ze puch moze czasami uczulac

-
                  https://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv7385hljm4u.png
                  https://www.suwaczki.com/tickers/zem320mmgsul9ah5.png
        • mamaklaudi1980 Re: Dodatki do MBUJ 20.06.14, 23:32
          a gdzie kupowałaś wózek ?
    • koala0405 Re: Dodatki do MBUJ 16.06.14, 21:25
      Ja mam do MBUJ oryginalną folię /ale wolę elodie details/, moskitierę i różne nieoryginalne wkładki i śpiworki. Oryginalny śpiworek super pasuje ale nie jest zbyt długi.
      pokazywarka.pl/lgt79x/
      pokazywarka.pl/cyu7xq/
      ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120535,10446067.html?user=koala0405&photoId=1124378
      • faisca84 Re: Dodatki do MBUJ 16.06.14, 21:50

Hanna - dzieki za link. Az mnie dreszcz podniecenia przeszedł jak przeczytałam ten wpis wink wozek juz co prawda wietrzy sie i narazie patrzę jak na łóżko z łatwością podjeżdża, ale na użytkowniczke i prawdziwy test musi jeszce do sierpnia poczekać wink śpiworki elodie bardzo mi sie podobają.

Agusia - dzieki - to dobra wiadomość. Co prawda na żywo ten moj wozek wydaje sie taki bardziej w zieleń wpadajacy, ale to pewnie tylko złudzenie.
        A to logo moze sie zetrzeć?

Koala - fajńie wyglądają te kolorowe dodatki do czarnego wozka. Moze było wziąć czarny ... Mogłabym bardziej szaleć z dodatkami wink

Mama1 Dawidka - na te śpiworki z kaisera zwrócę w takim razie tez uwage, bo one maja całkiem przyjemne ceny.
        • koala0405 Re: Dodatki do MBUJ 16.06.14, 21:54
          do Twojego urbanka ładnie pasowałby czarny śpiworek
          • faisca84 Re: Dodatki do MBUJ 16.06.14, 22:06
            Koala - pewnie tak, coby troche zrównoważyć smile na pierwszy ogień chyba zdecyduje sie na te wkładkę z dinozaurem z pinkieshopu, jakiś śpiworek dla niemowlaka tez od nich i śpiworek z keisera czarny- bedzie juz na przyszły rok smile
            • koala0405 Re: Dodatki do MBUJ 16.06.14, 22:10
              miałam z pinkieshop pierwszy śpiworek do gondoli i na długo nie wystarczył bo był krótki
              później młody jeździł w śpiworku mucki odenwalder i to był najlepszy po Lodgerze śpiworek
              • faisca84 Re: Dodatki do MBUJ 16.06.14, 22:40
                Ja właśnie chciałabym cos do gondoli krótszego. Boje sie, ze większy śpiworek by sie nie zmieścił.
    • koala0405 Re: Dodatki do MBUJ 17.06.14, 07:36
      Tutaj masz fotki śpiworka pinkie w gondoli MB Urban:
      ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120535,10446067.html?user=koala0405&photoId=1083337
      • faisca84 Re: Dodatki do MBUJ 17.06.14, 10:26
        Pasuje idealnie - ale rozumiem, ze to jest własnie ten mniejszy spiworek do wozka głębokiego?
        • koala0405 Re: Dodatki do MBUJ 17.06.14, 10:28
          tak, to jest ten mały
          • faisca84 Re: Dodatki do MBUJ 17.06.14, 13:25
            Dzieki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi. Naprawdę duzo mi pomoglyscie smile
    • malaidka Re: Dodatki do MBUJ 18.06.14, 01:28
      A ja też mam pytanie o akcesoria do UJ- szukam moskitiery, oryginalna jest w kosmicznej cenie, wiecie może czy pasuje do tego jakaś inna?

Bardzo mi na tym zależy, mieszkam na obrzeżach miasta a tam tego ustrojstwa jest od groma...
      • mama1dawidka Re: Dodatki do MBUJ 18.06.14, 08:23
        Ale ona jest serio super smile
        Ja Mam jeszcze starszy Model Tez i wydaje mi sie ze starszy Model Tej oslonki uv jest praktyczniejszy bo ma zaczepy na rzep i pasuje praktycznie na kazdy wozek
        • mama1dawidka Re: Dodatki do MBUJ 18.06.14, 08:26
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ge/ji/grnd/s4LpYeDY6bBFB81MtB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ge/ji/grnd/TkOSluioJhGH21TZNB.jpg

• faisca84 Re: Dodatki do MBUJ 18.06.14, 10:58
            Ja planuje jednak kupic oryginalna moskitiere. Ceny używanych niestety nie odbiegają od nowych. Jeszce sie upewnie czy to napewno ta?:

www.babyjoe.ch/Hersteller/Mountain-Buggy/Mountain-Buggy-One-Zubehoer/MOUNTAIN-BUGGY-One-Sonnenschutz-AKTION.html
            • mama1dawidka Re: Dodatki do MBUJ 18.06.14, 11:23
              He he Oboe ktore pokazalam sa orginalne z tym ze ta z bee jest ze starego Modelu smile
              Ta z linka Co podalas jest z nowego smile
              • faisca84 Re: Dodatki do MBUJ 18.06.14, 11:29
                Tak wiem , ze oryginalne. Odnosiłam sie do wpisu Malaidki bo ona szuka zastepnika smile a ze akurat zajrzałas na wątek to chciałam sie upewnić czy to własnie ta polecana przez Ciebie osłonka smile
                • mama1dawidka Re: Dodatki do MBUJ 18.06.14, 11:42
                  Acha ok smile
                  I ona Fajnie pasuje do Tej kieszonki w koszu smile
                  Choc teraz To Mam na stale zamocowana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka