Dodaj do ulubionych

Mam MB Duet i wątpliwości

16.07.14, 23:16
Doszedł do mnie pachnący Duet, strasznie byłam na niego napalona, ale teraz stoi i wydaje mi się olbrzymi! Przyznaję, że nie miałam pojedynczego UJ, może jestem nieprzyzwyczajona smile Siedziska są wąskie, ale sam wózek ogromny surprised
Ma niby 64 cm i teraz pytanie do Was, ile mają Wasze wózki i czy mieszczą się w kasach sklepowych? Do tej pory duży wydawał mi się mój PT, ale jak patrzę na te dwa to trudno je porównać.
Pytam bo nie wiem czy zostawiać czy nie big_grin czy dać mu szansę?

i jeszcze fotka świeżynki
https://imageshack.com/a/img537/4429/51c126.jpg
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Mam MB Duet i wątpliwości 17.07.14, 00:23
      Szok może być bo to jednak wozek podwójny. Ja długo jeździłam podwójnym jeden za drugim, potem już równolegle UJ i jak jednego dnia dotarł do mnie Bbo donkey i EW duo to trochę szok. Choć przy donkeyu ok, ale EW wydawał mi sie ogromniasty! A w sumie w szerokości był kilka cm wezszy, ale jest potężniejszy niż Bbo. Jednak szok szybko minął, a teraz po 1,5 roku wydaje mi sie normalny, a nawet zgrabny przy podwójnych chińskich wynalazkach i kobietach z nimi umęczonych. Ja obecnie jeżdzę właśnie UJ pohedynczym i EW duo podwójnym i to dla mnie dwa ideały smile ( nigdy nie zdecydowałam sie na zakup podwójnego UJ bo przerażał mnie rozmiar po złożeniu, a EW składa sie w pół)
      Co do szerokości to EW wjeżdżam wszędzie w bramki w lidlu, biedronce, w Tesco Extra przez taka dla inwalidów, tak samo w Carrefourze. Teraz nie jestem pewna w chyba ma 72 cm. A donkey 76 cm. Normalnie jakieś mikado czy inne chyba są sporo szersze bo mnie często zaczepiają zdziwieni jak ja tu wjechalam.

A ostatnio babka mnie podpytywala właśnie na spacerze o EW i pyta sie czy on strasznie ciężki, jak powiedziałam ze 16 kg to strasznie sie skrzywila, wiec uświadomiłam ja ze jej pojedynczy wozek (na srebrnych alusach) wazy niewiele mniej to w jeszcze większym szoku była.
      • koala0405 Re: Mam MB Duet i wątpliwości 17.07.14, 07:56
        ja miałam podwójnego BOB-a revolution.
        Ten to dopiero miał szerokość 74cm ale siedziska po 32 cm szerokie.
        Fajnie się składał w małą kanapkę.
    • polinqa Re: Mam MB Duet i wątpliwości 17.07.14, 09:57
      dzięki!
      Własnie to może to, że on podwójny! i wrażenie optyczne jest takie, bo jak porównałam z PT to teoretycznie jest szerzy w kołach haha, ale wygląda na mniejszy znacznie.

A jak się sprawdzał EW? ja też wcześniej jeździłam jeden za drugim, myślałam również o Donkey'u smile

A Boba to nawet nie widziałam chyba nigdy, fakt ten mój składa się w olbrzyma big_grin
      • tg76 mieszcze się w kasach;) MB Duet 17.07.14, 11:02
        ostatnio w Tesco Pani kasjerka była niemiła, wręcz sugerowała, że mnie nie obsłuży bo się nie zmieszczę- że "nie jedna matka, jak ja, próbowała"itp itd.. przejechałam bez problemuwink

tylko tak wyglądasmile nie miałam problemów ze zmieszczeniem się, poza jakimiś małymi sklepami gdzie ustawiają słupki z promocjami między półkamiuncertain

w dwóch miejscach okleiłabym tasma izolacyjnąwink nie bedzie widac a nie obtluczesz jak ja, bo już wchodzi mi rdzauncertain sprobuje wyslac fotki jak chcesz...
        • polinqa Re: mieszcze się w kasach;) MB Duet 17.07.14, 11:55
          o tak bardzo chętnie zobaczę fotki, bo mnie nastraszyłaś tym rdzewieniem. Myślałam, że wózki obecnie te nowe nie mają takich problemów.

I dzięki za opinię o mieszczeniu się, bo wizualnie to wydaje się kolos!
          • roga.laa Re: mieszcze się w kasach;) MB Duet 17.07.14, 16:01
            ja jeżdże bliźniakiem BI - mieszczę się wszędzie - pod warunkiem że personel sklepu nie zastawi dojść do kas wink, nie pcham się do małych sklepików osiedlowych, no ale tam to i pojedyńczy nie wejdzie.
            • roga.laa Re: mieszcze się w kasach;) MB Duet 17.07.14, 16:03
              aa, ja nakleiłam na stelaż odbojniki takie jak do auta wink i zdały już egzamin parokrotnie (w szczególności jak teściowa idzie na spacer)
              • polinqa Re: mieszcze się w kasach;) MB Duet 17.07.14, 16:35
                a które odbojniki? takie kuleczki czy jakeś inne? bo do auta nie mam więc nie wiem, które się sprawdzą big_grin
                • roga.laa Re: mieszcze się w kasach;) MB Duet 17.07.14, 19:38
                  coś tego typu: www.moto-mix.pl/produkt/odbojnik-20619.htm
                  no ale stelaż w BI inaczej wygląda
                  • tg76 Re: mieszcze się w kasach;) MB Duet 18.07.14, 00:07
                    Ja przy skladaniu/rozkladaniu wale/stukam w chodnik wiec nie wiem czy cos takiego wystarczy... Fotki niestety dopiero jutro, bo dzis chlopcy dali mi w kosc i jeszcze nie ogarnlam jak sie je wstawia uncertain
                  • polinqa Re: mieszcze się w kasach;) MB Duet 19.07.14, 08:04
                    Wcześniej jakoś nie wiedziałam, że to się tak nazywa wink dzięki może nakleję na bok wink
    • polinqa Re: Mam MB Duet i wątpliwości 19.07.14, 08:08
      aaaa i jeszcze dopiszę, że już uwielbiam dueta ♥ jest absolutnie cudny!
      Tak się prezentuje smile miałam cztery wózki jeden za drugim, dostawki i inne cuda i wydaje mi się, że to jest w końcu TO smile

tg jak możesz to podeślij mi zdjęcia co może zardzewieć lub opisz wink będę wdzięczna co obkleić hihi

https://imageshack.com/a/img540/6421/9b9677.jpg
      • afroddytta Re: Mam MB Duet i wątpliwości 19.07.14, 15:49
        Swietnie wyglada smile
        Szkoda ze ja już gondolki nie używam byśmy sobie na żywo porównaly smile
        A tak z ciekawości to te gondole to musisz z lewej strony nocować czy dowolnie? W EW duo to gondole sie mocuje z prawej, pewnie można i z lewej ale to prawe siedzisko ma takie dodatkowe materiały aby przykryć łączenie dwóch siedzisk, a lewej jest zwykle.
        Koniecznie pomierz te gondolke, swoją tez musze zmierzyć, ciekawa jestem jakie bedą różnice.
        • polinqa Re: Mam MB Duet i wątpliwości 19.07.14, 20:19
          Tutaj kupujesz gondolkę lewą lub prawą wink ja kupiłam używana lewa właśnie wink ale to chyba nie ma znaczenia która gdzie przynajmniej dla mnie wink
          Długa jest na 73 cm ale wąska ok 27-28 cm na lato to super na zimę z takim sporym bobaskiem jak mój to byłoby ciasno w kombinezonie, ale też spacerówka rozklada się na płasko, więc może dałoby radę.

Ogólnie to zdecydowanie w końcu Ten wózek wink
    • ania.ania.11 Re: Mam MB Duet i wątpliwości 02.02.19, 12:22
      Wiem że odgrzebuję stary post ale może będziecie mogły mi pomóc smile
      Mam pytanie do osób które miały okazję używać oba wózki: Mountain Buggy Duet i Urban Jungle. Chodzi mi o różnice w prowadzeniu.
      Dla pierwszego dziecka miałam właśnie Urban Jungle i w prowadzeniu to wózek idealny, jednym małym palcem, nawet teraz kiedy córka waży te 14 kg jeździ idealnie.
      Kiedy urodziła się druga córka kupiłam używany Duet (różnica 2 lata). I już to prowadzenie nie takie. Wiadomo że waga doszła drugiej córki ale nawet jak młodsza siedzi sama to wózek jakoś ciężej jedzie. Coś też chyba stuka w jednym przednim kółku.
      Czy też miałyście takie wrażenie? Czy może z moim Duetem jest coś nie tak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka