Dodaj do ulubionych

M&P Sola/Sola2 vs. M&P Armadillo

18.06.14, 10:27
Czy któraś z wózkomaniaczek posiada/posiadała/miała okazję prowadzić Solę lub Armadillo firmy M&P? Jakie doświadczenia, opinie? Córka (6m.) właśnie przesiadła się do spracerówki i zdecydowałam kupić dodatkowy wózek - coś pomiędzy parasolką a tradycyjną spacerówką-kolumbryną. Wybór zawęziłam do tych dwóch modeli. Armadillo byłby (dla mnie) idealny, gdyby posiadał przekładane siedzisko. Czy często wozicie takie maluszki przodem do świata? Pomóżcie dokonać wyboru niezdecydowanej mamie smile
Obserwuj wątek
    • yoku Re: M&P Sola/Sola2 vs. M&P Armadillo 18.06.14, 13:50
      Mam Armadillo i uważam, ze jest świetny. Córka co prawda starsza bo zaraz kończy 15 m-cy ale naprawdę lubi w nim jeździć i spac. Buda jest duza wiec słońce na nia nie pada bez mocowania dodatkowego parasola lub moskitiery. Genialny podnóżek, fajny kosz na zakupy i folia przeciwdeszczowa w zestawie. Ja jestem wysoka, mam 173 cm i rączka dla mnie na dobrej wysokości wbrew obiegowym opiniom, ze troche na niska. Maż ma 184 cm i tez nie narzeka. Jest dość twardy jeśli chodzi o amortyzację ale nawet niezle sprawdza sie na nierównym. Na kostce troche turkocze bo piankowe koła tez są dosyć twarde. Dobrze sie składa, jest lekki, siedzisko ogromne wiec pewnie do końca wózkowania spokojnie posłuży. Wozek dostałam za darmo ale gdybym miała wybierać to kupilabym Armadillo zamiast Soli, ktora ze względu na możliwość przełożenia ma duzo mniejsze siedzisko.
      Dziwie sie troche czemu M&P sa takie rzadko spotykane w PL, cena jest rozsądna w stosunku do jakości i oryginalne akcesoria również w bardzo dobrych cenach. To moj drugi M&P i naprawdę polecam.
      • ela.dzi Re: M&P Sola/Sola2 vs. M&P Armadillo 18.06.14, 15:48
        Powiedz jak zachowuje się Armadillo jak przypniesz torbę. Nie przewraca się ?
        • yoku Re: M&P Sola/Sola2 vs. M&P Armadillo 18.06.14, 15:56
          Niestety nie przypinalam do Armadillo torby. Wszystko wrzucam do kosza.
      • glajdusia Re: M&P Sola/Sola2 vs. M&P Armadillo 19.06.14, 13:35
        A czy twoim zdaniem siedzisko w Armadillo nadaje się dla niesiedzącego półroczniaka? Czy jest dobrze wyprofilowane? W dotychczasowej spacerówce Mała się strasznie zsuwa, gdy oparcie ustawione jest w pozycji półleżącej.
        • ela.dzi Re: M&P Sola/Sola2 vs. M&P Armadillo 19.06.14, 14:05
          Tak, nadaje się idealnie, ale ja mierzyłam dziecko w wózku z wkładką. U nas też dziecko nie siedzi i zjeżdża w spacerówce kolumbrynie, dlatego zdecydowałam się na kupno nowego wózka.
          • ela.dzi Re: M&P Sola/Sola2 vs. M&P Armadillo 19.06.14, 14:25
            Myślę, że bez wkładki też da radę.
            • glajdusia Re: M&P Sola/Sola2 vs. M&P Armadillo 19.06.14, 15:05
              Dzięki, podjęłam decyzję i biorę Armadillo smile
              • ela.dzi Re: M&P Sola/Sola2 vs. M&P Armadillo 19.06.14, 15:37
                Mam nadzieję, że będziemy obie zadowolone. Jutro powinnam odebrać swój smile
                • glajdusia Re: M&P Sola/Sola2 vs. M&P Armadillo 19.06.14, 18:51
                  A podzielisz się pierwszymi wrażeniami? Chętnie poznam twoją opinię. No i czy maluchowi się podobało smile
    • ela.dzi Również rozważałam oba wózki 18.06.14, 15:33
      W sklepie widziałam Armadillo i Sola 2 MTX (pompowane koła). Mąż chciał Solę, ja Armadillo i wyszło na moje, ale mąż cały czas mi mówi, że to był zły pomysł. Wózek jeszcze nie dotarł, nie testowałam go dogłębniej niż w okolicach sklepu. Nasze dziecko jest w tym samym wieku.

Zwykła Sola 2 jest trochę większa, droższa, cięższa, większa po złożeniu, wymaga 2 rąk do złożenia, ma mniejszą budkę, ma krótszy podnóżek w stosunku do Armadillo, ale i tak jest dość kompaktowa. Natomiast w drugą stronę Armadillo nie rozkłada się idealnie na płasko (prawie), ma mniejszy kosz, którego nie da się wypiąć bez śrubokręta, ma gorszą amortyzację, nie da się przekładać siedziska. Do Soli 2 można dokupić pompowane koła, wtedy byłby to wózek na cały rok.

Sola 2 MTX to wypas, ale jeszcze cięższy i droższy. W stosunku do Soli 2 ma większą budkę z otworem (Armadillo też nie ma wentylacji).

Długo się zastanawialiśmy i gdybyśmy widzieli zwykłą Solę, to może Armadillo by nie wygrało. U mnie zaplusował długi podnóżek (dziecko długo będzie mogło spać bez zwisających nóg), cena, możliwość wpinania adapterów bez wypinania siedziska i składanie do mikrorozmiarów. Sporo jeżdżę sama z dzieckiem i już mnie dobija targanie i przewożenie siedziska, stelaża i fotelika.

Nie umiem doradzić, bo sama cały czas czekam, żeby ocenić co właściwie kupiłam.

• ela.dzi Re: Również rozważałam oba wózki 18.06.14, 15:34
        No i oczywiście Armadillo nie ma pałąka.
        • glajdusia Re: Również rozważałam oba wózki 18.06.14, 17:50
          W Soli martwi mnie znikoma amortyzacja, w Armadillo brak przekładanego siedziska. Chyba będę rzucać monetą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka